| Haha... Błędy... | |
|
+21ebonita Arrin Sakura Czerwona_róża LadyArvena lilkowa123 Uśmieszek stewardessa .Klaudi96. Horses12 zαbαvεcкαα korane Evangeline Ejli Sweet Rabbit Linea2010 Star-x3 Róża-chodowca9 Lubelak Nevarra ZetkaEmka 25 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Haha... Błędy... Pią Paź 14, 2011 7:08 am | |
| Nie wiem jak wy, ale ja nienawidzę, gdy ktoś robi osiem błędów w zdaniu składającym się z trzech słów. Tak więc Zetka przedstawia prezentację (a właściwie "prezętację") pewnego gracza... Oto ona!: - Spoiler:
Jej posiadacz: KLIK | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pią Paź 14, 2011 7:24 am | |
| 80% błędów. to jakiś rekord? | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pią Paź 14, 2011 7:46 am | |
| Może ta osoba ma lat 8 lub 9 i uczy się pisać? Chce być samodzielny/a i to jego pierwszy publiczny wpis? Jak już pisałem nie wyśmiewamy się na Zagrodzie z nikogo. Proszę to przyjąć do wiadomości. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pią Paź 14, 2011 8:49 am | |
| Zaraz zaraz - może i to miłe z mojej strony nie było, ale na litość boską - wiele przeglądarek (oraz programów do edycji tekstu) błędy podkreśla i warto z tego korzystać. Tak samo jest dostępnych wiele darmowych słowników ortograficznych (ostatecznie istnieje też coś takiego jak wersja drukowana). I jeśli już ktoś się za coś bierze to niech poświęci te 5 minut więcej i sprawdzi swoją pracę przed opublikowaniem. Tylko tyle i aż tyle. Inaczej sieć zasypie mnóstwo pseudo-dysortografików (bo najlepiej powiedzieć "ja mam dys-cośtam i dlatego... bla bla bla, więc sorry").
I skoro w tekście jest "moja cureczka' to jest to praca osoby dorosłej - a tu już jednak troszkę wyższe wymagania można postawić, prawda? A nawet jeśli autorką tekstu jest dziecko to aż dziwne, że "tatóś" takich błędów nie poprawił.
Tak więc pytanie - niewiedza połączona z lenistwem czy tylko lenistwo? | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pią Paź 14, 2011 9:57 am | |
| Pewnie masz rację. Ale już tak "z nawyku" staram się pilnować pewnych rzeczy. A poza tym chodź na pizze bo mi jakoś tak smutno. | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pią Paź 14, 2011 10:10 am | |
| | |
|
| |
Róża-chodowca9 Już coś wie
Nick w grze : Róża-chodowca Liczba postów : 183 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pon Paź 17, 2011 6:59 am | |
| - Cytat :
- Może ta osoba ma lat 8 lub 9 i uczy się pisać? Chce być samodzielny/a i to jego pierwszy publiczny wpis?
Jak już pisałem nie wyśmiewamy się na Zagrodzie z nikogo. Proszę to przyjąć do wiadomości. Święte słowa. | |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pon Paź 17, 2011 1:18 pm | |
| - Lubelak napisał:
- Pewnie masz rację.
Ale już tak "z nawyku" staram się pilnować pewnych rzeczy. A poza tym chodź na pizze bo mi jakoś tak smutno. ja chetnie pojde.! ;3 | |
|
| |
Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Wto Lis 01, 2011 1:45 pm | |
| Ja ostatnio widziałam czyjś regulamin... punkt pierwszy "pisz poprawnie i używaj znaków interpunkcyjnych" dobra, spoko, normalny regulamin xD. Tyle że pod spodem był punkt drugi " jeśli interesóje cię jakiś koń to napisz i wystawię go na spżedarz" Lol O.o | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Haha... Błędy... Sro Lis 02, 2011 1:52 am | |
| A taka może być? Starczy dla wszystkich | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Haha... Błędy... Sro Lis 02, 2011 4:19 am | |
| Bardzo Wam dziękuję Taką pizze chętnie bym kupił dla wszystkich, lecz nie mam tyle kasy. Ale w wyobraźni jadłem i była doskonała. | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Haha... Błędy... Sro Lis 02, 2011 5:04 am | |
| | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Lis 06, 2011 1:24 am | |
| Kurcze, ale dużo błędów. Ja kiedyś też widziałm taką "tablicę" co było tam napisane - Cytat :
- frzystkih
| |
|
| |
Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Sty 01, 2012 1:37 am | |
| Mam ochotę przyłożyć tej "Cureczce" słownikiem w głowę.A pro po pizzy,na pewno to nie jest picca? | |
|
| |
Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Mar 11, 2012 7:07 am | |
| Znalezione w internecie | |
|
| |
korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Mar 11, 2012 8:37 am | |
| nie no do czego dochodzi w Polskim kraju ! | |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Mar 11, 2012 9:26 am | |
| - Lubelak napisał:
- Pewnie masz rację.
Ale już tak "z nawyku" staram się pilnować pewnych rzeczy. A poza tym chodź na pizze bo mi jakoś tak smutno. Przyjdź do mnie. Pizza taka jest dla wega. | |
|
| |
Horses12 Już coś wie
Nick w grze : Horses12 Liczba postów : 172 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Sob Kwi 14, 2012 1:28 am | |
| TUBISIOWY KREM! xD IDZIEMY NA TUBISIOWY KREM, TINKI-WINKI NAS ZAPROSIŁ! xD | |
|
| |
.Klaudi96. Raczkujący
Liczba postów : 66 Dołączył : 29/04/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Kwi 29, 2012 4:00 pm | |
| Grają na Howrse także młodzi gracze, którzy mają cztery latka więc nie dziwić się z ich problemów ortograficznych a także interpunkcyjnych | |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Maj 06, 2012 2:51 am | |
| - .Klaudi96. napisał:
- Grają na Howrse także młodzi gracze, którzy mają cztery latka więc nie dziwić się z ich problemów ortograficznych a także interpunkcyjnych
Hmmm... wątpię, aby tacy 4-latkowie mogli sami grać na internecie. A poza tym, to pewnie wołają mamę albo tatę i mówią "Zobacz jaką super prezentację zrobiłam!". Ja widziałam kiedyś prezentacje niczego sobie, tytuły: O mnie, Sprzedaże, CR, Aktułalności. | |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Maj 06, 2012 4:27 am | |
| - korane napisał:
- nie no do czego dochodzi w Polskim kraju !
Ekhem.. "polskim" to przymiotnik o ile się nie mylę. Piszemy go z małej litery. To się dzieje w polskim kraju... | |
|
| |
korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Maj 06, 2012 6:34 am | |
| Usmieszku powiem tak nie ja to pisałam lecz moja 8-letnia siostra cioteczna mnie przy niej nie było a ma ona dostęp do mojego konta | |
|
| |
lilkowa123 Raczkujący
Nick w grze : lilkowa123 Liczba postów : 71 Dołączył : 28/02/2013
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Mar 24, 2013 12:48 am | |
| - Lubelak napisał:
- Może ta osoba ma lat 8 lub 9 i uczy się pisać? Chce być samodzielny/a i to jego pierwszy publiczny wpis?
Jak już pisałem nie wyśmiewamy się na Zagrodzie z nikogo. Proszę to przyjąć do wiadomości. Zgadzam się!Może ktoś ma problemy z ortografią(ja też czasem mam:|)? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Mar 24, 2013 2:30 am | |
| lilkowa - dlatego warto mieć włączony tryb wyłapywania błędów Czy to w Wordzie, czy to w internecie. Bez tego sama bym kawał literówek nawaliła. Tu nie chodzi tyle o błędy, bo się zdarzają każdemu, tylko o to, że temu komuś nie zależy na ich poprawie. Jeśli się wie, że się byki strzela - tryb wyłapywania i poprawiasz po napisaniu wiadomości. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Mar 24, 2013 7:26 am | |
| |
|
| |
Czerwona_róża Nowy
Nick w grze : Czerwona_róża Liczba postów : 17 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Gru 22, 2013 3:36 am | |
| Mamo moja... Nie no, nie powiem, ja czasem mam jeszcze gorszą głupawkę i piszę co się da z błędami, ale to zazwyczaj na nudnych lekcjach i pokazuję tylko tym wariatkom co siedzą wokół xD Ale żeby tak oficjalnie xD | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Gru 22, 2013 5:35 am | |
| A potem poczekać na "rzyciorys"... | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Haha... Błędy... Nie Gru 22, 2013 6:08 am | |
| Według mnie 'ałtor' prezentacji nie tyle nie potrafi pisać, co postanowił sobie 'pocfaniaczyć' i pochwalić się wszem i wobec swoją głupotą, a te byczyska były pisane celowo, a nie z powodu nieznajomości ortografii i interpunkcji. Myślę, że nawet ktoś, kto w szkole był na bakier z ortografią, potrafi sklecić choć jedno zdanie, które w 90% nie składałoby się z samych byków. Przyznam się, że mimo swojego wieku i wyższego wykształcenia, miewam od czasu do czasu momenty, w których zastanawiam się, jak powinnam napisać dane słowo. Nigdy nie byłam mistrzem ortografii, ale wstyd mi, gdy w opublikowanym tekście/komentarzu znajdę błąd i nie mogę go już poprawić, gdyż nie wszędzie istnieje możliwość edycji wpisów. Błędy zdarzają się nawet najlepiej wykształconym, chociażby pisane przez nieuwagę. Czasem zaplącze się jakaś literówka, czasem tam, gdzie powinno być np. 'ch', wyjdzie 'h' przez niedostateczne wstukanie literki na klawiaturze (pisząc tradycyjnie ma się jednak większą kontrolę nad tym, co się kleci, klawiatura od czasu do czasu lubi strzelić teatralnego focha, więc zdarzają się 'babole', za które autor później pali raka ze wstydu). Nie uwierzę jednak w tłumaczenie, że ktoś nie potrafi pisać, bo ma jakąś dysmózgię. Miałam okazję pisać z osobami, które twierdziły, że wykryto u nich któreś ze schorzeń tej grupy, ale gdybyście przeczytali ich wypowiedzi, nigdy w życiu nie domyślilibyście się, że mają dysortografię, czy jak to tam się pisze. Jeśli się chce, to można nauczyć się pisać, a jak nie, istnieje coś takiego, jak słownik i korektor błędów, więc niech piszący okażą trochę litości czytającym ich wypociny i, jeżeli są na tyle leniwi, że nie chce im się stawiać kropki czy przecinka w odpowiednim miejscu, niech chociaż skorygują podkreślone jak byk na czerwono błędy. Ciekawa jestem, czy pisząc CV i podanie o przyjęcie do pracy, te wszystkie 'dorosłe' inaczej cwaniaki też robią błąd na błędzie. Podejrzewam, że nie, bo potencjalny pracodawca lutnąłby ich w ciemię za taki świstek pełen bzdur, ale w Internecie wszystko jest dozwolone, więc tępota jest tutaj normą, nie patologicznym odstępstwem od niej. | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pon Mar 03, 2014 2:11 pm | |
| Mi się zdaje, że było celowo napisane. reklama dzwignia handlu ;)Byki zwracają uwagę, zwykła prezka już mniej. Ty wchodzisz, czytasz, puszczasz dalej a on się cieszy z nabijania popularności, bo nie wierzę, by normalny człowiek tak pisał. Chyba nawet dyslektyk lepiej da radę. | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Haha... Błędy... Pon Mar 03, 2014 11:05 pm | |
| Odświeżyłaś starucha ale co tam ... Co do CV i błędów to przeczytałam w życiu kilkaset CVek na stanowiska różniste (może poza stanowiskiem prezesa czy menadżera) i w co drugiej CVce był jakiś błąd (mój ulubiony to "wykaształcenie" ) Ja sama też robię błędy czasem nieświadomie (piszę szybko i w czasie pisania sie nad tym nie zastanawiam, a starość robi swoje) ale czytam później to co napisałam zanim komuś pokarzę ... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Haha... Błędy... | |
| |
|
| |
| Haha... Błędy... | |
|