Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Takie tam... wierszyki... | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Takie tam... wierszyki... Wto Gru 20, 2011 1:04 pm | |
| To jest jeden z moich wierszyków, które napisałam gdy miałam 9 lat. Byłam wtedy redaktorką w szkolnej gazetce - tą od wierszy Nie w tematyce xD - Cytat :
- PISANKA
Raz mama zrobiła mi niespodziankę – Dała mi niebiesko-zieloną pisankę! Popatrzyłem na nią jak na złoto. Namalowałem kolorowe wzorki z ochotą. Tu jeden zygzak, i tam jeszcze jeden. - Mamo! Jestem w wielkiej potrzebie! Zrobiła się plama. Ale dlaczego? Czy pisanka nie lubi koloru tego? Jest plama. Nie mogę się z tym dogadać. Ups... Pisanka zaczyna spadać! Pękła – Szkoda... Nie leci z niej żółtko – żółta woda! Ani białko nie wylatuje! Hmm.. Tu nic nie pasuje. Niebieski kurczak? Zielone nogi? - Huuuuuraaa! Kurczaczek zawitał w nasze skromne progi.
Następnego dnia, kiedy przyszedłem do szkoły; - Mam niebieskiego kurczaka! – chwaliłem się jak paw nastroszony. - Ty kurze bzdury gadasz!!! - Powiedział „pupilek” pani – Adaś. Rysowałem, tłumaczyłem, Lecz ich zaufania – nie zdobyłem. Bo nie był tam tylko Adaś; była Rózia, Antek, Mikołaj, Asia, Józia, Grzesiek, Krzyś, Basia, Dawid, Sylwia, Kasia. - Jutro w moim domu spotkanie o czwartej! Pogadamy, a ja pokażę, Na co stać moją.... kurę z marzeń....
O spotkaniu nikt nie pamiętał, Dlatego że były Wielkanocne Święta! Edit: Teraz wierszyk w świątecznym klimacie. Również powstał w tamtym roku - Cytat :
MIKOŁAJ Elfy jak z bajki Robią wyliczanki: Lalki dla Kasi, Małgosi, Basi, Dla Dominika Z piosenkami płyta, Dla Bartka i Kuby Zabawkowe dudy. Mikołaj nie może się połapać, Tylko za głowę łapać. - Czy ja dam radę? Chyba nic nie poradzę, Że dzieci marzenia mają. Niektóre na skrzypcach grają, Mają wielkie talenty! Niedługo Nowy Rok będzie rozpoczęty... A więc muszę prezenty pakować. A ty Reniferze - prowadź!
Niedługo inne!
Ostatnio zmieniony przez Sweet Rabbit dnia Sro Gru 21, 2011 8:16 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Takie tam... wierszyki... Wto Gru 20, 2011 1:11 pm | |
| Fajny, z przyjemnością się czyta | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Takie tam... wierszyki... Wto Gru 20, 2011 1:16 pm | |
| Dzięki. Wielkie dzięki. Giga wielkie dzięki. Miałam wtedy humor, tak jak teraz. Chociaż z każdego mego wiersza można było się pośmiać | |
| | | Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Takie tam... wierszyki... Wto Gru 20, 2011 1:38 pm | |
| Bardzo fajny, przyjemnie się czyta takie dzieła | |
| | | Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Takie tam... wierszyki... Sro Gru 21, 2011 6:15 am | |
| Wierszyk bardzo fajny, chętnie poczytam kolejne | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Takie tam... wierszyki... Wto Gru 27, 2011 7:25 am | |
| Mam nadzieję że drugi [o mikołaju] też się podoba. Niedługo wrzucę jeszcze wierszyk o kotach, do którego napisania zainspirowały mnie moje kociaczki :* | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| | | | Sponsored content
| Temat: Re: Takie tam... wierszyki... | |
| |
| | | | Takie tam... wierszyki... | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|