| Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... | |
|
+6xkropkaxx koszolak EveDallas Sweet Rabbit gwiazda2002 Natusia:) 10 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
Natusia:) Już coś wie
Liczba postów : 195 Dołączył : 14/09/2011
| Temat: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Nie Lis 20, 2011 7:46 am | |
| Zawsze organizuje konkurs na najładniejszy wiersz o koniach Jest on organizowany co 3 tygodnie Punktacja liczona jest za: morał sens upiększenia typu epitety, porównania itp itd... rymy odejmowane za: błędy ortograficzne i zdania bez sensu... więcej info na mojej prezętacji PS. Nagrody zazwyczaj za I miejsce KK II miejsce najczęściej coś typu KA, ZJ, KM III to już zależy co mam | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Nie Lis 20, 2011 8:11 am | |
| |
|
| |
| Temat: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Nie Lis 20, 2011 9:39 am | |
| Nie nie muszą być rymowane ale za wszelkie rymy są dodawane punkty potem kto najwięcej punktów ma I miejsce | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Nie Lis 20, 2011 9:50 am | |
| Morał jest w bajkach, wiersze nie zawsze mają na celu edukację czytelnika. Więc jeśli ma być jakaś sentencja, musi być zawarta jako morał? |
|
| |
| Temat: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Nie Lis 20, 2011 10:27 am | |
| Tak może z tym morałem nie pomyslałam... | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Nie Lis 20, 2011 11:18 am | |
| Może ci pomogę z konkursem od strony organizacji;) Mogę sprawdzać, wymyślę kryteria, system oceniania. Znam się na pisaniu, więc mogę pomóc w tym;) |
|
| |
| Temat: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Nie Lis 20, 2011 11:45 am | |
| | |
|
| |
gwiazda2002 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : gwiazda2002 Liczba postów : 1473 Dołączył : 19/12/2011
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Pon Gru 19, 2011 10:02 am | |
| o to ja mam dwa wierszyki napisze najpierw ten pierwszy o Ruffian
Ruffian, wszyscy cię kochali, i dalej kochają, tylko teraz zamiast się cieszyć, w rękawy szlochają. Patrzyli jak do mety pędziłaś galopem i jak ją mijałaś z kopyt swym stukotem. Byłaś jak błyskawica, najlepsza na świecie, dostawałaś nagrody, lecz złamałaś nogę. Wtedy jeszcze walczyłaś, zaciekle o życie. I chciałaś przebiec przez tor, choć ostatni raz, lecz cię uspali, wcześniej pożegnali. I teraz brakuje cię nam!
ta dam !
| |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Pon Gru 19, 2011 11:23 am | |
| Każdy koń jest idealny, gruby,chudy czy niezdarny. Jednak zawsze coś w nim jest,co mu daje piękna sens. Arab szczupły niczym nić a perszeron lubi tyć. Folbut szybki, Kucyk mały no,a Achał wytrzymały. Choćbyś koni miał miliony jest ten jeden ulubiony. Kochaj konie sercem całym. Czy jest szczupły,wytrzymały kochaj konie ponad życie,tylko kochaj konie skrycie. |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Pon Gru 19, 2011 11:26 am | |
| Albo ..
Wżdy pogardy niechaj narodowie postronni poznają, iż polacy nie gęsi,iż konie w stajniach mają XD |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Pon Gru 19, 2011 11:34 am | |
| Konie, konie
Każdy konik gniady Gubi w śniegu ślady. Każdy konik płowy ma złote podkowy.
Każdy konik siwy ma różę u grzywy.
Spójrz, jak w końskich chrapach Świeci róży zapach!
| |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Pon Gru 19, 2011 11:38 am | |
| Jak inaczej to wyrazić? Kocham Cię!- po prostu Jesteś moim życiem jesteś moim mostem
Mostem do krainy marzeń do mojej przyszłości. Kiedy jesteś ja też jestem, a gdy nie ma gubię się w przeszłości.
Ty mnie pocieszasz ty mnie rozumiesz jesteś dla mnie wszystkim podnieść na duchu najlepiej umiesz.
Rozwiana grzywa i stukot kopyt śliczna sierść kasztanowata jesteś najlepszy we wszystkim co robisz zostań ze mną po wszystkie lata! | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Pon Gru 19, 2011 11:44 am | |
| - gwiazda2002 napisał:
Konie, konie
Każdy konik gniady Gubi w śniegu ślady. Każdy konik płowy ma złote podkowy.
Każdy konik siwy ma różę u grzywy.
Spójrz, jak w końskich chrapach Świeci róży zapach!
To było na obrazku jednym z koniem - pewnie nie Twojego autorstwa | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Pon Gru 19, 2011 11:47 am | |
| no dobra ten jeden nie. no ale reszte ja napisałam | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Wto Gru 20, 2011 12:42 am | |
| Gwiazdo, to czemu ja jeden (Nie, nie ten co wskazała SR) znalazłam w necie, jak chciałąm zrobić takie cuś na kalendarz? (Ale je sie nie czepiam! o nie, nie, nie.) | |
|
| |
koszolak Już coś wie
Liczba postów : 113 Dołączył : 17/10/2011
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Wto Gru 20, 2011 1:03 am | |
| - gwiazda2002 napisał:
- Jak inaczej to wyrazić?
Kocham Cię!- po prostu Jesteś moim życiem jesteś moim mostem...
Ten ludzie często wstawiają na swoje fotoblogi i podobne strony. Nie twierdzę od razu, że nie jest Twój. Możliwe, że opublikowałaś go gdzieś wcześniej i stał się popularny, albo te wszystkie strony należą do Twoich znajomych. Możliwości jest sporo. W każdym razie, jeśli tak jest to dobrze by było o tym wspomnieć unikniemy wtedy wszelkich nieporozumień. - gwiazda2002 napisał:
- Każdy konik gniady
Gubi w śniegu ślady. Każdy konik płowy ma złote podkowy.
A to moja siostra ma napisane na ścianie już od kilku lat | |
|
| |
xkropkaxx Już coś wie
Liczba postów : 128 Dołączył : 14/12/2011
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Wto Gru 20, 2011 7:21 am | |
| Ja się zapisuję . Do kiedy trzeba wysłać wiersz ? ;d | |
|
| |
kasiulka1710 Nowy
Liczba postów : 41 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Czw Mar 08, 2012 11:25 am | |
| | |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Czw Mar 08, 2012 11:39 am | |
| - gwiazda2002 napisał:
- o to ja mam dwa wierszyki napisze najpierw ten pierwszy o Ruffian
Ruffian, wszyscy cię kochali, i dalej kochają, tylko teraz zamiast się cieszyć, w rękawy szlochają. Patrzyli jak do mety pędziłaś galopem i jak ją mijałaś z kopyt swym stukotem. Byłaś jak błyskawica, najlepsza na świecie, dostawałaś nagrody, lecz złamałaś nogę. Wtedy jeszcze walczyłaś, zaciekle o życie. I chciałaś przebiec przez tor, choć ostatni raz, lecz cię uspali, wcześniej pożegnali. I teraz brakuje cię nam!
ta dam !
To też jest twojego autorstwa ? Ten wierz można wszędzie spotkać, więc wątpię, że ty go napisałaś. | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Czw Mar 08, 2012 12:45 pm | |
| To tak... zrobiłam sobie małą przerwę od konkursów, ale już wracam. Powiem takie jedno zdanko na temat podszywania się, że nie warto a w tej chwili jak miała bym cię przyjąć gwiazda2002 jak możesz jakiś nieznany mi wiersz skopiować. Jeśli chodzi o pisanie wierszy to liczę na waszą sprawiedliwość po prostu. Jutro napiszę co z konkursem. | |
|
| |
martika520 Już coś wie
Nick w grze : martika520 Liczba postów : 150 Dołączył : 20/12/2011
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Sob Mar 10, 2012 10:51 am | |
| gwiazda ty wszystko kopiujesz z obrazków to nie feir i oczywiscie się zgłaszam to mój wiersz: Czyś ty koń czyś ty zwierz Czego Szukasz Czego chcesz? - Chcę nos Pani odgryźć - Że co ? -Że Jak ? Ej to moja kwestia Jak coś wymyślone na poczekanie ;d | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Sob Mar 10, 2012 11:58 am | |
| konkursu jak na razie nie będzie ale pomysł fajny | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Sob Mar 10, 2012 3:18 pm | |
| Zgłaszam się a wiersz prześlę na howrse | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Sob Mar 10, 2012 3:28 pm | |
| Oto mój wiersz:
Ja stoję tuż przy tobie i widzę jak jesz moich przyjaciół.
Czy nie wstyd Ci? Na każdej lekcji, na każdych zawodach i zawsze jeździsz na mnie a teraz wbijasz mi nóż w serce i jeszcze mnie jesz.
Czy nie wstyd Ci? Ja daję ci miłość, przyjaźń i uczucie,że jestem przy tobie a ty mnie jesz i pozbawiasz życia
Wiedz,że ja cierpię, boli mnie to i to nie dlatego,że mnie zabijasz ale dlatego,że jesz swoich przyjaciół.
Ja czuję, jestem tu i widzę wszystko. Ty nie wiesz co to przyjaźń, bo nie okazujesz jej. Ty nie wiesz co to męka, ciebie nie obchodzi,że ja cierpię. Ty nie wiesz co to uczucia bo ty nie kochasz i nie czujesz.
Gdy będziesz mnie jeść, pamiętaj przynajmniej, że jesz swojego przyjaciela i,że on kiedyś Cię kochał. | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... Sob Mar 10, 2012 4:19 pm | |
| ale konkursu nie będzie!! | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... | |
| |
|
| |
| Konkurs na najładniejszy wiersz o koniach.... | |
|