Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Tekstura do GIMP'a | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Tekstura do GIMP'a Czw Lut 09, 2012 11:18 am | |
| Jak 'wsadzić' teksturę (pattern) do GIMP'a? Mam go zapisanego na dysku, tylko nie wiem, gdzie mam go wkleić |
| | | Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Tekstura do GIMP'a Czw Lut 09, 2012 11:23 am | |
| Otwierasz dowolny obrazek w Gimpie. Potem wybierasz w menu Plik -> Otwórz jako warstwy i wybierasz teksturę. Później robisz z nią co chcesz, zmieniasz krycie, przesuwasz, skalujesz Jeśli o to Ci chodziło O.o
Ostatnio zmieniony przez Emi99 dnia Czw Lut 09, 2012 12:01 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Tekstura do GIMP'a Czw Lut 09, 2012 11:48 am | |
| C:\Users\nazwa użytkownika\.gimp-2.6\patterns | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Tekstura do GIMP'a Czw Lut 09, 2012 12:04 pm | |
| Zapisałam tak, jak poradziła Nevarra, ale nie chce się pokazać w okienku z deseniami |
| Temat: Re: Tekstura do GIMP'a Czw Lut 09, 2012 12:18 pm | |
| jakie masz rozszerzenie tego pobranego pliku? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Tekstura do GIMP'a Czw Lut 09, 2012 12:20 pm | |
| Jak w to najechałam to pisało 'GIMP Pattern'. Pobrałam desenie z DA, ktoś dał do nich linka w 'Jak zrobić prezentację w paski' czy jakoś tak |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Tekstura do GIMP'a Czw Lut 09, 2012 12:41 pm | |
| Emi99: mnie więcej. Bardziej chodziło o to, że mam pobrany specjalny deseń do GIMP'a i muszę go gdzieś wkleić, tak samo jak z pędzlem lub czcionką. Tylko właśnie nie wiedziałam gdzie, a teraz jak już wkleiłam na właściwe miejsce, to nie chcą się wyświetlić w GIMP'ie |
| Temat: Re: Tekstura do GIMP'a Czw Lut 09, 2012 12:43 pm | |
| Złap mnie jakoś na howrse albo tutaj na PW to jeszcze raz wyślę ci te pliki na gg albo maila. W każdym razie powinnaś mieć pliczek techie.pat po wypakowaniu. I desenie masz w deseniach, w osobnej zakładce (nie tam gdzie pędzle tylko tej następnej - takie maleńkie ukośne kreseczki)
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Tekstura do GIMP'a | |
| |
| | | | Tekstura do GIMP'a | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|