Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!

Go down 
+3
Sweet Rabbit
Philipek
hanka1998
7 posters
AutorWiadomość
Go??
Gość
Anonymous

Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! Empty
PisanieTemat: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostCzw Lut 16, 2012 6:16 am

Dostałam wczoraj bana. Według mnie niesłusznie, ale mogę się mylić.
1. Na forum OJ napisałam, że szukam zawodów z 20 cielakami. Czy to było łamanie regulaminu? Jak czytałam, nie wolno reklamować zawodów. O pytaniu się o zawody nic nie pisało. Więc za co ban?
2. Dlaczego nie przyszła mi żadna wiadomość o banie? Jak ostatnio dostałam (wstyd się przyznać, ale każdemu może się zdarzyć...), to pisało wyraźnie 'ban na 3 dni'.
3. Dlaczego mam bana, skoro w 'Upomnieniu'. Pisało 'To upomnienie nie pociąga za sobą innych konsekwencji, jednak kolejne wykroczenie będzie wiązało się z odpowiednimi sankcjami.' A mam bana. Co to za sens? Suspect
4. Dlaczego w 'Historii upomnień' nic nie pisze o banie? Pisze tylko, że dostałam upomnienie.
5. Ile będzie trwał ten ban?
6. Czy zgłosić to na kontakt?

Zawsze jest opcja, że bana dostałam na zawsze, ale wtedy tym bardziej musiałoby przyjść powiadomienie. A poza tym dostęp do forum traci się przy 6 pkt. karmy.

Kilka dowodów: 1. 2. 3.

Proszę o szybką pomoc Sad
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostCzw Lut 16, 2012 6:20 am

1. Bo forum nie jest od zawodów, tylko od OJ. Musisz znaleźc inny sposób na szukanie Wink
2. Powinna przyjśc... Mi zawsze przychodziły...
3. To właśnie nie ma sensu... Zamiast napisac "więc dostajesz bana", to piszą o braku konsekwencji...
4. Bo tam pisze tylko o upomnieniach, a nie o banach
5. Spytaj modów na priv, my ci nie odpowiemy, bo nie wiemy Wink
6. Nie, nie ma po co... Złamałaś regulamin Wink

Mam nadzieję, że jakoś pomogłam... Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostCzw Lut 16, 2012 6:23 am

hanka: ale zawody to część OJ. A kiedy poprzednim razem dostałam bana, wszędzie pisało na ile, za co i do kiedy. A teraz? Pusto... (pokazane jest to na dowodzie 2.). Zdaję sobie sprawę, że trochę naruszyłam regulamin, ale chyba mam prawo wiedzieć ile trwa moja kara? Chyba, że się mylę... Wink
Powrót do góry Go down
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostCzw Lut 16, 2012 7:08 am

Ja w ogóle nie wypowiadam się na forum Howrse ( Wydarzenia,Rozgrywka,Ogłoszenia ośr. jeździeckich ) bo to nie żadnego sensu skoro ktoś coś napisze,a po chwili komunikat :
Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! Censored Wiadomość została ocenzurowana, ponieważ naruszała regulamin forum

Nowi moderatorzy ( nie wszyscy ) po prostu przesadzają według mnie. Banują,upominają bądź usuwają posty bez powodu.
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostCzw Lut 16, 2012 7:18 am

Ja też niewiele, ale z ogłoszeń dość dużo. A jak forum jest zablokowanie, to ogłoszenia też Sad. A poza tym to trochę głupie, że nie wiem, na ile dostałam bana. Niektórzy piszą o wiele gorsze rzeczy na forum i dostają taką samą karę, jak za pomyłkę >.<
Powrót do góry Go down
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostCzw Lut 16, 2012 9:15 am

Ja bym radziła spytać się na kontakt, razem z dowodami.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostSob Lut 18, 2012 6:50 am

witam w moim klubie.
wczoraj zostałam oszukana
NA własną odpowiedzialność okey rozumiem
----ale to nie powód do oszustw.
gracz wysłał om kupiłam konia miał wysłać 5-ty żywioł do koleżanki ( byłam go jej winna)
a tu nic. blokada na wiadomości.
zrobiłam więc na niego nagonkę
napisałam do tylu osób do ilu mi sił starczyło
w końcu odblokował mnie i palił jana że oszukuje i wyłudzam
napisałam do niego OSZUŚCIE
zgłosił mnie
odjęto mi punkt karmy za oczernianie graczy i dano bana na forum i na ogłoszenia
dziś gracza już na howrse nie ma.
karma została odjęta i ban od pszczółki na forum jest -
napisałam oszust co robić
ona odpisała na koniec
Ban!!
zapoznaj się z OZDF.
Powrót do góry Go down
Fi Fi
Już coś wie
Fi Fi

Liczba postów : 136

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostSob Lut 18, 2012 6:53 am

Ech... Dlatego ja na forum Howrse się nie wypowiadam Wink Jest strasznie sztywne :C
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostSob Lut 18, 2012 6:58 am

oczywiście moderatora zgłosiłam o niesłuszne posądzenie
OKRADŁ mnie a ja mam ban i odjętą karmę (SUPER lepiej się zdefiniować sprawiedliwości nie da)
Powrót do góry Go down
Fangusta
Już coś wie
Fangusta

Nick w grze : Fangusta
Liczba postów : 159

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostSob Lut 18, 2012 9:07 am

ogólnie howrse jest czasem bardzo niesprawiedliwe. Jak zostało się oszukanym to nie ma sie prawa dopominać o swoje. To jest chore
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostSob Lut 18, 2012 9:08 am

nie tylko nie ma się prawa
jest to NARUSZENIE
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostSob Lut 18, 2012 9:56 am

Kiccia - może na jeden dzień i dlatego nie napisali?

Mika_TLR - niestety dałaś się sprowokować i oszust to wykorzystał Sad Dlatego trzeba uważać, żeby za dużo nie powiedzieć. Zbierać dowody i wysyłać na kontakt.
"NA własną odpowiedzialność" - to nie prawda. Kontakt karze oszustów, jak ma dowody.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostSob Lut 18, 2012 10:36 am

arvena wiem...
i jest mi wstyd że gracz z moim stażem dał się przekręcić...
ale wiesz nie biorę od razu każdego za oszusta ;/
zwłaszcza że OM wystawił od razu ;/
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostSob Lut 18, 2012 1:05 pm

Miko, nadużywasz entera, irytują czasem takie urwane posty, wiesz?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipostNie Lut 19, 2012 5:59 am

nawyk z gg. Very Happy
walcze z nim ale jest ciężko. wolę zacząć od nowej linijki każdą moją myśl niż ciągnąć takiego wężyka
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!   Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?! I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Ban? Za co, dlaczego, po co, jak?!
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: