Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Przestrzeń Twórcza | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Przestrzeń Twórcza Sro Lis 30, 2011 7:55 am | |
| Witam. Nie mam 5 punktów karmy niestety, ale gdy bym miała... to czy howrse by zaakceptowała tą pracę dla kotów. By się chociaż przedostała do głosowania: No na grudzień xD | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Przestrzeń Twórcza Sro Lis 30, 2011 8:22 am | |
| wyleci za samo tło. Rysowałaś w Paintcie i masz białe, a musi być bezbarwne, bez tła... Musisz pobawić się gimpem albo photoshopem Co do rysunku... Słabo... Tylko, że paint nawet nie pozwala na zbyt wiele Ściągnij gimpa i tam popróbuj, zobacz co ci wyjdzie. Bo po próbach w paintcie ciężko kogokolwiek oceniać. Tam każdy rysunek wychodzi do niczego. A w gimpie/PS masz warstwy, możesz rysować każdą rzecz osobno, np ogon osobno, głowę osobno, oko osobno... Nie niszczy ci się cały rysunek jak chcesz coś zmienić | |
| | | Piernikowa Mamba Raczkujący
Liczba postów : 82 Dołączył : 07/10/2011
| Temat: Re: Przestrzeń Twórcza Sro Lis 30, 2011 8:27 am | |
| Zgadzam się Z LadyAverną.Mogę Ci nawet dać link do darmowego PS CS5 po polsku | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Przestrzeń Twórcza Sro Lis 30, 2011 8:35 am | |
| Ja mam GIMPa. Na razie w GIMPie pracuję nad koniem szarżującym. No i na poczekaniu zrobiłam otocznie. Takie safari. Nie myślcie, że to jest plagiat. Chyba widzicie, że to jest brzydkie xD. Oto ono: Takie same pytanie co i do kotka: czy przejdzie przez adminów, nie mówiąc już o głosowaniu? | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Przestrzeń Twórcza Wto Lut 07, 2012 12:58 pm | |
| kotek rozpikselowany, a tło nawet jeśli przejdzie przez głosowanie adminow nie przejdzie przez glosowanie uzytkownikow. | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Przestrzeń Twórcza Sro Lut 08, 2012 2:05 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Bo po próbach w paintcie ciężko kogokolwiek oceniać. Tam każdy rysunek wychodzi do niczego.
Lady Arvenko, nie do końca zgodze się z Twoją opinią dotyczącą rysowania w Pantcie. Masz rację, ze Paint jest strasznie prymitywnym programem graficznym i uważam, że MS powinien w końcu coś z tym zrobić i wstawić do swojego systemu jakiś bardziej zaawansowany edytor graficzny. Ale wracając do moich przemyśleń odnośnie rysowania w tym programie. Widziałam kiedyś filmik, na którym ktoś wycisnął z Painta więcej, niż ten jest w stanie zaoferować... Narysował w tym prymitywnym programie Monalizę jak z płótna zdjętą i nie jest to żadne kłamstwo z mojej strony. Dzięki talentowi można wycisnąć tyle, ile się da nawet z prymitywnego DOSa. Ja próbuję swoich sił piórkiem i photoshopem, a i tak nie wychodzi mi to tak, jak chciałabym, aby mi wychodziło, ale od czego jest ćwiczenie ręki, oka, światłocienia, etc. | |
| | | Nesska Raczkujący
Liczba postów : 68 Dołączył : 11/11/2011
| Temat: Re: Przestrzeń Twórcza Sro Lut 08, 2012 2:45 am | |
| MSPaint jest świetnym programem, tyle że do pixeli. Do prostych oekaki, szkiców na dwa kolory... Żeby coś dobrego zrobić w paincie trzeba mieć naprawdę cierpliwość. W windows 7 paint jest bardziej zaawansowany -> http://www.marauderzstuff.com/content/binary/WindowsLiveWriter/EverythingoldisnewagaininWindows7.Alm_156A/paint_4.png ale traci swój "prymitywny" klimacik ;3 Jest też zawsze PaintNET czy słynny gimp. Albo takie programy typu oekaki, najbardziej popularne - shi painter(nie ma przezroczystości, ale ma watera!) i jeszcze lepszy chibipaint, ma wszystko co do rysowania potrzebne(moje ulubione watery, warstwy, przezroczystość, opcje pędzli). Takie rzeczy można robić w paincie http://browse.deviantart.com/digitalart/pixelart/ http://fav.me/d1ckvid | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Przestrzeń Twórcza | |
| |
| | | | Przestrzeń Twórcza | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|