| Prezentacja - nieruchome tło | |
|
+3EveDallas mania ! Reita-chan 7 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
Reita-chan Już coś wie
Nick w grze : Recai Liczba postów : 258 Dołączył : 27/01/2012
| Temat: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 2:40 am | |
| Hej. Zna ktoś może kod na nieruchome tło do prezentacji? Tak, żeby działał na Howrse, bo jak wygrzebałam coś z kursów HTML to na paste działa, a na Howrse nie. Jestem zdesperowana... szukałam, montowałam, kleiłam, wycinałam, przepisywałam chyba ze trzy godziny... i nic! Proszę o pomoc... *bardzo prosi* | |
|
| |
mania ! Raczkujący
Liczba postów : 94 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 4:40 am | |
| nieruchome tło? Chodzi Ci o obrazek? | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 6:14 am | |
| jeżeli chodzi o obrazek, to po prostu go linkujesz i kopiujesz kod HTML z np. IS. I masz tło, tylko ramki trzeba doprawić | |
|
| |
Bogini_Grecka Nowy
Liczba postów : 19 Dołączył : 24/12/2011
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 6:23 am | |
| Daj przykład | |
|
| |
Reita-chan Już coś wie
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 7:14 am | |
| No chodzi o to, że grafika się nie rusza, a ramki się ruszają, jak się przewija tym suwakiem z boku... zawsze jak się przewija to się rusza i grafika i ramki, a ja chcę, aby ruszały się same ramki i do tego potrzeba nieruchome tło. :3 | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 7:58 am | |
| Pokarzę Ci na przykładzie mojej prezentacji. Kodujesz najpierw samą grafikę w IS czy coś. Pusty obrazek z miejscem na ramkę. O, takie cuś np: I jak już wrzucisz, to kopiujesz kod HTML: U mnie to wygląda o tak: - Spoiler:
< a t a r g e t =' _b l a nk' t i t le= 'I m ag eShack - Image And Video Hosting' href ='h ttp :/ /i ma ges hac k .u s /pho t o / m y-i mag es /70 7 /m an r3. jp g/'> - Spoiler:
Uploaded with ImageShack.us
(potrzebne jest tylko to, co pogrubione;) I bez spacji, ale to po to zeby nie wkliknęło kodu.) Potem wchodzisz na stronkę http://www.kurshtml.edu.pl/generatory/generator.html - to taki generator www, ja zawsze w nim prezentacje koduję. Wklejasz kod, i dodajesz ramkę, w taki oto sposób. Wpisujesz po prostu kod: - Spoiler:
div style="position: absolute; top: 45px; left: 45px; height: 500px; width: 273 px; overflow: auto;" (przed div i na końcu znaczki <>) To jest przykładowy tekst, tekst przykładowy, tox jestx przykładowyx tekstx, tekstx przykładowyx, zmieńx gxx wedługxxxx własnych potrzeb, ble ble ble
Gdzie top, left, height, width to kolejno wysokość od góry obrazka, odległość od lewego boku obrazka, długość ramki i odległóść od prawej strony obrazka. jak już to zakodujesz, w miejsce tekstu przykładowego wpisujesz to co cheszz i voila;) Się rozpisałam troszkę... Ale mam nadzieję ze pomogłam;P jak coś to ożesz dopytać na PW. | |
|
| |
Reita-chan Już coś wie
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 8:18 am | |
| Jezu... przepraszam, ale ty mnie nadal nie rozumiesz... JA UMIEM NAPISAĆ KOD HTML NA ZWYKŁĄ RAMKĘ I GRAFIKĘ I UMIEM GO WKLEIĆ NA HOWRSE. Wiem też jak obsługiwać Imageshack i nie potrzebuję żadnego generatora, aby napisać kod, bo robię to sama...
Chodzi mi o to, że jak przesuwam suwak na prezentacji, to tło stoi w miejscu, a ramki się przesuwają. T,T
Czy ktoś wie jaki jest na to kod? Powtarzam: nie chodzi mi o to jak zrobić kod HTMl na ramkę! | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 8:34 am | |
| Bo ja ciemna jestem. No ale jak tak robisz, to przecież tło stoi w miejscu, a tekst się przesuwa. Chuba ze chodzi Ci o coś takiego jak ma... chwila... mycha805? http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=465894? Bo ja tak, to ja nie umiem jeszcze tego dokładnie;] | |
|
| |
Reita-chan Już coś wie
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 8:40 am | |
| Tak! Dokładnie o takie coś mi chodzi. :333333 A znasz kogoś kto umie i nauczy? Jak coś to mogę zapłacić, skoro nikt nie chce mi powiedzieć jak to zrobić... *normalnie nigdy nikomu za takie coś nie płacę, ale moja desperacja sięgnęła maksymalnego poziomu* | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 8:42 am | |
| Aleksandrowa tamtą robiła, to pewnie umie;] A ja się w ferie podszkolę i to mogę być ja;p Ale to za miesiąc gdzieś dopiero... Trzeba się popytać. i nie denerwuj sie że ja coś głupiego piszę - bo ja ciemna jestem i nie rozumiem niektórych prostych skrótów myslowych ;] | |
|
| |
Reita-chan Już coś wie
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 8:49 am | |
| Ja to muszę umieć na dzisiaj, bo moja prez stoi pusta z napisem "Budowa T.T". Tak nie może być u mnie... moje paczadła tego nie wytrzymują *_* | |
|
| |
Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Pią Sty 27, 2012 1:23 pm | |
| Zdaje mi się, że chodzi Ci o ten kod (do ramki z suwakiem) : Tekst
Tekst
Te "br" to entery, jak ci za dużo to wykasuj. | |
|
| |
Reita-chan Już coś wie
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Sob Sty 28, 2012 2:22 am | |
| Marta - nie, nie o to mi chodzi. Napisałam już, że umiem to zrobić. W każdym bądź razie nasza aleksandrowa mi pomogła i okazało się, że na dobrą sprawę nie ma żadnego kodu. Oczywiście dziękuję za dobre chęci. | |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Wto Lut 07, 2012 6:37 am | |
| wiesz co zdaje mi sie ze robisz na tle długą ramkę pustą a w niej robisz kilka w których bedzie tekst. spróbuję coś zrobić, jeśli mi wyjdzie wyślę ci kod byś na nim zobaczyła o co mi chodzi | |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Wto Lut 07, 2012 6:48 am | |
| ok, mam wybacz że takie tło i napisy ale na szybko robiłam kod - przejrzyj i w razie wątpliwości pisz na PW | |
|
| |
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Wto Lut 07, 2012 6:48 am | |
| A jaki login ma Aleksandrowa? Bo ja znalazłam tylko jedną i ona ma z 20 dni stażu... | |
|
| |
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło Wto Lut 07, 2012 6:49 am | |
| I co potem z tym kodem Star? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Prezentacja - nieruchome tło | |
| |
|