Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak 'naprawić' to w prezentacji? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Jak 'naprawić' to w prezentacji? Sro Lut 08, 2012 7:39 am | |
| Na moim profilu na howrse mam prezentację z suwakiem. Ale po prawej stronie prezentacji jest też suwak i żeby można było przesunąć tekst trzeba dać go maksymalnie w dół co jest niewygodne i nie widać napisów. Może mnie nie zrozumiecie, dlatego pokażę wam o co mi chodzi: Klik - kiedy przesuwam suwakiem z prezentacji (bo jest duża) nie widać suwaka przesuwającego tekst Klik - kiedy przesuwam suwakiem, którego chce się pozbyć muszę przesunąć go na sam dół, aby zobaczyć suwak z tekstu Klik - jak widać teraz mogę przesuwać tekst. Jest to niewygodne, ponieważ ucina tekst i trzeba pojechać suwakiem opisanym pod 2 klikiem aby było widać normalnie, a potem znowu, żeby przesunąć tekst itd. Jak to usunąć? Chcę żeby nie było tego suwaka, zaznaczonego na niebiesko w pierwszym kliku. Co mam usunąć z kodu HTML? Czy może zmniejszyć jakoś ramkę? Ale jak zmniejszałam ramkę tekst tylko szedł w dół. Proszę o pomoc! (:
| |
| | | asiiix Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 500 Dołączył : 21/12/2011
| Temat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji? Sro Lut 08, 2012 8:08 am | |
| na moje oko wygląda na to, że masz ramkę w ramce, dlatego tak jest. Możesz mi włączyć współdzielenie a spróbuję coś z tym zrobić . Lub po prostu (jeżeli wiesz jaki to jest kod html) usuń jedną ramkę | |
| | | asiiix Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 500 Dołączył : 21/12/2011
| Temat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji? Sro Lut 08, 2012 8:10 am | |
| aha, wydaje mi się, że nie da się usunąć tego suwaka, o który Ci chodzi... Jedynie dałoby się go usunąć jakbyś zmniejszyła prezentację (obrazek) bo on się robi automatycznie. Ale ten w 2 kliku zaznaczony na niebiesko da się usunąć | |
| | | Nesska Raczkujący
Liczba postów : 68 Dołączył : 11/11/2011
| Temat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji? Sro Lut 08, 2012 8:25 am | |
| Zmień wysokość prezentacji na 700, suwak z pierwszego kliku powinien zniknąć. /Ale najlepiej by było dostosować grafikę do szerokości 849 i wysokości w pełnych setkach... | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji? Sro Lut 08, 2012 10:01 am | |
| Ale ja chcę żeby zniknął suwak zaznaczony na niebiesko w 2 kliku.
asiiix- właśnie o to chodzi, że ma być ramka w ramce... | |
| | | Nesska Raczkujący
Liczba postów : 68 Dołączył : 11/11/2011
| Temat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji? Sro Lut 08, 2012 10:59 am | |
| Jestem przekonana że przedtem tam było o pierwszym kliku ;O
Pierwszy div <div style="overflow: auto; left: 34px; width: 800px; position: absolute; top: 100px; height: 340px; text-align: left;"> - zmień heigh, 500(albo i mniej, dopasuj sobie jak ci wygodnie) i zniknie ten suwak z prawej | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji? Sro Lut 08, 2012 11:47 am | |
| Zadziałało! Dziękuję ) | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji? | |
| |
| | | | Jak 'naprawić' to w prezentacji? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach