| Tomik I - Potrzeba czasu... | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Furia ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Kara_fryza Liczba postów : 562 Dołączył : 21/02/2011
| Temat: Tomik I - Potrzeba czasu... Wto Kwi 12, 2011 1:16 pm | |
| Będę zamieszczać tu moje wiersze. Tomik I będzie zawierał pozycje raczej smutne, pełne cierpienia, ale noszące w sobie też trochę nadziei. Tu niekoniecznie ja noszę w sobie żal, wiersze mogą dotyczyć obcych i tego co widzę w ich oczach. Was proszę o wypowiadanie się. Jeśli ktoś uważa, że są beznadziejne czy świetne, niech mi to napisze bez zastanawiania się. Chciałabym wiedzieć kto co uważa na ich temat i może ktoś zauważy coś, czego ja nie widzę? Może z pomocą Waszego obiektywnego oka jeszcze raz zastanowię się nad wydaniem tomiku? Kiedyś miałam taką szansę, ale zrezygnowałam... Cóż, może jeszcze się uda Pisać szczerze co sądzicie! Nie obrażę się, jestem wysoce samokrytyczna | |
|
| |
Furia ZAGRODZIANIN
| Temat: *** Wto Kwi 12, 2011 1:17 pm | |
| a gdy mrok pochwyci mnie przestanę być przestanę chcieć
głośno otwierasz drzwi rzucasz blask zabijasz strach
lecz on wraca bo odchodzisz ty głośno zamykasz za sobą drzwi | |
|
| |
Furia ZAGRODZIANIN
| Temat: *** Wto Kwi 12, 2011 1:18 pm | |
| serce mego przyjaciela broczy cierpienia krwią szkarłatem obleka duszę umysł, oczy, smak
zamknięty w swej stracie rozważa koniec
ostrze kusi swym blaskiem nicość wciąga w swoich skrzydeł wir drżące słowa ciepłe ulatują na wietrze
gęsty dym ukojenia posyłam Tobie niech uniesie Cię do gwiazd wskażę Ci jedną z nich przytul ją do serca swego
patrz blask rozdziera ciernie boleśnie okalające serce nie wierzyłeś we mnie zamknąłeś moje drzwi
czas byś pokonał strach byś pomyślał o sobie byś spojrzał w przyszłość byś zasmakował najpiękniejszych chwil jutra
stanęłam przy Tobie twarzą w twarz nieśmiało wyciągnęłam dłoń zacisnąłeś ją w swojej i zrobiłeś krok przyłożyłam wargi do serca Twego zaklęłam jego wściekły ból
ustanie
będę
zawsze | |
|
| |
Furia ZAGRODZIANIN
| Temat: *** Wto Kwi 12, 2011 1:20 pm | |
| otwieram książkę na pierwszej stronie brunatną krwią zapisany tytuł
Mój Przyjaciel
rozdział I pojawiłeś się nieśmiały pośród nas nie pozwoliłeś odkryć swego wnętrza choć wiedziałam już wtedy że mojemu jest bliskie nie miałam odwagi Cię poznać spojrzałam kiedyś ukradkiem w głębie tych szarych oczu dostrzegłam coś wyjątkowego
rozdział II radosnych godzin przyszedł dla Ciebie czas wtedy mnie niszczył żal wciąż jednak niezgłębioną tajemnicą byłeś czarna otchłań źrenicy odpychała nie pozwalałeś mi siebie czytać a ja na przekór czytałam
rozdział III widziałam ostrze rozdzierające szatę nadziei dzielące serce na dwoje zaklinałeś sny resztkami słów nic nie wartymi już bojąc się czuć bojąc się słyszeć z własnych ust że Twoja dusza milczy
rozdział IV odmierzam dni cieniem Twych słów streszczam w nich każdy zmierzch zaklinam sny nie chcę nimi żyć lecz zatapiam w nich każdą myśl Złe pragnienie powróciło by zabrać mnie
rozdział V Patrzyłam na Twoje cierpienie cierń w moim sercu drżał gdy w Tobie gościł żal błądziły moje oczy choć wiedziały czego szukają znalazły to czego widzieć nie chciały zrozumiałam wreszcie kim jesteś wdarłam się w głąb Twojej duszy choć odpychałeś mnie tornadem swych tajemnic
rozdział VI burza popadła w otchłań kiedy w biegu spojrzałeś na mnie stałeś już u końca tunelu potępionych rozłożyłam skrzydła gdy Ty cicho płakałeś w swej samotności blask końca uderzył w nasze marne ciała upadłeś w moje ramiona poddany i obojętny nie pozwoliłam Ci się bać
rozdział VII Złożyłam pocałunek Isitry na Twym czole zaklęłam wszelki strach abyś silny mógł spojrzeć w swe odbicie sprzed lat tak jak ja zobaczyłam swoje w Twoich szarych oczach
moje skrzydła dla Ciebie zawsze drżeć będą na ciepłym wietrze Ile w nich piór tyle miłości tchnęłam w Ciebie poznasz kiedyś jeszcze raz jej smak zachowaj wtedy jedno pióro w swym sercu i nawet jeśli odejdziesz nie zapomnij proszę mnie
kiedy zechcesz jestem i będę | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Tomik I - Potrzeba czasu... Pon Kwi 18, 2011 2:38 pm | |
| Pisz, czekamy | |
|
| |
kicia1030 Nowy
Liczba postów : 7 Dołączył : 06/05/2011
| Temat: Re: Tomik I - Potrzeba czasu... Sob Maj 07, 2011 11:40 am | |
| Bardzo podobają mi się twoje wiersze, czekam na więcej | |
|
| |
Furia ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Tomik I - Potrzeba czasu... Nie Maj 08, 2011 6:22 am | |
| Dziękuję. Nie sądziłam, że ktokolwiek tu napisze, że ktokolwiek się zainteresuje. To moja ciemna strona życia, te wiersze to cały mój ból.
W takim razie zamieszczę kolejny: | |
|
| |
Furia ZAGRODZIANIN
| Temat: *** Nie Maj 08, 2011 6:23 am | |
| Pójdę tam Czy z Tobą czy sama Pójdę i pozostawię po sobie ślad…
Za każdym razem wchodząc na górę Będziesz widział na szczebelkach moją krew Brunatna i zaschnięta Trwać będzie wieki jej imię Na wieży - wiesz gdzie
Nadgarstkiem otrę poręcze Na których Ty stałeś patrząc w dół Patrząc śmierci w twarz
Po drugiej stronie też będę Twoim aniołem Przyjdę w nocy jeszcze raz Podaruję kolejne piórko Zachowaj je jak i poprzednie
Kiedyś Ty zbudujesz z moich piór dla siebie skrzydła Ubierzesz je i staniesz silny jak niegdyś ja przed Tobą Uniesiesz w ramionach moje wątłe ciało Złożysz pocałunek na moich martwych ustach Zginie wszelki strach Odejdę
Jeszcze raz staniesz na poręczy Wzniesiesz ku gwiazdom twarz Popłynie łza…
Spiję ją martwymi wargami Serce zabije jeszcze raz
Potem sam Diabeł nie wie co się stanie… | |
|
| |
wierszownik Już coś wie
Nick w grze : Rademede Liczba postów : 231 Dołączył : 28/03/2011
| Temat: Re: Tomik I - Potrzeba czasu... Pon Maj 09, 2011 5:56 am | |
| Poważne te wiersze. Je sie czyta jako całość czy każdy oddzielnie? | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011