| Prezentacje pani Pysi :) | |
|
+21avrilka Calma Sweet Rabbit karina127 Clockvise Kinga075 zαbαvεcкαα Ejli Athi Guzik Kikyo22 Broszka Sakura Aki koteczek043 hanka1998 weila123 Uśmieszek Pati...xd paulam97 Aniosa 25 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Nie Lut 19, 2012 6:19 am | |
| No, te to tak. Zwracam honor do kieszeni. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pią Lut 24, 2012 9:44 am | |
| Ostatnio wyszło mi coś takiego ^^ - Spoiler:
|
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pią Lut 24, 2012 10:38 am | |
| Pyśka, jesteś wielka! Tylko zmień "hani" na "hanki" ;D | |
|
| |
karina127 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : karina127 Liczba postów : 500 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Sob Lut 25, 2012 12:20 pm | |
| Pysiu,robisz naprawdę piękne prezentacje Czy Photoshop do pobrania (ten który jest w poradniku) jest darmowy ? Chyba się skusze i złożę zamówienie Czy dajesz je razem z HTMLem ?Bo wcześniej ja sama robiłam prezentacje,teraz jak nowy kod jest to niestety muszę zrezygnować... | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Sob Lut 25, 2012 1:26 pm | |
| karino - tak, trial jest darmowy tylko na 30 dni | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Nie Lut 26, 2012 8:28 am | |
| karino dziękuję.Miło to słyszeć,jesli chodzi o html,to nie umiem go zrobić |
|
| |
Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Nie Lut 26, 2012 8:40 am | |
| PYSIA ! Kocham Twoje prace <3 | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Nie Lut 26, 2012 8:44 am | |
| Calmo,szczerze,zawsze szukam inspiracji na DeviantArt.Aktualnie powstaje mój projekt podobny do Graficznej Szafy.Więc kto wie,może i ty do niego dołączysz? |
|
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Nie Lut 26, 2012 10:16 am | |
| To ja życzę powodzenia w projekcie i oby wypalił Ja na pewno się bym i tak nie dostała, bo moje prezentacje w porównaniu z twoimi są takie se. | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| |
| |
karina127 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : karina127 Liczba postów : 500 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Nie Lut 26, 2012 11:17 am | |
| Pysiu ,podpowiem ci Na blogu zabykowej (czy jak jej tam jest) jest wytłumaczenie tego kodu.Mi się nie chce kombinować,ale jeśli ty chcesz,to próbuj I jeszcze raz co do tego Photoshopa - i jak minie 30 dni ,to co będzie?Będę musiała płacić,czy się sam z siebie usunie ?Muszę to wiedzieć,bo potem moje "ups " zamieni się w szlaban na komputer | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Nie Lut 26, 2012 11:20 am | |
| karino nic się nie stanie.Po prostu stracisz opcje korzystania z niego.A co do html,jestem leniwa XD Dziękuję także za słowa otuchy,mam nadzieję,że projekt się uda. |
|
| |
kasiaQ xd Już coś wie
Nick w grze : kasiaQ xd Liczba postów : 221 Dołączył : 21/02/2012
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Nie Lut 26, 2012 12:27 pm | |
| Ojej śliczne te twoje prezentacje Na tej prezentacji z psem masz takie pochyłe paski a ja takich szukam i szukam i szukam i nie mogę znaleźć czy mogłabyś zdradzić z kąd masz ? | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 4:49 am | |
| |
|
| |
gabriela żołądź W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : gabriela żołądź Liczba postów : 357 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 7:55 am | |
| Pysiu robisz najładniejsze prezentacje!Są śliczniejsze niż dzieła Polskiego malarza Jana Matejki! Jeśli pozwolisz wezmę tą przed ostatnią i piątą no może jeszcze trzecią są prześliczne!Pysiu tu chyba umiesz czarować bo robisz takie śliczne prezentacje! | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 8:26 am | |
| do pierwszej prezentacji: 1. grafika - koń pochodzi ze strony devianart.com ->link http://browse.deviantart.com/?qh=§ion=&global=1&q=the+fallen+hero#/d4lyhae twórca NIE życzy sobie kopiowania jej prac. Na DA mam konto. zapytałam czy ktoś prosił o zgodę. pani Ray odpowiedziała kategorycznie, że nikt jej nie pytał o żadną zgodę. podobnie jest z 4-rtą manipulacją oraz z ostatnim zdjęciem - zdjęcie z DA zrobił je Vikarius - jego logo zostało Usunięte. ten człowiek Także nie pozwala nic kopiować |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 8:41 am | |
| Miko,widzę,że ktoś kategorycznie chce zepsuć tu mój wizerunek.Jeśli chcesz zgłoś mnie.Ja osobiście konta na DA nie mam,ale wiem,że jeden z twórców z Graficznej Szafy pisał w tej sprawie do pani Moniki i mogę Ci zaręczyć,że dała ona na to zgodę. |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 8:49 am | |
| mogę ci zaręczyć że pisałam do niej i nikt na kopiowanie a co dopiero wycinanie i edytowanie tej grafiki nie udzielał zgody podobnie jak na drugą grafikę innego członka DA oraz Zdj biegnącego Araba
Graficzna szafa popłynęła właśnie za to że miała zgody... Nie miała! Pisała że ma ale jakby tak było- nie łamali by regulaminów. W dodatku usunęłaś logo tej kobitki oraz pani i pana od 2-ch pozostałych |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 8:55 am | |
| To proszę bardzo.Możesz sobie mnie zgłaszać,ale wiedz,że przez to ,że psujesz grę zarówno mi jak i innym nie znaczy,że jesteś lepsza.Chcesz się wyżyć to zapraszam na flames..Ja na swoim wątku dyskutować z tobą na ten temat nie zamierzam. |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 8:57 am | |
| psuję grę?? tym że kopiujesz twórczość podajesz jako swoją psuję grę? czy ja coś piszę o sobie?- jakoś się wywyższam? proszę zastanów się nad tym.
z racji że nie masz jak widzę zamiaru usunąć owych prezentacji oczywiście zgłaszam -.- |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 9:01 am | |
| Wiadomo, kto znów robi dym... Do tej pory każdy kopiował z netu, nie zwracał nawet uwagi na to, czy ktoś pozwala kopiować czy nie i nikt nikogo nie zgłaszał. Nagle zaczęło to przeszkadzać i każdy chce każdego zgłaszać. Głupota!... | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 9:02 am | |
| - Sakura0001 napisał:
- Wiadomo, kto znów robi dym... Do tej pory każdy kopiował z netu, nie zwracał nawet uwagi na to, czy ktoś pozwala kopiować czy nie i nikt nikogo nie zgłaszał. Nagle zaczęło to przeszkadzać i każdy chce każdego zgłaszać. Głupota!...
nie głupota Prawa Autorskie |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 9:03 am | |
| - Sakura0001 napisał:
- Wiadomo, kto znów robi dym... Do tej pory każdy kopiował z netu, nie zwracał nawet uwagi na to, czy ktoś pozwala kopiować czy nie i nikt nikogo nie zgłaszał. Nagle zaczęło to przeszkadzać i każdy chce każdego zgłaszać. Głupota!...
a jak chce kopiować proszę: są strony korzystające z usługi Free On. gdzie Wszystko można kopiować. ale nie DA - strona prywatnych twórców. ich prace się kupuje za Prawdziwe pieniądze... |
|
| |
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 9:11 am | |
| Nie kłóćcie się o jakieś głupie prezentacje!Sakura ma rację że od razu nie powinno się zgłaszać jak ktoś kopiuje prezentacje.A mika ma rację że nie powinno się kopiować bez pozwolenia. | |
|
| |
Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 9:12 am | |
| Nie no już przesadzacie. Rozumiem oczywiście prawa autorskie, ale popatrzcie znowu, ile ludzi nawet dzieci mających po 12,13 lat, które nie znają angielskiego wchodzi sobie na deviantart i ''zapisz obraz jako''... Po co się czepiać, skoro jednym przypadkiem z wielu za dużo nie zdziałasz, nadal te 99,9999% ludzi nadal będzie to kopiować i nie będzie się tym przejmować.
gabriela żołądź - to w końcu kto ma racje? bo Twoje sugestie same sobie zaprzeczają | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 9:14 am | |
| Mnie też możesz spokojnie zgłosić, gdyż owóż również kopiowałam z DA. Proszszszszę barrrrdzo... Tylko najpierw wskaż, co takiego skopiowałam... | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 9:18 am | |
| Co do praw autorskich - 90% prezentacji na howrse są prezentacjami graficznymi. Z czego prawdopodobnie mniej niż 1 procent pytało się autorów o pozwolenie. Dlaczegóż więc czepiać się pojedynczych graczy? Raczej powinnaś na kontakt zgłosić sugestię, że masowo łamane są prawa autorskie i należy nam zabrać możliwość tworzenia prezentacji Nawet jakby autor poszedł do sądu i tak nic by nie zyskał. Byłaby mała szkodliwość społeczna, ponieważ nie czerpiemy z tego realnych korzyści. Co innego, jakby ktoś wziął taki obraz/zdjęcie, przerobił i wystawiał np. na allegro. Ale tu? Mika, naprawdę nie masz już o co się czepiać? Je też mam prezentację z neta. Awatar także. Czasem posługuję się także podpisem, który też jest modyfikacją znalezionego w necie obrazka. PS. Mika - a ty masz prawa do zdjęć używanych w swoim awatarze? Prosiłabym o ich ukazanie.
Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Pon Lut 27, 2012 9:20 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) Pon Lut 27, 2012 9:19 am | |
| A najlepiej postawmy całe Howrse do sądu... Zdaniami wymieniamy się w dziale ,,Flames", a to, że Pysia kopiuje coś z dA to tylko i wyłącznie jej sprawa. Mam też wrażenie, że Mika wręcz specjalnie starała się dopatrzyć, skąd to Pysia bierze takie ładne grafiki. Nie mam zamiaru nikogo zgłaszać, bo pilnuję swojego życia i niech każdy robi to samo. | |
|
| |
| No raczej sakura ma rację, bo i tak jak będą to zgłaszać większość się nie będzie tym przejmować. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Mika, prawa autorskie zawsze były, są i zawsze będą łamane, chociażby przy produkcji srajtaśmy, którą ktoś kiedyś wymyślił. Największym przekrętem i plagiatem jest wielojęzykowy przekład Biblii, w dodatku przez stulecia była zmieniana gros razy i w tej chwili każdy ma w domu kopię tej księgi, łamiącą prawa autorskie, gdyż owóż, autor nie może już na niej zarobić. Wychodzi na to, że autor dzieła musi najpierw kojtnać, żeby inni zbijali na nim kokosy, czyż nie? I jeszcze jedno. Przejrzyj lepiej swój komputer, czy nie masz przypadkiem jakiegoś nielegalnie pobranego programu, filmu czy utworu muzycznego lub książki napisanej w formacie pdf. Jeżeli masz choć jeden z nich, również łamiesz prawa autorskie, więc tym bardziej nie powinnaś nikogo o to oskarżać. Niech żyją ci, co zawsze idą w przeciwnym kierunku do całej reszty społeczeństwa. Można powiedzieć: Ave Piraci! W Szwecji piraci internetowi doczekali się nawet własnej religii, tzw. kopimizmu. I co Ty na to? Ja, jako osoba antyreligijna, wrecznie znalazłam coś, co mogę wyznawać . | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Prezentacje pani Pysi :) | |
| |
|
| |
| Prezentacje pani Pysi :) | |
|