Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.

Go down 
+3
mustang_z_filmu
Aki
Malto
7 posters
AutorWiadomość
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Empty
PisanieTemat: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSro Lis 23, 2011 11:38 am

Z racji tego, że wiele osób ma kłopoty ze zorientowaniem się, czym jest prestiż, a czym poziom trudności zawodów, pozwoliłam sobie przygotować krótką instrukcję, na czym polega różnica. Być może ten krótki poradnik okaże się pomocny Smile

Wchodzimy w Ośrodek, następnie w zakładkę Zawody. Pokazuje nam się wykaz zawodów. I na przykładzie jednej konkurencji:
Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Kcz8cm

Na załączonym obrazku widać, że zawody w ujeżdżeniu mają wymagany poziom ujeżdżenia na poziomie 279.6 - 559.2% - znaczy to, że tylko konie z ujeżdżeniem powyżej 279.6 mogą wziąć w nich udział. Słabsze - nie. To jest też trudnością zawodów, która jest widoczna w spisie, gdy szukacie konkurencji dla swojego konia.
Nie jest to PRESTIŻ.
Prestiż widać po gwiazdkach - liczba pokaże się, gdy najedziecie na nie kursorem. W tym przypadku prestiż wynosi 75.84%, więc zawody posiadają rozetę. Koń, który je wygra, zdobędzie ją do kolekcji. Gdyby prestiż nie przekraczał 75%, rozeta nie byłaby widoczna i nie byłoby możliwości jej zdobycia.

Jak znaleźć zawody, które posiadają prestiż powyżej 75%?

Wybieramy Ranking Ośrodków Jeździeckich:
Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sy9ncp

Następnie wybieramy opcję pozwalającą na zobaczenie najlepszych zawodów w danej dyscyplinie:
Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Ohvgh2

Mając te dane, przeglądamy dostępne zawody. Pamiętajmy, że tylko zawody z prestiżem 75% i wyższym oferują rozety (o ile właściciele ustawili je w opcjach ośrodka). Ponadto warto zwrócić uwagę na datę ostatnio rozegranych zawodów - wybierajmy tylko te, które nie odbyły się w dniu szukania. Inne po prostu będą niedostępne.
Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. 14vplbt
Pod pierwszą dwudziestką znajduje się strzałka, pozwalająca na rozwijanie listy i przeglądanie konkursów o niższych pozycjach!

Przeglądamy dostępne zawody. Wybieramy te, które oferują rozetę (ikonka po prawej). Ważna jest nazwa ośrodka - to dzięki niej znajdziemy interesujące nas zawody - w tym przypadku ujeżdżenie.
Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. 16le2ht

Wybieramy zawody poprzez stronę konia - tak, jak robimy to zazwyczaj, gdy wysyłamy go do rywalizacji z innymi wierzchowcami. W wyszukiwarkę znajdującą się na samym dole strony wpisujemy nazwę ośrodka. Pojawia się okienko z wybranymi zawodami, klikamy na "weź udział w zawodach".
Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. 2150npi

Jeśli nasz koń a szczęście, wygrywa rozetę. Rozety wygrane przez konia widoczne są po prawej oraz w spisie zawodów, w których wziął udział - po kliknięciu na cyfrę rozwija się wykaz zawodów, w których odniósł zwycięstwa.
Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Jjmcls

Jeśli moje wywody się komuś przydały - proszę bardzo Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Aki
Przyjaciel Zagrody
Aki

Nick w grze : Akira.
Liczba postów : 1998

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSro Lis 23, 2011 1:32 pm

A jak podwyższyć prestiż zawodów?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1947323
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostCzw Lis 24, 2011 2:16 am

mycha805 napisał:
A jak podwyższyć prestiż zawodów?
Mogę również przygotować coś takiego, opartego na własnych doświadczeniach - czy będzie w 100% skuteczne, nie gwarantuję, nie zajmuję czołówki rankingu Wink
Opiszę to jednak za jakiś czas, praca, praca.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
mustang_z_filmu
W skromnych progach Zagrody
mustang_z_filmu

Nick w grze : Aryana
Liczba postów : 345

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostWto Gru 27, 2011 2:01 pm

Malto- z wielką chęcią to przeczytam. Bo teraz niby podnoszę prestiż zawodów swojego ośrodka, ale mozolnie mi to idzie Wink
Powrót do góry Go down
Guzik
Przyjaciel Zagrody
Guzik

Nick w grze : guzikova :D
Liczba postów : 838

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostWto Gru 27, 2011 11:39 pm

Ja też z chęcią o tym poczytam, bo moje zawody to totalna porażka :<
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=147468
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 12:49 am

By zwiększyć prestiż ja sobie ustawiłam wszystkie zawody na niski poziom i dałam dla początkujących koni. No i np. w wyścigu galopem kiedyś miałam ze 20, teraz powyżej 40 I love you
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
Guzik
Przyjaciel Zagrody
Guzik

Nick w grze : guzikova :D
Liczba postów : 838

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 12:55 am

Ja mam tylko w wyścigu galopem i biegach przełajowych powyżej 20 Sad
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=147468
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 1:04 am

Nie martw się - na pewno się powiększy Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

Liczba postów : 500

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 7:10 am

ja mam prestiż w skokach: 45
wyścigi: 43
ujeżdżenie: 32
a przełaje: 16

i szczerze się Wam przyznam, że nie wiem jak to zrobiłam :p
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=113015
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSro Gru 28, 2011 7:32 am

Ja mam tak :
Skoki : 28.87
Przełaje : 40.53
Wyścig galopem : 43.84
Ujeżdżenie : 61.38 !
Jestem zadowolony z ujeżdżenia, ale chcę mieć rozetę Very Happy Ja poziom robię dla koni mniej więcej na GP i rejestruje swoje. Smile Poza skokami, bo nie mam i mam na razie dla początkujących Smile
Powrót do góry Go down
Stokrotka88
Nowy
Stokrotka88

Liczba postów : 17

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSob Sty 28, 2012 10:01 am

No właśnie, jak podwyższyć prestiż zawodów? ja podwyższyłam bardzo trudność torów, ale to zwiększyło prestiż o 20% i nic więcej. Wszystko stoi, choć zawody się odbywają. Nie wiem, co jeszcze można zrobić, pomóżcie!
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipostSob Sty 28, 2012 11:20 am

Zawody muszą odbywać się jak najczęściej, ale też konie muszą być jak najlepsze Smile

Napiszcie do annrem to za niewielką opłatą bardzo dobrze zarządzi waszym ośrodkiem, jak np. tym : http://www.howrse.pl/centre/fiche?id=225031
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.   Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Prestiż
» Prestiż OJ
» Prestiż ośrodka, pomocy
» Informacja o dziale
» FORUM - Ponadwymiarowe obrazki w postach i podpisach + inne ważne informacje

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: POMOC :: Poradniki-
Skocz do: