Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?

Go down 
+8
katty88888
Sara Roma
Chapela
bibi666689
Ayame
hanka1998
amorkowa
Sweet Rabbit
12 posters
AutorWiadomość
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? Empty
PisanieTemat: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostSob Gru 31, 2011 10:14 am

Tak więc, jak Ty pożegnałeś rok 2011? Chodzi mi o petardy, fajerwerki czy jak to się tam nazywa.

U mnie - przed chwilą zebranie babci, dziadka, mamy, taty, brata i mnie. Wszyscy [oprócz babci i taty] stoją sobie pod dachem, na balkonie - jest gdy się wchodzi do domku. No to tata puszcza petardy - jakieś zlepione, bez instrukcji - czyli zapala i ucieka pod dach. Babcia wolała stać obok balkonu, więc była bardziej narażona... Na co? Otóż to, cały sęk w śmiechu o naszym puszczaniu petard - zamiast wzbić się w górę, fajerwerki pryskały na dół, ledwie się unosząc. Ja przy ścianie, myślę "Aaaaa! Zaraz tutaj jedna petarda dotrze!". Babcia przy balkonie prosi w sercu, by to się skończyło, wszyscy się boją. No bo kurczę, to na drodze koło sadu no i trochę na naszego Frania poleciało. Franio to samochód mojej mamy, Citroen c3 pluriel z wysuwanym daszkiem.

No i wszyscy kiedy się skończyło wchodzą do domciu z dreszczami.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
amorkowa
ZAGRODZIANIN
amorkowa

Nick w grze : amorkowa
Liczba postów : 2307

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostSob Gru 31, 2011 12:18 pm

U mnie dziś petard nie będzie - rodzice pojechali do rodziny, a ja zostałam z babcią i dziadkiem. W sumie i tak jest dobrze - pozwolili mi przed kompem siedzieć do 2.00, mam muzykę, przekąski i ogółem jest dobrze. A `baterię` odpalimy jutro Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2562520
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostSob Gru 31, 2011 12:33 pm

U mnie podobnie- wszysty pojechali do rodziny, zostaję z bratem, więc szykuje się melanż, ale tylko na komputerze i przed TV xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Ayame
Przyjaciel Zagrody
Ayame

Nick w grze : Emi99
Liczba postów : 776

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostSob Gru 31, 2011 2:25 pm

Hmm, czyli nie tylko ja jedna spędzam sylwestra w domu. Tata w pracy, brat u znajomych i zostałam sama z mamą. Jedzenie sobie uszykowałyśmy, muzyka też jest i to wystarczy Wink
Powrót do góry Go down
bibi666689
Raczkujący
bibi666689

Liczba postów : 91

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostSob Gru 31, 2011 4:59 pm

Emi99 - ja też w domu bo mnie do koleżanki nie chcieli puści
Powrót do góry Go down
Chapela
Nowy
Chapela

Liczba postów : 37

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 12:52 am

Ja również w domku spędziłam Sylwestra Smile
Z dziadkami , bo rodzice wyjechali na imprezkę .
Oczywiście skończyło się tak .. Dziadkowie poszli spać o 21 a ja do 1 w nocy przesiedziałam ^^ Mój kotek Franek , się tak boi petard.. Że od godziny 21 do 2 w nocy siedział pod kanapą.

Co do fajerwerków i petard , może nie których to urazi ale według mnie - głupota.
Wiecie ile przez to jest pożarów ?
Ile zwierząt zdycha ?
Możecie sobie myśleć , że 'A tam !' ale to prawda.
Zwierzaki mają bardziej wyczulony słuch , kiedyś mojej babci suczka miała zawał przez petardę i jej nie odratowano . Od tamtej chwili od fajerwerków to ja jak najdalej .
I to też taki stres dla zwierząt , sąsiadki pies tak wył ,że od 24 do 4 w nocy.
To jest masakra , według mnie petardy powinny być zakazane .
Powrót do góry Go down
Sara Roma
Raczkujący

Liczba postów : 92

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 2:39 am

bibi666689 ach ci rodzice ja też nie mogłam pujść do koleżanki i zgadzam się z Chapela co prawda nie znam przypadku w kturym zwierze umarło przez petardę ale mój pies musiał dostawać środki na uspokojenie nie żartuje i chodziła naćpana po domu
Powrót do góry Go down
katty88888
Przyjaciel Zagrody
katty88888

Nick w grze : katty88888
Liczba postów : 469

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 6:52 am

Mój pies identycznie - tez na lekach, ale to lepsze od tego co było rok temu (drapanie, leżenie pod łóżkiem i ciągłe sapanie )

I zgadzam się że fajerwerki to bezsens
zwierzęta szału dostają, ludzie sobie ręce urywają i nie wiadomo co jeszcze, ale pomijając to wszystko to chyba bym nie chciała patrzeć jak moje pieniądze wystrzeliwują w powietrze i zostaje po nich rozbłysk i tylko trochę smrodu,
To wszystko powinno być zabronione a już szczególnie w tych miastach w których są ogrody zoologiczne cat
Powrót do góry Go down
Pati...xd
Przyjaciel Zagrody
Pati...xd

Nick w grze : Pati...xd
Liczba postów : 4498

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 7:26 am

Ja spędziłam Sylwester z koleżankami w koleżance chacie.

Jak byłam na tarasie to było pełno wystrzeliwanych petard i fajerwerk to po chwili słyszałam wycie psa. Z koleżankami zeszłyśmy i pod domem koleżanki stał bardzo przestraszony dog niemiecki (na medalionie miał na imię Rufus i tez był adres). Zaopiekowaliśmy się nim i jak się do niego przytulaliśmy to strasznie się trzęsł ze strachu. A jak się w normę ucichło to zaprowadziliśmy go na wskazany przez medalion adres (jakieś 5 ulic dalej). Zastaliśmy właścicielkę wychodzącą i szybko ją dogoniliśmy i mówiliśmy "Proszę Pani!" i jak się obróciła to miała oczy w łzach. I rozpoznała go. Powiedziała, że jeszcze przed jego ucieczką był na dworze i właśnie chciała go zabrać do budynku to jacyś chłopacy podpalili petardy i pies tak się przestraszył i uciekł przez bramę, która była otwarta (petardy wybuchały za domem). Za znalezienie go dostaliśmy trochę łakoci i butlę Piccolo (a w chacie były już trzy).

A tak to było fajne oglądałyśmy jakiś horror, gadałyśmy i tańczyłyśmy.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3288
bibi666689
Raczkujący
bibi666689

Liczba postów : 91

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 9:54 am

U nas na osiedlu jak petardy puszczali to było słychac skowyt. Biedne psiaki przez co muszą przechodzic Sad
Powrót do góry Go down
Asiaa.
Przyjaciel Zagrody
Asiaa.

Nick w grze : Veaphilus
Liczba postów : 1399

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 10:22 am

A ja za to byłam u koleżanki xDD Jedna petarda trafiła w okno(nie nasza,my nie puszczałyśmy).Przyjechała policja i się okazalo ,ze ta petarde puślcili 10 latki :/
Powrót do góry Go down
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 10:59 am

U mnie psa i koty zamykają w jakimś pomieszczeniu wiejskim i ani petard nie słyszą.

Znowu niespodzianka - mam a idzie dać zastrzyk jakiejś tam pani, musi jechać samochodem. Jest pielęgniarką Razz. No i woła tatę i brata - ja spałam -, oczywiście budząc mnie. Wszyscy schodzimy, a tu... słoma pod drzwiami xD Była to sztuczka jednych z sąsiadów na nowy rok. Każdy miał z 'naszej górki', na której mieszkamy teki dowcipek. Podobno, u jednego zakopali w słomie auto, i nie było go widać - a autem do kościoła trzeba było jechać xD No to do kościoła jedziemy, a tam też trochę słomki u jednego, u drugiego nie.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
Bartol676
Już coś wie
Bartol676

Liczba postów : 118

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostNie Sty 01, 2012 12:02 pm

Ja miałem dość dużo, 2 takie tubki z, których leciały kulki tworzące różne kształty w powietrzu, 3 rakiety, i takie pasmo iskier Very Happy

A mój pies nie boi się petard, przeciwnie, obserwuje i szczeka Smile
Powrót do góry Go down
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 9:53 am

Ja Sylwestra spędziłam z moją najlepszą przyjaciółką w jej domu. W poprzednim roku (2010,gdyby ktoś miał wątpliwości Wink ) ona była u mnie. Piłyśmy wino,szampana oraz Picollo. Oczywiście plotkowałyśmy,tańczyłyśmy i świeciłyśmy laserem w okna sąsiadów. Ile było śmiechu,kiedy ktoś mówił "Kaśka*,a skąd wziął się ten laser? "
Przed północą wyszłyśmy na balkon,zaczęło się odliczanie a myśmy siedziały zamknięte na balkonie. Zaczęłyśmy wołac ,,5...4...3...2...1 ! " I na nasze wykrzyknięcie ludzie zaczęli petardy puszczac. Smile

A rano byłam w stajni,oporządziłam moje konie i trochę sobie pojeździłam.

Bartol676 napisał:
A mój pies nie boi się petard, przeciwnie, obserwuje i szczeka Smile
Moje psy na dźwięki petard w ogóle nie reagują. To samo jest w przypadku innych moich zwierząt.

No więc,życzę Wam szczęśliwego nowego roku 2012!
sylwester
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?   Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011? I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Petardy - jak pożegnaliście ten rok 2011?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Loteria (do 15.03.2011)
» Czarna Orchidea. Do 25.10.2011, godz: 15:00
» Sprzedam gryfa. Do 26.10.2011 20:30
» Konkurs poetycki (do 10.03.2011)
» Konkurs na najpiękniejszego konia (do 15.04.2011)

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: