Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Zbiórka 'Serce na dłoni'

Go down 
+3
Asiaa.
Sakura
Hoping.
7 posters
AutorWiadomość
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

Nick w grze : Paulax9
Liczba postów : 1176

Zbiórka 'Serce na dłoni' Empty
PisanieTemat: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 3:35 pm

Nie udało mi się wywalczyć przejęcia zbiórki Poczuj Magię Świąt, więc postanowiłam iść za radą Arveny i założyć nową! Smile
Zbiórka nazywa się 'Serce na dłoni'.
*Działanie
Wolontariusze będą zbierali Equss przez pokrycia, sprzedaże koni, sprzedawanie avatarów/prezentacji oraz za wymiany (np. Muśniecie F. za 20 tyś). Za Equss będziemy kupować dla podopiecznych np. ekwipunek, konie.
Każdy początkujący gracz lub gracz oszukany (w tym wypadku należy przesłać dowód do mnie) może napisać do wolontariusza prośbę o pomoc. Jak to ma wyglądać? Podajesz swój powód i wyrażasz chęć pomocy. Wolontariusze po otrzymaniu zgłoszenia odpowiadają czy prośba została zaakceptowana. Jeśli tak- wpisujemy gracza na listę podopiecznych. Gracze nowi nie będą otrzymywać jakichś wielkich prezentów. Ewentualnie jakieś podkowy czy uzdę, żeby ich nie 'rozpieszczać' (dziękuje za pomysł :*),a poza tym będą otrzymywać rady i pomoc.
*Wolontariat
-Jak zostać wolontariuszem? Napisz do mnie na howrse prośbę o zostanie nim, a ja chętnie Cię przyjmę Smile Pamiętaj: musisz mieć czas i chęci.
-Co robi wolontariusz? Otóż wolontariusz ma za zadanie:
1. Odpowiadać podopiecznym na pytania dotyczące gry/ pomagać w rozwiązywaniu problemów
2. Zbierać pieniądze/konie dla naszej mini- fundacji.
3. Za pieniądze kupować: ekwipunek, towarzyszy, mieszanki, konie, rzeczy do OJ i inne rzeczy, które przydadzą się nowym/oszukanym. (Jeżeli jakiś wolontariusz ma niepotrzebną rzecz z CR również może ja przekazać podopiecznym).
4. Rozpatrywać prośby o pomoc
5. Konsultować wszystko ze mną (kiedy przyjmujecie nową osobę -musza być spełnione kryteria- musicie mi o tym napisać.
6. Wysyłać mi tzw. posumowanie tygodnia tj. podsumowanie co dany wolontariusz kupił w tym tygodniu, ile zarobił i ile mu zostało.
Wprowadzony zostanie 'Grafik', w którym zapisane będzie co dany pomocnik (wolontariusz) ma robić w tym tygodniu (np. zakupić sprzęt)

-Co z tego mam? Satysfakcję oraz czasami kiedy zostanie kilka Equss-nie bądźmy aptekarze- możecie sobie zostawić.
*Skąd brać to wszystko?
-Konie: kupujemy je ze schronisk itp. Czasami kiedy mamy jakiegoś konia 'na zbyciu' możemy go oddać.
-Sprzęt: kupujemy go za zarobione pieniądze w sklepie.

Wolontariusze:
- lufa12 (Asiaa.)
-BFF (Beauty Sunny)
-Bubaa753 (Kotek~)
-Kinga22 (Roksana2012)
-Themma (Postrzelona)
-ZetkaEmka (ZetkaEmka)

Oto nasza strona: Zapraszamy!

Czy ktoś chciałby zostać wolontariuszem? Podoba wam się ta akcja? Smile

Baner:

(link do odebranie u mnie)

Ostatnio zmieniony przez Paulax9 dnia Sro Lut 08, 2012 2:27 pm, w całości zmieniany 15 razy
Powrót do góry Go down
http://ourstories.mojeforum.net/
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 4:16 pm

Mam pytanie. Czy zbieranie datków mogłoby odbywać się na zasadzie programu 'Szlachetna paczka', tj. dana osoba zgłasza się do wolontariusza i ustala, co zostało jej skradzione i czego potrzebuje?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
Asiaa.
Przyjaciel Zagrody
Asiaa.

Nick w grze : Veaphilus
Liczba postów : 1399

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 1:54 am

Ja bym mogla zostac.Napisalam Ci na pw na hwr Wink

Ostatnio zmieniony przez Asiaa. dnia Pią Sty 20, 2012 4:46 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 2:29 am

Ja bym chciała zostać wolontariuszem, ale mam jedno zastrzeżenie. Owszem, możemy pomóc osobom oszukanym dając im różne przydatne rzeczy/konie. Jednak nie radziłabym "rozpieszczać" zbytnio osób nowych. Później akcja się skończy, a oni nie będą umieli sobie sami poradzić. Możemy ich trochę wspomóc, np. dając pracę stajennego, pomagać w sytuacjach, z których się sami nie wygrzebią, ale proponuję głównie odpowiadać na ich pytania, a głównym celem akcji niech będzie pomoc okradzionym. Smile A podopieczni akcji mogą być i nowymi, będzie im łatwiej, jak będą się mieli kogo zapytać. Ja osobiście mogę na rzecz osób okradzionych oddać "z własnej kieszeni" kilka rożków. Mam nadzieję, że ta akcja nie skończy się podobnie jak "Poczuj Magię Świąt". Z tego, co czytałam w tamtym wątku wyglądasz mi, Paula, na osobę odpowiedzialną i mam nadzieję, że tak jest w rzeczywistości, a "Serce na dłoni" będzie pomagać jeszcze wielu osobom przez jak najdłuższy czas. Smile
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 4:42 am

ZetkaEmka, masz dużo racji w tym, co napisałaś. W pełni zgadzam się z Twoimi spostrzeżeniami odnośnie pomocy nowym osobom. Uważam, że pomoc nowicjuszom powinna odbywać się na zasadzie informowania ich na temat różnych dziedzin gry (hodowla, trening, blupowanie, OJ, etc.), nie powinno dawać sie im rzeczy na tacy, bo po pierwsze - mogą w ogóle tego nie docenić, po drugie - przez cały swój pobyt w grze może wydawać się im, że wszystko mogą dostać za darmo i wszystko należy się im bez wkładu własnego, po trzecie - szybko mogą zrezygnować z gry, posyłając np. konie podarowane przez fundację do schroniska czy bezsensownie zmarnować rzeczy z CR i pieniądze podarowanych przez fundację, która na pewno z niemałym trudem je dla nich gromadzi, po czwarte - nigdy nie nauczą się samodzielnie grać, skoro dostaną wszystko, czego potrzebują i nie będą musieli martwić się i starać o cokolwiek.

Jak już wcześniej pisałam w wątku o poprzedniej nieudanej akcji, zamiast dawać nowicjuszom rybę, dajmy im wędkę i nauczmy łowić. Ile złowią, tyle zjedzą. Proste...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 7:27 am

Fakt macie rację. Więc akcja będzie głównie dla okradzionych Smile
Pomysł z paczkami jest dobry, ale to co im ukradziono nie zawsze mozemy zwrócić. Np. mi skradziono konia z prawie 600UM, KF, ZJ itp. A na takie konie raczej nie będzie ans stać ;p
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 7:28 am

ZetkaEmka napisał:
Mam nadzieję, że ta akcja nie skończy się podobnie jak "Poczuj Magię Świąt". Z tego, co czytałam w tamtym wątku wyglądasz mi, Paula, na osobę odpowiedzialną i mam nadzieję, że tak jest w rzeczywistości, a "Serce na dłoni" będzie pomagać jeszcze wielu osobom przez jak najdłuższy czas. Smile
Dziękuję i zapewniam, że nie. A pomagać będziemy ile się da! Smile)
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 11:16 am

No dobra, to ruszamy. Ja niestety nie zrobię GH, bo i tak ledwo zmieściłam to na nową hodowlę, ale trudno. Smile
Powrót do góry Go down
Beauty Sunny
Nowy
Beauty Sunny

Liczba postów : 27

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 11:28 am

Może i ja bym mogła pomóc? Smile Pomagam siostrze z luzytanami i zawsze się jakiś zbędny u niej znajdzie Wink Rzeczy z Czarnego Rynku też się trochę znajdzie,i zawsze można uruchomić laptopa z Gimpem Wink Kuponów może i nie mam,ale... Wink
Powrót do góry Go down
Kotek~
W skromnych progach Zagrody
Kotek~

Nick w grze : Bubaa753
Liczba postów : 422

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 11:39 am

A ja bym spróbowała, jeśli by oczywiście się Paula zgodziła Wink
Ja mogę robić no nie wiem, prezki, awki, choć konie i equus też mam, ale z CR krucho będzie, bo odkładam na hodowlę :<
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 11:40 am

Ja też głównie będę robić prezki i avki. Smile
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 11:42 am

Oczywiście, że się zgadzam! Smile) Ciesze się, że są chętni <3
Napiszcie mi na PW na howrse, a ja was dodam do listy Smile
Zaczynaj robić nam stronkę i potrzebuję Waszego zdania :p
Może zrobię Wam przydziały? :>
Np. 2 osoby robią na tydzień prezki, 2 inne avatary, 2 inne zbierają konie inne Eq itd.
I tak na zmianę Very Happy Tak jak wspomniałam z 'Grafikiem'
Powrót do góry Go down
Kotek~
Kotek~

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 12:30 pm

Paulax9 napisał:
Oczywiście, że się zgadzam! Smile) Ciesze się, że są chętni <3
Napiszcie mi na PW na howrse, a ja was dodam do listy Smile
Zaczynaj robić nam stronkę i potrzebuję Waszego zdania :p
Może zrobię Wam przydziały? :>
Np. 2 osoby robią na tydzień prezki, 2 inne avatary, 2 inne zbierają konie inne Eq itd.
I tak na zmianę Very Happy Tak jak wspomniałam z 'Grafikiem'

Ja jestem za, o ile zbierzemy wystarczającą ilość osób Smile
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 12:55 pm

Mamy już 4 wolontariuszki, a akcja istnieje 2 dzień <3 :3
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 1:20 pm

Hmm...Akcja fajna, ale wiecie, liczcie się z oszustami - ktoś może napisać, że jest nowy (założenie drugiego konta), dostawać przedmioty i przesyłać je na inne konto..
Powrót do góry Go down
Kotek~
Kotek~

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 1:31 pm

Postrzelona napisał:
Hmm...Akcja fajna, ale wiecie, liczcie się z oszustami - ktoś może napisać, że jest nowy (założenie drugiego konta), dostawać przedmioty i przesyłać je na inne konto..

Też tak myślę, ale przecież gracze zgłaszający się do nas, moją nam składać dowody kradzieży.
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 1:36 pm

Kotek~ napisał:
Postrzelona napisał:

Też tak myślę, ale przecież gracze zgłaszający się do nas, moją nam składać dowody kradzieży.

Dokładnie- dowody na kradzież, a jak się jest nowym to wysyłamy 'paczki' ,a w ich skład wchodzą małe rzeczy Very Happy
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 1:52 pm

Aha, no to sorry Smile
Powrót do góry Go down
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 1:53 pm

Małe rzeczy +porady, chyba raczej :3
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostSob Sty 21, 2012 2:09 pm

Sweet Rabbit napisał:
Małe rzeczy +porady, chyba raczej :3

Tak, dokładnie tak Smile
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 7:32 am

Nikt więcej nie jest chętny?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:34 am

No ja bym chciała, ale nie wiem, czy mnie przyjmiesz...
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:46 am

Przykłady:
- Zbiórka 'Serce na dłoni' Dsc0154dc

- Zbiórka 'Serce na dłoni' Zdjciawodyhodowlikoninb
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:48 am

Postrzelona napisał:
No ja bym chciała, ale nie wiem, czy mnie przyjmiesz...
Napisz mi na PW na howrse. Smile
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:59 am

Ok Wink
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Zbiórka 'Serce na dłoni'   Zbiórka 'Serce na dłoni' I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Zbiórka 'Serce na dłoni'
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum :: Archiwum aktualności :: Gra-
Skocz do: