Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta

Go down 
+18
Frania26.
arlyn
annrem
Szron
Nevarra
Sabula
Rose666
Hoping.
Kotek~
xTikTakx
MaltoN
hanka1998
ZetkaEmka
amorkowa
Pati...xd
Asiaa.
LadyArvena
Philipek
22 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3
AutorWiadomość
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

Liczba postów : 500

Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 7:02 am

niby mają podpisać 26go, ale i tak zanim to zostanie wprowadzone w życie (o ile wgl podpiszą) to potrwa, bo wszyscy musieliby pozmieniać umowy, że np. nie mogą ściągać bo to karalne, ile wynosi kara itp. to wszystko musiałoby zostać spisane w umowie.

Gdzieś wyczytałam, że w Niemczech za ściągnięcie czegoś z internetu jest kara pieniężna, a ze 2 ściągnięcie jest do zapłacenia chyba mnl euro. I coś w telewizji mówili o jakiejś rodzinie, której ktoś podłączył się pod neta i ściągał. I rodzinka musi zapłacić karę Laughing
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=113015
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 7:06 am

Ja odnoszę wrażenie, że Polscy internatuci zaczynają za przeproszeniem (zlinczujcie mnie za wyrażenie) robić w gacie. Fakt, Ta cała ACTA jest naruszeniem prywatności, ale zaczynają, jakby mieli usunąć internet. Patrząc na to, co się dzieje choćby na moim facebooku, gdzie między protestami przeciw ACTA trudno dokopać się do normalnych postów, to politycy nie powinni w normalnym demokratycznym kraju jakim (teoretycznie) jest Polska zrobić coś przeciwko woli ludu.

https://www.youtube.com/watch?v=pL1mbAM2_Ww

Tutaj jest wszystko ładnie powiedziane i wytłumaczone. Te wszystkie petycje i dziecięce jęki nic nie dadzą, naprawdę, jak już trzeba działać w inny sposób Wink
Powrót do góry Go down
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 7:10 am

ja też wczoraj zaczęłam dużo ściągać, że mi aż przez to net muli Razz
Powrót do góry Go down
MaltoN
Już coś wie
MaltoN

Liczba postów : 198

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 7:13 am

mustang_z_filmu napisał:
Nie było tego czegoś i było ok. Po co to zmieniać? Był spokój, było ok.
No tak, ale było piractwo (w sumie nadal jest) i ACTA jest po to, by dbać o interesy twórców w szerokim tego słowa znaczeniu. I żebyście nie zrozumieli tego tak, że jestem za ACTA - Boże broń, sama święta nie jestem, niejeden film się z netu obejrzało, niemniej po części rozumiem, że ta organizacja ma słuszne intencje. Każdy twórca powinien mieć prawo do ochrony swojej pracy. Jednak, jak tak czytam/słucham/oglądam o tym ACTA, wychodzi na to, że to nie jakiś "anioł sprawiedliwości", ale "diabelska hybryda", która zeżre wszystko, co jej wpadnie w paszczę, a się nie spodoba. Wyskoczyło toto jak Filip z konopi i zaczyna terroryzować wedle własnego widzimisię. Ciekawe, że - jak słusznie zauważono na filmiku zalinkowanym przez Franię26 - oni mają tak opracowane przepisy, że dosłownie wszystko można pod nie podpiąć. Więc będą mieli człowieka, znajdą na niego paragraf.

Jako że jestem chora, siedzę dziś w domu i śledzę TVN24 - aktualnie trwa posiedzenie, o którym pisaliście wcześniej. Właśnie wspomniano, że ACTA będzie mogła zamykać strony bez wyroków sądu. Że będą mogli blokować strony o wartościowej treści, o ile coś im się w nich nie spodoba.

Ciekawie, ciekawie...
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 7:16 am

Szczerze? To mam nadzieję, że to nie wypali. A jak wypali, to będę koczować na necie w bibliotece - tam nikt mi nie sprawdzi, ze to akurat ja coś robiłam na np. yt. I ogólnie błogosławię fakt, że przy łączu neostrady man neta, ale z Ery. Nie połapią się tak szybko, bo moje IP zmienia się zbyt często jakoś...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
MaltoN
Już coś wie
MaltoN

Liczba postów : 198

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 7:27 am

EveDallas napisał:
Szczerze? To mam nadzieję, że to nie wypali. A jak wypali, to będę koczować na necie w bibliotece - tam nikt mi nie sprawdzi, ze to akurat ja coś robiłam na np. yt. I ogólnie błogosławię fakt, że przy łączu neostrady man neta, ale z Ery. Nie połapią się tak szybko, bo moje IP zmienia się zbyt często jakoś...
Sprawdzą, i to bardzo łatwo. Wystarczy, że biblioteka odnotuje w kajecie Twoje nazwisko, godzinę i numer stanowiska, z którego korzystałaś. Jeśli ACTA wejdzie w życie, nikt nie będzie ryzykował anonimowych poczynań. I obyś mogła sobie yputube przeglądać, bo moim skromnym zdaniem, to jedna z pierwszych stron, która podpada pod blokowanie...
Powrót do góry Go down
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:04 am

W sumie prawda, mimo, że YT jest własnością Google, a to potęga jak wiadomo to wiecie, 'w imię prawa i porządku', a świstak siedzi.

Moim zdaniem piraci i tak znajdą sposób na ściąganie rzeczy z internetu, czy wprowadzą to ACTA, czy nie, więc nie widzę do końca sensu wprowadzania go.
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:13 am

Czyli wychodzi teraz na to, ze wydawcy filmów / gier / muzyki / książek będą zachwyceni, bo do tej pory to właściciel danego dzieła musiał zgłosić łamanie własnych praw autorskich. A teraz zrobią to za nich i jeszcze podadzą na tacy.
czyli teraz twórz człowieku sam i uważaj by przypadkiem nie skorzystać z pomysłu już wykorzystanego. Nie wzoruj się na niczym, bo będziesz piratem.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:35 am

nie znajdą sposobów na ściąganie bo to będzie karalne. I przypuszczam, że to dość duże sumki będzie trzeba zapłacić Rolling Eyes.

W pierwszej kolejności to pewnie znikną strony typu torrenty .

Nie wyobrażam sobie jakoś tego wszystkiego...
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:49 am

Nevarra napisał:
Czyli wychodzi teraz na to, ze wydawcy filmów / gier / muzyki / książek będą zachwyceni, bo do tej pory to właściciel danego dzieła musiał zgłosić łamanie własnych praw autorskich. A teraz zrobią to za nich i jeszcze podadzą na tacy.

Niekoniecznie będą zadowoleni... W Ameryce najpierw chcieli podobne SOPA wprowadzić (ktoś wie, czym to się różni?) i google oraz producenci gier oprotestowali to.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 8:58 am

na pierwszy rzut oka faktycznie wydaje się, że wydawcy będą zadowoleni bo będą mieli więcej kasiory... .
Ciekawe czemu protestowali :p
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 9:40 am

Rany, połączcie te 2 tematy, bo mi się wątek rozłazi niepotrzebnie Razz

http://www.polskieradio.pl/42/3/Artykul/522774,Michal-Boni-ACTA-w-niczym-nie-zmieni-polskiego-prawa
Czyli skoro nie zmieni to po jasną choinkę je wprowadzać...?
Powrót do góry Go down
mustang_z_filmu
W skromnych progach Zagrody
mustang_z_filmu

Nick w grze : Aryana
Liczba postów : 345

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 10:39 am

Będzie kolejna martwa ustawa. Dziesięć lat temu, pewnie starsi to pamiętają, ja znam z opowiadań, były te częste pogryzienia dzieci przez psów. Weszła ustawa, że psy muszą mieć kaganiec i smycz. Tata mówi, że straż miejska wtedy szalała, były setki mandatów. A teraz psy chodzą bez kagańca, luzem, bez smyczy. I martwa ustawa

To również tyczy tej absurdalnej ustawy, o tym, że zwierzaki można sprzedawać tylko z zarejestrowanych hodowli. Co Polak wymyślił? Sprzedaje obróżkę za 600zł a daje gratis psa. Nie złamał prawa. Na polaka nie ma cwaniaka. A ja mam nadzieję, że to Acta nie wejdzie. A nawet jak wejdzie(broń Boże!), to przez 2 miesiące będzie szum, będą się sypać kary. Potem to ucichnie, będzie spokój, i nie będzie już tego. Mam taką nadzieję. Choć to niestety tylko nadzieje Sad.
Powrót do góry Go down
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 12:35 pm

Cytat :
A nawet jak wejdzie(broń Boże!), to przez 2 miesiące będzie szum, będą się sypać kary. Potem to ucichnie, będzie spokój, i nie będzie już tego. Mam taką nadzieję. Choć to niestety tylko nadzieje Sad.
A potem pobudka bladym świtem za ściągnięcie nielegalnej mp3. Zaryzykujesz? Wink
Powrót do góry Go down
mustang_z_filmu
W skromnych progach Zagrody
mustang_z_filmu

Nick w grze : Aryana
Liczba postów : 345

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipostPon Sty 23, 2012 12:48 pm

Nevarra napisał:
Cytat :
A nawet jak wejdzie(broń Boże!), to przez 2 miesiące będzie szum, będą się sypać kary. Potem to ucichnie, będzie spokój, i nie będzie już tego. Mam taką nadzieję. Choć to niestety tylko nadzieje Sad.
A potem pobudka bladym świtem za ściągnięcie nielegalnej mp3. Zaryzykujesz? Wink
Raczej nie Very Happy
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta   Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta - Page 3 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Ogłoszenie Kowelana-Howrse a Acta
Powrót do góry 
Strona 3 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Przyrostki - uwaga od Kowelana
» Petycja STOP ACTA (WAŻNE)
» WAŻNE! Ogłoszenie
» Zapraszam tutaj zanim dodasz ogłoszenie o konkursie
» Przeciw ACTA

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach