Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Tak duże um. w tak młodym wieku | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Tak duże um. w tak młodym wieku Czw Paź 06, 2011 6:41 am | |
| W jaki sposób można uzyskać tak duże umiejętności w tak młodym wieku? -Ten koń- w wieku 16,5 roku ma już um. na poziomie 900, -mój koń- o podobnym PG w wieku 19 lat nie osiągnął jeszcze takich um., a wykorzystałam z nim wszystko, co się dało, zostały tylko lekcje. Jak to możliwe, że ten koń ma takie wysokie um. i w jaki sposób można do tego dojść?
| |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Tak duże um. w tak młodym wieku Czw Paź 06, 2011 7:27 am | |
| to sprawa genówi i umiejętności wrodzonych | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Tak duże um. w tak młodym wieku Czw Paź 06, 2011 8:25 am | |
| Ile w takim razie um. wrodzonych koń musi posiadać, aby dojść do takiego poziomu w wieku 16 czy 17 lat? | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Tak duże um. w tak młodym wieku Czw Paź 06, 2011 11:11 am | |
| Jako źrebak powinien mieć ok. 180-200 um. W późniejszych latach wszystko także zależy od treningu.
| |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Tak duże um. w tak młodym wieku Czw Paź 06, 2011 12:01 pm | |
| zły link do twojego konia A ten koń ma też wodę młodości - dzięki czemu w wieku 19 lat nabrał tyle lekcji z dodatkowymi um, co koń bez WM nie ma szans | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Tak duże um. w tak młodym wieku Pią Paź 07, 2011 1:17 am | |
| Mój ma WM, nie posiadał jednak tak wysokich um. wrodzonych, jak opisywała Koniara54, ale i tak nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że w tak młodym wieku ten koń miał ponad 910 um. Nie wiem, co właściciel mógł robić, żeby nabić tyle um. Nie mogła być to kwestia blupu i pogrubienia um. w bardzo młodym wieku, bo mój koń przed ukończeniem 10 roku życia miał już pogrubione um. i czekał tylko na moment, aż będzie mógł osiągnąć 100 BLUP. Możliwe, że przyczyniła się do tego gwiazda nyks i muśnięcie filotes, których nie mój koń nie posiada.
-Link do mojego konia- | |
| | | Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Tak duże um. w tak młodym wieku Pią Paź 07, 2011 2:14 am | |
| To jest kwestia pg i um. wrodzonych. Jesli rodzice tego konia z "umkami" ponad 900 oboje byli po łzach i on też był po łzach to nic trudnego. Linki są oczywiscie klikalne. Zobacz:http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=5047535 to jest kon mojej koleżanki matka i ojciec byli normalni, ogier jest po lzach. On bez problemu będzie mial ponad 900 umek a na wstepie mial tych umek kolo 150 bo tyle wychodzi po lzach. Pamiętaj, że umiejki rodziców też są jakoś wliczane do potencjału genetycznego i do umiejek wrodzonych potomstwa. To jest moja klacz: ojciec, matka i sama klacz - bez łez: http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=5088949 wszystko jest kwestią dobrego treningu od młodego wieku, jak najlepszego wykorzystania energii konia każdego dnia no i oczywiście kwestia umek wrodzonych. Moja Yoga miała okolo 110 um na wstępie z tego co pamiętam. Poza tym to sobie zobacz ile umiejek ma ojciec tego konia którego podałaś w pierwszym linku | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Tak duże um. w tak młodym wieku Wto Paź 11, 2011 11:56 am | |
| Chciałabym dodać,że przykładem takiego konia jest mój wałach: Wystarczą dobre umiejętności wrodzone oraz odpowiedni trening. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Tak duże um. w tak młodym wieku | |
| |
| | | | Tak duże um. w tak młodym wieku | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|