Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Jak 'naprawić' to w prezentacji?

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

Nick w grze : Paulax9
Liczba postów : 1176

Jak 'naprawić' to w prezentacji? Empty
PisanieTemat: Jak 'naprawić' to w prezentacji?   Jak 'naprawić' to w prezentacji? I_icon_minipostSro Lut 08, 2012 7:39 am

Na moim profilu na howrse mam prezentację z suwakiem.
Ale po prawej stronie prezentacji jest też suwak i żeby można było przesunąć tekst trzeba dać go maksymalnie w dół co jest niewygodne i nie widać napisów. Może mnie nie zrozumiecie, dlatego pokażę wam o co mi chodzi:
Klik - kiedy przesuwam suwakiem z prezentacji (bo jest duża) nie widać suwaka przesuwającego tekst
Klik - kiedy przesuwam suwakiem, którego chce się pozbyć muszę przesunąć go na sam dół, aby zobaczyć suwak z tekstu
Klik - jak widać teraz mogę przesuwać tekst. Jest to niewygodne, ponieważ ucina tekst i trzeba pojechać suwakiem opisanym pod 2 klikiem aby było widać normalnie, a potem znowu, żeby przesunąć tekst itd.
Jak to usunąć? Chcę żeby nie było tego suwaka, zaznaczonego na niebiesko w pierwszym kliku.
Co mam usunąć z kodu HTML? Czy może zmniejszyć jakoś ramkę?
Ale jak zmniejszałam ramkę tekst tylko szedł w dół. Proszę o pomoc! (:

Powrót do góry Go down
http://ourstories.mojeforum.net/
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

Liczba postów : 500

PisanieTemat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji?   Jak 'naprawić' to w prezentacji? I_icon_minipostSro Lut 08, 2012 8:08 am

na moje oko wygląda na to, że masz ramkę w ramce, dlatego tak jest. Możesz mi włączyć współdzielenie a spróbuję coś z tym zrobić Smile. Lub po prostu (jeżeli wiesz jaki to jest kod html) usuń jedną ramkę Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=113015
asiiix
Przyjaciel Zagrody
asiiix

Liczba postów : 500

PisanieTemat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji?   Jak 'naprawić' to w prezentacji? I_icon_minipostSro Lut 08, 2012 8:10 am

aha, wydaje mi się, że nie da się usunąć tego suwaka, o który Ci chodzi... Jedynie dałoby się go usunąć jakbyś zmniejszyła prezentację (obrazek) bo on się robi automatycznie. Ale ten w 2 kliku zaznaczony na niebiesko da się usunąć Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=113015
Nesska
Raczkujący
Nesska

Liczba postów : 68

PisanieTemat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji?   Jak 'naprawić' to w prezentacji? I_icon_minipostSro Lut 08, 2012 8:25 am

Zmień wysokość prezentacji na 700, suwak z pierwszego kliku powinien zniknąć. /Ale najlepiej by było dostosować grafikę do szerokości 849 i wysokości w pełnych setkach...
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji?   Jak 'naprawić' to w prezentacji? I_icon_minipostSro Lut 08, 2012 10:01 am

Ale ja chcę żeby zniknął suwak zaznaczony na niebiesko w 2 kliku.

asiiix- właśnie o to chodzi, że ma być ramka w ramce...
Powrót do góry Go down
Nesska
Raczkujący
Nesska

Liczba postów : 68

PisanieTemat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji?   Jak 'naprawić' to w prezentacji? I_icon_minipostSro Lut 08, 2012 10:59 am

Jestem przekonana że przedtem tam było o pierwszym kliku ;O

Pierwszy div <div style="overflow: auto; left: 34px; width: 800px; position: absolute; top: 100px; height: 340px; text-align: left;"> - zmień heigh, 500(albo i mniej, dopasuj sobie jak ci wygodnie) i zniknie ten suwak z prawej
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji?   Jak 'naprawić' to w prezentacji? I_icon_minipostSro Lut 08, 2012 11:47 am

Zadziałało! Dziękuję Smile)
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Jak 'naprawić' to w prezentacji?   Jak 'naprawić' to w prezentacji? I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Jak 'naprawić' to w prezentacji?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Znaczki-jak to naprawić
» Jak naprawić moją prezke?
» Pokazujemy, jak naprawić klawiaturę
» kod do prezentacji
» kod do prezentacji

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach