Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jednoróżka, wiek i ilość następnych pokryć | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Jednoróżka, wiek i ilość następnych pokryć Sob Lis 26, 2011 1:59 am | |
| Witam, chciałabym się zapytać...
Moja jednoroga klacz Milly jest już w 18-stym roku życia. Czyli jest na takiej jakby "lekkiej emeryturce". Moje pytanie, brzmi - Do jakiego roku życia ją kryć, aby nie przeszkadzało to jej zdrowiu i utraty źrebaka? Podczas wszystkich kryć ( ok.8 ) dała tylko jednego ogierka z kijkiem, a chciałabym jeszcze spróbować wydusić z niej klaczkę, oczywiście z rogiem. | |
| | | Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: Jednoróżka, wiek i ilość następnych pokryć Sob Lis 26, 2011 3:16 am | |
| a swoje kobyły kryję do 31 roku życia jeśli termin mam już po 31 roku życia, to jej nie kryję z prostego względu - bardzo możliwe, że nie dożyje narodzin źrebaka. Przesądny zawsze ubezpieczony | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Jednoróżka, wiek i ilość następnych pokryć Sob Lis 26, 2011 3:18 am | |
| Ale ile jeszcze razy będę mogła ją pokryć? Biadaczka się starzeje Nie ma Kamienia. POmoże ktoś | |
| | | Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: Jednoróżka, wiek i ilość następnych pokryć Sob Lis 26, 2011 3:53 am | |
| Hm... patrząc po mojej hanowerce, która ma już 27 lat i ma 13 kryć... To Twoja też coś koło 14 kryć łącznie powinna mieć | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Jednoróżka, wiek i ilość następnych pokryć Wto Lut 07, 2012 12:40 pm | |
| krycia nie obnizaja zdrowia po 15 roku zycia wiec możesz kryć dosyć długo, jeśli bardzo się boisz to w wieku 27-28 lat możesz jeszcze pokrywac | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jednoróżka, wiek i ilość następnych pokryć | |
| |
| | | | Jednoróżka, wiek i ilość następnych pokryć | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|