Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Włamanie | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Włamanie Pon Mar 19, 2012 12:04 pm | |
| Witam, dzisiaj miałam włamanie. Szybko zaaregowałam, ale nie za szybko. Straciłam eq, Cr i kupony. Proszę o pomoc.
Na howrse jestem liluse |
| | | Wisth Już coś wie
Liczba postów : 143 Dołączył : 26/01/2012
| Temat: Re: Włamanie Pon Mar 19, 2012 12:12 pm | |
| Jakieś dowody na włamanie? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Włamanie Pon Mar 19, 2012 12:17 pm | |
| Co masz na myśli? Nie umiem udowodnić. ie mam pomysłu. Może coś mi podsuniesz? |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Włamanie Pon Mar 19, 2012 12:18 pm | |
| Dowody poproszę.. za wiele osób tu przychodzi z tekstem "zostałem/łam okradzionym" nie wiadomo komu wierzyć. Zrób screeny z biura, wymian itp. |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Włamanie Pon Mar 19, 2012 12:32 pm | |
| Popieram dziewczyny na górze- za dużo tu kłamstw, o dowody proszę, np. screeny z biura | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Włamanie Pon Mar 19, 2012 1:15 pm | |
| Zrób screeny z biura.
*Zauważyliście, że ktoś kto prosi o pomoc i miał "włamanie" zawsze jest "Nowy" ?? | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Włamanie Pon Mar 19, 2012 1:20 pm | |
| Też to zauważyłam,Paula.
liluse, przypominam, że jeśli chcesz dac jakiekolwiek dowody robisz to w następujący sposób: 1. Wchodzisz w biuro 2. Odszukujesz i klikasz na klawiaturze klawisz "Print Screen SysRq" (bądź coś podobnego,ja mam tak napisane na swojej klawiaturze) 3. Wklejasz screen w Paincie ( z pewnością ten program posiadasz na swoim komputerze ) 4. Wklejony screen zapisujesz,a następnie wchodzisz (np.) na Imageshacka oraz zmniejszasz zdjęcie. Później wklejasz link i pokazujesz nam go tutaj.
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Włamanie Wto Mar 20, 2012 12:15 am | |
| Koni sprzedanych nie miałam, ale za to "pozbyłam" się rzeczy z CR.
https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/dcxhe.jpg
W powyższym linku jest historia CR. Jak widać wszystkie te przedmioty zostały rozdane w bardzo krótkim przedziale czasowym, bardzo różnym koniom. Dodatkowo konie dla mnie wazne, bo najlepsze zostały pozbawione energii i musiały dostać CO.
https://2img.net/h/oi43.tinypic.com/1548qj5.jpg
Koni żadnych nie sprzedałam, więc więcej dowodów nie mam. Konie nie zostały sprzedane bo około 16 : 30 weszłam na konto i zauważyłam spory zanik equus. Szybko anulowałam sprzedaże i zmieniłam hasło. Dopiero wieczorem zauważyłam brak energii u moich koni, mimo, że jak je opuszczałam miały ponad 20 %. |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Włamanie Wto Mar 20, 2012 2:47 am | |
| Jeżeli zauważyłaś sporą stratę equus, znaczy to, ze ktoś mógł dokonać zakupu byle jakiego konia za wysoką stawkę, ale nie podałaś zrzutu z biura, gdzie ten zakup byłby udokumentowany. Niestety, historia przedmiotów jest mało wiarygodnym dowodem. Równie dobrze (teoretyzuję w tej chwili) mogłaś sama rozdać te rzeczy koniom.
Po zmianie hasła, jak napisałaś wyżej, nikt nie powinien mieć możliwości wejścia na Twoje konto, więc skąd konie, po Twoim wylogowaniu się, miałyby mieć mniej, niż 20% energii? Jeśli już, musiałaś mieć "życzliwego" sittera, który mógł doprowadzić Twoje konto i konie do ruiny. Jeśli tak, to pierwszą rzeczą, jaką zrób, jest wyłączenie współdzielenia. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Włamanie Wto Mar 20, 2012 3:26 am | |
| Sakura-koń żaden kupiony nie został- w historii są kupione Siodła Szyte na miarę. Dopiero potem zobaczyłam, że konie nie mają energii. Ktoś miał czas, bo od chwili zaczęcia rujnowania konta do mojego przyjścia mineło 5 minut.
|
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Włamanie Wto Mar 20, 2012 6:12 am | |
| a dałaś może komuś współdzielenie?? ja jak miałam włam to zaraz on nastąpił po udzieleniu pewnej graczce opcji współdzielenia - jak się mi zaczęły dziwne rzeczy dziać na koncie to wycofałam tą opcję ale nic to nie dało. pomógł dopiero BAN który mi dała Ilh_ac jak do niej napisałam co się dzieje. mi podobnie "załatwiono" konto tyle że jeszcze mi konie wybili i do schroniska posłali. tak samo jak u Ciebie z EQ zrobiono - nie zakup drogiego konia tylko kupowano a następnie sprzedawano siodła i uzdy szyte na miarę. rzeczy z CR też bez sensu rozdano po koniach. ciesz się że nie posłano z poziomu OJ wulgarnych wiadomości bo ja przez to straciłam dużo karmy. napisz do mnie na prywatną wiadomość w grze coś pomogę. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Włamanie Wto Mar 20, 2012 6:42 am | |
| - EREIS napisał:
- a dałaś może komuś współdzielenie??
ja jak miałam włam to zaraz on nastąpił po udzieleniu pewnej graczce opcji współdzielenia - jak się mi zaczęły dziwne rzeczy dziać na koncie to wycofałam tą opcję ale nic to nie dało. pomógł dopiero BAN który mi dała Ilh_ac jak do niej napisałam co się dzieje. mi podobnie "załatwiono" konto tyle że jeszcze mi konie wybili i do schroniska posłali. tak samo jak u Ciebie z EQ zrobiono - nie zakup drogiego konia tylko kupowano a następnie sprzedawano siodła i uzdy szyte na miarę. rzeczy z CR też bez sensu rozdano po koniach. ciesz się że nie posłano z poziomu OJ wulgarnych wiadomości bo ja przez to straciłam dużo karmy. napisz do mnie na prywatną wiadomość w grze coś pomogę. Dałam współdizelenie. Włamanie miało miejsce 2 dni po udostępnieniu opcji, ale jest również w gronie podejrzanych. |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Włamanie Wto Mar 20, 2012 7:16 am | |
| Można by rzec, że osoba, która miała udostępnioną tą opcję jest głównym podejrzanym. Jeżeli nie kupiła, nie sprzedała żadnego konia na Twoim koncie, tylko omal nie wykończyła tych Twoich, zaopiekowała się rzeczami z CR, dając je koniom i zamiast sprzedać Ci byle jakiego konia za dużą ilość equus, musiała to być ta osoba. Gdyby na współdzieleniu miała możliwość kupna/sprzedaży, pozbyłabyś się wszystkich wartościowych koni, a tak się nie stało, rzeczy z CR też nie zgarnęła na swoje konto, bo nie miała takiej możliwości. Napisz do modów ze zgłoszeniem gracza, który był Twoim "życzliwym i słownym" sitterem. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Włamanie Wto Mar 20, 2012 11:59 am | |
| Sakura- moim zdaniem na 99,9 % masz rację. Śledztwo z kontaktu wykazało, że żadne zanezpieczenia nie zostały złamane. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Włamanie Czw Mar 22, 2012 1:01 am | |
| Nie widę nowych odpowiedzi. Proszę o zamknięcie. Konto już mi się udaje naprawiać. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Włamanie | |
| |
| | | | Włamanie | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|