Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Muzyka - rap. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Muzyka - rap. Sob Kwi 14, 2012 7:41 am | |
| Słuchacie rapu? Może znacie ciekawe kawałki? Ja ostatnio w końcu dowiedziałam się jak nazywa się ta piosenka: https://www.youtube.com/watch?v=4Fx4mshinO0 Kocham Miuosha. Ma super kawałki, mądre i dają do myślenia. A wy jak myślicie? Mój brat też rapuje *.* Jeden z kawałków: https://www.youtube.com/watch?v=7zhfykNhwb4&feature=related | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Muzyka - rap. Sob Kwi 14, 2012 10:04 am | |
| Twój brat to Cyryl,nieprawdaż ? ;>
---- Słucham..ale rzadko tych teraźniejszych na topie... Lubię posłuchać Liroya,ś.p Magika,Jamala .... | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Muzyka - rap. Sob Kwi 14, 2012 11:30 am | |
| SailorSny kocha rap. Jej się poradź. | |
| Temat: Re: Muzyka - rap. Sob Kwi 14, 2012 11:39 am | |
| https://www.youtube.com/watch?v=kHrEwT9k6vA&feature=BFa&list=FLiShXZxBsrHBGA2MPkho6zA&lf=plpp_video <--Zna ktoś? | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| | | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Muzyka - rap. Sob Kwi 14, 2012 7:54 pm | |
| - Asiaa. napisał:
- Twój brat to Cyryl,nieprawdaż ? ;>
Prawda ; D - Asiaa. napisał:
- https://www.youtube.com/watch?v=kHrEwT9k6vA&feature=BFa&list=FLiShXZxBsrHBGA2MPkho6zA&lf=plpp_video <--Zna ktoś?
Znam :3 | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Muzyka - rap. Sob Kwi 14, 2012 7:54 pm | |
| - Asiaa. napisał:
- Twój brat to Cyryl,nieprawdaż ? ;>
Prawda ; D - Asiaa. napisał:
- https://www.youtube.com/watch?v=kHrEwT9k6vA&feature=BFa&list=FLiShXZxBsrHBGA2MPkho6zA&lf=plpp_video <--Zna ktoś?
Znam :3 | |
| Temat: Re: Muzyka - rap. Nie Kwi 15, 2012 3:04 am | |
| | |
| Temat: Re: Muzyka - rap. Nie Kwi 15, 2012 3:42 am | |
| Zaiste,zapomniałam wspomnieć ,że zaczełam słuchać Waldemara Kasty. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Muzyka - rap. Nie Kwi 15, 2012 4:08 am | |
| Ja słucham :3 Słoń, Paktofonika, Jeden Osiem l, B.R.O, Zawik, GrubSon, O.S.T.R [...] masa tego. ;P | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Muzyka - rap. Nie Kwi 15, 2012 4:24 am | |
| | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Muzyka - rap. Nie Kwi 15, 2012 5:18 am | |
| Kiedyś trochę tego słuchałam, ale dzisiaj nie sięgnęłabym po ten gatunek muzyczny. Moje wyobrażenie na temat artystów jest zgoła inne niż większości społeczeństwa. Choćbym tańczyła na rzęsach, w rapie nie dostrzegę artyzmu, cenzuraącego tą formę sztuki, jaką jest muzyka.
W czasach ostrego buntu przeciwko polityce i normom społecznym słuchałam trochę Keny Arkany - francuskiej raperki, słynącej z ostrego, jak brzytwa jęzora.
Utwór La Rage - Gniew (Rebelia). | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Muzyka - rap. Nie Kwi 15, 2012 5:52 am | |
| Często osoby słuchające rapu, robią to dla 'szpanu' bądź żeby się przypodobać. Nie rozumieją przesłania jakie niesie ta muzyka. Tak samo jak wypowiadanie się: "Rap to *biiiiip*". Nie rozumiesz muzyki- nie słuchaj. Prawda? Trzeba mieć szacunek dla innych rodzajów muzyki, bo np. ja nie dyskryminuje ludzi słuchających np. Popu. Mam nawet przyjaciółkę, która słucha takiej muzyki. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Muzyka - rap. Nie Kwi 15, 2012 8:20 am | |
| - Paulax9 napisał:
- Często osoby słuchające rapu, robią to dla 'szpanu' bądź żeby się przypodobać. Nie rozumieją przesłania jakie niesie ta muzyka. Tak samo jak wypowiadanie się:
"Rap to *biiiiip*". Nie rozumiesz muzyki- nie słuchaj. Prawda? Trzeba mieć szacunek dla innych rodzajów muzyki, bo np. ja nie dyskryminuje ludzi słuchających np. Popu. Mam nawet przyjaciółkę, która słucha takiej muzyki. i z tym się zgodzę. Pamiętam, że kiedyś miałam podobne zdanie jak Sakura, coś typu "oni tylko potrafią kur*wa kur*wa kur*wa cenzura*ać policję". Tak naprawdę taki rap idzie już dzisiaj na szczęście w zapomnienie i tylko Firma tworzy takie coś. Może parę kawałków mają w miarę przyzwoitych.. Ale generalnie ta muzyka jest o życiu i według mnie dobrze na mnie wpływa. Często myślę nad tekstem tych piosenek, po prostu mi się to podoba. (: | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Muzyka - rap. Nie Kwi 15, 2012 9:04 am | |
| - CzekoBoom napisał:
- Paulax9 napisał:
- Często osoby słuchające rapu, robią to dla 'szpanu' bądź żeby się przypodobać. Nie rozumieją przesłania jakie niesie ta muzyka. Tak samo jak wypowiadanie się:
"Rap to *biiiiip*". Nie rozumiesz muzyki- nie słuchaj. Prawda? Trzeba mieć szacunek dla innych rodzajów muzyki, bo np. ja nie dyskryminuje ludzi słuchających np. Popu. Mam nawet przyjaciółkę, która słucha takiej muzyki. i z tym się zgodzę. Pamiętam, że kiedyś miałam podobne zdanie jak Sakura, coś typu "oni tylko potrafią kur*wa kur*wa kur*wa cenzura*ać policję". Tak naprawdę taki rap idzie już dzisiaj na szczęście w zapomnienie i tylko Firma tworzy takie coś. Może parę kawałków mają w miarę przyzwoitych.. Ale generalnie ta muzyka jest o życiu i według mnie dobrze na mnie wpływa. Często myślę nad tekstem tych piosenek, po prostu mi się to podoba. (: Miałam to samo z punk rockiem, ale już dawno odstąpiłam od tej formy muzycznej 'ekspresji'. W tej chwili muzyka ma dla mnie zawierać co najmniej jeden podstawowy element: bogatą melodię w przypadku utworów nieposiadających elementu lirycznego. W przypadku utworu wokalnego, pomijając bogatą w dźwięki linię melodyczną, wokalista ma posiadać bardzo szeroką skalę i dobrą barwę głosu, aby wydobyć z niego naprawdę szeroki wachlarz dźwięków. Dla mnie przykładem głosu doskonałego jest Loreena McKennit, posiadająca 5-ciooktanową skalę głosu i to ona jest dla mnie prawdziwą artystką. Robi coś niesamowitego, niecodziennego, niszowego, co potwierdza jej zmysł artystyczny oraz kunszt. Podobnie, jak np. wokalistki Celtic Woman. Niewielu artystów jest w stanie im dorównać. Sama próbuję im dorównać, śpiewając ich utwory w podobny sposób, jednakże jest to nie lada wyzwanie dla moich strun głosowych Może się mylę, ale to dlatego, że nie siedzę w tym gatunku, jednakże myślę, że w przypadku hip hopu cały sens utworów opiera się na życiu w blokowisku, a tego mam jak nadto dosyć, żyjąc w takiej 'klatce na króliki', jaką jest właśnie blok. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Muzyka - rap. | |
| |
| | | | Muzyka - rap. | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|