Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Nasza forumowa filmoteka | |
|
+5Asiaa. Nicolette Sweet Rabbit Guzik Sakura 9 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Nasza forumowa filmoteka Sob Gru 24, 2011 1:59 pm | |
| Założyłam ten wątek, abyśmy wszyscy mogli podzielić się tytułami filmów, które uwielbiamy, często do nich wracamy, które w jakiś sposób nas zachwyciły i chcielibyśmy podzielić się nimi z innymi . Bardzo proszę, podawajcie tytuły swoich ulubionych filmów | |
| | | Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Sob Gru 24, 2011 2:05 pm | |
| Ja bardzo lubię film "Alicja w Krainie Czarów" z Johnym Deepem i "Ostatnia Piosenka" z Miley Cyrus. Film 1 ze względu na swoją prostotę bardzo mi się spodobał a film 2 bardzo mną poruszył... Pomimo tego, że nie lubię Miley film według mnie warty obejrzenia! Słyszałam też, że "Woda dla słoni" jest fajna, ale nie miałam okazji obejrzeć | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Sob Gru 24, 2011 2:09 pm | |
| Moim najświeższym nabytkiem jest film "Co gryzie Gilberta Grape'a". Obejrzałam ostatnio całą serię Piratów z Karaibów i zaczęłam zastanawiać się nad starym filmem, który oglądałam lata temu, a który zachwycił mnie nie tylko fabułą, ale i doskonałą rolą Johnny'ego Depp'a, który zagrał w nim tytułowego Gilberta. W tym filmie Gilbert, wraz z dwiema siostrami musiał zrezygnować ze swojego życia, aby zająć się otyłą matką, załamaną po stracie męża, a także młodszym, upośledzonym umysłowo bratem, którego zagrał młody Leonardo DiCaprio. Film porusza zwykłe problemy zwykłych ludzi, pokazuje ciężar doświadczeń i granice wytrzymałości ludzkiej psychiki, która nie jest w stanie udźwignąć zbyt wiele.
Zamieszczam link do I części tego filmu na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=Sy0vGwMn0jI
Film nie należy do łatwych, prostych i przyjemnych. Żaden dramat, czy pokazany na ekranie czy rozgrywający się w realnym życiu nie jest łatwy i nie znajdziemy tu żadnych fajerwerków, tylko czystą prawdę. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Sob Gru 24, 2011 2:19 pm | |
| Jak dla mnie najlepszym filmem jest Powrót do przyszłości. Najchętniej oglądałabym dzień w dzień całą trylogie ; ) |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Sob Gru 24, 2011 2:34 pm | |
| Hmm... Ja z 'filmów' mam tylko takie animowane, bardzo spodobały mi się: * Happy Feet: Tupot małych stóp * Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów [byłam w kinie ^.^] * Safari 3D [jak motylek latał nad nami w kinie]
no i to tyle. oczywiście mam też inne, ale nie chce mi się wymieniać >.< | |
| | | Nicolette Raczkujący
Liczba postów : 53 Dołączył : 07/11/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Nie Gru 25, 2011 3:03 am | |
| Ugh. No dobra. Ja przepadam za Kodem daVinci i kontynuacjami ^^ Plus wyścig z czasem-też niezły,Titanic oczywiście,Milczenie Owiec... uwielbiam. Mam słabość do Thillerów acz na mojej półce znajduje się też poczciwe dobre fantasy. Tj. Władca pierścieni,Harry Potter. Nie toleruję Zmierzchu,bo kłóci się z wszystkimi zasadami dotyczącymi wampirów. Wampiry się nie rozmnażają... | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Nie Gru 25, 2011 3:46 am | |
| Ja nawet nie czytałam zmierzchu choć o wampirach wszystko czytam.Okładka mnie odrzuciła. Uwielbiam wszystkie filmy,horrory (np.paranormal activit,nie wiem dlaczego ale zasypiam w środku filmu i nigdy go nie kończe).Lub też Kevin sam w domu-jak dla mnie oglądam ten film co wigilie/1 dzień świąt i nigdy mi się nie nudzi xD | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Nie Gru 25, 2011 4:01 am | |
| Jeżeli chodzi o fantasy, mój facet zaczął podawać mi coraz większe porcje tego gatunku filmów . Ja z kolei nauczyłam oglądać go filmy trudne w przekładzie, psychologiczne, społeczne, obyczajowe. "Co gryzie Gilberta Grape'a" jest jednym z tych filmów, które zachwyciły mnie trudną fabułą, ale i faktem, że jest to film naprawdę życiowy, niczego nie przekolorowuje (co najdziwniejsze, mam trochę podobną sytuację domową do tytułowego Gilberta i wcale mnie to nie cieszy). Z innych filmów: - Milczenie Owiec (fantastyczna kreacja Anthony'ego Hopkinsa ) - Efekt Motyla - 3 razy musiałam obejrzeć ten film, żeby móc względnie go zrozumieć. Przeskoki w czasie i pogmatwana fabuła wcale tego nie ułatwiały. - Geneza Planety Małp - po obejrzeniu tego filmu zaczęłam zastanawiać się, czy w podobny sposób powstała nasza obecna cywilizacja. Najbardziej podoba mi się postać niesamowicie inteligentnej małpy, Cezara, która stworzyła plan wyzwolenia małp i wszelkiego rodzaju zwierząt spod jarzma ludzkiego. Jakiż bliski jest mi ten buntowniczy wzrok Cezara... Forest Gump - o tym, jak dorosły mężczyzna o umyśle dziecka i inteligencji poniżej normy osiąga znacznie więcej, niż przeciętny, inteligentny człowiek. A jak kocha... niejedna osoba tego nie potrafi... - Piraci z Karaibów - to chyba znają wszyscy. Największym (i może jedynym) atutem tego filmu jest postać Jacka Sparrowa, zagrana przez aktora tysiąca ról, Johnny'ego Deppa c.d.n. | |
| | | bibi666689 Raczkujący
Liczba postów : 91 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Sob Gru 31, 2011 4:55 pm | |
| - Koszmar z ulicy wiązów(wszystkie cz.) - Czerwone pantofelki - Piła (wszystkie cz. naj jest 8, 2 i 4) - 13 duchów - Piraci z Karaibów - Labirynt Fauna - Sierociniec | |
| | | Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Nie Sty 01, 2012 7:47 am | |
| To teraz Ja: Ogólnie o gatunki to ja lubię trzy gatunki: przygodowy, fantasty i sensacyjny. - Piraci z Karaibów - super to jest (najbardziej lubię "Klątwa Czarnej Perły"). Moje ulubiona postacią jest oczywiście Jack Sparrow (te jego teksty, negocjacje, miny oraz te jego gesty, sposób chodzenia i biegania). Przez ten film polubiłam Johnny'ego Deppa za rolę Sparrowa. - Harry Potter - najbardziej lubię część 7, ale książka i tak lepsza - Władca Pierścieni - ja to chyba ostatnio oglądałam z jakieś 3 lata temu i większość zapomniałam i bardzo chce przeczytać książkę, ale co chwile w bibliotece ktoś wypożycza, a mama nie chce mi kupić. - Epoka Lodowcowa 1-3 - najbardziej lubię tą wiewiórkę, która ma ten orzeszek. - Kot w Butach - wczoraj (31.12) o 22.00 oglądałam (z napisami) w kompie z koleżankami i nawet fajne jest - Król Lew - bajka mojego dzieciństwa jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę
Ostatnio zmieniony przez Pati...xd dnia Nie Sty 01, 2012 10:22 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | bibi666689 Raczkujący
Liczba postów : 91 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Nie Sty 01, 2012 9:48 am | |
| Zapomniałam o Sali Samobójców i Eragonie | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Sob Sty 07, 2012 12:40 pm | |
| Hmm lubię oglądać filmy, mogę wam podać pare tytułów które lubię/ ostatnio ogladałam -Chalet Girl -Sala Samobójców -Black Swan -The Runaways -Pan od muzyki -Lotr -Miss Agent -Xmen first class -Spidermen Jak coś macie do polecenia to napiszcie, bo mi się nudzi i coś bym oglądneła ; ) | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka Sob Sty 07, 2012 12:46 pm | |
| No to takie, które jakoś mnie wciągnęły: Sala samobójców Step up- wszystkie części Wytańczyc marzenia Pan od muzyki Avatar Titanic Piraci z Karaibów- wszystkie części Harry Potter- wszystkie części | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Nasza forumowa filmoteka | |
| |
| | | | Nasza forumowa filmoteka | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|