| Konkurs na przyrostek! | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Konkurs na przyrostek! Pią Lut 17, 2012 10:36 am | |
| Zw względu ,że za 10 dni będę mogła stworzyc drugi przyrostek.Przyrostek będzie, albo dla luzytanów, albo dla jednorożców. To zależy od was... Można podawac dwa przyrostki: jeden dla luzytanów, a drugi dla rogów.Jeśli przyrostek będzie w obcym języku proszę o tłumaczenie.Kunkurs trwa do 29 lutego.Nagroda dla zwycięscy: luzytan czystej krwi z 17*, muśnięcie filotes i zwój plutona.
Głosy: -sucharek54 - 2 głosy
Ostatnio zmieniony przez Unicorn Champions dnia Nie Mar 04, 2012 1:11 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Pon Lut 20, 2012 3:49 am | |
| Przyrostek dla luzków Aurea Equi (łać. To po polsku znaczy po prost Złote Konie) przyrostek dla rożków Fortunate, cum cornua (łac. To znnaczy tyle co szczęście z rogami) I mam jeszcze jeden pomysł dla rogacizny, coś po irtlandzku, spoiler - - Spoiler:
Sonas feirme horned - szczęśliwa rogata zagroda
ale to tylko tak, bo miałam pomysł. | |
|
| |
Fi Fi Już coś wie
Liczba postów : 136 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Pon Lut 20, 2012 4:49 am | |
| Ja bardzo lubię przyrostki i wszelkie nazwy w języku francuskim. Jest to bardzo wdzięczny język A więc proponuję dwa po francusku (Uwaga! Nie wiem czy są dobrze składniowo, bo wykorzystuję tutaj Google Tłumacza): - dla luzytanów: "Floraison de Réglisse" (z francuskiego: Kwitnąca Lukrecja) - dla jednorożców: "Licornes Sauvages" (z francuskiego: Polne Jednorożce) Mam nadzieję, że się podobają | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Pon Lut 20, 2012 5:03 am | |
| Francuski owszem, jest bardzo melodyjnym językiem, ale sprawdza się w przyrostach? Zmnaczki nie pzeszkadzają? | |
|
| |
Fi Fi Już coś wie
Liczba postów : 136 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Pon Lut 20, 2012 5:15 am | |
| Nie. Wcale nie przeszkadzają Ja mam dwa po francusku i normalnie działają tylko nazwę musisz przekopiować. | |
|
| |
sucharek54 Nowy
Liczba postów : 20 Dołączył : 07/02/2012
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Sob Lut 25, 2012 12:33 pm | |
| To ja mam po dwa pomysły dla rogów i luzytanów. Wszystko z hiszpańskiego Rogi: Que da la fuerza - dający siłę Dando vida - dający życie Luzytany: Delicada viento rapido - delikatny powiew wiatru El resplandor de la Luna - blask księżyca | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Nie Lut 26, 2012 6:02 am | |
| Uwaga! Dnia 29 lutego nie będzie już można wysyłac nazwy przyrostków, ale będzie można głosowac. Jak głosowac? To proste:Wpisuje się login osoby w komentarzach. Osoba z największą liczbą głosów wygra! Głosowac można do 5 marca. |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Nie Lut 26, 2012 10:05 am | |
| Sogni di Stelle(j. włoski) Sny Gwiazd *** Sky Lootuse(j.estoński) Niebo Nadziei *** Filarmónica de Estrellas(j. hiszpański) Filharmonia Gwiazd ****** Nie mogłam się powstrzymać i dałam nie dwa, a trzy przyrostki - które do których to Twoja decyzja | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Sro Lut 29, 2012 6:22 am | |
| Uwaga! Już nie można wysyłac nazw przyrostków, ale można głosowac! Wpisuje się login osoby w komentarzach. Osoba z największą liczbą głosów wygra! |
|
| |
katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Sro Lut 29, 2012 8:38 am | |
| - sucharek54 napisał:
- To ja mam po dwa pomysły dla rogów i luzytanów. Wszystko z hiszpańskiego
Rogi: Que da la fuerza - dający siłę Dando vida - dający życie Luzytany: Delicada viento rapido - delikatny powiew wiatru El resplandor de la Luna - blask księżyca Mnie najbardziej te się podobają | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Nie Mar 04, 2012 12:44 am | |
| Jutro ostatni dzień głosowania! |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Nie Mar 04, 2012 12:54 am | |
| - sucharek54 napisał:
- To ja mam po dwa pomysły dla rogów i luzytanów. Wszystko z hiszpańskiego
Rogi: Que da la fuerza - dający siłę Dando vida - dający życie Luzytany: Delicada viento rapido - delikatny powiew wiatru El resplandor de la Luna - blask księżyca Najładniejsze według mnie | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Wto Mar 06, 2012 8:33 am | |
| Uwaga! Konkurs zakończony! Zwycięsca to: sucharek54. Proszę o zgłoszenie się do mnie po nagrodę. |
|
| |
sucharek54 Nowy
Liczba postów : 20 Dołączył : 07/02/2012
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! Wto Mar 06, 2012 11:18 am | |
| Tak więc dodałam Cię do znajomych i czekam na akceptację. Dzięki za 1 miejsce | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Konkurs na przyrostek! | |
| |
|
| |
| Konkurs na przyrostek! | |
|