Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Moderator Roku 2011(Howrse) | |
|
+17Sakura placekoao Maagda Aglyss xTikTakx hanka1998 Barson1990 Lubelak amorkowa Guzik Aki koszolak xkropkaxx Philipek EveDallas Malto Róża-chodowca9 21 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Róża-chodowca9 Już coś wie
Nick w grze : Róża-chodowca Liczba postów : 183 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 10:35 am | |
| Hej Oficjalna informacja od Staficzki Mycha, wycofaj ją z głosowania Staficzka bardzo nalega aby to zrobić.Trzeba uszanować jej decyzje nawet jeśli ma fanów i fanki. | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:09 pm | |
| Ja oddaję głos na Hodowcę. robi dobry porządek na forum i nie czepia się byle czego. Moim najbardziej znienawidzonym modem jest pszczolka182. Uzyskała posade tylko dlatego, że całymi nocami siedziała na NM i to dało jej popularność, a teraz mądrzy się jakby zjadła wszystkie rozumy! | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:11 pm | |
| - Barson1990 napisał:
- Oddaję głos na pszczolka182 !!
Jest, na tą chwilę, najbardziej aktywnym moderatorem. Robi porządki na Rozgrywce, gdy pojawiają się spamerzy i dzieci neo. Stara się pomóc, gdy ktoś jej pomocy potrzebuje. Jest osobą godną zaufania i niezwykle uczciwą!! Ona AKTYWNYM MODEM?! Barson proszę cię. | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:13 pm | |
| chociaz - okej, przyjmijmy że robi porządki na forum. Ale to jest czepianie się kazdej błahostki, a kiedy jest inwazja trolli, to ona pije sobie kawusię. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:20 pm | |
|
Ostatnio zmieniony przez hanka1998 dnia Wto Sty 10, 2012 10:56 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:23 pm | |
| - hanka1998 napisał:
- Aglyss napisał:
- chociaz - okej, przyjmijmy że robi porządki na forum. Ale to jest czepianie się kazdej błahostki, a kiedy jest inwazja trolli, to ona pije sobie kawusię.
Na 100% kawusię? Jesteś pewna? Ja dlatego głosuję na Calvanę (choc myślałam nad Hodowczyni, miła osóbka)... Jeśli wolisz, może byc herbatka... | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:24 pm | |
|
Ostatnio zmieniony przez hanka1998 dnia Wto Sty 10, 2012 10:57 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:27 pm | |
| a ile łyzeczek cukru? Z mleczkiem? | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:29 pm | |
|
Ostatnio zmieniony przez hanka1998 dnia Wto Sty 10, 2012 10:57 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:31 pm | |
| Moze jeszcze 10 litrów kostek lodu? | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:32 pm | |
|
| | | Maagda Nowy
Liczba postów : 4 Dołączył : 09/01/2012
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 2:45 pm | |
| - Barson1990 napisał:
- Oddaję głos na pszczolka182 !!
Jest, na tą chwilę, najbardziej aktywnym moderatorem. Robi porządki na Rozgrywce, gdy pojawiają się spamerzy i dzieci neo. Stara się pomóc, gdy ktoś jej pomocy potrzebuje. Jest osobą godną zaufania i niezwykle uczciwą!! Również oddaję głos na pszczolkę182, i ja ją ciągle widzę `w pracy ` więc nie rzucajcie się ze popija sobie kawusie... | |
| | | placekoao Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 09/01/2012
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 4:44 pm | |
| Oddaję głos na pszczolka182, ponieważ zawsze jest pomocna i zawsze służy dobrą radą. Nie była szarą myszką przed wybraniem ją moderatorką, wręcz przeciwnie, udzielała się na forum rozgrywka a również na NM, gdzie już wtedy była nazywana moderatorką. | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 5:33 pm | |
| Nie wiem, czemu ten plebiscyt ma służyć, ale jeżeli mam oddać w nim mój, bardziej lub mniej, cenny głos, oddam go na Calvanę. Już od dłuższego czasu nie zaglądam na oficjalne forum Howrse, więc nie wiem, jaki stosunek do pracy w tej sferze ma ta moderatorka, trudno jest mi wypowiedzieć się w tej kwestii, ale jeszcze długo będę ją miło wspominała po tym, jak pomogła uratować moje konie od niewiadomego losu z rąk oszustki. Stawiam na nią, gdyż z innymi modami nie miałam styczności, za wyjątkiem Christinki, która odrobinę nadepnęła mi na odcisk, dlatego nie oddałabym na nią swojego głosu, choćby nie wiem, co...
Ostatnio zmieniony przez Sakura0001 dnia Wto Sty 10, 2012 5:20 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Pon Sty 09, 2012 11:39 pm | |
| - placekoao napisał:
- Oddaję głos na pszczolka182, ponieważ zawsze jest pomocna i zawsze służy dobrą radą. Nie była szarą myszką przed wybraniem ją moderatorką, wręcz przeciwnie, udzielała się na forum rozgrywka a również na NM, gdzie już wtedy była nazywana moderatorką.
No właśnie, ona w ogóle nie udzielała się na rozgrywce, tylko na NM. Ona ma talent do manipulowania ludxmi. | |
| | | Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 12:13 am | |
| Ej, nie spamować x_X
Ja osobiście nie głosuję, bo z żadnym moderatorem ani nie miałam sprzeczek, ani nic mi nie zrobili, każdy lepiej czy gorzej stara się swoją pracę wypełniać... | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 1:43 am | |
| Może jeszcze dopowiem. A propos Calvany - to moim zdaniem najbardziej konkretny mod na howrse. Nie zawsze ocieka lukrem i potrafi warknąć, ale nie jest tak sfrustrowana jak Mirmil, dla którego, mam wrażenie, siedzenie i czytanie postów "tych wszystkich durnych dzieciaków" to zło konieczne. Owszem, i on ma ludzkie odruchy, ale rzadko. Głównie milczy, a jak już nie milczy, dokopuje tym, którzy nie zgadzają się z jego zdaniem lub są na tyle bezczelni, by atakować świętość w postaci firmy Owilent czy jej przedstawicieli, Administratorów. Calvana z kolei nie wcina się w żadne pogaduszki. Za to działa praktycznie - wspólnie z nią przygotowałam na przykład poradnik odnośnie prestiżu zawodów. Wisi sobie jako wpis moda. Wszystko było pięknie ustalone - widziała, że chciałam pomóc, więc dała wytyczne, sprawdziła, zaakceptowała, wrzuciła. I oto efekt.
Co do pszczółki... powiem tak, nie mam o niej najlepszego zdania. Może i jest miła, sympatyczna i popularna, ale głównie na Nocnych Markach. I jedzie właśnie na opinii z nocnych pogadanek. Gdy potrzebowałam pomocy i zwróciłam się do niej, zostałam sucho odesłana na Kontakt. Wiedząc, że ona "maczała palce" w moim upomnieniu, zapytałam, kto i za co konkretnie dał mi karę, otrzymałam odpowiedź, że działania moderatorów są ANONIMOWE i że nie mogą podawać takich informacji. Czegoś takiego jeszcze na howrse nie widziałam. Myślałam, że kazdy jest odpowiedzialny za swoje działania. Zaglądam na forum Rozgrywka i na Wydarzenia dość często i nie widzę, by szalała z wpisami. Podejrzewam, że mijam się z nią na Nocnych Markach, bo z kolei tam nie bywam. Z tego co wiem, moderator ma pomagać graczom w rozwiązywaniu problemów, udzielać się w konkretnych sprawach, a nie paplać o pierdołach. U pszczółki takich zapędów nie zauważyłam. | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 4:46 am | |
| - Nathaly napisał:
- Witam,
skoro istnieje taka możliwość proszę wycofać mnie z głosowania na najlepszego moderatora na forum Zagroda Mgły. Pozdrawiam, Nathaly Czyli kolejny mod się wycofuje. szkoda... | |
| | | koszolak Już coś wie
Liczba postów : 113 Dołączył : 17/10/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 4:58 am | |
| - mycha805 napisał:
Czyli kolejny mod się wycofuje. szkoda... Jak tak dalej pójdzie to w końcu Mirmil zostanie modem roku ;] | |
| | | deoxys_90 Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 09/11/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 5:47 am | |
| Calvana zdecydowanie | |
| | | Nathaly Już coś wie
Liczba postów : 221 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 6:20 am | |
| Ciężko oceniać moda roku, skoro część z nas nie jest modem nawet pół roku. Osobiście nadal się uczę i nie boje się tego przyznać, wiec nie widzę sensu aby moja "kandydatura" była rozpatrywana;) Zresztą czytając wypowiedzi glosujących śmiem twierdzić, że głosowanie oparte jest na zasadzie popularności jako kluczowym kryterium. Osobiście glosowałam na Calvane. Przekonałam sie do niej jako "moda" jeszcze zanim sama zaczęłam nim być Pozdrawiam. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 6:59 am | |
| - Nathaly napisał:
- Zresztą czytając wypowiedzi glosujących śmiem twierdzić, że głosowanie oparte jest na zasadzie popularności jako kluczowym kryterium.
I właśnie dlatego tak się "rzucam", chociażby w kwestii pszczółki, by popularność i osobista sympatia nie były wyznacznikiem wyróżnienia. Gdybym miała patrzeć na kandydatury w ten sposób, zagłosowałabym na ilh_ac (chociaż zdarzyło mi się z nią starcie) czy na Staficzkę, która jest ewidentnie przemiłą osobą. A jednak uważam, że tytuł powinien być przyznany za kreatywność, chęć pomocy, rzeczowość. Dlatego mój wybór pada na Calvanę, z którą w sumie pisałam dwa czy trzy razy, i - jak wspomniałam wcześniej - lukrem jej słowa nie spływały. A jednak działałyśmy. I to od niej otrzymałam najwięcej pomocy. Nie wypowiadam się na temat osób, których zwyczajnie nie poznałam na tyle dobrze, by wyrobić sobie o nich zdanie. Stąd moje milczenie w kwestii Twojej, Nathaly, daisy, czy Hodowcy | |
| | | Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 8:06 am | |
| A ja powiem szczerze na temat pszczolka182 ... Siedzę na Howrse CAŁYMI DNIAMI i w zasadzie widzę tylko jej posty i czasem Calvany i Staficzki. Gdzie się podziewają Hodowca, Mirmił, ilh_ac, daisy ? No gdzie, pytam?! Wchodzę na rozgrywkę - dramat!! Banda bachorów zaśmiecających forum! Piszę do Pszczoły co i jak - chwila moment i porządek zrobiony!! Potrzebuję jej rady - piszę i dostaję dokładną odpowiedź!! Czasem niestety zostaję odsyłana na Kontakt, ale weźcie pod uwagę, że Moderator NIE DO WSZYSTKICH OPCJI MA DOSTĘP!! Zostałam oszukana, napisałam do Pszczółki która zainterweniowała, niestety graczka okazała się chamicą, więc Pszczółka odesłała mnie na Kontakt...
Ludzie! Zanim zaczniecie kogoś oczerniać, najpierw daną osobę poznajcie!! Bycie moderatorem to ciężka praca!! I NIC IM ZA TO NIE PŁACĄ!! Co Wy byście chcieli od Moderatorów? Żeby od ręki, raz dwa wszystko zrobili? Nawet jak nie mają możliwości?! Dziennie po kilka razy odwiedzają forum i robią porządki, ogłoszenia, banowanie niedozwolonych nicków i prezentacji!! To ciężka praca i wcale się nie dziwcie, że czasem możecie dostać odpowiedź bez uśmieszków i wazeliny... Bo taka praca może na prawdę wkurzyć!! Gdybym ja miała możliwość zostania moderatorem robiłabym to samo, co Pszczółka!! I tu nie chodzi o czystą sympatię... Po prostu zdaję sobie sprawę, jaka to ciężka praca!!!!! | |
| | | Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 8:10 am | |
| Poza tym uważam, że tego typu konkurs jest po prostu głupi. Zamiast głosować, urządzacie niepotrzebne dyskusje. Każdy ma swoje zdanie na temat poszczególnych moderatorów i lepiej by było, gdyby zostawił je dla siebie.
Takie coś może sprawić przykrość i osobiście, gdyby coś takiego o mnie napisano, przestałabym darzyć ową osobę jakąkolwiek sympatią.
Moderator ma pomóc, robić porządki na forach i ogłoszeniach. Nie ma NAJLEPSZEGO moderatora. Każdy robi to, co do niego należy. | |
| | | Maagda Nowy
Liczba postów : 4 Dołączył : 09/01/2012
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 8:45 am | |
| pszczolka182 kazała mi przekazać że prosi o usunięcie jej z tego głosowania. Jeśli chcecie dowodu proszę o napisanie do mnie wiadomości na howrse .Mój nick Maagda Dowód będzie w postaci screenu.
Ale jeśli wystarczy wam sama skopiowana wiadomość to oto ona: Witam Jeśli możesz napisz w ZM prośbę o usunięcie mnie z głosowania. Są inni zasłużeni moderatorzy, choćby Mirmil czy Hodowca Pozdrawiam. | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 1:19 pm | |
| - Barson1990 napisał:
- A ja powiem szczerze na temat pszczolka182 ... Siedzę na Howrse CAŁYMI DNIAMI i w zasadzie widzę tylko jej posty i czasem Calvany i Staficzki.
Gdzie się podziewają Hodowca, Mirmił, ilh_ac, daisy ? No gdzie, pytam?! Wchodzę na rozgrywkę - dramat!! Banda bachorów zaśmiecających forum! Piszę do Pszczoły co i jak - chwila moment i porządek zrobiony!! Potrzebuję jej rady - piszę i dostaję dokładną odpowiedź!! Czasem niestety zostaję odsyłana na Kontakt, ale weźcie pod uwagę, że Moderator NIE DO WSZYSTKICH OPCJI MA DOSTĘP!! Zostałam oszukana, napisałam do Pszczółki która zainterweniowała, niestety graczka okazała się chamicą, więc Pszczółka odesłała mnie na Kontakt...
Ludzie! Zanim zaczniecie kogoś oczerniać, najpierw daną osobę poznajcie!! Bycie moderatorem to ciężka praca!! I NIC IM ZA TO NIE PŁACĄ!! Co Wy byście chcieli od Moderatorów? Żeby od ręki, raz dwa wszystko zrobili? Nawet jak nie mają możliwości?! Dziennie po kilka razy odwiedzają forum i robią porządki, ogłoszenia, banowanie niedozwolonych nicków i prezentacji!! To ciężka praca i wcale się nie dziwcie, że czasem możecie dostać odpowiedź bez uśmieszków i wazeliny... Bo taka praca może na prawdę wkurzyć!! Gdybym ja miała możliwość zostania moderatorem robiłabym to samo, co Pszczółka!! I tu nie chodzi o czystą sympatię... Po prostu zdaję sobie sprawę, jaka to ciężka praca!!!!! Bason, Barson, Barson... Ty chyba czegoś nie pojmujesz. pszczolka182 została moderatorem tylko i wyłącznie ze względu na wysokość w rankingu i ogromną popularność dzięki conocnemu siedzeniu na Nocnych Markach. Wcześniej NIGDY nie udzielała się na Rozgrywce. Teraz zamyka błahe wątki i podlizuje się graczom, aby właśnie robili to co teraz: wielbili ja, wręcz czcili jak jakąś boginię. Ona ma dar manipulacji ludzkimi umysłami. Jest tylko garstka graczy, którzy nie ulegli temu urokowi. Nie zauważyłaś, że jej odpowiedzi ociekają lukrem a kiedy jest inwazja trolli, jej nigdy nie ma? | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 1:21 pm | |
| - Barson1990 napisał:
Ludzie! Zanim zaczniecie kogoś oczerniać, najpierw daną osobę poznajcie!! Bycie moderatorem to ciężka praca!! I NIC IM ZA TO NIE PŁACĄ!! Co Wy byście chcieli od Moderatorów? Żeby od ręki, raz dwa wszystko zrobili? Nawet jak nie mają możliwości?! Dziennie po kilka razy odwiedzają forum i robią porządki, ogłoszenia, banowanie niedozwolonych nicków i prezentacji!! To ciężka praca i wcale się nie dziwcie, że czasem możecie dostać odpowiedź bez uśmieszków i wazeliny... Bo taka praca może na prawdę wkurzyć!! Gdybym ja miała możliwość zostania moderatorem robiłabym to samo, co Pszczółka!! I tu nie chodzi o czystą sympatię... Po prostu zdaję sobie sprawę, jaka to ciężka praca!!!!! Więc dziwne, że kiedy wchodzę w katalog i wpisuję przekleństwa, to aż roi się od niedozwolonych nicków i imion koni. | |
| | | xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Wto Sty 10, 2012 10:57 pm | |
| - Aglyss napisał:
- Barson1990 napisał:
Ludzie! Zanim zaczniecie kogoś oczerniać, najpierw daną osobę poznajcie!! Bycie moderatorem to ciężka praca!! I NIC IM ZA TO NIE PŁACĄ!! Co Wy byście chcieli od Moderatorów? Żeby od ręki, raz dwa wszystko zrobili? Nawet jak nie mają możliwości?! Dziennie po kilka razy odwiedzają forum i robią porządki, ogłoszenia, banowanie niedozwolonych nicków i prezentacji!! To ciężka praca i wcale się nie dziwcie, że czasem możecie dostać odpowiedź bez uśmieszków i wazeliny... Bo taka praca może na prawdę wkurzyć!! Gdybym ja miała możliwość zostania moderatorem robiłabym to samo, co Pszczółka!! I tu nie chodzi o czystą sympatię... Po prostu zdaję sobie sprawę, jaka to ciężka praca!!!!! Więc dziwne, że kiedy wchodzę w katalog i wpisuję przekleństwa, to aż roi się od niedozwolonych nicków i imion koni. No i co się dziwisz ? Myślisz, że da się wszystkie pousuwać ? A jak Wy tego nie zgłaszacie tylko narzekacie, to modzi mają sami szukać czegoś o czego istnieniu nie wiedzą ? | |
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Sro Sty 11, 2012 2:56 pm | |
| - xTikTakx napisał:
- Aglyss napisał:
- Barson1990 napisał:
Ludzie! Zanim zaczniecie kogoś oczerniać, najpierw daną osobę poznajcie!! Bycie moderatorem to ciężka praca!! I NIC IM ZA TO NIE PŁACĄ!! Co Wy byście chcieli od Moderatorów? Żeby od ręki, raz dwa wszystko zrobili? Nawet jak nie mają możliwości?! Dziennie po kilka razy odwiedzają forum i robią porządki, ogłoszenia, banowanie niedozwolonych nicków i prezentacji!! To ciężka praca i wcale się nie dziwcie, że czasem możecie dostać odpowiedź bez uśmieszków i wazeliny... Bo taka praca może na prawdę wkurzyć!! Gdybym ja miała możliwość zostania moderatorem robiłabym to samo, co Pszczółka!! I tu nie chodzi o czystą sympatię... Po prostu zdaję sobie sprawę, jaka to ciężka praca!!!!! Więc dziwne, że kiedy wchodzę w katalog i wpisuję przekleństwa, to aż roi się od niedozwolonych nicków i imion koni. No i co się dziwisz ? Myślisz, że da się wszystkie pousuwać ? A jak Wy tego nie zgłaszacie tylko narzekacie, to modzi mają sami szukać czegoś o czego istnieniu nie wiedzą ? ja marudzę? pszczolka i Hodowca mogą potwierdzić, ile tych świństw im nazgłaszałam. | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) Sro Sty 11, 2012 4:00 pm | |
| - Aglyss napisał:
Bason, Barson, Barson... Ty chyba czegoś nie pojmujesz. pszczolka182 została moderatorem tylko i wyłącznie ze względu na wysokość w rankingu i ogromną popularność dzięki conocnemu siedzeniu na Nocnych Markach. Wcześniej NIGDY nie udzielała się na Rozgrywce. Teraz zamyka błahe wątki i podlizuje się graczom, aby właśnie robili to co teraz: wielbili ja, wręcz czcili jak jakąś boginię. Ona ma dar manipulacji ludzkimi umysłami. Jest tylko garstka graczy, którzy nie ulegli temu urokowi. Nie zauważyłaś, że jej odpowiedzi ociekają lukrem a kiedy jest inwazja trolli, jej nigdy nie ma? "czcili jak boginie"? Nie przesadzasz troszeczkę? | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Moderator Roku 2011(Howrse) | |
| |
| | | | Moderator Roku 2011(Howrse) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|