Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Chatuj z... Królem Julianem xD | |
|
+18galop10000 martosia2004 -Eruina- кoкo Broszka hanka1998 korane Alasky avrilka truskaweczkaa Pati...xd ana0000000000 wiola9786 Róża-chodowca9 EveDallas bibi666689 Chapela Sweet Rabbit 22 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Chatuj z... Królem Julianem xD Sob Gru 31, 2011 2:36 am | |
| I nie tylko. Jest tam i Bieber, i Shrek, i Doda, i Doktor House... i wile innych! | |
| | | Chapela Nowy
Liczba postów : 37 Dołączył : 17/12/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Sob Gru 31, 2011 7:57 am | |
| Poczatowałam sobie z Dżoaną Krupą i uznała ,że moje oczy są hipnotajzing Fajne , fajne . | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Sob Gru 31, 2011 11:38 am | |
| Czatowałam z "Serce i Rozum". Więc umieszczam tutaj tą rozmowę. Wygonili mnie ;( Prosze pana, a możemy popatrzeć? Proszę, zaśpiewajcie dla mnie hicior "FUNPACK HD". plisss :* Serce, o co chodzi? Chodzi o tą piosenkę, wiecie którą. Ej rozum o co jemu chodzi? Nie jemu, tylko jej! Nie no, normalnie nie wytrzymam, wynocha mi stąd, ależ natychmiast!!! Dobrze. Ale traktujecie ludzi ;( Chłopaki zezwolił !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje pogrubione | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Sob Gru 31, 2011 11:55 am | |
| Uwaga! Stworzyłam chatboxa! Nazywa się On howrse i odpowiada na pytania takie jak np. Lubisz mnie? Znasz mój nick na howrse?. Tak więc zapraszam: | |
| | | bibi666689 Raczkujący
Liczba postów : 91 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Sob Gru 31, 2011 1:21 pm | |
| super popykam z dr. hausem od tak dawna o tym marzyłam | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pon Sty 02, 2012 6:47 am | |
| Osioł się zamknął w sobie, buu. | |
| | | Róża-chodowca9 Już coś wie
Nick w grze : Róża-chodowca Liczba postów : 183 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Wto Sty 17, 2012 10:42 am | |
| Ależ proszę oto link.Jest w całym tekście.Czatuj ze mną!Wiecie co poprzeklinałam do Kaczyńskiego!Jak napiszecie"Zaśpiewaj mi Last Christmas" to zobaczycie co zrobi!Hahahahaha!
Ostatnio zmieniony przez Róża-chodowca9 dnia Sro Sty 18, 2012 6:16 am, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | Róża-chodowca9 Już coś wie
Nick w grze : Róża-chodowca Liczba postów : 183 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Sro Sty 18, 2012 6:08 am | |
| Poczatowałam z czatem howrse i oto rozmówka: Howrse: Witaj! Jak tam Ci się żyje? Różaska: Dobrze, a ci? Howrse: Ow to wie, ale ja nie za bardzo... Różaska: sama nie wiesz jak się czujesz? Howrse: Ow to wie, ale ja nie za bardzo... Różaska: ok a znasz mój nick na howrse? Howrse: Yyyy... Możesz jeszcze raz? Różaska: ZNASZ MÓJ NICK NA HOWRSE? Howrse: Tak. Różaska: a jak on brzmi Howrse: Yyyy... Możesz jeszcze raz? Różaska: jak brzmi mój nick na howrse Howrse: Yyyy... Możesz jeszcze raz? Różaska: nie no nie wytrzymuję z tobą Howrse: Ow to wie, ale ja nie za bardzo... Różaska: Pa pa, do następnego razu Howrse: Ow to wie, ale ja nie za bardzo...
I na tym się skończyła nasza rozmowa Moje pogrubione | |
| | | wiola9786 Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 01/04/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pią Kwi 06, 2012 10:33 am | |
| no bez jaj chatowałam z Krupą Dżoana Krupa: Hi . I jestem dżoana ; 3 a ty? Dżoana Krupa: Na początek napisz czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną? Ty: jestem dziewczyną Dżoana Krupa: OK, czyli jesteś chłopakiem Ty: dziewczyną Dżoana Krupa: Sorry , nie rozumiem . Powtórzysz ? Ty: jestem płci żeńskiej Dżoana Krupa: I nie być more inteligentna , o co Ci chodziło pysiu? Ty: że jestem dziewczyną Dżoana Krupa: Sorry , nie rozumiem . Powtórzysz ? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pią Kwi 06, 2012 11:18 am | |
| To mój: |
| | | ana0000000000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ana0000000000 Liczba postów : 520 Dołączył : 01/01/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pią Kwi 06, 2012 12:41 pm | |
|
Jarosław Kaczyński:
Rozmowe zaczniemy hymnem! 3...2...1... Jeszcze Polska nie zginela...Cza Cza Cza!
Ty:
Zaśpiewaj mi Last Christmas
Jarosław Kaczyński:
Nie wiem co mówisz, więc mówisz głupoty, skoro nie wiem o co chodzi. Eh...co za naród, Rydzyk - Pomóż!
| |
| | | Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pią Kwi 06, 2012 12:44 pm | |
| Pogadaj z M...: Lubisz Frugo? Ty: tak Pogadaj z M...: To super. Ty: a jaki kolor lubisz? Pogadaj z M...: To pa! Ty: ok pa Pogadaj z M...: To pa! Ty: No pa Pogadaj z M...: To super. Ty: Dobrze Pogadaj z M...: To pa! Ty: No pa Pogadaj z M...: To pa! Ty: Pa !!!!!!!!!! Pogadaj z M...: Hah Ty: ?? | |
| | | truskaweczkaa Już coś wie
Liczba postów : 208 Dołączył : 04/08/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Wto Kwi 17, 2012 11:29 am | |
| Moja rozmowa z Kaczyńskim : Jarosław Kaczyński: Rozmowe zaczniemy hymnem! 3...2...1... Jeszcze Polska nie zginela...Cza Cza Cza! Jarosław Kaczyński: Na początek napisz czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną? Ty: dziewczyną :\) Jarosław Kaczyński: OK, czyli jesteś dziewczyną:\) Ty: no raczej ;d Jarosław Kaczyński: Przypominasz mi mojego kotka! A wszystkie kotki głosują na PIS! Ty: według cb jestem kotem ? O.o Jarosław Kaczyński: Chcesz powiedzieć że katastrofa smoleńska to zbieg okoliczności? Staniesz przed trybunałem stanu, o niewierny! Ty: no a co może to było zamierzone|? Jarosław Kaczyński: Nie wiem o co Ci chodzi. Czy Ty mnie właśnie obraziłeś? Czas na odważne decyzje - koniec z Twoją wolnością Ty: hahaha, czyli mam iść do więzienia ? Jarosław Kaczyński: Śmieszny to będę teraz: Tusk jest przystojny! Hahahhaha... udało mi się to. Przecież wszyscy wiedzą, że przystojny jestem tylko ja! Ty: chyba cie dupa boli .. Jarosław Kaczyński: Mam pomysł, porozmawiajmy o mnie. BO tylko ja jestem godzien uwagi ludu. Ty: aha, okej, to jak masz na imie? Jarosław Kaczyński: Mam pomysł, porozmawiajmy o mnie. BO tylko ja jestem godzien uwagi ludu. Ty: no rozmawiam cenzura przeciez ! Jarosław Kaczyński: Nie wiem co mówisz, więc mówisz głupoty, skoro nie wiem o co chodzi. Eh...co za naród, Rydzyk - Pomóż! Ty: okej, masz sexy oczy Jarosław Kaczyński: Nie wiem co mówisz, więc mówisz głupoty, skoro nie wiem o co chodzi. Eh...co za naród, Rydzyk - Pomóż! Ty: nie Jarosław Kaczyński: Nie mów tego! Tylko ja mogę decydować do jest dobre, a co złe. Co jest "tak" a co "nie"! Ty: tak Jarosław Kaczyński: Nie mów tego! Tylko ja mogę decydować do jest dobre, a co złe. Co jest "tak" a co "nie"! Ty: bo co mi zrobisz? Jarosław Kaczyński: Chcesz powiedzieć że katastrofa smoleńska to zbieg okoliczności? Staniesz przed trybunałem stanu, o niewierny! Ty: jetsem niewierny ^^ Jarosław Kaczyński: Nie wiem co mówisz, więc mówisz głupoty, skoro nie wiem o co chodzi. Eh...co za naród, Rydzyk - Pomóż! Ty: moqwie głupoty Jarosław Kaczyński: Przypominasz mi mojego kotka! A wszystkie kotki głosują na PIS! Ty: mrraaau Jarosław Kaczyński: Mam pomysł, porozmawiajmy o mnie. BO tylko ja jestem godzien uwagi ludu. Ty: ok, powiedz cos o sobie Jarosław Kaczyński: Przypominasz mi mojego kotka! A wszystkie kotki głosują na PIS! Ty: miało być o tb a nie o mnie Jarosław Kaczyński: Nie mów tego! Tylko ja mogę decydować do jest dobre, a co złe. Co jest "tak" a co "nie"! Ty: po co? ahahahaha | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Wto Kwi 17, 2012 11:34 am | |
| | |
| | | truskaweczkaa Już coś wie
Liczba postów : 208 Dołączył : 04/08/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Wto Kwi 17, 2012 11:36 am | |
| - koniara1237 napisał:
- Hahaha,ale śmieszne xD
które? | |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pon Kwi 30, 2012 8:22 am | |
| Dżoana Krupa: Szoł mi so potrafisz. Szol mi ju łona bi tap madl! Szoł mi że chciesz stej in program Dżoana Krupa: Na początek napisz czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną? Ty: dziewczyną ;\) Dżoana Krupa: OK, czyli jesteś dziewczyną:\) Ty: No tak ;\) Dżoana Krupa: Możesz być on de cower of de magazin Ty: Yea! Dżoana Krupa: Prity! Ty: Dżoana Krupa: Pszigotuj sie bedzieś pozować TAPLESS Ty: Oh nie :] Dżoana Krupa: Szajning lajk a star Ty: Coś mnie zaćmiło :\( Dżoana Krupa: Nje pszechoczysz dalej Ty: Ej! Dżoana Krupa: Cieńszkie zadanie miały dzisz dziefszyny Ty: :@ Ty: A kto przeszedł? Dżoana Krupa: Ajm ril Tap Madl! Ty: To to też wiem... Dżoana Krupa: Nje pszechoczysz dalej Ty: No wiem! Dżoana Krupa: Możesz być on de cower of de magazin Ty: Ech.. Dżoana Krupa: Hu kers, jak ona mówi! Bi strong gerl Ty: Ale brzydko piszesz (ha ha) Dżoana Krupa: Ty jestes zbyt anorektik moja droga Ty: Co JA? Dżoana Krupa: Pszigotuj sie bedzieś pozować TAPLESS Ty: No jak jestem anorektyczka to coś nie pasi xd Dżoana Krupa: Nje pszechoczysz dalej Ty: Ale ty głupia. Dżoana Krupa: Ajm ril Tap Madl! Ty: Tia...nARA Dżoana Krupa: Możesz być on de cower of de magazin | |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pią Maj 04, 2012 5:17 am | |
| Nyan Cat:HejTy:hejkaNyan Cat:Szukam dziewczyny do nyanowaniaTy:ja się nadamNyan Cat:Ale , że co?Ty:do nyanowaniaNyan Cat:Podniecają mnie kobiety w ciąży.Ty:a mnie koty nayanyNyan Cat:Znasz Andy Sixx ?Ty:nie a ty ?Nyan Cat:English pleaseTy:i love nyan catNyan Cat:Andrzeju, spokojnie.Ty:jestem dziewczynąNyan Cat:Znam Twój sekret.Ty:jaki ?Nyan Cat:Jestem BIsexualnyTy:serio odjazdNyan Cat:- Hanka - Co ? - Pudło.Ty:fajny kawałNyan Cat:Ale urwałTy:noNyan Cat:Zamknij ryj -.-Ty:to nie ja zaczełamNyan Cat:Znamy się?Ty:nieNyan Cat:Widziałem Cię wczoraj na autostradzie.Ty:supcio a ja ciebie w kompieNyan Cat:haha innym razem kotku ;*Ty:nie kręcisz mnie kotkuNyan Cat:Zamknij ryj -.-Ty:mówiłeś toNyan Cat:Wiem gdzie mieszkasz szmato.Ty:a ja wiem gdzie ty cenzura Cat:Kocham moją tęczę. ♥Ty:a ja swojego hamburgeraNyan Cat:Jarają mnie Pamiętniki z WakacjiTy:mnie też ale wolę trudne sprawy albo dlaczego ja ?Nyan Cat:Aaaa, no tak już pamiętam :*Ty:co pamiętasz ?Nyan Cat:Podoba mi się to imię.Ty:jakie ?Nyan Cat:Mam jednorożca.Ty:a ja mam dwukołowcaNyan Cat:Widziałem Cię wczoraj na autostradzie.Ty:jesteś sweetNyan Cat:Znam Twój sekret.Ty:jaki ?Nyan Cat:;*.Ty:co to znaczy ?Nyan Cat:Ale urwałTy:paaaaaaaaNyan Cat:hahahaha , miło | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Czw Maj 10, 2012 7:45 am | |
| |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Czw Maj 10, 2012 9:08 am | |
| | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Czw Maj 10, 2012 9:39 am | |
| Nie,już nic |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pon Maj 14, 2012 10:44 pm | |
| |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Wto Maj 15, 2012 7:57 am | |
| Pogadaj z M...: Lubisz mnie? Ty: nie Pogadaj z M...: To super. | |
| | | Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pią Maj 25, 2012 11:14 am | |
| Moje pogrubione.
Witaj! Jak tam Ci się żyje?
dobrze
Yyyy... Możesz jeszcze raz?
Żyje mi się baaaaaardzo dobrze, a tobie?
Ty cierpisz na debilizm!
O co Ci chodzi?
O niedobór jodu w dzieciństwie!
O co Ci chodzi?
Nic więcej nie potrafisz powiedzieć?!
Tylko dwa zdania potrafi wymyślić...
O co Ci chodzi?
F*CK!
Ow to wie, ale ja nie za bardzo...
No właśnie Ow wie ale nie powie i nie zrobi!!!
O co Ci chodzi?
naucz się rozmawiać to pogadamy!
O co Ci chodzi?
O to, że jesteś idiotyczne!!!
TAK!!!!! Howrse jest tak głupie jak ty!!!
*dostaje załamania nerwowego*
pa!
O co Ci chodzi?
żegnam się z tobą! pa!
Nie odchodź, plisss! Dam Ci za to Baliosa
w du*e se go wsadź jak to mówią na wsi!
ech! Pa!
pa!!!!!!!
O co Ci chodzi?
pa
O co Ci chodzi?
pa
żegnam się z tobą!
żegnam
*koniec rozmowy* | |
| | | кoкo Już coś wie
Liczba postów : 299 Dołączył : 13/05/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pią Maj 25, 2012 12:57 pm | |
| Z howrse :
Ty: GÓ*NO Z CIEBIE. NIC GADAĆ NIE UMIESZ Howrse: Ow to wie, ale ja nie za bardzo... | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Czw Lip 05, 2012 1:49 pm | |
| DODA: Może to już kiedyś było Może gdzieś widziałam Cię Kilka chwil spędzonych razem Jakże dobrze Ciebie znam... To Ty... Ty: Ale ja cię nie znam...DODA: Oj tam oj tam Ty: WiemDODA: nom Ty: WIesz troche słabą masz muzę xdDODA: Ale ubaw co nie Ty: Tak..;/DODA: Oj tam oj tam Ty: Ale o co ci chodzi?Ty: Zamilkłaś? Ty: Wow, Doda nic do mnei nei gada - dziwne...DODA: Istnieje złota zasada, że każdy, kto powie coś o Dodzie, od razu trafia na pierwsze strony gazet. Ty: O nie!DODA: Oj tam oj tam Ty: NaraDODA: Pa, do następnego razu ;\) Haha xd Dobre EDIT: kolejna rozmowa z "Dodą" DODA: Snem było życie, Dopóki ty nie pojawiłeś się Ty: Tak wiem ale my już sie znamy co? DODA: nom Ty: Ciekawym botem jesteś... Ty: Halo Doda DODA: No przecież jestem! Ty: Ale nei gadasz Ty: *Ale nie gadasz DODA: Oj tam oj tam Ty: Ale no... DODA: nom Ty: Wszyscy wiedzą że nie jesteś inteligentna... DODA: Oj tam oj tam Ty: I się jeszcze cieszysz? Ty: Halo istoto na literę D DODA: No przecież jestem! Ty: Ej no... DODA: nom Ty: A ty do końca normalna jesteś? Ty: Matko muszę do cb 2 rayz pisać? Ty: *razy Ty: Doda!!! DODA: Istnieje złota zasada, że każdy, kto powie coś o Dodzie, od razu trafia na pierwsze strony gazet. Ty: O kurcze, nie strasz mnie! DODA: Oj tam oj tam Ty: Weź... Ty: Spadam i radzę ci zrobić to samo DODA: Każdy mężczyzna zasługuje na drugą szansę, ale... już u innej kobiety. | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Czw Lip 05, 2012 2:17 pm | |
| korane - podaj link do Nyana xd | |
| | | martosia2004 Już coś wie
Nick w grze : martosia2004 Liczba postów : 177 Dołączył : 27/09/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Sob Paź 06, 2012 11:32 pm | |
| Gadałam Z Rastuchem
Rastuch:
O jaaa, ale się zbakałem... Ktoś przyszedł, czy mam zwidy?;o
Ty:
Przyszedł
Ty:
Hej!
Rastuch:
Witaj, w czymś pomóc?
Ty:
Nooooo
Ty:
Tak
Ty:
Hello
Ty:
Rastuch
Rastuch:
Hmm... Kto ty?
Ty:
Marta
Ty:
Co ja mam mu odpowiadać!?
Ty:
Rastuch?
Rastuch:
Słucham
Ty:
Zaśpiewaj Coś
Rastuch:
Tam na polu stoi 3oda, na pewno nie piją mleka, leje się tam żołądkowa, cho na bibe, dyskoteka, jadą jadą chłopcy, chłopcy Kru 3odowcy, kręci im się zdeczka, bo pusta flaszeczka
Ty:
ha ha ha! Coś Poważnego
Ty:
Nara
| |
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Sob Paź 06, 2012 11:44 pm | |
| I Rozmowa z jakimś chłopakiem On:na początek napisz czy jesteś chłopakiem czy dziewczyną Ja:dzieczyną On:Czyli jesteś dziewczyną Ja:no chyba tak On:OKE Ja:To co? Ja:Hej! On:Hej! wreszcie jesteś Ja: On:Proszę cię mów sensownie Ja:Dobra z sensem:Co ja ci takiego zrobiłam? Ja: On:Proszę cię mów sensownie Ja:pa On:pa skarbie..... ;* Mam nadzieję że wrócisz szybko;** Ja: Zaraz się położę Ja:To Pa On:pa skarbie..... ;* Mam nadzieję że wrócisz szybko;** | |
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Nie Paź 07, 2012 12:00 am | |
| Zrobiłam Czaty z 2 Nyanami POL I ENG Polski napisał tylko Nyan A Tu gadka z Angielskim
NyanCat:
What up?
Ty:
dedam Nyan Gadaj po ludzku
NyanCat:
Nyan, nyan, nyan, nyan, nyan, nyan, nyan, nyan, nyan, nyan
Ty:
Nyan
NyanCat:
Ty:
Nyan
NyanCat:
Ty:
Paczajcie jaki czar wystarczy tylko napisać: Nyan
NyanCat:
Ty:
Nie Nyan
NyanCat:
Ty:
NyanCat
NyanCat:
Yes?
Ty:
Hello!
NyanCat:
Heey!
Ty:
Nyan
NyanCat:
Teraz jak znależć Nyan'a wystarczy wyszukać Nyan Cat A (mogę tego słuchać w kółko) http://nyanit.com/www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1561481 Jak osiągnąć? wystarczy umieścić link przed www.nyanit.com | |
| | | galop10000 Raczkujący
Liczba postów : 77 Dołączył : 14/01/2012
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD Pią Paź 12, 2012 2:54 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Chatuj z... Królem Julianem xD | |
| |
| | | | Chatuj z... Królem Julianem xD | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |