Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Włamanie - i usunięcie | |
|
+6Pati...xd EveDallas Sakura koteczek043 Kikyo22 koziorożec 10 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Pon Kwi 16, 2012 2:00 pm | |
| Przed chwilą pierwszy raz, odkąd jestem w grze, zmieniałam hasło do konta. Nie wiedziałam jak dotąd, że na skrzynkę pocztową przychodzi mail potwierdzający chęć zmiany hasła. Jeżeli ktoś zauważył włamanie, powinien przede wszystkim zmienić hasło i na swoim koncie na Howrse i w skrzynce mailowej. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Pon Kwi 16, 2012 10:16 pm | |
| Sakura - Tyle że ja szukałam tego maila, szukałam i go nie było. Ktoś na maila również się włamał, bo w końcu.. hasło było takie same. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Pon Kwi 16, 2012 10:49 pm | |
| Co do haseł. Polecam serwis pytamy.pl Przy rejestracji, zauważysz pomoc do tworzenia hasła. System sprawdza Twoje hasło, mówi ile zajmie jego odgadnięcie i proponuje poprawki, jeśli hasło jest słabe. Sama z pomocą tego systemu ułożyłam hasło na howrse, którego odgadnięcie zajmie 1000 lat. A co do oryginalnego nicku, tu masz zadziwiająco dobry generator. http://www.seventhsanctum.com/generate.php?Genname=darkelfnamer
Ja kuponów staram się długo nie trzymać, chociaż rozumiem Twój żal ze straty ich aż pięciu. Mimo wszystko mam nadzieję, że zostaniesz na Zagrodzie Mgły. Powiem tyle, też kiedyś miałam dobre konto, jednorożce z wysokim PG- jedne z najwyższych w grze, a tu nagle włamanie i klapa. Wszystkim jednorożcom pozamieniali płeć, wyprzedali moje kupony, zakupili drogie konie- nic nie warte, posprzedawali moich GP-owców. Decyzję o usunięciu konta podjełam sama. Wolałam zaczynać od początku z małym stażem, niż z wysokim. |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Wto Kwi 17, 2012 4:50 am | |
| Jakiś czas temu napisałam poradnik dotyczący względnego zabezpieczenia konta dobrym hasłem: http://www.zagroda-mgly.com/t4133-ochrona-konta-wlamania-i-kradzieze. Zdaję sobie sprawę z tego, że każde hasło można złamać. Jednakże posiadając w miarę mocne, można uchronić się przed tzw. pseudohackerami, jakimi są złośliwe dzieciaki, które nie mają bladego pojęcia na temat tej profesji, a jedyne, co posiadają to amatorskie oprogramowanie do łamania prostych haseł, jakie można pozyskać na różnych serwerach. Jeszcze raz pragnę przypomnieć, że prawdziwy hacker nie czyha na żadnego gracza howrse. Szkoda mu na to czasu. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Wto Kwi 17, 2012 5:25 am | |
| A ja trochę przed korzystaniem z takich "sprawdzaczy" ostrzegam - nie wpisujcie dokładnie tego samego hasła którego chcecie użyć. To już jest furtka od zaplecza. Co jakiś czas warto też przeskanować komputer pod kątem keyloggera (w zasadzie niewykrywalnego programiku który zbiera dane wpisane przy pomocy klawiatury, gdzieś nawet widziałam stronę na której można było go ściągnąć)
Sama hasło co jakiś czas zmieniam na przypadkowe kombinacje literek, cyferek i znaków specjalnych, których wpisanie zajmuje mi co prawda sporo czasu, ale wolę to, niż pewnego dnia odczytać "wpisane hasło jest niepoprawne". Można dodatkowo dmuchać na zimne i korzystać z klawiatury ekranowej. | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Wto Kwi 17, 2012 6:07 am | |
| Zrób zrzuty ekranu , opisz całą sprawę Administracji ( na kontakt lub e - mail ) Dodatkowo proś o odzyskanie kuponów
| |
| | | Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Wto Kwi 17, 2012 12:12 pm | |
| Nie boicie się wpisywać na te strony swoich haseł? A co, jeśli dzięki tym stronom ktoś sobie ułatwia dostęp do waszych kont | |
| | | Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Wto Kwi 17, 2012 12:21 pm | |
| | |
| | | Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Wto Kwi 17, 2012 12:23 pm | |
| Mi wyszło, ze będą łamać moje hasło 2 godz.+ Co ciekawe, kiedy dopisałam 1 zajęłoby to 1000 lat więcej.. | |
| | | Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie Wto Kwi 17, 2012 12:33 pm | |
| Hasło mojej koleżanki na innej gre złamaliby w minutę. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Włamanie - i usunięcie | |
| |
| | | | Włamanie - i usunięcie | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach