Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? | |
|
+7korane Viluana Nevarra CzekoBoom Nathaly hanka1998 Malto 11 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Sro Lut 29, 2012 2:45 pm | |
| Mam pytanie związane z udziałem w Grand Prix: czy ilość wystawianych koni do poszczególnych konkurencji ma wpływ na tygodniowy ranking gracza? Czy jest jakakolwiek różnica w klasyfikacji, jeśli wystawi się jednego konia X, a konia X i trzy inne?
Pokrótce, łopatologicznie - czy lepiej jest wystawić do Grand Prix jednego konia, który zajmie nam 10 miejsce w danych zawodach, czy tego jednego z 10 miejsca plus trzy inne, ewentualnie słabsze?
Mimo stażu i notorycznie odblokowywanej Fontanny jeszcze tego nie rozgryzłam... | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Sro Lut 29, 2012 2:49 pm | |
|
Moim zdaniem to jest tak: Liczy się średnia (zgadłam? xD), więc skoro 1 koń zajmie 10 miejsce, to średnia jest 10. Jeżeli dasz tego konia, on zajmie 10 miejsce i kilka innych, które zajmą przykładowo 100, 200 i 150 miejsce, to ta średnia idzie w dół.
Tak więc wynika, że 1 koń, a dobry, opłaca się bardziej
Może coś poplątałam, ale o tej godzinie nie myślę oO | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Sro Lut 29, 2012 2:59 pm | |
| Właśnie, Córo, też mi się tak wydaje, że jeden dobry koń bije na łby parę gorszych. Niemniej, znając "logikę" Owilentu, może jakimś plusem, lepszym przelicznikiem, jest wystawianie kilku koni do zawodów? Nie mam pojęcia... Chyba w którymś tygodniu zwyczajnie to przetestuję | |
| | | Nathaly Już coś wie
Liczba postów : 221 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Sro Lut 29, 2012 3:02 pm | |
| Z moich dotychczasowych GPowych doświadczeń wnioskuje,że jednak lepiej wystawić 1 dobrego,aniżeli 1 dobrego i 3 słabe:P Aczkolwiek nie dam sobie za to ręki uciac;) | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 12:21 am | |
| hmm, a to przypadkiem nie jest tak, że jak się nie wystawi w jakiś dzień konia na gp to się wszystko traci? Oo Pamiętam jak wystawiałam konie po fontannę i zapomniałam wysłać koników w piątek i fontanny nie przyniosły, bo w każdym dniu miały być wysyłane... ale czy to coś ma do ogólnego podliczenia? | |
| | | Nathaly Już coś wie
Liczba postów : 221 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 1:48 am | |
| Nie wystawienie konia do GP w jakimś dniu całkowicie eliminuje z rankingu GP. Trzeba codziennie zarejestrować do GP jakiegoś konia, żeby w ogóle zostać "podliczonym". Malto Ty sie zastanawiasz,czy w konkretnych dniach lepiej wysłać jednego dobrego konia, czy też jednego dobrego i kilka gorszych?:> | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 2:52 am | |
| - Nathaly napisał:
- Nie wystawienie konia do GP w jakimś dniu całkowicie eliminuje z rankingu GP. Trzeba codziennie zarejestrować do GP jakiegoś konia, żeby w ogóle zostać "podliczonym".
Malto Ty sie zastanawiasz,czy w konkretnych dniach lepiej wysłać jednego dobrego konia, czy też jednego dobrego i kilka gorszych?:> Tak, właśnie nad tym się zastanawiam - czy lepiej wysłać jednego konia dobrego, czy jednego dobrego i parę nieco gorszych, oczywiście jednego dnia Jestem ciekawa, czy gra uprzywilejowuje graczy, którzy wysyłają kilka koni, czy ich ilość nie ma znaczenia. Trochę to zawiłe... O ewentualnej utracie Fontanny wiem | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 5:54 am | |
| No ja rozumiem o co ci chodzi - czy do rankingu liczy się średnia z każdego dnia (jeśli wystawia się kilka koni) czy tylko najlepszy wynik. Przyznam że w sumie zastanawiające...
Cóż, ja się na fontannę nawet nie łapię, więc dla mnie to wsio rybka ile dalej mam konie do tej pierwszej setki - i dla mnie liczy się ilość wystawionych szkap. | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 6:09 am | |
| a tak spytam ogólnie... średnio ile um konik musi mieć, żeby fontannę odblokować ?? czy ona by dała radę na fontannę? (klik) | |
| | | Viluana Nowy
Liczba postów : 16 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 6:26 am | |
| a tak spytam ogólnie... średnio ile um konik musi mieć, żeby fontannę odblokować ?? czy ona by dała radę na fontannę? (klik) CzekoBoom Nie,zwykle konie z takim umiejętnościami nie osiągną fontanny | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 6:47 am | |
| - Viluana napisał:
- a tak spytam ogólnie... średnio ile um konik musi mieć, żeby fontannę odblokować ??
czy ona by dała radę na fontannę? (klik) CzekoBoom Nie,zwykle konie z takim umiejętnościami nie osiągną fontanny Viluana, pozwolę się z Tobą nie zgodzić PG i umiejętności nie są wyznacznikami sukcesów. Ważna jest także - a może i przede wszystkim - rasa. Osobiście nie pamiętam już, jak się gra bez Fontanny, a do Grand Prix wysyłam konie o umiejętnościach 920 - 1100, tyle że różnych ras (w tym krzyżówki). Przykład - ON mi odblokowuje Fontannę. I ON. I Connmara o PG 540. Mogłabym długo wymieniać. Twoje podejście to właśnie klasyczne zarażenie się "luzytanomanią" - bez obrazy CzekoBoom - moim zdaniem Tequilla może poradzić sobie w Reiningu. Puszczałaś ją tej nocy na GP? | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 7:42 am | |
| Malto, nie puszczałam i szczerze powiem małe mam doświadczenie w GP. coś popróbuję, ale nie sądzę, żeby były jakieś świetne wyniki... Mam parę koni z um + 900, luzytany, fryzy .. hmm, chyba czas zająć się wreszcie za te zawody. : P | |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 11:53 am | |
| najlepiej wystawiaj 1 dobrego chyba że wszystkie masz dobre to wtedy.............. | |
| | | ozzy4401 Już coś wie
Nick w grze : ozzy4401 Liczba postów : 110 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Czw Mar 01, 2012 3:19 pm | |
| jeśli jeden jest poziomu o troszkę lepszego to lepiej wszystkie a jak on jest o DUŻO lepszy to lepiej tylko jego | |
| | | gabriela żołądź W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : gabriela żołądź Liczba postów : 357 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Pią Mar 02, 2012 12:34 am | |
| 1.Można zarejstrować tylko dwa konie na jedną dyscyplinę (o ile się nie mylę) GP... 2.Lepiej zarejstrować 1 konia lepszego niż 20 innych koni o 1000 razy gorszych! | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Pią Mar 02, 2012 2:58 am | |
| Gabrielko, można wysłać na dzień 4 konie, posiadając bonus Efekt Tornada . Niestety, nie posiadam ani tego, ani żadnego innego bonusu do GP | |
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Pią Mar 02, 2012 3:06 am | |
| gabriela żołądź - 1. Można 4 jeśli masz bonus; 2. Tu nie rozchodzi się czy jeden koń z um 1000 jest lepszy niż 10 o um 100, bo to oczywiste. Pytanie brzmi czy lepiej wystawić tylko jednego konia z um 1000 czy lepiej tego jednego 1000um + jednego / trzech z um 800. Czy przez to "dostawienie" koni słabszych ogólne miejsce w rankingu nie spadnie. | |
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Nie Kwi 08, 2012 9:51 am | |
| Troszkę odświeżę. - Cytat :
- "Na zakończenie 5-dniowych mistrzostw, w sobotę, wyświetlany jest tygodniowy ranking Grand Prix: tylko najlepszy wynik każdej konkurencji jest brany pod uwagę."
No i tyle z kombinatoryki stosowanej. Może być jeden świetny koń i 4 startery, a nadal miejsce będzie to samo. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Nie Kwi 08, 2012 11:10 am | |
| - Nevarra napisał:
- Troszkę odświeżę.
- Cytat :
- "Na zakończenie 5-dniowych mistrzostw, w sobotę, wyświetlany jest tygodniowy ranking Grand Prix: tylko najlepszy wynik każdej konkurencji jest brany pod uwagę."
No i tyle z kombinatoryki stosowanej. Może być jeden świetny koń i 4 startery, a nadal miejsce będzie to samo. To w takim razie bardziej opłaca się wystawić 4, bo przynajmniej trochę kasy się zarobi |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? Nie Kwi 08, 2012 11:25 am | |
| A teraz i parę numerków do bingo wpadnie | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? | |
| |
| | | | Grand Prix - jeden koń, czy może cztery? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|