Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

GRA - Nowości w howrse

Go down 
+2
Nevarra
LadyArvena
6 posters
AutorWiadomość
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

GRA - Nowości w howrse Empty
PisanieTemat: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostWto Kwi 05, 2011 7:59 am

Dziś weszły na angielskim serverze, za parę dni pewnie u nas Smile

Tłumaczenie średniej jakości. Ale sens ważny:

- Tylko cudze konie można karmić jabłkami.
- znika lizawka
- podwójna marchewka oraz rzepa będą dawać więcej energii
- Dwie lekcje zostały złożone w jedną:

* Lekcja trwa więc 2 razy dłużej
* zabiera 2 razy więcej energii
* daje 2,5 razy więcej pieniędzy i 2,5 więcej skili
* daje 4% morale
* Zysk z trzeciej lekcji (którą mozna było odbywać, jak się miało 150 dni stażu) został zastąpiony, przez dodatowe Euess i zarobek w skilach.

Sprawdzone - marchewka zamiast 4% energii daje 6%
Po co te zmiany?
"Żeby uprościć grę, szczególnie dla nowych graczy, oraz żeby usprawnić system przygotowując go na przybycie nowych zwierzaków"

Po rysunku obok widać, że planują koty nam wrzucić Wink I że w maju...

Biuro się powiększa!
6 miesięcy temu, mogłeś widzieć tylko historię akcji w biurze. Teraz będzie tam całe zarządzanie.

* Zarządzaj swoimi przyrostkami i zobacz swoje konie w niebie
* Zobacz więcej swoich wydarzeń
* Teraz zadania/misje mają swoją wlasną stronę w menu

Nie wiem o co chodzi z tymi 6 miesiącami u nich XD U nas było od początku...
A praktycznie: Misje wrzucili do zakładki "profil".
Jak wejdziesz w biuro to masz 3 zakładki:
- wykonane akcje/niusy
- przyrostki
- schronisko

Zwierzęta wracają do dziczy

Aby zrobić miejsce dla zwierzęcych towarzyszy w maju, zwierzaki z boksów zostały wypuszczone na wolność.
Króliki wrócą do swoich nor (OJ za ich stratę dostaną rekompensatę)
Zebry wrócą do sawanny (OJ dostanie z porotem kupon)
W boksach będą prysznice

* Z prysznicami w boksie, koń zużywa o 10% mniej energii na akcję
* Prysznice są dostępne tylko na Sekretnym rynku
* Nie wliczają się one do prestiżu
* W boksach, gdzie była zebra, automatycznie pojawi sie prysznic

Zabiorą mi króliki Sad
Sprawdziłam - prysznic kosztuje 1 kupon. Można też go jednak w sklepie za Equues kupić. Zależy od popytu. teraz kosztuje 19000 i brak na stanie...

Więcej punktów dorastania
PDki nie będą już sprzedawane w sklepie, ale możesz zarobić ich o wilele więcej.

* Każdej nocy gra oferuje darmowe punkty, jeśli masz ich mniej niż 2 w ekwipunku
* Niektóre UFO mogą ci dać do 6 punktów
* Szansa zdobycia punktów dorastania w trakcie akcji wzrosła o 10%
* Limit sprzedawania punktów został podwyższony(jednak cena sprzedaży wynosi teraz 100 Equues)

Hmm... Jeśli mam 0 PDków dostanę w nocy darmowe... Tylko ile?
Uwielbiam UFO Very Happy
I większa szansa na zdobycie... OK Smile

Wielkie oszustwo
[/b]
Niektórzy używają narzędzi, które opiekują się końmi automatycznie.

Okazało się, że niektórzy gracze, mają skrypty do opieki nad tysiącami koni dziennie. Reguły gry tego zabraniają. Zostaliśmy zmuszeni, by utworzyć nową regułę.

Maksymalna liczba koni, którymi można zajmować się jednego dnia wynosi 1000. Ponad tym limitem nie dostajesz już żadnych zysków za opiekę nad końmi. Nie dostaje się PD ani Equues (za zawody, lekcje) za opiekę nad końmi.

* Koń postarzony kilka razy będzie liczyć się tyle razy ile został postarzony. (do tego limitu)
* Nie wliczają konie postarzane objęciami Morfeusza.

Uważamy, że 1000 jest wystarczającą liczbą, przy założeniu, że siedzi się 3 godziny i opieka nad koniem zajmuje kilkanaście sekund...

Stworzyliśmy nowe narzędzia do wyłapywania oszustów

Nawet nie wiedziałam, że takie narzędzia są Wink
A limit jak dla mnie ok.

"Changes in Genetics

The horses now progress each day and not each month!

Starting now, genetic potentials will increase daily instead of increasing solely on the first day of the month as has been done until now. Earnings per generation will be level all along the month.

The Progression rhythm is also faster : 3% per month against 2.5% previously. "

Ktoś może przetłumaczyć o co chodzi? Jaki potencjał ma rosnąć każdego dnia zamiast pierwszego dnia miesiąca?

Ostatni etap galopu

To nas nie dotyczy - u nich są poziomy. trzeba mieć ileś dni stażu, żeby podejść do kolejnego testu. Zależnie od zdanego poziomu - czy już trzeci, czy drugi, pracujesz jako kto inny.
W maju wrócą do dawnego pomysłu, czyli będą mieć tak jak my. A teraz wrzucą wszystkich na 6 poziom, jeśli dobrze zrozumiałam...

Poprawa sprzedaży

Kilka tygodni temu zaoferowaliśmy państwu nowy interfejs sprzedaży. Dziś robimy kilka usprawnień tej funkcji.

* Kilka nowych opcji wyszukiwania:
o według umiejętniości
o według boskości koni
o Nowe objekty: Łuska posejdona i muśnięcie filotes
* Możliwość sprawdzenia ników graczy, którzy odwiedzili twoją sprzedaż.

Sprawdziłam - przez szukanie wg umiejętności mają na myśli dodanie w zaawansowanych rubryczek gdzie piszemy ile ma mieć w skokach, galopie itp.

A także

* Złote Jabłko można podać koniom od 1 roku zycia zamiast 3 lat.
* Pojawi się okno potwierdzenia przy sprzedaży boskich koni (w celu uniknięcia błędów)
* W UFO mniej jabłek i więcej interesujących prezentów
* Kilka misji zostało zmienionych z uwzględnieniem nowych funkcji
* Na stronie rejestracji konia w OJ bardziej praktycznie
* Powiew Eola nie będzie już sprzedawany na czarnym rynku

Co do UFO - teraz pewnie rzadziej będzie latać...
Jedna z usuniętych misji to pewnie "znajdź lizawkę" XD
Co do rejestracji konia - od razu widać, czy są marchewki w OJ. Czy są podkowy. Itp.

_____

Ogólnie ok moim zdaniem... Chociaż pierwsze zaopiekowane konie będą biedne Wink Pierwsze co zawsze robię to lizawka i czyszczenie. I dałam. A na miejscu lizawki głaskanie teraz stoi Oo
I zamiast większego zysku energii później, dostałam 1% XD

A wy co myslicie o tych zmianach?
U nich chyba wczoraj skończyło się promocja z Baliosem w RO. U nas 8 się kończy więc pewnie 9-10 kwietnia wejdą te zmiany...

Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Pon Maj 02, 2011 12:07 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostWto Kwi 05, 2011 1:10 pm

Jezuuuuu... czemu ja się nigdy nie nauczę na własnych błędach? Znów odwaliłam opiekę nad wszystkimi szkapami o 8:00 rano... buuuu... Crying or Very sad
No ile punktów by wpadło, i dla tego pierwszego i dla Loyala za łapanie UFO. Buuu...

Ciekawe jaka będzie ta "rekompensata" za króliki...? Po kiego tyle ich kupowałam? Jak dadzą po 1000e to się wścieknę Evil or Very Mad
I szkoda PD. I tak często te 5 w sklepie było mi mało, jak nie mogłam się doczekać aż jakaś rogata urodzi i zabrakło akurat tego jednego czy dwóch.

A z tym potencjałem to nie tak jak miało być u nas? Tym zwiększającym się dla starterów?

Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostWto Kwi 05, 2011 1:51 pm

TO z tą ósmą rano uważaj za kilka dni Wink Lepiej poczekać na po 12. Zazwyczaj o tej godzinie zmiany wprowadzają.

Też się zastanawiam... Ja mam większość za 4000 i 6 na zapas za 5000 Wink I jak oni to policzą? Przecież ludzie w różnym czasie za różną stawkę kupowali... I takie przydatne były... Mam we wszystkich boksach. A na prysznice zanim zarobię... Jeszcze trzeba czatować kiedy w sklepie chociaż sztuka będzie... Sad

Ale przynajmniej więcej PDków za normalne czynności wpadnie. I to UFO - już nie jeden PD ale nawet kilka Very Happy

Właśnie nie wiem... Bo to tak dziwnie mi brzmi...
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostWto Kwi 05, 2011 2:00 pm

Chyba zacznę na wszelki wypadek zajmować się szkapami dopiero wieczorem Very Happy

Może za najwyższą stawkę jaka była? (tak bardzo bym się nie obraziła Wink) Albo dadzą te kotki Smile

Zakręcone to jak świński ogonek, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

EDIT: zaczynam dostrzegać spore problemy w podnoszeniu PG u źrebaków... wszystkie metody się rozłożą na łopatki No
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

Nick w grze : Kara_fryza
Liczba postów : 562

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostPią Kwi 08, 2011 4:50 pm

Hmm, zmian narazie żadnych nie wprowadzili. I szczerze? Nie podobają mi się...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=282990
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostPią Kwi 08, 2011 7:25 pm

Starting now, genetic potentials will increase daily instead of increasing solely on the first day of the month as has been done until now. Earnings per generation will be level all along the month.

* * * * * * * * * * * *

Konie teraz postępują każdy dzień i nie każdy miesiąc!

Zaczynając się teraz, genetyczne potencjały wzrosną codziennie zamiast wzrastania całkowicie w pierwszym dniu miesiąca jako został zrobiony dotychczas. Zarobek na pokoleniu będą równo wzdłuż miesiąc.

Postęp rytm jest również szybciej : 3% miesięcznie przeciw 2.5 % poprzednio. "

- - - - - - - -

ni pierona nie rozumiem o co chodzi
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostPią Kwi 08, 2011 7:55 pm

Lubel, jak to nie rozumiesz?? Przecież jak krowie na rowie o PG piszą... Very Happy
Haha! A Kali mówić, Kali pisać... Very Happy
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostPią Kwi 08, 2011 8:20 pm

Kali mówić, Kali pisać i Kali być ciemny.
Widziałaś droga Furio aby rosło PG Twoich koni? I to co miesiąc? Shocked
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostPią Kwi 08, 2011 8:42 pm

Przecież ja sobie jaja robię... Rozumiem z tego dokładnie tyle co Ty - ni w ząb Shocked
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostSob Kwi 09, 2011 5:41 am

może na tamtym serverze rośnie jakoś PG... A u nas tego z jakiegoś powodu nie wprowadzili...

Czekam, aż te nowości wejdą u nas - zobaczymy, czy coś o tym wspomną. Wczoraj zniknęła możliwość zdobycia Baliosa w RO to do przyszłego piątku powinno być u nas wprowadzone.
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostSob Kwi 09, 2011 3:06 pm

"Changes in Genetics

... Skopiowałam, czytam po raz enty i ni w ząb nie rozumiem, chociaż nie mam zbytnich problemów z angielskim. Po głowie chodzą mi dwie teorie - obie chyba z kosmosu.
1. Teoria megakosmiczna - potencjał koni będzie wzrastał w przeliczeniu na dnie, nie na miesiące...
2. Źrebięta zaczną powiększać PG już od dnia urodzenia, nie od ósmego miesiąca życia, jak jest aktualnie. Co za tym idzie (i za tym 3% zamiast 2,5%), być może da się je wyszkolić bardziej niż o osławione już 1.20...
Kolejne przemyślenie - wszelkie metody treningowe źrebiąt w związku z brakiem lizawki, inną ilością dostarczanej energii przez marchew oraz rzepę leżą i kwiczą.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Filippa Pe
Nowy
Filippa Pe

Liczba postów : 12

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostNie Kwi 10, 2011 12:58 am

Ja tego tekstu też nie rozumiem... ani po angielsku ani po polsku... jakbyście mi teraz go po chińsku napisali to bym tyle samo zrozumiała...
Z tych wszystkich zmian podobała by mi się poprawa biura - jakby w nim były wszystkie przyrostki itd to by było łatwiej Smile
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipostSro Kwi 20, 2011 10:18 am

Ja się cieszę ze zmiany w reprodukcji jednorożców; )
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: GRA - Nowości w howrse   GRA - Nowości w howrse I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

GRA - Nowości w howrse
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Nowości i zmiany - Howrse PL
» Nowości w UFO
» Drobne nowości na Howrse
» Nowości w Howrse! (server polski)
» Czy da się przenieść maści z howrse.com na howrse.pl?

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: