Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GIMP | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: GIMP Sob Lut 04, 2012 12:23 am | |
| Jak powiększać rozmiar obrazka z tym programie?
Bo jak wklejam np. z tapeciarni jest małe, a jak wklejam to samo w paintcie są suwaki. | |
| | | Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: GIMP Sob Lut 04, 2012 12:31 am | |
| Ja tam nie polecam zmieniać rozmiaru w takich programach (ja jak zmieniam to tylko w PhotoScapie) potem wygląda jak wygląda, że da się piksele policzyć... | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: GIMP Sob Lut 04, 2012 1:54 am | |
| Ja tam robię prezki, ostatnio wysokiej jakości, są piękne, tylko gdy robię zrzut ekranu i wycinam w paintcie [bo nie umiem w GIMPie zapisać w formacie JPG] potrzebny obrazek z paskami... Chcę powiększyć, i wtedy od razu wszystko traci jakość! | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: GIMP Sob Lut 04, 2012 2:37 am | |
| On nie jest mały - on został tylko wizualnie zmniejszony tak by się zmieścił. Na samym dole po lewej masz procentowo pokazaną wielkość wklejonego obrazka - ustaw sobie na 100% i będziesz mieć w pełnej wielkości | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: GIMP Sob Lut 04, 2012 3:47 am | |
| Ja robię w Gimpie i są ok. A z tapeciarni zdjęcia są super duże, więc nie wiem, z czym masz problem. |
| | | mania ! Raczkujący
Liczba postów : 94 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: GIMP Sob Lut 04, 2012 4:02 am | |
| króliczku bo w Gimpie jak jest duży obraz to się zmniejsza i jest np. 35% a w Paincie zawsze ustawia się na 100% wiec są suwaki. Jak zmniejszysz w paincie rozmiar np. na 30% to nie będzie suwaków | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GIMP | |
| |
| | | | GIMP | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|