Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Proszę o pomoc - niewiedza dot. GIMP'a :) | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Proszę o pomoc - niewiedza dot. GIMP'a :) Czw Lut 09, 2012 11:37 am | |
| Niedawno pobrałam Gimpa. Już go powoli rozumiem itd. Jednak mam mały "problem". Nie mam bladego pojęcia jak zrobić ramkę oraz jak ją wypełnić kolorem Jeżeli mógłby mi ktoś pomóc... Mam również kłopot. Wcześniej posługiwałam się PhotoScape i tam wiedziałam, jak "manewrować" dodanym obrazkiem. Chodzi mi o to, że miałam jeden obrazek "główny" drugi taki, mniejszy "dodatkowy". I tenże dodatkowy obrazek mogłam swobodnie przesuwać. Teraz w Gimpie nie bardzo wiem za co mam "chwycić"... Z góry dziękuję za wszystkie rady | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Proszę o pomoc - niewiedza dot. GIMP'a :) Czw Lut 09, 2012 12:20 pm | |
| Ramka (rozumiem, ze zwykły kolorowy prostokącik?) - zaznaczenie prostokątne (o ile pamiętam pierwszy znaczek w przyborniku) potem wypełniasz kubełkiem.
A tutaj obrazek który ma być na wierzchu możesz przesuwać dopóty, dopóki nie zatwierdzisz jego wklejenia. Potem od nowa trzeba go zaznaczyć, wyciąć, wkleić i dopiero przesunąć. | |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Proszę o pomoc - niewiedza dot. GIMP'a :) Czw Lut 09, 2012 12:24 pm | |
| Serdecznie dziękuję Zobaczę co mi się uda "wybazgrolić" | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Proszę o pomoc - niewiedza dot. GIMP'a :) | |
| |
| | | | Proszę o pomoc - niewiedza dot. GIMP'a :) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |