Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Łzy | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Fangusta Już coś wie
Nick w grze : Fangusta Liczba postów : 159 Dołączył : 21/10/2011
| Temat: Łzy Sro Mar 07, 2012 9:08 am | |
| Mam pewien dylemat. Nie do końca wiem czy posiadając dwie klacze o tym samym PG i 100 blup ale z różnymi umiejetnościami, które pokryje tym samym ogierem, to po zastosowaniu łez, otrzymam u źrebaków podobne umiejętności ? | |
| | | Kuilu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Chantilly. Liczba postów : 395 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Łzy Sro Mar 07, 2012 9:10 am | |
| Nie jestem pewna, ale to też chyba zależy od wieku klaczy (tak coś mi świta). Nie raz o tym słyszałam na howrse.pl Ale jeżeli wprowadziłam w błąd przepraszam. | |
| | | katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Łzy Sro Mar 07, 2012 9:11 am | |
| Też coś tak słyszałam, że pierwszy źrebak bd miał większe umiejętności wrodzone niż późniejsze | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Łzy Sro Mar 07, 2012 9:27 am | |
| Przede wszystkim zależy to od poziomu wyblupowania koni, które rozmnażasz. Poza tym, umiejętności nawet po łzach są losowe. U jednego źrebaka zdarzą się wyższe (i niekoniecznie muszą być u pierwszego źrebaka w miocie), u innego niższe. Fakt, że klaczki z podobnym PG mają różne umiejętności nie wpływa chyba zbytnio na jakość źrebaków, jest to kwestia przypadku. Źrebaczki po tych dwóch klaczkach mogą mieć podobne um., ale mogą mieć równie dobrze całkiem rożne. Najpewniejsze w takim przypadku jest hodowanie bliźniaków | |
| | | ozzy4401 Już coś wie
Nick w grze : ozzy4401 Liczba postów : 110 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Łzy Czw Mar 08, 2012 3:47 pm | |
| napewno to które pokrycie klaczy to jest nie ma różnicy ponieważ bliźniaki moały 197.30 u mnie a puźniej troszkę ponad 200 ale UM raczej też ma wpływ na UM źrebaka | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Łzy | |
| |
| | | | Łzy | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|