Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Multi - zgłosić.? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Multi - zgłosić.? Wto Kwi 12, 2011 6:58 am | |
| - Cytat :
-
Ona: Za ile sprzedałąbyś mi złote jabłko?
Ja: ok 8000-8500 qguusa
Ona: Nie mam złotego jabłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja: to ty pytałaś o kupno . >.<
Ona: a sox sorka ale mam 20 kont i nie na dążam sorry. ok. jeszcze się zastanowię co do kupna
Ja: masz 20 kont.? wiesz że to multi.?
Ona: ale niby co multi? Sasi12 - moja korespondencja z nią. Czy uważacie że mogę ją zgłosić.? Bo mi sie wydaje że to wystarczy, jednak wolałabym nie polegać tutaj tylko na swojej własnej opinii. | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Wto Kwi 12, 2011 9:53 am | |
| Jej ostatnia odpowiedz jednoznacznie to potwierdza - Cytat :
no około Jestem pewna żeby zgłosić - tylko czy robi się to przez "zgłoś nadużycie" czy przez "kontakt"? | |
| | | Furia ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Kara_fryza Liczba postów : 562 Dołączył : 21/02/2011
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Wto Kwi 12, 2011 11:38 am | |
| Ja próbowałam wysłać do trzech modów, że jedna dziewczyna ma multi. Ale ona ma 80 kont... Żaden mod nawet nie odpisał... | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Sro Kwi 13, 2011 5:08 am | |
| Ehhh... powinny wrócić stare dobre czasy, gdy na jednym IP można było mieć tylko jedno konto. A jak ktoś chciał więcej musiał się grzecznie pytać czy mu wolno, bo brat / siostra / tata / mama / babcia / dziadek też by chcieli pograć A teraz wystarczy założyć sobie 100 fikcyjnych emaili i 100 kont gotowe. Różny adres = różne konta. | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Sro Kwi 13, 2011 5:52 am | |
| U mnie w innej grze jest taki ciekawy pomysł zastosowany: - Cytat :
- §1.1.2 Wspólne używanie komputera/dzielenie łącza
Jeżeli z jednego komputera lub łącza korzysta więcej niż jeden gracz, który również gra na tym samym serwerze, to ich konta muszą zostać wpisane w profilu, w zakładce "Profil" w punkcie "Wspólne używanie komputera". Konta, które posiadają ten sam adres IP nie mogą ze sobą "handlować, przesyłać surowce i walczyć razem w "Obozie Warownych". Gracze, którzy mimo wszystko chcą ze sobą nawiązać takie kontakty, proszeni są o zgłoszenie tego do Administracji gry w celu weryfikacji ich tożsamości i ustalenia w jaki sposób zostanie to dokonane. I wszystko jasne Dwa konta z jednego IP nie mogą mieć ze sobą żadnego związku, a jeśli chcą jednak ze sobą handlować, pomagać sobie w wojnie itp. muszą udowodnić, że naprawdę są dwoma różnymi osobami Jeden kolega grał w pracy. Zaatakował drugiego, bo tamten się chwalił, że ma dużo surowców - w pracy wszyscy mają to samo IP. Admini wyłapali i potraktowali jako wysyłkę surowców sobie... Skasowano mu cały zapas surowców jaki posiadał... U nas oszustom nie chciałoby się kontaktować w sprawie weryfikacji... Jesli założyłby ktoś dwa konta to albo nie mógłby ze sobą handlować, albo nie zgłaszał. Ale jak to wyłapią - kara. A niektórzy przecież inteligentnie sobie nawet takie same ksywki dają tylko inny numerek na końcu XD Takich wtedy od razu do sprawdzenia, czy jedno IP i czy zgłosili... Tylko jest też kwestia osób, którzy mają IP zmienne... | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Sro Kwi 13, 2011 6:55 am | |
| Miejmy nadzieję, że coś z tym zrobią, nie ważne co, liczą się efekty. I od razu "zniknęłoby" kilkaset, jak nie kilka tysięcy "użytkowników". | |
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Sro Kwi 13, 2011 10:13 am | |
| Napisałam do jednej z moderatorek. Szybko odpisałą i zainterweniowała ilh_ac dokładniej, polecam ją Jedyny problem że nie umieli znaleźć powiązania z innymi kontami - zapytała i dziewczyna sama podała inne swoje loginy . xD | |
| | | Furia ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Sro Kwi 13, 2011 1:08 pm | |
| O w mordę... Sama podała??? | |
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Sro Kwi 13, 2011 1:13 pm | |
| Grzeczność robi swoje. Zapytałam "A jakie masz inne nicki?" a ona wymieniła jakie pamięta . xD | |
| | | Furia ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? Pią Kwi 15, 2011 6:24 pm | |
| Cóż, najważniejsze że się sprawa rozwiązała. Ale że sama podała wszystkie moderatorom... Jestem pod wrażeniem. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Multi - zgłosić.? | |
| |
| | | | Multi - zgłosić.? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|