Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Jak przezwyciężyć tremę? Pon Mar 19, 2012 1:29 pm | |
| Jak wiecie z poprzedniego wątku (http://www.zagroda-mgly.com/t4575p25-jak-odkryc-talent#63890) Paula postanowiła rozwijać pasję... aktorską. Jeden problem. Paula ma treme O.o Jak ją pokonać? Znacie jakieś sposoby? | |
|
katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Jak przezwyciężyć tremę? Pon Mar 19, 2012 1:31 pm | |
| Ja zawsze jak mówię coś przed grupą ludzi, jest mi łatwiej kiedy mówię to do kogoś kto mnie nie słucha, może głupie ale pomaga, a najlepiej jest jak się jeszcze na Ciebie nie patrzy ^^ | |
|
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Jak przezwyciężyć tremę? Pon Mar 19, 2012 1:33 pm | |
| Paula tremę? Są sposoby Ja np. przed występem słucham dużo muzyki na słuchawkach (rock pomaga xp), próbuję znaleźc jakąś kartkę i bazgrac niekoniecznie kształtne rzeczy (przykładowo kwiatki xD), żuję gumę lub po prostu noł lajfię przed kompem. To nie niszczy tremy zupełnie, ale pomaga się uspokoic | |
|
Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: Re: Jak przezwyciężyć tremę? Pon Mar 19, 2012 1:41 pm | |
| Na początku zawsze ma się tremę. Ale gdy już się wyjdzie przed publiczność i powie parę słów, robi się lepiej, szczególnie, jeśli publiczność słucha uważnie. Ja na przykład, zanim zaczęłam gdziekolwiek występować itp. spytałam się mojej katechetki, czy mogłabym coś przeczytać w kościele, a było to w pierwszej klasie. Przeczytałam pierwsze czytanie, cały kościół był zapełniony, ale nauczyło mnie to, że nie mam się czego bać, bo nikt mnie za pomyłkę nie zabije. Teraz tańczę, śpiewam, recytuję w szkole i nie tylko. Występuję w przedstawieniach, inscenizacjach, jasełkach itd. i nikt mnie jeszcze nie zabił Jeśli już naprawdę jesteś zestresowana, staraj się patrzeć w obiekt, punkt, który odwróci Twoją uwagę od publiczności. Przed występem poczytaj jakąś książkę (byle lekką, a nie w typie horrorów), posłuchaj jakiejś piosenki- szczególnie polecam ,,Musisz wierzyć" Ani Dąbrowskiej, zawsze wspomaga trochę wiarę w siebie | |
|
Sponsored content
| Temat: Re: Jak przezwyciężyć tremę? | |
| |
|