Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

GRA-niespodzianki na Nowy Rok

Go down 
+16
Szarusia16
Carinaly
EveDallas
koszolak
Day
Szron
Clue
Nevarra
hanka1998
mina stirit1
Guzik
Aki
amorkowa
Nicolette
Malto
Rose666
20 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Go??
Gość
Anonymous

GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostPon Sty 02, 2012 1:20 am

Ja otworzyłem 3 RO.. Z CR tylko ostrogi, a reszta duperele ..
Powrót do góry Go down
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostPon Sty 02, 2012 4:41 am

Ostatecznie 5 RO otworzyłam i najlepszą rzeczą było Muśnięcie(!) Ja się więcej nie bawię w te otwieranie.
Powrót do góry Go down
amorkowa
ZAGRODZIANIN
amorkowa

Nick w grze : amorkowa
Liczba postów : 2307

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostPon Sty 02, 2012 4:51 am

Ja jeszcze sobie dokupie kilka kuponow, to otworze za niektore rogi. Wczoraj mialam farta, moze dzisiaj sie tez uda Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2562520
Rose666
Przyjaciel Zagrody
Rose666

Nick w grze : Alvienne
Liczba postów : 546

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostPon Sty 02, 2012 10:59 am

Cytat :
Promień Heliosa
2 000 Equus
15 rzep
3 mieszanki kaloryczne
Czy mam już wystarczające argumenty,żeby rozwalić komputer i podpalić siedzibę Owlientu? Mad
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2224054
Day
Nowy
Day

Liczba postów : 43

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostPon Sty 02, 2012 11:30 am

Ja tak. Też promień i śmieci.
Powrót do góry Go down
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

Liczba postów : 1598

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostPon Sty 02, 2012 10:41 pm

Pod wpływem impulsu straciłem aż 5 kuponów. Sad
Nic fajnego nie wygrałem, oprócz Klepsydry Kronosa i Puszki Pandory. (oba przedmioty opchnąłem)
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2419216
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 3:37 am

Cytat :
Jeszcze raz specjalna oferta w Howrse!

Od 1-go stycznia 2012, godziny 00:00 do 4-go stycznia 2012, godziny 23:59 możesz skorzystać z wyjątkowej oferty.

Kupując zestaw 30. Kuponów, otrzymasz Skrzynię Skarbów! W każdej Skrzyni znaduje się Grani, a oprócz niego możesz zdobyć:
- jeden z nowych przedmiotów: Piętę Achillesa lub Fortunę Krezusa
- inne przedmioty z Czarnego Rynku
- diamenty i Kupony
- punkty dorastania
- towarzyszy
- Equus

Kupując zestaw 100. Kuponów otrzymasz wybranego przez siebie konia boskiego!
Aby sprawdzić, jakie konie są dla Ciebie dostępne, najedź kursorem na szczegóły oferty na stronie Kuponów.
Oferta o kupnie kuponów przestała nagle obowiązywać - przed wyznaczonym terminem. Gdy gracze zaczęli dopytywać się, dlaczego nie dostali Skrzyni mimo zakupienia kuponów, wypowiedziała się Ow:

Cytat :
Szron- owszem, było ogłoszenie o ofercie. Nie działała prawidłowo, więc ogłoszenie zostało zdjęte zarówno ze strony Kuponów, jak i z wiadomości, wczoraj (2.01) około godziny 10 rano.
Zamiast tego pojawiło się nowe ogłoszenie o trwającej ciągle ofercie na znalezienie Skrzyni w Rogach.
Wszystkie osoby, które do godziny zdjęcia ogłoszenia kupiły wystarczającą ilość Kuponów dostały swoje Skrzynie Skarbów. Jeśli wysłałeś Zgłoszenie, radzę poczekać na odpowiedź- nasi technicy zobaczą, kiedy dokonałeś zakupu itp.

Malto - informacje na forach zewnętrznych nie są żadnym wyznacznikiem, że coś działa lub nie. Jak widzisz, w tym przypadku oferta została zamknięta wcześniej.
Ocenzurowałam Twoje wiadomości z tekstem oferty promocyjnej, żeby nie wprowadzać nikogo dodatkowo w błąd.

Zawsze radzę, aby przed korzystaniem z promocji upewnić się, czy na pewno wciąż działa. Takim znakiem jest baner na stronie Kuponów oraz informacje podane aktualnie w wiadomościach.

Moim zdaniem lekkie przegięcie. Moja odpowiedź, która pewnie zostanie wymoderowana za krytykę Administracji:

Cytat :
Ow, wiadomość została umieszczona na serwerze howrse. Stąd została skopiowana na forum zewnętrzne. Gracze zdążyli ją przeczytać i kierowali się nią, kupując kupony (Szron). Jeśli oferta została anulowana z powodu błędów, nie uważasz, że warto byłoby powiadomić o tym graczy, by nie kierowali się przeczytaną, nieaktualną już informacją? Wystarczyło napisać, że oferta taka przestała obowiązywać. Nic takiego jednak nie miało miejsca. Uważam, że takie postępowanie jest nie w porządku.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
koszolak
Już coś wie
koszolak

Liczba postów : 113

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 6:38 am

Moi zdaniem każdy gracz, który dokonał zakupu 30 kuponów w czasie kiedy teoretycznie trwałaby promocja powinien otrzymać skrzynię. Nie tylko Ci, którzy dokonali zakupu do godziny zdjęcia ogłoszenia :/ Owlient potrafi skutecznie rozreklamować swoje promocje, ale nie stać ich już na napisanie, że promocja nie obowiązuje i przeproszenie graczy.
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 6:44 am

Jutro kupuję kupony. Ale nie wydam na RO.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 12:26 pm

Moje zgłoszenie na Kontakcie jest "W trakcie rozwiązywania"...
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja o moją Skrzynkę będę walczył. Kolejny problem wytoczę jak dostanę ją gdzieś 5 stycznia, a wtedy już nie będzie Graniego w środku... -,-
Na Granim też mi zależało. Nie dlatego, że jest jakiś super fajny, tylko, żeby "sobie stał dla ozdoby" jak to ktoś pięknie już tutaj ujął...
Powrót do góry Go down
Carinaly
Już coś wie
Carinaly

Liczba postów : 133

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 1:08 pm

Malto, Szron - informujcie na bieżąco jak ma sie sprawa. Jestem bardzo ciekawa jej rozwiązania. Trzymam kciuki aby obyło się bez ofiar.
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostWto Sty 03, 2012 2:11 pm

Na ten moment coraz więcej graczy swoje ("Gdzie jest informacja o wycofaniu oferty związanej z kuponami?"), a Ow swoje ("Szczególną wagę przywiązujemy właśnie do promocji wiążących się z wydawaniem realnych pieniędzy - ale to osoba, która kupuje musi się upewnić, że promocja ciągle działa."). Więc, korzystając z oferty, klikaj co pięć minut na stronę główną, by sprawdzić, czy "atrakcja" jest wciąż aktualna, a sprawę załatwia usunięcie informacji... lekka paranoja. Osobiście już nawet zaczęłam rzucać przykładami z własnej pracy Very Happy

Warto przejrzeć wątek Wydarzeń - Biegun Północy, tak od strony 68. Nie jest tego wiele, a można się dużo dowiedzieć. Moim zdaniem gracze mają rację, i to nie tylko w kwestii kuponowej, a Administracja wije się jak piskorz, by wyszło na jej.

I na tę chwilę obywa się bez ofiar Wink
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 3:41 am

Pozwolę sobie dodać post pod postem.

Ow napisała:

Cytat :
Witajcie,

Może nie napisałam tego jasno w jednym z poprzednich postów, więc sprostuję tak, żeby nie było niedopowiedzeń:
Osoby, które kupiły Kupony w promocji 30/100 przed jej wyłączeniem już dostały swoje Skrzynie. Odbyło się to z opóźnieniem, ponieważ promocja nie działała poprawnie (z tego powodu też ją wyłączyliśmy).
Osoby, które kupiły Kupony po wyłączeniu promocji powinny napisać na Kontakt (poprzednią wypowiedź kierowałam do Szrona, więc może nie było to jasne dla innych osób)<- to jedyna możliwość rozpatrzenia przez nas tej sprawy i nie widzę sensu roztrząsania na forum kwestii czy ktoś dostanie "odszkodowanie", czy nie.

Przypomnę, również moje wcześniejsze słowa: Oficjalne informacje o tym co się aktualnie dzieje w grze, jakie wydarzenia i promocje są dostępne znajdziecie w wiadomościach + w informacjach od adminów na forum + banerkach na stronie Kuponów/ Czarnym Rynku + dodatkowo w niektórych sytuacjach na banerkach na stronie domowej. Zazwyczaj informacje są podane w co najmniej dwóch z wyżej wymienionych miejsc, żeby łatwo było je sprawdzić i to do nich należy się odwoływać. Jeśli informacja o promocji zniknęła, to oznacza, że promocja nie obowiązuje.

Malto - być może, gdyby wszyscy gracze pytając o jedną rzecz w kilku miejscach, w tym na Kontakcie, po uzyskaniu odpowiedzi w jednym z nich zamykali swoje Zgłoszenia, oszczędzając czas obsługi, pozostałe Zgłoszenia rozwiązywane byłyby szybciej. Pomyśl o tym w przyszłości.
A tak z innej strony przypomnę, że Zgłoszenia o wszelkich problemach z płatnościami mają priorytet.

Catalina - Odwołując się do Twoich słów: "Wychodzę z założenia, jak pewnie gros graczy na Howrse, że skoro wydaję na grę pieniądze, realne pieniądze, to mam prawo oczekiwać czegoś lepszego niż 1 kuponu miesięcznie (Krezus). W końcu jaka to filozofia napisać parę linijek odpowiedniego kodu? Przecież to tylko wirtualne konie a nie żywe."

Decydując się na konia boskiego albo masz jasne informacje o tym, co on robi, albo zgadzasz się na niespodziankę. W obu przypadkach nie masz obowiązku brać udziału w promocji/wydarzeniu, które oferuje boskiego. Rozumiem, że można czuć się rozczarowanym, bo liczyło się na coś innego w przypadku koni- niespodzianek, ale nadal była to kwestia Twojego wyboru.

radek1998r - celem koni boskich nie jest ich sprzedaż. Owszem, niektórymi z nich można handlować, niektóre dają dodatkowe prezenty, ale głównym sensem ich posiadania jest ich wyjątkowość.
Sleipnir Palomino jest właśnie dlatego wyjątkowy, że jest tak rzadki.

Wszelkie sugestie dotyczące zmian (również zmian w koniach boskich, które widziałam w tym temacie) prosiłabym wysyłać na Kontakt. Pamiętajcie tylko, że propozycje muszą być konstruktywne i realne.

Pozwolę sobie zamknąć ten wątek. Dyskusja odeszła znacząco od tematu, a w wyżej wymienionych kwestiach nie ma już chyba nic do dodania.
Pozdrawiam,
Ow

Tak więc temat został zakończony. Od komentarza się wstrzymam.
Powrót do góry Go down
koszolak
Już coś wie
koszolak

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 3:49 am

Gracze za głośno mówili o nieprawidłowościach i zamknięto wątek Very Happy w sumie czego się spodziewać. Nie zdążyłam odpisać, że po co w ogóle podawać czas trwania wydarzenia. Można po prostu napisać, że promocja ważna jest do odwołania, do puki nie zniknie informacja lub administracja nie zrezygnuje z jej prowadzenia. Dla mnie na jedno wychodzi, a przynajmniej gracze biorący udział wiedzą, że podejmują ryzyko i mogą się na daną promocję nie załapać. Taki brak sprostowania jest zwyczajnie niepoważny, a do tego osoba pełniąca funkcję Ow stara się zrobić wszystko by nie udzielić jasnej odpowiedzi.
Powrót do góry Go down
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 4:30 am

Sytuacja trochę jak w 'Misiu' Barei, co? Zachowanie administracji przynajmniej mi tak przypomina. Swoją drogą tak jakoś pomyślałam, że tutaj 'lud' ma coś do powiedzenia. Niedługo bannery Zagrody znikną z howrse (bo to bezprawne, niebezpieczne, demoralizujemy dzieci, psujemy opinię, wynajdujemy błędy lepiej niż załoga, mamy Rainbow Dash i inne poniacze na avatarach, czy posiadanie w domach piór [jest to plagiat howrsowych pegazów]. Strach pomyśleć, co mają gracze ze wsi, których rodzice mają krowy [rogi!])

Trochę przydługi ten nawias, ale nevermind. Wpadnie Ow z bandą popleczników i każą zamknąć Zagrodę! Ha! No dobra, nie zrobią tego, nie mają szans. ^^

Po pewnym czasie zaczęłam się bać, co byście zrobiły z Ow na ulicy, mwahaha. Kto wie, może ktoś z nas już ją spotkał i nie zdaje sobie sprawy?
Powrót do góry Go down
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 6:25 am

Temat został zamknięty z obawy przed dalszym "buntem ludu".
Co ciekawe, odnoszę wrażenie, że zaczęło się to ode mnie (gdy pierwszy raz zapytałem czy inni widzieli takie okienko) więc mogę mieć z administracją na pieńku... o,O

Póki co, ja mojej Skrzyni nie dostałem. Zgłoszenie jest dalej w trakcie rozwiązywania, aczkolwiek liczę, że dziś wszystko się wyjaśni, gdyż zawsze odpowiadali mi w ciągu 2 dni.
Powrót do góry Go down
Szarusia16
Przyjaciel Zagrody
Szarusia16

Liczba postów : 745

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 8:45 am

Otworzyłam z 15 RO, w jednym była skrzynka. A w niej nic ciekawego...
Powrót do góry Go down
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 9:24 am

Ja tam już nie bawię się w żadne promocje i inne rzeczy. W ogóle już nie wchodzę na Howrse,z dnia na dzień to się staje coraz bardziej nudniejsze...
Owlient zrobił taką promocję,bo wziął pod uwagę innych graczy-takich które wydają nieco mniej kuponów (kupon=RO) Wzięłam udział w tej promocji na INT - wydałam dwa kupony,oczywiście były śmieci.
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 10:30 am

Moja Skrzynia Skarbów dotarła do mnie, a więc myślę, że do innych osób, z podobną do mojej sytuacji także. Smile

Oto odpowiedź ludzi z Kontaktu:
Cytat :

Witaj

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami.

Przypominamy, że przed skorzystaniem z jakiejkolwiek promocji należy upewnić się, że jest ona nadal obowiązująca. W przypadku promocji dotyczących Kuponów, status promocji możesz sprawdzić w wiadomościach na stronie domowej oraz na banerkach na stronie Kuponów, a często również na banerkach na stronie domowej. W każdym przypadku masz co najmiej 2 niezależne miejsca, w których możesz sprawdzić czy promocja działa. Brak banerków/wiadomości oznacza, że promocja nie obowiązuje.

Wyjątkowo, mimo zakupu poza czasem promocji, biorąc po uwagę kwotę wydaną na zakup, dodajemy do Twojego konta Skrzynię Skarbów. Zauważ jednak, że wykorzystywanie podobnych sytuacji w przyszłości nie będzie się wiązać z żadnymi rekompensatami z naszej strony.

Dziękujemy i życzymy miłej gry.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse

I jeszcze coś: Wink

Cytat :

Sprawdź, co kryje się w Skrzyni Skarbów...
Motyl
Fortuna Krezusa
1 x Zestaw Nyks
1 x Zestaw Harmonii
2 x Diament
5 000 Equus
Grani: Miej oczy otwarte! Niedługo przybędzie!
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 11:26 am

Niezłomni w tym klepaniu formułki, że jeśli informacja znika ze strony i z banerków, to pozamiatane.

Szron, pogratulować zdobycia Skrzyni Smile Jej zawartość jest dość interesująca :>
Powrót do góry Go down
Kotek~
W skromnych progach Zagrody
Kotek~

Nick w grze : Bubaa753
Liczba postów : 422

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 11:39 am

Szron gratulacje, że udało Ci się ich 'przycisnąć' xD
Moim zdaniem obsługa Owlientu jest do kitu i rzadko (chyba) komu uda się coś z nimi załatwić ;<
Powrót do góry Go down
koszolak
Już coś wie
koszolak

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 12:27 pm

Gratulacje! Głównie z powodu tego, że udało Ci się wywalczyć swoje Smile
Powrót do góry Go down
Linea2010
ZAGRODZIANIN
Linea2010

Nick w grze : Linea2010
Liczba postów : 745

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 1:25 pm

Ja otworzyłam 5 RO. Wygląda to tak:

Promień Heliosa
Lira Apolla
Woda młodości
RO
RO

:<
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=358567
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipostSro Sty 04, 2012 1:26 pm

Kotek~ napisał:
Szron gratulacje, że udało Ci się ich 'przycisnąć' xD
Moim zdaniem obsługa Owlientu jest do kitu i rzadko (chyba) komu uda się coś z nimi załatwić ;<

Da się, jak się wie o co się walczy i jak zagadać Wink To tak jak z oszustwami - dużo osób mówi, że na warto zgłaszać, bo kontakt olewa. A nie zwracają uwagi, że nie mogą większości zgłoszeń potraktować normalnie, skoro nie dodają dowodów. A bez dowodów - każdy mógłby każdego zgłaszać jako oszusta i złodzieja, wystarczyłoby żeby się pokłócili. Jak ma się dowody - załatwiają sprawę.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Sponsored content

PisanieTemat: Re: GRA-niespodzianki na Nowy Rok   GRA-niespodzianki na Nowy Rok - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

GRA-niespodzianki na Nowy Rok
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Nowy kod
» Nowy Boski koń?[AE]
» Nowy plan na PG + 1,2
» Nowy... dzikus :D
» Nowy Boski koń

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach