Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sro Lis 23, 2011 11:38 am | |
| Z racji tego, że wiele osób ma kłopoty ze zorientowaniem się, czym jest prestiż, a czym poziom trudności zawodów, pozwoliłam sobie przygotować krótką instrukcję, na czym polega różnica. Być może ten krótki poradnik okaże się pomocny Wchodzimy w Ośrodek, następnie w zakładkę Zawody. Pokazuje nam się wykaz zawodów. I na przykładzie jednej konkurencji: Na załączonym obrazku widać, że zawody w ujeżdżeniu mają wymagany poziom ujeżdżenia na poziomie 279.6 - 559.2% - znaczy to, że tylko konie z ujeżdżeniem powyżej 279.6 mogą wziąć w nich udział. Słabsze - nie. To jest też trudnością zawodów, która jest widoczna w spisie, gdy szukacie konkurencji dla swojego konia. Nie jest to PRESTIŻ. Prestiż widać po gwiazdkach - liczba pokaże się, gdy najedziecie na nie kursorem. W tym przypadku prestiż wynosi 75.84%, więc zawody posiadają rozetę. Koń, który je wygra, zdobędzie ją do kolekcji. Gdyby prestiż nie przekraczał 75%, rozeta nie byłaby widoczna i nie byłoby możliwości jej zdobycia. Jak znaleźć zawody, które posiadają prestiż powyżej 75%?Wybieramy Ranking Ośrodków Jeździeckich: Następnie wybieramy opcję pozwalającą na zobaczenie najlepszych zawodów w danej dyscyplinie: Mając te dane, przeglądamy dostępne zawody. Pamiętajmy, że tylko zawody z prestiżem 75% i wyższym oferują rozety (o ile właściciele ustawili je w opcjach ośrodka). Ponadto warto zwrócić uwagę na datę ostatnio rozegranych zawodów - wybierajmy tylko te, które nie odbyły się w dniu szukania. Inne po prostu będą niedostępne. Pod pierwszą dwudziestką znajduje się strzałka, pozwalająca na rozwijanie listy i przeglądanie konkursów o niższych pozycjach! Przeglądamy dostępne zawody. Wybieramy te, które oferują rozetę (ikonka po prawej). Ważna jest nazwa ośrodka - to dzięki niej znajdziemy interesujące nas zawody - w tym przypadku ujeżdżenie. Wybieramy zawody poprzez stronę konia - tak, jak robimy to zazwyczaj, gdy wysyłamy go do rywalizacji z innymi wierzchowcami. W wyszukiwarkę znajdującą się na samym dole strony wpisujemy nazwę ośrodka. Pojawia się okienko z wybranymi zawodami, klikamy na "weź udział w zawodach". Jeśli nasz koń a szczęście, wygrywa rozetę. Rozety wygrane przez konia widoczne są po prawej oraz w spisie zawodów, w których wziął udział - po kliknięciu na cyfrę rozwija się wykaz zawodów, w których odniósł zwycięstwa. Jeśli moje wywody się komuś przydały - proszę bardzo | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sro Lis 23, 2011 1:32 pm | |
| A jak podwyższyć prestiż zawodów? | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Czw Lis 24, 2011 2:16 am | |
| - mycha805 napisał:
- A jak podwyższyć prestiż zawodów?
Mogę również przygotować coś takiego, opartego na własnych doświadczeniach - czy będzie w 100% skuteczne, nie gwarantuję, nie zajmuję czołówki rankingu Opiszę to jednak za jakiś czas, praca, praca. | |
| | | mustang_z_filmu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Aryana Liczba postów : 345 Dołączył : 25/09/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Wto Gru 27, 2011 2:01 pm | |
| Malto- z wielką chęcią to przeczytam. Bo teraz niby podnoszę prestiż zawodów swojego ośrodka, ale mozolnie mi to idzie | |
| | | Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Wto Gru 27, 2011 11:39 pm | |
| Ja też z chęcią o tym poczytam, bo moje zawody to totalna porażka :< | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sro Gru 28, 2011 12:49 am | |
| By zwiększyć prestiż ja sobie ustawiłam wszystkie zawody na niski poziom i dałam dla początkujących koni. No i np. w wyścigu galopem kiedyś miałam ze 20, teraz powyżej 40 | |
| | | Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sro Gru 28, 2011 12:55 am | |
| Ja mam tylko w wyścigu galopem i biegach przełajowych powyżej 20 | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sro Gru 28, 2011 1:04 am | |
| Nie martw się - na pewno się powiększy | |
| | | asiiix Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 500 Dołączył : 21/12/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sro Gru 28, 2011 7:10 am | |
| ja mam prestiż w skokach: 45 wyścigi: 43 ujeżdżenie: 32 a przełaje: 16
i szczerze się Wam przyznam, że nie wiem jak to zrobiłam :p | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sro Gru 28, 2011 7:32 am | |
| Ja mam tak : Skoki : 28.87 Przełaje : 40.53 Wyścig galopem : 43.84 Ujeżdżenie : 61.38 ! Jestem zadowolony z ujeżdżenia, ale chcę mieć rozetę Ja poziom robię dla koni mniej więcej na GP i rejestruje swoje. Poza skokami, bo nie mam i mam na razie dla początkujących |
| | | Stokrotka88 Nowy
Liczba postów : 17 Dołączył : 22/08/2011
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sob Sty 28, 2012 10:01 am | |
| No właśnie, jak podwyższyć prestiż zawodów? ja podwyższyłam bardzo trudność torów, ale to zwiększyło prestiż o 20% i nic więcej. Wszystko stoi, choć zawody się odbywają. Nie wiem, co jeszcze można zrobić, pomóżcie! | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. Sob Sty 28, 2012 11:20 am | |
| Zawody muszą odbywać się jak najczęściej, ale też konie muszą być jak najlepsze Napiszcie do annrem to za niewielką opłatą bardzo dobrze zarządzi waszym ośrodkiem, jak np. tym : http://www.howrse.pl/centre/fiche?id=225031 |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. | |
| |
| | | | Prestiż a poziom trudności zawodów - informacja. | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|