Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić | |
|
+25EveDallas Dainfen blaze the cat Nevarra Suzan sowa38 hanka1998 Philipek Sweet Rabbit nevinowa Piernikowa Mamba Róża-chodowca9 Vensis DusiaKoniara amorkowa Piękna1999 Sakura Klaudinka10 Dżaga Simma love you wizna1 Corrida Furia Horsik22 29 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Horsik22 Nowy
Liczba postów : 16 Dołączył : 07/05/2011
| Temat: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Nie Maj 08, 2011 8:49 am | |
| Hej! Sama dobrze wiem jak to jest mieć denerwującego nauczyciela. W szkole zawsze się zastanawiałam czy niektorzy nauczyciele się na mnie uwzięli. Ty też masz podobny problem? Więc ten wątek jest dla Ciebie! Oto kilka sposobów na poradzenie sobie z taką sytuacją: - Pokaż się z jak najlepszej strony! Gdy będziesz się uczył/uczyła sumiennie i dużo zgłaszać się na lekcji, nauczyciel nabierze do Ciebie szacunku. - Pomyśl, że każdy człowiek jakiś jest. Każdy ma inny charakter którego nie trzeba zmieniać na siłę. Musisz się do niego przyzwyczaić. - Staraj się doszukiwać pozytywów w nauczycielu. Popatrz na jego/jej charakter z drugiej strony. - Nie doszukuj się wad na siłę. Gdy bedziesz zwracał uwagę na wady danej osoby, będą się one strasznie mnożyć. Mam nadzieję, ze ten poradnik pomoże. Znajdź najlepszą zasadę dla siebie. Pozdrawiam | |
| | | Furia ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Kara_fryza Liczba postów : 562 Dołączył : 21/02/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Nie Maj 08, 2011 9:03 am | |
| Ehh... Gdybym kilka lat temu to przeczytała, to może bym się czegoś nauczyła Świetnie napisane, masz rację | |
| | | Corrida Raczkujący
Liczba postów : 54 Dołączył : 08/05/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Wto Maj 10, 2011 3:23 pm | |
| wątpię by dało się tak łatwo było się przyzwyczaić. xD | |
| | | wizna1 Raczkujący
Liczba postów : 65 Dołączył : 24/04/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Wto Maj 10, 2011 3:36 pm | |
| A ja Wam powiem coś takiego... Można przez całe LO męczyć się z belfrem.... a na wejściu na egzamin maturalny stanąć mu np na stopę Ulga jakich mało | |
| | | love you Nowy
Liczba postów : 35 Dołączył : 08/04/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pią Maj 13, 2011 11:35 am | |
| Hmm ... Nie lubię takich nauczycieli. moja mama jest matematyczką. Jest suuper [każda osoba z jej klasy zawsze mówi, że mam fajną mamę, że jej lekcje są super, itd.] Niestety, mam 2 denerwujących nauczycieli. Nie, żebym nie lubiła przedmiotu =) JA robię zawsze analize : 1. Historia, p.Robak [glista,robal], wysoki, kiedyś harcerz: wady: -nudny [jak flaki z olejem ^^] zalety: -nawet OK prezentacje [tiaaaak :p] -z czwórek umie zrobić piątke na koniec [śmiech] Czemu tak się zachowuje? -moze się przyzwyczaił, ze każdy ma go gdzieś Ok. uzasadnione. __________________________ 2.Plastyka, p.Wrona[wrona], niska, gruba, lubi abstrakcje -nudna -mówi krzycząc -wymagajaca +daje szóstki, nawet częśto +nie wpisuje uwag [ ] Czemu? *może sie prZyzwyczaiła, że musi krzyczęć *może uważa, że powieniśmy mieć ekstra talent ____________________________________ 3. WF, p.Iwanowicz[Ironiczny], średni, trochę tłuszczu, myśli, ze jesteśmy kalsą [super] S(sportową) -wrzeszczy -karze biegać po dworze 600m, nawet jak ktoś ma astmę, dusi sie, boli go coś +daje szóstki[za zawody XD] Czemu? Wie, ze nie musi nic robić, bo i tak "mają sukcesy" [wrr!] ______________________________________ Dalej o p.Lenarczyk Ja ja lubię,[ matma] Wiem, ze jest stara, ma dom na głowie, mało zarabia ((( ale uczniowie przyjeli, ze to "lenarkodzilla" [tak] bądź 'lenargodzilla" i taka sytuacja: Jest lekcja, inni się zgłaszają do poprawy kartkówki. panio się pyta, czy nikt nie chce juz poparwiać. brak odpowiedzi! W środku lekcjii, pani zagląda w dzienni i pyta się M., czy chce poprawić oceny,a on na o, ze chce poprawić kartkówkę [tę co oni właśnie napisali!!!!! ] Pani się więc złości, daje mu ją, a potem [zdenerwowana] mówi , ze my ejsteśmy nie do zniesienia, ze już nie mam poprawiana ____ Na polskim się okazuje, ze M. nie może poprawić oceny, bo pani "go nielubi", a E. nie chce sie pani spytać, bo pani jej powiedziała, ze trzeba soę umówić... _____________ Wszystko oczywiście można poprawiać _____________________________________________________________ No i weź tu cżłowieku!!! | |
| | | wizna1 Raczkujący
Liczba postów : 65 Dołączył : 24/04/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pią Maj 13, 2011 12:22 pm | |
| Chyba nie jest zbyt w porządku wpisywanie nazwisk na forum...
Jeśli ktoś ma astmę to powinien mieć zwolnienie lekarskie w WF, reszcie bieganie nie zaszkodzi;] | |
| | | Horsik22 Nowy
Liczba postów : 16 Dołączył : 07/05/2011
| Temat: Odpowiedź Sob Maj 14, 2011 12:09 pm | |
| Powiem tak. W podstawówce miałam koszmarną nauczycielkę z przyrody. Oceniała strasznie niesprawiedliwie. Postanowiłam napisać taki poradnik ze względu na narzekania mojej młodszej siostry. Mam nadzieję, ę pomoże ludziom. | |
| | | love you Nowy
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pon Maj 16, 2011 2:12 pm | |
| 1. ilu moze być iwanowiczów ? [smiech] 2. nie miałam nigdy alergii/astmy, nie biorę leków. alergia pojawiła sie niedawno, dzień przed biegami, myślałam,że jkeste chora | |
| | | love you Nowy
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Maj 21, 2011 4:55 am | |
| haaaa.. jaki ze mnie geniusz! wym yśliłam, że można się wyżyć na.. SIMSACH!
Tworzę rodzinę "Szkoła" i imiona to nazwiska nauczycieli !!!!!
Potem kuopuję obleśny domek, 1.Śmierć przez porażenie prądem-średnio zabwne... 2.Śmierć przez spalenie- uwiebiam się gapić na palących się nauczycieli! XD 3.Śmerć od much. trzeba baaardzo dłuugo czekać. Korzystam z kodu =) 4. Śmierć w basneie! Warunek:Musi mieć minimum energi 5.Śmierć głodowa... średnioo =)
dalej mi się nie chce pisać XD
niezły sposób, nie ? =) | |
| | | Simma Już coś wie
Liczba postów : 106 Dołączył : 29/04/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Maj 21, 2011 8:37 am | |
| love you po prostu....dziękuję Właśnie zrobiłam taką rodzinkę. Wszyscy podobni....Naszego kochanego nauczyciele od techniki kopnął prąd-bo zmywarka się zepsuła, a on siedział na kałuży i naprawiał Jak go kopnął, to jeszcze żył, więc znowu mu to kazała naprawiać-teraz zadziałało | |
| | | Dżaga Nowy
Liczba postów : 30 Dołączył : 21/05/2011
| Temat: Wkurzająca Qńiara Nie Maj 22, 2011 6:00 am | |
| CZe Mam problem z nauczycielką od anglika (ona uwielbia też konie i ma 2, ale ona je torturuje). Od czasu rozmowy z moją mamą (powiedziała jej że lubię konie i się jednym opiekuje), po rozmowie nauczycielka (Qńiara) wzięła mnie na rozmowę że powinnam się uspokoić (cały czas rozbawiam czymś klasę), a ostatnio przesadziła mnie do 1 ławki (ze złości na nią nawrzeszczałam i powiedziałam że Pan od Niemca mnie też daje do 1 ławki, a tak na mnie z czymś tam wyskoczyła) a na nstępnej lekcji wzięła mnie do zadania (nie miałam połowy) i dała mi 2 (trochę nie sprawiedliwe) i powiedziała mi że moi bracia lepiej się uczą (mają 2 i 3 ) ja jej powiedziała JAASNE... A ona że skąd wiem jak się oni uczą (no przecierz to są moi Bracia), a teraz dostałam 2 i 1 z kartkówki i na 4 nie wychodzę ;( Ale z niej baba :/ | |
| | | Simma Już coś wie
Liczba postów : 106 Dołączył : 29/04/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Nie Maj 22, 2011 10:06 am | |
| Powiedz jej, że wrzeszczenie na uczniów jest karalne, i powiedz, ze sprawdziłaś to na necie (ale powiedz to dopiero, jak zacznie się ostro drzeć). I jeszcze że masz świadków I mówiłaś, że rozbawiasz czymś klasę-jak będzie miała do ciebie o to pretensje, to powiedz, że to nie twoja wina, że niektórzy w tej klasie (wzrok nr1 na nauczyciela: ,,zgadnij debilu o kogo tu chodzi") nie mają poczucia humoru. Na naszą nauczycielkę zadziałało xD | |
| | | Klaudinka10 Nowy
Liczba postów : 6 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pon Lip 11, 2011 7:12 am | |
| | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pon Lip 11, 2011 2:13 pm | |
| Generalnie było mało nauczycieli, których nie lubiłam lub którzy mnie nie lubili... Ale do rzeczy. W gimnazjum miałam nauczycielkę geografii, która do dzisiaj jest dla mnie ogromną tajemnicą. Zawsze zadawałam sobie pytanie, co ona ma takiego w sobie, że na jej lekcjach żadna osoba nie odważyła się nawet pisnąć, w sali panowała idealna cisza. Kobieta nie krzyczała, nie karała naganami, nie robiła karnych kartkówek ani innych badziewi, a jednak potrafiła utrzymać nas w ryzach. To, co robiła dla mnie in plus, to pytanie z poprzednich lekcji zaraz na początku semestru. Jak 2 razy zostałam zapytana na początku semestru, później już wiedziałam, że ona zacznie mnie pytać niedługo po rozpoczęciu kolejnego półrocza i tylko na te lekcje się uczyłam, poza kartkówkami i sprawdzianami. Jak przewidziałam, tak się sprawdziło i po tym jednym pytaniu na semestr miałam już później całe pół roku spokój. W liceum z kolei miałam chemicę, której nikt z klasy nie lubił. Wkurzała się na nas o chronicznie nieprzygotowanie do zajęć. Z racji tego, że nie mogłam rozgryźć jednego czy dwóch tematów, postanowiłam wpaść do niej na zajęcia dodatkowe po godzinach, żeby wytłumaczyła mi zagadnienia, których nie rozumiałam. Od tego momentu miałam u niej fory nawet na sprawdzianach | |
| | | Piękna1999 Nowy
Nick w grze : Piękna1999 Liczba postów : 20 Dołączył : 27/08/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Sie 27, 2011 3:54 am | |
| Ja mam niefajnego pana z WF-u. Wady: Nazywa nas głupią klasą Krzyczy po nas o byle co Pozytywy: Brak | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Sie 27, 2011 4:08 am | |
| Piękna1999 - czy my przypadkiem nie chodzimy do tej samej klasy ? xD U nas jeszcze pani od przyrody jest bardzo wymagająca. I pan od WF-u identyczny jak u Pięknej1999 | |
| | | DusiaKoniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 301 Dołączył : 19/07/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Sie 27, 2011 4:16 am | |
| Ja miałam kiedyś dość niemiłą panią Dyrektor. Nikt jej nie lubił, czepiała się wszystkiego darła się o byle co. Nikt w szkole, ba w całej okolicy jej nie lubił. No i w końcu doczepiła się jednego wybryku chłopaków z mojej klasy i... wylądowała w sądzie . Zwolnili ją i coś tam jeszcze. Potem okazało się, że ona jest lekko psychiczna (aby opisywać szkoda klawiatury). Moja niezastąpiona klasa IIIA - zostaliśmy bohaterami, którzy wyzwolili szkołę z opresji xD. | |
| | | Piękna1999 Nowy
Nick w grze : Piękna1999 Liczba postów : 20 Dołączył : 27/08/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Nie Sie 28, 2011 2:51 am | |
| nadia.amorek nasza pani z przyry ma same zalety, a mój pan nazywa się bryłka, może mamy tylko tę samą szkołę.Bo jest jeszcze jedna pani z przyry, której nikt nie lubi a ja na nią mówię pani ryczałkowa. | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Nie Sie 28, 2011 4:41 am | |
| to jednak nie ta sama. ;p | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Nie Sie 28, 2011 4:49 am | |
| Haha. Co się dzieje w lo na lekcjach to głowa mała. Np na biologii taka wariatka jedna XD Zaczeła się drzeć" Jezu, jezu co tu tak smierdzi? Jezu, palimy się!" A moja koleżanka "No blanciora jaramy, chce pani bucha?" XDD |
| | | DusiaKoniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 301 Dołączył : 19/07/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Nie Sie 28, 2011 5:24 am | |
| APX wesoło masz | |
| | | Vensis Już coś wie
Liczba postów : 158 Dołączył : 21/08/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Wrz 10, 2011 12:25 pm | |
| Nienawidzę baby od wuefu, a w tym roku szkolnym od Edukacji Dla Bezpieczeństwa (nie pytajcie mnie, po co nam to, bo sama nie wiem xd). Na razie miałam z nią tylko wf, więc dało się jakoś przeżyć. Ale w tym roku prowadzi z nami to głupie EdB i muszę powiedzieć, że jak z tego wyciągnę 5, to będzie cud nad cuda. Baba wyświetli na projektorze notatkę z czcionką wielkości...hmm... bardzo małej, "i piszcie se" .Po 5 minutach jestem w połowie notki, a tu ona przełącza i zaczyna tłumaczyć lekcję. No bez jaj, w dodatku na kontrakcie (wydrukowanym), nie podpisała się ręcznie, więc jest on nieważny... masakra normalnie. | |
| | | Róża-chodowca9 Już coś wie
Nick w grze : Róża-chodowca Liczba postów : 183 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sro Paź 05, 2011 5:30 am | |
| Życzę wam jak najlepiej z angielskim.Moja nauczycielka do angielskiego jest taka..no...DENERWUJĄCA!Ona takie soli oceny i sie wydziera i na lekcji otwiera wszystkie okna jakie są! IIIA?jak ja! | |
| | | Piernikowa Mamba Raczkujący
Liczba postów : 82 Dołączył : 07/10/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pią Lis 04, 2011 4:38 am | |
| A ja pamiętam pana od rytmiki w zerówce -.- -Jesteście najgorszą klasą!Nikt nie jest taki głupi jak Wy! albo -Boże!Czemu dałeś mi taką gównianą pracę!k****** Nigdy go nie zapomnę ,przeklinał przy nas,wyzywał Nas,ale powiedziałam mamie,najpierw atak mamy,a potem atak taty na niego,potem niestety...a raczej stety,zwolnili go.Nienawidzę go i go uśmiercę w simsach,buahhahhaha! | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pią Lis 04, 2011 4:54 am | |
| Ja mam świetną od biolo Ciągle jej mało w powietrza w sami i wietrzy bo CO2 jest wszędzie, podusimy się! XDD |
| | | nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Lis 05, 2011 3:09 am | |
| Mam taką super nauczycielke od anglika, że poproastu grr ! -.- nie dośc, że to dopiero mój drugi rok nauki anglika (początkująca grupa) to ona nam całą lekcje po angielsku gada - idzie zwariować !-.- | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pon Lis 28, 2011 12:57 am | |
| Ja mam nowego księdza. NIgdy nikt z klasy nie dostał piątki za test Ja chcę dawnego! Kiedyś [dawny], jak oglądaliśmy film na laptopie, o jakimś tam ludku, który został wrzucony do groty z lwami... MIłe spomnienia. Oglądamy, lwy mają się na niego rzucić to ksiądz się rzucił na mnie. A ja wrzasnęłam na całą klasę Ale potem razem się śmiali, nawet ja i ksiądz. Dlaczego go nie ma Ten nam szykuje niezapowiedziane sprawdziany | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Pon Lis 28, 2011 1:17 am | |
| Ja mam fajnych nauczycieli. xD Klasa 37 osób więc wesoło jest. Tylko na j. polskim jest cisza. Swoją drogą,kilka wpadek jest zaliczonych. 1. Mateusz zamknął główne drzwi do naszej szkoły. Noo i jest j. polski. Nagle słychać dzwonek i ciągle ,,dryń,dryń,dryń,dryń" Naszą nauczycielkę to już denerwowało,poszła otworzyć,a kiedy wróciła pyta się: -Kto to zrobił?! -Ja! Ja to zrobiłem! - powiedział zadowolony Mateusz. -Ty pajacu,jak Cię strzelę w ten pieprzony ryj,to się nie pozbierasz! I śmiech,a zarazem szok. Pamiętam to do dziś. 2. Religia. Najlepsze co może być. Paulina się pyta katechetki: -Ma pani męża? -Nie,nie mam -No to współczuję temu przyszłemu! *Imiona zostały zmienione | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Gru 03, 2011 3:33 am | |
| Ja mam taką gościówkę od angielskiego, co nas wyzywa od debili, nienormalnych itp., mówi ciągle po angielsku (bo my jesteśmy w "lepszej" grupie) i strzela na nas fochy. | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić Sob Gru 03, 2011 4:07 am | |
| - hanka1998 napisał:
- mówi ciągle po angielsku (bo my jesteśmy w "lepszej" grupie) i strzela na nas fochy.
Haha,witaj w klubie. Ja też należę do tej lepszej grupy i babka od nas więcej wymaga. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić | |
| |
| | | | Wkurzający nauczyciel? - czyli jak sobie z tym poradzić | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|