| Abstrakcyjne wymówki | |
|
+18Zochanka14 Hoping. bibi666689 EveDallas Calma blueberry. Rose666 karina127 korane Milina weila123 Diana375. Uśmieszek zαbαvεcкαα kara250 Majka CzekoBoom stewardessa 22 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Abstrakcyjne wymówki Czw Mar 01, 2012 9:52 am | |
| Jaka była najbardziej abstrakcyjna wymówka, jaką zastosowaliście? Ja nie wiem, ale moja koleżanka dzisiaj (mielismy na anglika nauczyć się na pamięć o indiach) mówi: "Proszę pani, nie nauczyłam się, bo przedwczoraj pojechałam na basen i wróciłam o siódmej, a wczoraj zostawiłam karteczkę w aucie" A wy? | |
|
| |
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Czw Mar 01, 2012 10:53 am | |
| Kiedyś na fizykę mieliśmy zrobić doświadczenie z prędkością - trzeba było się pobawić windą. Dla mnie to głupota, ale ok... Kumpela, która mieszka w tym samym bloku co nauczycielka od fizy powiedziała, że u niej windy nie działały ... *facepalm* | |
|
| |
Majka Już coś wie
Liczba postów : 279 Dołączył : 24/12/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Czw Mar 01, 2012 11:04 am | |
| U mnie abstrakcyjnych raczej się nie stosuje, zawsze albo pies zjadł, albo po prostu zginęło xD
Ale za to odpowiedzi na lekcjach bardzo kreatywne: pani: Na jakie pytanie odpowiada dopełnienie? uczeń: Na rzeczownik. | |
|
| |
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Czw Mar 01, 2012 12:36 pm | |
| | |
|
| |
kara250 Już coś wie
Nick w grze : AC / DC Liczba postów : 103 Dołączył : 14/01/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Czw Mar 01, 2012 12:45 pm | |
| No to u nas tak: *le taki jeden śpi Nauczycielka: Wstawaj!! Do odpowiedzi! *le nic N: Liczę do trzech!!! * le śpiący podnosi się na chwilę Ś: a ja do dziesięciu, i się nie chwalę. *le znowu kładzie się spać. | |
|
| |
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Czw Mar 01, 2012 12:52 pm | |
| Hahhaahaha dobre XD Dzisiaj na matmie mieliśmy zadanie, nie bd całego przepisywać, tyle że było, że 1/6 mostu jest na rzece i ja mówię pani że to bez sensu itd że cała klasa sie śmieje a pani nic. Zero poczucia humoru | |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pią Mar 02, 2012 12:37 pm | |
| Oczywiście, że coś zginęło. Jak to nasza pani Dorotka mówiła : - Cytat :
- Paluszek i główka to szkolna wymówka
| |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Nie Mar 11, 2012 11:36 pm | |
| U nas najczęściej jest tak : 1. Koniec lekcji. Dzwoni dzwonek. -Nie pakujcie się dzwonek jest dla nauczyciela. Zadanie domowe...
2. Ktoś przychodzi spóźniony -Dlaczego się spóźniłeś? -Bo dzwonek jest dla nauczyciela. | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Mar 12, 2012 10:12 am | |
| Ja mam fajne na spóźnienia: N-Nauczyciel J-Ja K-Moja Koleżanka Oto wymówka:Dzwonek zadzwonił 15 minut temu,ja i moja kol. wchodzimy do klasy a tu: N:Jesteście Spóźnione!!! J:Nie,jestem Pamela K:A ja Kornela N: Siadajcie | |
|
| |
weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Mar 12, 2012 11:22 am | |
| Diana - haha Ja to nie mam takich fajnych wymówek .... Pani : Dlaczego się spóźniłaś ? Ja : Tak wyszło. | |
|
| |
Milina Nowy
Liczba postów : 5 Dołączył : 28/05/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Wto Mar 13, 2012 3:45 am | |
| weila- nawet fajnie : D My jakoś nigdy się nie spóźniamy, ale za to nauczyciel tak -.- . A jak mamy kartkówkę zawsze tak robimy: Pani- Wyciągamy karteczki Klasa-*wyciąga karteczki Witch* Pani- Zawsze się udaje ^.^ | |
|
| |
korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Wto Mar 13, 2012 8:14 am | |
| nasza klasa śpiewa szoruj zebuszki a dostaniesz 2 zł od wróżki i pani wtedy na nas krzyczy i tak zapomina o kartkówce | |
|
| |
karina127 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : karina127 Liczba postów : 500 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pią Mar 30, 2012 5:54 am | |
| Ha ha! A mojej klasy nikt nie pobije! Ostatnio nuda w szkole,nic się nie dzieje.Wymyśliliśmy sobie zabawę ,gdy nauczyciela nie ma na lekcji.Rzucanie piórnikiem !!!Oczywiście,Kamila. I tak raz przed anglikiem... (J=Ja K=koleżanka W- wszyscy) J - hej,Wanesa,łap! K - rzucaj J - rzucaj do niej! I koleżaneczka łapie piórniczek.Rzuciła nim bardzo wysoko i... W - aaaaaaa!!!!Lampa spada!!! Przychodzi spółka pracowników - dyrka,wychowawca,pani od anglika ,ksiądz . Dyrka - brawo,kochani ,kto to zrobił ? W - Szopa (jakie ja mam szczęście,że nie ja rozpiep...znaczy zniszczyłam lampę)!!! I potem kazanie od wychowawcy ,mamy karę itd... I w ten sposób nic nie pisaliśmy na matmie..
| |
|
| |
zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pią Mar 30, 2012 6:27 am | |
| Karka - Hah Szkoda, że nie chodzę do twojej szkoły. | |
|
| |
Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pią Mar 30, 2012 8:43 am | |
| J= ja N= nauczycielka K= koleżanka z ławki ___ N- Karolina, przyjdź do tablicy i rozwiąż przykład a- 2 3/4+ 4 5/6+ 1 2/4+ 3/4+ 82 1/6. J- Ale ja jeszcze nie zrobiłam! N- Improwizuj. Podchodzę do tablicy i piszę ,,2+2=4", siadam do ławki, nauczycielka załamana. N- Oliwia, chodź i popraw. K- Ja jeszcze nie zrobiłam. N- No to improwizuj! Oliwia podchodzi do tablicy, wyciera czwórkę i pisze piątkę xD J- Widzi pani? I pomyśleć, że mogłam od niej źle spisać wynik! ___ J= ja, Karolina N= nauczycielka KN= Natalia- koleżanka B= Błażej, w którym jestem zabujana KK= Kamil- kolega ___ Na polskim pani spytała się, jakie zrobimy kawały na Prima Aprilis. KN- Powiem mamie, że Karolina jest w ciąży z Błażejem! J- Drogie infantylne dziecko, nikt Ci w to nie uwierzy. Pokiwałam głową z politowaniem. B- A ja powiem mamie, że Karolina jest w drugim miesiącu ciąży ze mną! KK- Ej, no! I tak i tak za dziesięć lat Karolina będzie w ciąży z Błażejem, więc o co tyle krzyku?! Powiedzą kiedyś prawdę! N- Dzieci, to nie przyroda. J- Chyba śnisz, kretynie. B- No wiesz, on ma rację. KN- Doobra, starczy tego. Powiem, że dostałam szóstkę z matematyki. Nikt w to nie uwierzy. | |
|
| |
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Kwi 02, 2012 7:38 am | |
| No to nieźle. Ja mam w klasie niejakiego Szymona, który przez nas wszystkich uważany jest za potężnego kretyna [delikatnie mówiąc ]. Więc oto ten Szymon spóźnił się pewnego dnia do szkoły [mieliśmy wtedy przyrodę]. Pani: Szymon dlaczego się spóźniłeś? Szymon: Bo oglądałem telewizję i godziny nie widziałam. I cała klasa w śmiech. xD | |
|
| |
Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Kwi 02, 2012 7:42 am | |
| A u nas jak zwykle ''prosze pani spoznilysmy sie bo sie kolezanka w toalecie zaciela'' xd | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Kwi 02, 2012 7:45 am | |
| Ahm, w pierwszej klasie na religi: ksiądz - dlaczego się spóźniecie? chłopaki - Bo nie znamy szkoły - Jak nie znacie, chodzicie tu miesiąc...? - Ale nie znamy i już.
Tak, dopóty nas ksiądz uczył, zawsze ta sama wymówka;] | |
|
| |
bibi666689 Raczkujący
Liczba postów : 91 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Kwi 02, 2012 2:35 pm | |
| U mnie coś podobnego ja u u ciebie Uśmieszek - Dzwoni dzwonek wszyscy się pakują Pani: Dzwonek jest dla nauczyciela Ja: A przerwa dla ucznia Ale był przypał XD | |
|
| |
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Kwi 02, 2012 5:05 pm | |
| U nas jest tak: *Matematyka, dzwoni dzwonek na przerwę, wszyscy wychodzą* Nauczyciel: Siadać! Dzwonek jest dla nauczyciela. Zadanko domowe... *10 minut po dzwonki do klasy wchodzi kolega* N: Masz spóźnienie. Dlaczego się spóźniłeś? Kolega: Bo dzwonek jest dla nauczyciela ^.^
| |
|
| |
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Kwi 02, 2012 5:07 pm | |
| Albo to: N: Dlaczego się spóźniłaś? Koleżanka: Bo byłam na mszy w kościele
Następne: Wychowawczyni: Marcin, Rafał, dlaczego nie było was wczoraj na 4 i 5 lekcji? M: Bo Rafał się źle czuł i jednocześnie R: Bo Marcin się źle czuł *facepalm* | |
|
| |
Zochanka14 Nowy
Liczba postów : 40 Dołączył : 05/02/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pią Kwi 06, 2012 11:41 am | |
| Kiedyś na lekcji o przyrodzie jest 8 rano moja kol. jeszcze spała budzi się patrzy dalej śpi do 9 potem idzie do szkoły a ona miałam źle zegarek przestawiony bo ma na 8 a idzie do szkoły i.. N:gdzie tak byłaś długo przecież to już druga lekcja? Ona: ehh. no wie pani korki samochodowe N:mieszkam koło Ciebie nie było korków Ona:ale ja byłam w Warszawie *mega facepalm* i ona jeszcze jej w to uwierzyła | |
|
| |
ula348 Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 03/03/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Nie Kwi 08, 2012 7:41 am | |
| Moja najlepsza wymówka: Nie mam pracy domowej, bo nie zdążyłam odrobić. Byłam u wujka. Mieszka na końcu koleji transsyberyjskiej. Nauczycielka w to uwierzyła xD Rzeczywiście byłam u wujka, ale mieszka ulicę dalej. | |
|
| |
mopsia Raczkujący
Liczba postów : 71 Dołączył : 29/03/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Nie Kwi 08, 2012 1:28 pm | |
| A my co robimy gdy jest kartkówka z gegry ? Kupujemy nauczycielowi czasopismo o muzyce, albo zaczynamy tematy polityczno - gospodarcze A na biologii np: "Ale my jesteśmy przecież tyle z tyłu w tematach xD" | |
|
| |
poziomka22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : poziomka22 Liczba postów : 2369 Dołączył : 31/07/2011
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Nie Kwi 08, 2012 2:13 pm | |
| Nasza klasa miała jako lekturę "Sposób na Alcybiadesa". po omówieniu w grupach mieliśmy napisać sposób na jakiegoś nauczyciela. Połowa klasy (oczywiście) napisała o pani od religii. Stwierdziliśmy, że zaczniemy je stosować. Teraz nasza lekcja wygląda zwykle tak samo: Rozmawiamy o książkach o demonach, o sektach, a mówiąc prościej o wszystkim co niezwiązane z lekcją, ale i tak najlepsze była ta rozmowa. Temat lekcji dotyczył grzechów. Pani powiedziała nam, że nie wolno nam mówić czy myśleć o kimś źle, bo to jest grzech. Zapytałam się jej czy jeśli będziemy myśleć źle o człowieku, krtóry dokonał wielu zbrodni (jako przykład podałam Hitlera) to czy będzie to grzech. Tłumaczyła się przez 20 minut dając nam do zrozumienia, że nie powinniśmy o nim w ogóle nie myśleć i nie mówić...
We wtorek lekcja religii, oczywiście powiem Wam jak przebiegła lekcja. ; p | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Pon Kwi 09, 2012 2:15 am | |
| Ulubiony przedmiot? Przyroda! Chłopaki z mojej klasy zawsze coś wymyślą i mamy godzinę wychowawczą. Z innymi klasami jesteśmy 2 DZIAŁY w tył xP No i jeszcze muzyka. Nikola siedzi z Klaudią w pierwszej ławce. Nikola tańczy taniec towarzyski i gada z panią o jakimś tam występie. Końcówka lekcji i pani do Klaudii przysłuchującej się rozmowie: - Dziecko, przecież widzę, że gadasz! Dostajesz uwagę!
Albo już dość dawno, też na muzyce dzwoni dzwonek, wszyscy się pakują, a pani: - Siedźcie, gdzie wy się wybieracie?! Siedzimy, siedzimy, mija 10 min. 20 minutowej przerwy (no połowa), ktoś tam się zgłasza i się pyta czy może już iść, a pani: - No gdzie, przecież jest lekcja! Wszyscy: - Przerwa! - No to idźcie z tąd bachory!
Ale nie zawsze jest tak fajnie, bo raz chłopacy wmówili pani, że jeden ma urodziny i musieliśmy zostać na przerwie, żeby mu "sto lat" śpiewać :I |
|
| |
Luxiiii Raczkujący
Liczba postów : 70 Dołączył : 06/04/2012
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki Wto Kwi 10, 2012 7:57 am | |
| U nas na WOS-ie: Niedawno przyszedł nowy nauczyciel, bo poprzednia nauczycielka zachorowała, i do końca roku jej nie będzie. Już na pierwszej lekcji z nim wszyscy głośno rozmawiali i śmiali się, podjadali chipsy, bawili się komórkami itd. Facet się pyta: Co tu się dzieje? A my na to: W naszej szkole to normalka! I uwierzył. A ostatnio jak pisaliśmy sprawdzian, to wszyscy mieli otwarte zeszyty, każdy każdemu podpowiadał, a on nic. Taki WOS to ja mogę mieć! | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Abstrakcyjne wymówki | |
| |
|
| |
| Abstrakcyjne wymówki | |
|