Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wiersze by Aglyss | |
|
+4anna i wiki olimpiuska zαbαvεcкαα Aglyss 8 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Wiersze by Aglyss Pią Mar 23, 2012 6:34 am | |
| No dobra, czas przedstawić coś lepszego niż głupiutkie historyjki. W wierszach przelewam głównie swój ból spowodowany dzisiejszym światem, zwłaszcza strach przed dorosłością. Bo niby już chcemy mieć dowód w ręce, ale mnie perspektywa oderwania się od starych dobrych znajomych i ruszenia w świat w pogoni za pieniędzmi po prostu mnie przeraża. P. S. W co niektórych wierszach będzie pojawiać się ironia. | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pią Mar 23, 2012 6:35 am | |
| Oto jeden z ironicznych wierszy: Nie chcę wkraczać w dojrzałości świat, Bo to niczym zwiędły kwiat. Nie chcę wchodzić w dorosłości świat, Bo nie chcę. I tak! Pieniądze, mieszkanie, Obowiązkowo, Kredytu spłacanie. Laptopy, telewizory, komórki, A może coś jeszcze? Nie! Ja tak nie chce! | |
| | | zαbαvεcкαα Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1087 Dołączył : 08/02/2012
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pią Mar 23, 2012 6:57 am | |
| Fajne. Ja zwariuje, ale Ci się rymuje. | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pią Mar 23, 2012 7:25 am | |
| To mój pierwszy rymowany wiersz | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sro Lip 04, 2012 2:05 am | |
| W każdej rysce okna na świat Znajdziesz wężowy jad Z początku będzie go tylko kropla Lecz po kilku wydartych kartkach z kalendarza Wypełni ja całą Promyki słońca powoli się z niej wyleją Ustępując miejsca truciźnie Będzie jej coraz więcej i więcej Pozostawiając za sobą pożywienie dla sępów Ze wschodu słońca I kropel potu zrobione Wnet jad zacznie się wylewać Szukając ujścia w innych rysach i zagłębieniach W których uprzednio biła srebrzysta jasność Powoli będzie ona czerniała Aż wreszcie zniknie w otchłani zła | |
| | | olimpiuska Nowy
Liczba postów : 5 Dołączył : 28/07/2012
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sob Lip 28, 2012 12:27 am | |
| | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sob Lip 28, 2012 12:32 am | |
| Ta wilczyca W śniegu się wychowała I taka też pozostała Cała biała Zimna Lodowata Oschła Nie tylko ciała się to tyczy Bo serce z żalu ryczy Lodowate zimne całe Lecz misternie jest oszlifowane Ktoś powiedziałby Że jest piękne jak diamenty Ale zimne i twarde Ostre i harde
Choć kto wie Może poszczęści się właśnie Tobie I roztopisz kryształki lodu mnogie? | |
| | | anna i wiki W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : anna i wiki Liczba postów : 447 Dołączył : 16/03/2012
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sob Lip 28, 2012 12:38 am | |
| | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sob Lip 28, 2012 12:49 am | |
| Upadłam niczym feniks, Wkrótce stanę w płomieniach, Lecz na nowo się odrodzę, Jeszcze bardziej chyląc się ku dnie, Aż w końcu w nie zapadając. Jednakże me serce Będzie szczerym brylantem: Piękne, zimne, I dla nikogo niedostępne.
Zostałam odrzucona, Więc i ja świat odrzucę. Zemsta będzie słodka niczym miód I okrutna jak Diabeł, Którym już całkiem niedługo, Sama się stanę. Mówić będą o mnie: ,,Kochanka Ognia, To ta, która samą ciemnością i złem się pała”
A biada temu, Kto stanie na mej drodze! Zauroczony mą pięknością, Nie oderwiesz wzroku Od mych hipnotyzujących oczu, Staniesz do wyścigu, By zawładnąć mym sercem, Lecz ja obejmuję Cię, A po chwili nóż w twe plecy wbiję, Nie za głęboko, By dalej móc się losem Twym bawić. Cały czas mówić będę: ,,Niech czas Cię oszczędzi, Ja będę miała z tego zabawę” | |
| | | anna i wiki W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : anna i wiki Liczba postów : 447 Dołączył : 16/03/2012
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sob Lip 28, 2012 12:51 am | |
| Poproszę więcej, więcej i jeszcze więcej | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sob Lip 28, 2012 12:52 am | |
| Ja zaczynałam nawet pisać wiersze ,,na miarę" w PBF'ie Wild Neigh, i dorobiłam cię całkiem pokaźnej kasy Zrodziłam się z figlarnego płomienia: Delikatnego i ciepłego, Lecz nie parzącego. Dorastając, w Feniksa się zmieniałam, I powolutku rozpościerałam skrzydła. Co jakiś czas popełniam złe uczynki, Ale wspaniały ogień oczyszcza mnie i odradza na nowo. Wtedy znów staję się dobra, Taka, jaka byłam na początku.
Nadszedł już ten czas: Dzień lotu i wielkiej, Nigdy nie kończącej się podróży. Zanim stąd zniknę, Wezmę ze sobą kilka drobiazgów, Które upuszczę na ziemię, Gdy między chmurami będę szybować.
Podczas tego lotu, Założyłam okulary różowe I cały czas pilnuję, By się nie osunęły. Piękny jest świat w tej pastelowej barwie: Wszystko jest milsze, życzliwsze, przyjaźniejsze.
Upuszczam na ziemię pierwszy pakunek: Mi nie jest potrzebny, Ale ktoś inny, odpakowując go, Może znaleźć szczęście i radość. Lecz cóż to? Trafiają do mnie dwa inne pakunki, A ten ktoś, kto dostał mój prezent, Uśmiecha się życzliwie. Odwzajemniłam to i skinieniem głowy, Podziękowałam. Ah, jakże piękne jest dobro… | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sob Lip 28, 2012 12:30 pm | |
| Staraj się pisać albo całe wiersze rymowane, albo całe nie rymowane, bo to głupio brzmi, tak jakbyś chciała zrobić rymowany ale nie możesz dobrać słów. | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Sob Lip 28, 2012 2:56 pm | |
| - Arbuzek_10 napisał:
- Staraj się pisać albo całe wiersze rymowane, albo całe nie rymowane, bo to głupio brzmi, tak jakbyś chciała zrobić rymowany ale nie możesz dobrać słów.
W którym wierszu to zaobserwowałaś? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Nie Lip 29, 2012 7:16 am | |
| Aglysko śliczne wiersze Pozdrawiam cieplutko . |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pon Lip 30, 2012 8:52 am | |
| Riduś, ty lepiej pokaż więcej swoich, bo mam głoda na Twoje wiersze | |
| | | Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pon Lip 30, 2012 9:32 am | |
| Świetne,Ag.Czekam na więcej wierszy. | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pon Lip 30, 2012 9:34 am | |
| Jestem koniem Zrodzonym z pyłu złocistego: Tuż po narodzinach, Anioł okrył mnie swymi skrzydłami I odegnał o de mnie ciemność. Teraz ma dusza jest krystalicznie czysta I śnieżnobiała.
Dobro, to serce czyste, Dusza wyzwolona, Piękne oczy I radosny stan ducha.
Dobro to również nadzieja, Ale i miecz błyszczący, Nim właśnie walcz, Gdy pojawi się zagrożenie, Ze strony wysłanników ciemności. Początkowo walka będzie trudna, Lecz dobro zawsze wygra. Zawsze. | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pon Lip 30, 2012 10:54 am | |
| - Aglyss napisał:
- Ta wilczyca
W śniegu się wychowała I taka też pozostała Cała biała Zimna Lodowata Oschła Nie tylko ciała się to tyczy Bo serce z żalu ryczy Lodowate zimne całe Lecz misternie jest oszlifowane Ktoś powiedziałby Że jest piękne jak diamenty Ale zimne i twarde Ostre i harde
Choć kto wie Może poszczęści się właśnie Tobie I roztopisz kryształki lodu mnogie? Ten najbardziej mi się podoba. Coś jakby o mnie xD | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pon Lip 30, 2012 11:00 am | |
| - wilczyca1000 napisał:
- Aglyss napisał:
- Ta wilczyca
W śniegu się wychowała I taka też pozostała Cała biała Zimna Lodowata Oschła Nie tylko ciała się to tyczy Bo serce z żalu ryczy Lodowate zimne całe Lecz misternie jest oszlifowane Ktoś powiedziałby Że jest piękne jak diamenty Ale zimne i twarde Ostre i harde
Choć kto wie Może poszczęści się właśnie Tobie I roztopisz kryształki lodu mnogie? Ten najbardziej mi się podoba. Coś jakby o mnie xD To był wiersz stworzony na potrzeby mojej postaci w grze Wild Land, obecnie jednak tam nie gram, ale wiersz prosperuje na forum Wooolves | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pon Lip 30, 2012 1:50 pm | |
| Aha... I tak ciekawy. Masz nam tworzyć i umilać życie droga Aglyss xD | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Pon Lip 30, 2012 2:21 pm | |
| Huehuehue... Serio? XD Podczas narodzin, Wężem się stałam, Me zęby migoczą jadem, A łuska nasączyła się ciemnością. Mrok krążył w mym ciele, Odnalazł żyły i do serca dotarł. Ono powoli, powoli, Przybierało stopniowo, Barwę bordową, Po chwili mahoniową, Aż w końcu czarne się stało.
Lepiej drogi swej Z moją nie krzyżuj! Jeśli się odważnych, Marnie skończysz w lochach. Wokół ciała ci się owinę, By po chwili skraść Twój oddech W śmiertelnym uścisku. Jeżeli jednak cyfry kalendarza Oszczędzą Cię, Ujrzysz dwa błyski I ból okrutny poczujesz. W Twe ciało wpuszczę Zabójczy jad, Który pokrótce i duszę Twą zrani.
Jedni odrzucają mnie, Za zło, które we mnie spoczywa, Drudzy, za ten sam powód, Otwierają przyjaźnie drzwi domostwa. Tylko Ci drudzy rozsądni są, Bo dobro, jest zbyt kruche, Aby mogło być prawdziwe. Dobro to tchórzostwo, coś niegodne mnie, Bo ja jestem szlachcianką I lojalna jest Tylko wobec więzów swojej krwi. | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Wto Lip 31, 2012 5:32 am | |
| | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Wto Lip 31, 2012 6:36 am | |
| A więc kolejny wiersz: (uwaga, są w nim, trochę... ekhem, nieodpowiednie treści dla młodszych, ale mniejsza) Zrodziłem się z namiętności I żaru, wielkiego płomienia, Który to dziś we mnie trwa. Podczas aktu gwałtu, Ciemność spowiła mych rodziców, A ich oczy szkarłatem się jarzyły.
Dziś jestem swym ojcem, Księciem w jego stadzie, Praktykując mroczne zwyczaje. Liny me to pędzel, Ofiara to płótno, A czerwona posoka Płynąca w niej – farba.
Właśnie tę piękną, szkarłatną ciecz, Do złotego kielicha będę zbierał I wznosił toast właśnie tobie, Partnerko ma najdroższa. Tak, wiem, czym jest miłość, A jeszcze lepiej, co to namiętność, Która aż płonie w naszym związku.
Niech lepiej droga ma z Twoją Się nie skrzyżuje, Bo bardzo szybko tego pożałujesz: Na twym ciele splot wielu sznurów zawita, A po ciężkiej przeprawie, Metal i słowo rozpruje Cię całego. | |
| | | xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Wto Lip 31, 2012 6:52 am | |
| - Aglyss napisał:
- A więc kolejny wiersz: (uwaga, są w nim, trochę... ekhem, nieodpowiednie treści dla młodszych, ale mniejsza)
Powiedziała dwunastolatka. | |
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss Wto Lip 31, 2012 6:53 am | |
| - xTikTakx napisał:
- Aglyss napisał:
- A więc kolejny wiersz: (uwaga, są w nim, trochę... ekhem, nieodpowiednie treści dla młodszych, ale mniejsza)
Powiedziała dwunastolatka. Trzynastolatka. A jakby coś, to te wiersze zaraz po ,,Śnieżnobiałej Wilczycy" tworzyłam na potrzeby różnych postaci w Wild Neigh. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wiersze by Aglyss | |
| |
| | | | Wiersze by Aglyss | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|