| Shorttiqa photography ;) | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 4:38 am | |
| Hej,moje zdjęcia znajdziecie tu: http://www.photoblog.pl/shorttiqa Lubię robić zdjęcia i robię to z pasją i jak największym profesjonalizmem.Niestety mój chomik nie lubi zdjęć jak coś i ptaki chyba też | |
|
| |
Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 4:57 am | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 5:06 am | |
| Nawet niezłe. Popracuj trochę i myślę, że możesz robić lepsze zdjęcia. |
|
| |
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 5:10 am | |
| - ApplePie napisał:
- Nawet niezłe. Popracuj trochę i myślę, że możesz robić lepsze zdjęcia.
Heh,na razie lepszych nie mogę bo nie mam lustrzany a na dodatek pogoda zła a ja lubię na świeżym powietrzu pracować ;p | |
|
| |
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 5:10 am | |
| - Broszka napisał:
- jesteś boska *.*
Dziękuję | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 5:14 am | |
| Wiecz, dobre zdjęcie da się zrobić wszystkim, nawet telefonem. Ja przez dłuższy czas robiłam cyfrówką i zdjęcia wychodziły dobre. Lustrzanka czasem potrafi robić gorsze zdjęcia niż cyfrówka. Zresztą od lustrzanki nic nie zależy.. tutaj chodzi o obiektywy. To one dają jasność, kolory.. |
|
| |
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 5:21 am | |
| - ApplePie napisał:
- Wiecz, dobre zdjęcie da się zrobić wszystkim, nawet telefonem.
Ja przez dłuższy czas robiłam cyfrówką i zdjęcia wychodziły dobre. Lustrzanka czasem potrafi robić gorsze zdjęcia niż cyfrówka. Zresztą od lustrzanki nic nie zależy.. tutaj chodzi o obiektywy. To one dają jasność, kolory.. Tak wiem,wiem ja aparatem w telefonie zrobiłam takie boskie foto,zero rozmazania,ślicznie kropelki wody wyszły *o* A tak ogółem co sądzisz? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 5:33 am | |
| Ja siedzę w foto już 4 lata. I powiedzenie, że "Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kase, a mistrz martwi się o światło.” Ja już jestem na tym drugim "poziomie" hihi.
Ogólnie to jak mówiłam, popracuj aby nie prześwietlać zdjęć, staraj się je obrabiać w programach graficznych aby nadawać im jeszcze ładniejszych aspektów^^ Na chwilę obecną powiem Ci, że robisz lepsze zdjęcia od nie jednej mojej koleżanki pseudo-fotografki. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 5:34 am | |
| *Ja siedzę w foto już 4 lata. I powiedzenie, że-"Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kase, a mistrz martwi się o światło.”- jest prawdą.
|
|
| |
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 6:03 am | |
| - ApplePie napisał:
*Ja siedzę w foto już 4 lata. I powiedzenie, że-"Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kase, a mistrz martwi się o światło.”- jest prawdą.
Ja już też coś w ten deseń,te 4 lata.Ale i tak naprawdę bym chciała mieć lustrzankę,no wiadomo. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 6:10 am | |
| Z tym sprzętem jest taki problem, że kupisz np. teraz jakiś model a za dwa miesiące wyjdzie coś lepszego a Twój aparat można za grosze kupić praktycznie. Wiem co mówię bo z moim tak było. 2 lata minęło a mojego już nie da się kupić w sklepie a używane po niecałe 1000zł można znaleźć. |
|
| |
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 6:14 am | |
| - ApplePie napisał:
- Z tym sprzętem jest taki problem, że kupisz np. teraz jakiś model a za dwa miesiące wyjdzie coś lepszego a Twój aparat można za grosze kupić praktycznie. Wiem co mówię bo z moim tak było.
2 lata minęło a mojego już nie da się kupić w sklepie a używane po niecałe 1000zł można znaleźć. Właśnie,szczera prawda. Wkurzające.Tak szybko to robią.Niech robią wolniej! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 7:35 am | |
| Firmy prześcigają się w robieniu amatorskich lustrzanek. Ja jak dostanę się do szkoły foto mam zamiar przejść na nieco wyższy jakościowo sprzęt[jak mi się uda..ekhm]. A na tej półce już tak często się nie zmieniają rzeczy. Pełne klatki robione są rzadziej z tego względu, że kupują je tylko zawodowcy, a jeżeli zawodowiec jeden model sobie upatrzy będzie się go trzymał i kupował nawet jak staremu padnie migawka[chociaż wymiana kosztuje około 500zł]. Znam fotografów którzy mają po dwa identyczne modele tego samego body. Więc jak kto woli;) |
|
| |
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 11:21 am | |
| Hmm...ja co prawda lubię pstrykać zdjęcia ale nie wiążę z tym przyszłości Z końmi choć na nich nie jeżdżę,bywa Słyszałaś o studiach konnych czy jakoś tak w Lublinie?Otwierają | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 11:36 am | |
| Właśnie obiło mi się o uszy a raczej przeczytałam, w sumie to musiałabym zobaczyć od A do Z czego by mnie tam nauczyli. Bo nie chcę studiować czegoś co mi się nie przyda, albo jak to dzisiaj powiedziałam "Magister ustawiania przeszkód". |
|
| |
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Nie Kwi 08, 2012 11:59 am | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Shorttiqa photography ;) Pon Kwi 09, 2012 8:02 am | |
| Nowe zdjęcia na fbl | |