Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| ,,Angorka"-,,Odkrycie 10-latki", ,,Nowy sposób nauczania" itd. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: ,,Angorka"-,,Odkrycie 10-latki", ,,Nowy sposób nauczania" itd. Pią Lut 17, 2012 7:01 am | |
| Artykuły z ,,Angorki"-co się dzieje,co się działo,a co się dziać będzie na świecie? Nowy sposób nauczaniaNowy sposób nauczania obowiązywać będzie od 1 września tego roku. [...] dzieci i młodzież będą wybierać od dwóch do czterech przedmiotów rozszerzonych. Wśród nich musi się znaleźć historia, geografia, biologia, chemia lub fizyka. Nowy program dotyczy klas IV-VI podstawówek oraz uczniów szkół zawodowych, liceów ogólnokształcących i techników. [...]Wybuchowe odkrycie 10-latki!Dziesięcioletnia Clara Lazen podczas ćwiczeń w szkole przypadkowo wymyśliła wcześniej nieznaną strukturę molekularną. [...] substancja może pomóc w stworzeniu nowych metod gromadzenia energii i prawdopodobnie jest też nieznanym dotychczas rodzajem materiału wybuchowego! Uczennica z amerykańskiego Kansas miała za zadanie stworzyć modele cząsteczek z kolorowych ,,kulek atomów" i plastikowych pałeczek. Składająca się z ,,atomów" azotu, tlenu i węgla konstrukcja wydała się prowadzącemu zajęcia nauczycielowi na tyle dziwna, że sfotografował ją i wysłał znajomemu profesorowi chemii. Ten przebadał strukturę molekularną dziesięciolatki i stwierdził, że jest niezwykła i zawiera takie grupy atomów jak nitrogliceryna. Więcej wrzucę niedługo | |
| | | Aangelika101 Już coś wie
Nick w grze : Aangelika101 Liczba postów : 242 Dołączył : 15/02/2012
| Temat: Re: ,,Angorka"-,,Odkrycie 10-latki", ,,Nowy sposób nauczania" itd. Pią Lut 17, 2012 7:18 am | |
| o tym odkryciu czytałam, ale o tym nowym sposobie nauczanie nie. czemu to w tamtym roku nie weszło?? wziełabym sobie historie, geografie, biologie i chemie ^^ | |
| | | KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| Temat: Re: ,,Angorka"-,,Odkrycie 10-latki", ,,Nowy sposób nauczania" itd. Pią Lut 17, 2012 7:23 am | |
| Przedmioty rozszerzone w podstawówce? A to ciekawe. Zdecydowanie byłoby ciekawiej, o ile jakiś przedmiot by zniknął. Nie wyobrażam sobie uczenia się z 2-4 rozszerzonych i kilku (nastu) innych przedmiotów. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: ,,Angorka"-,,Odkrycie 10-latki", ,,Nowy sposób nauczania" itd. Pią Lut 17, 2012 10:04 am | |
| Hah... Tak się składa, że Angorkę mam obok siebie i właśnie to przeczytałam Przedmioty rozszerzone w podstawówce?! | |
| | | Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: Re: ,,Angorka"-,,Odkrycie 10-latki", ,,Nowy sposób nauczania" itd. Pią Lut 17, 2012 12:37 pm | |
| Ja stanowczo obieram cztery-historię,język polski,przyrodę i plastykę.W szóstej klasie zamiast plastyki być może spróbuję z informatyką,chociaż dla mnie to za proste,więc prawdopodobnie zostanę przy wyżej podanym zestawie.
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: ,,Angorka"-,,Odkrycie 10-latki", ,,Nowy sposób nauczania" itd. | |
| |
| | | | ,,Angorka"-,,Odkrycie 10-latki", ,,Nowy sposób nauczania" itd. | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|