| Hodowla | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Fangusta Już coś wie
Nick w grze : Fangusta Liczba postów : 159 Dołączył : 21/10/2011
| Temat: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:35 am | |
| Mam hodowlę koni luzytańskich. Chcę ją rozwijać. Myślę, że aby hodowla mogła dobrze prosperować powinny ją prowadzić więcej niż jedna osoba. Ale tak naprawde to nie bardzo wiem a jaki sposób zwerbować druga osobę, tzn. jak np ją sprawdzić czy dobrze gra i czy nie oszukuje ? I w jaki sposób prowdzi sie taką hodowlę we dwie osoby? Czy trzeba współdzielić konto ? | |
|
| |
Fi Fi Już coś wie
Liczba postów : 136 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:38 am | |
| Najlepiej najpierw patrz na dni stażu Jeżeli dana osoba ma duży staż i 10 punktów karmy to na pewno nie oszukuje. Druga sprawą jest ilość koni oraz umiejętności takie jak BLUP'owanie, podnoszenie PG o 1.20 i tym podobne rzeczy. Rozejrzyj się też za ilością gwiazdek doskonałości oraz ilością umiejętności wrodzonych oraz po ukończeniu treningu. Powodzenia w szukaniu życzę | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:40 am | |
| karma o niczym nie świadczy |
|
| |
Fi Fi Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:41 am | |
| Świadczy świadczy. Czy powierzyłabyś hodowlę osobie, która ma 0 punktów karmy? Bo ja osobiście nie Takie jest moje zdanie. Ale każdy może mieć swoją i szanuję Twoją wypowiedź. | |
|
| |
Fangusta Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:44 am | |
| | |
|
| |
Fi Fi Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:45 am | |
| Dziękuję bardzo. A więc jak? Znalazłaś już kogoś godnego zaufania? | |
|
| |
Fangusta Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:46 am | |
| No nie bo jeszcze nie bardzo wiem na jakich zasadach prowadzić wspólnie hodowlę i chcę dowiedzieć się jak to robią inni | |
|
| |
Fi Fi Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:48 am | |
| A więc ja ci trochę podpowiem. Hodowlę prowadzi się w taki sposób, że umawiasz się z drugą osobą i ona tworzy gospodarstwo hodowlane oraz przyrostek o podobnej nazwie jak Twoja hodowla. Możecie sprzedawać sobie konie, albo nimi się wymieniać. Możecie również pokrywać nawzajem swoje klacze. Działa to mniej więcej tak a dzięki temu, że hodowlę prowadzi kilka osób staje się ona bardziej popularna. | |
|
| |
Fangusta Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:53 am | |
| ale jaka jest decyzyjność każdej osoby. Czy lepiej decyzję co do kryć podejmować razem czy postawić trochę na niezależność ? | |
|
| |
Fi Fi Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:56 am | |
| Moim zdaniem lepiej się dogadać. I też na zasadzie, że ja daję pierwsza, a Ty druga. | |
|
| |
Fangusta Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 8:58 am | |
| - Fi Fi napisał:
- Moim zdaniem lepiej się dogadać. I też na zasadzie, że ja daję pierwsza, a Ty druga.
tzn ? uściślij proszę | |
|
| |
Fi Fi Już coś wie
| Temat: Re: Hodowla Sob Lut 18, 2012 9:00 am | |
| No to znaczy, że jak dogadasz się z drugą osobą o pokrycia to możesz ją poprosić o coś takiego: "Ja pokryję Ci pierwsza ogierem (imię) klacz (imię klaczy drugiego gracza)". No ale można też się dogadać z innymi, że na przykład ona Ci będzie tylko klacze pokrywała. Ja tak mam w swojej hodowli Zalia Arabians. Gracz rafii22 oferuje mi tylko pokrycia swoimi ogierami wtedy, kiedy Go o to poproszę. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Hodowla Nie Lut 19, 2012 2:17 am | |
| Zacznę od początku. Musisz zdecydować się jaka ma być rola drugiej osoby. Jeśli to tylko osoba, która ma dać Ci krycie to na tym poprzestań. Jeśli jednak szukasz osoby do wspolnego prowadzenia hodowli to wszelkie decyzje musicie podejmować razem. Jak wybrać osobe? W tym momencie karma jest wyznacznikiem, nie moze to byc osoba z niepełną karmą. Najlepiej popytać wsród dobrych znajomych, mysle że znajdzie się ktoś chętny. To musi byc dobry hodowca. Ktos, kto zrobi konia w niedługim czasie i nie będzie miał problemów z blupem, treningiem. Jesli nie masz zaufanej osoby to napisz informacje na prezentacji i każdego chetnego sprawdzaj na liscie. Sprawdz tez, czy nie macie wspolnych znajomych i u nich zaciągnij języka:) |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Hodowla Nie Lut 19, 2012 5:56 am | |
| nie zrób takiej hodowli jak ja na początku- każdy sobie skrobał zero kontaktu. wytycz jasne zasady wybierz sobie zaufaną osobę do tzw. Zarządu pytaj o umiejętności podnoszenia BLUP do 100 w 10 lat o 1.2 pg w trakcie zabaw. nie patrz na osoby z rankingiem XYVB jest dużo osób w pierwszej 800 czy nawet 500 którzy chętnie się zajmą. patrz czy mają jakiej porządne konie. pytaj o dostęp do cr itp. NIGDY NOWO PRZYBYŁYM NIGDY nie dawaj najwyższego PG hodowli chyba że na sprzedażach jest już wyższe - wtedy tak ps hodowla trochę nie ma sensu - daj zawsze na okres próbny niech zrobi 3 konie zobacz jak sie spisał ŹLE wywal szukaj dalej |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Hodowla | |
| |
|
| |
| Hodowla | |
|