| OOBE - rozmowy | |
|
+9Diana375. Hoping. gwiazda2002 Uśmieszek Aglyss Sakura CzekoBoom ZetkaEmka ana0000000000 13 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
ana0000000000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ana0000000000 Liczba postów : 520 Dołączył : 01/01/2012
| Temat: OOBE - rozmowy Pon Kwi 16, 2012 11:51 am | |
| Dużo sie o tym rozmawia, więc zakładam ten temat. Udało Ci się kiedyś wejść w ten stan? - Podziel sie wrażeniami! Chcesz spróbować? - Poproś o pomoc! Probowałeś/aś, ale się nie udało? - Jakie były wrażenia? Masz inne pytania? - Pisz! Może ten wątek dojdzie do takiej popularnosci jak mój poprzedni? Zapraszam wszystkich do rozmowy! | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Pon Kwi 16, 2012 11:57 am | |
| Poprzedni? A... KLIK Korzystałam z tej strony. Próbowałam osiągnąć stan "na granicy", ale bardzo długo trwa, zanim zaczynam przysypiać, więc w efekcie tracę koncentrację i gdy to się w końcu dzieje, zasypiam. Jakieś rady...? | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Pon Kwi 16, 2012 11:59 am | |
| - ZetkaEmka napisał:
- Poprzedni? A...
KLIK Korzystałam z tej strony. Próbowałam osiągnąć stan "na granicy", ale bardzo długo trwa, zanim zaczynam przysypiać, więc w efekcie tracę koncentrację i gdy to się w końcu dzieje, zasypiam. Jakieś rady...? Poprzedni nie o OOBE, na zagrodzie: Największy Koszmar, który wydarzył się na żywo | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Pon Kwi 16, 2012 12:02 pm | |
| Aha. | |
|
| |
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Pon Kwi 16, 2012 12:28 pm | |
| Mi się wydaje ciekawe, chociaż według mnie to chyba po prostu sen na jawie. Tzn myśląc o czymś przed snem jest szansa, że to nam się przyśni... No więc skoro będziemy tak tego pragnąć - a jak definicja snu mówi "sen to niegroźne spełnianie marzeń na niby"... Ale kto wie, może to faktycznie prawda? | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Pon Kwi 16, 2012 12:38 pm | |
| Człowiek tak czy siak w trakcie głębokiego snu 'uprawia' coś podobnego do OOBE czyli przez sen nadświadomość może przenieść się w różne rejony świata, gdy mózg przechodzi ze stanu alfa (drzemka) w stan theta (głęboki trans). Dlatego też nie takie dziwne jest zjawisko zwane deja vu, gdyż w trakcie snu możemy być w miejscach, w których nigdy wcześniej nie byliśmy, a kiedyś możemy być czy robimy rzeczy, których dotąd nie robiliśmy, a przyjdzie nam robić | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 6:51 am | |
| - Sakura napisał:
- Człowiek tak czy siak w trakcie głębokiego snu 'uprawia' coś podobnego do OOBE czyli przez sen nadświadomość może przenieść się w różne rejony świata, gdy mózg przechodzi ze stanu alfa (drzemka) w stan theta (głęboki trans). Dlatego też nie takie dziwne jest zjawisko zwane deja vu, gdyż w trakcie snu możemy być w miejscach, w których nigdy wcześniej nie byliśmy, a kiedyś możemy być czy robimy rzeczy, których dotąd nie robiliśmy, a przyjdzie nam robić
Jeśli dobrze zrozumiałam, mówisz o stanie LD. To sen świadomy, podczas którego dusza pozostaje w ciele. Zaś OOBE polega na tym, ze dusza wychodzi z ciała i może podróżować. Oczywiście my wszystko kontrolujemy. | |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 8:52 am | |
| Po przeczytaniu podanej przez Zetkę strony muszę przyznać, że mnie to zainteresowało. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 9:15 am | |
| - Uśmieszek napisał:
- Po przeczytaniu podanej przez Zetkę strony muszę przyznać, że mnie to zainteresowało.
Uśmieszku, już dawno temu czytałam o tzw. dzieciach indygo, które rzekomo posiadają ponadnaturalne zdolności, jednakże nie chce mi się w to trochę wierzyć. W tej chwili panuje moda na New Age, którego jednym z elementów jest właśnie stan OOBE czy słynne dzieci indygo, których jest teraz wysyp, jak grzybów po deszczu, a które widzą aury, słyszą cudze myśli i potrafią kontrolować czas, jak szamani meksykańscy. Nie wiem, może jestem jeszcze człowiekiem starej generacji, ale coś, co staje się powoli normą jest dla mnie czystym dziwactwem mimo, że niegdyś miałam właśnie takie zainteresowania. | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 9:37 am | |
| - Sakura napisał:
- Uśmieszek napisał:
- Po przeczytaniu podanej przez Zetkę strony muszę przyznać, że mnie to zainteresowało.
Uśmieszku, już dawno temu czytałam o tzw. dzieciach indygo, które rzekomo posiadają ponadnaturalne zdolności, jednakże nie chce mi się w to trochę wierzyć. W tej chwili panuje moda na New Age, którego jednym z elementów jest właśnie stan OOBE czy słynne dzieci indygo, których jest teraz wysyp, jak grzybów po deszczu, a które widzą aury, słyszą cudze myśli i potrafią kontrolować czas, jak szamani meksykańscy. Nie wiem, może jestem jeszcze człowiekiem starej generacji, ale coś, co staje się powoli normą jest dla mnie czystym dziwactwem mimo, że niegdyś miałam właśnie takie zainteresowania. Dzieci indygo? Pierwszy raz o czymś takim słyszę. A one nabywają te umiejętności czy posiadają je od urodzenia? | |
|
| |
gwiazda2002 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : gwiazda2002 Liczba postów : 1473 Dołączył : 19/12/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 9:45 am | |
| Ja bym chciała spróbować ale nie wiem jak... | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 9:47 am | |
| - gwiazda2002 napisał:
- Ja bym chciała spróbować ale nie wiem jak...
Na zapytaj.com.pl są dobre poradniki o OOBE | |
|
| |
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 9:50 am | |
| - Aglyss napisał:
- gwiazda2002 napisał:
Na zapytaj.com.pl są dobre poradniki o OOBE Nie wierzcie poradą niedoświadczonych. | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 9:57 am | |
| - Paulax9 napisał:
- Aglyss napisał:
- gwiazda2002 napisał:
Na zapytaj.com.pl są dobre poradniki o OOBE Nie wierzcie poradą niedoświadczonych. No wiesz, mnie jeden z poradników pomógł | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 10:10 am | |
| - Aglyss napisał:
- Sakura napisał:
- Uśmieszek napisał:
Uśmieszku, już dawno temu czytałam o tzw. dzieciach indygo, które rzekomo posiadają ponadnaturalne zdolności, jednakże nie chce mi się w to trochę wierzyć. W tej chwili panuje moda na New Age, którego jednym z elementów jest właśnie stan OOBE czy słynne dzieci indygo, których jest teraz wysyp, jak grzybów po deszczu, a które widzą aury, słyszą cudze myśli i potrafią kontrolować czas, jak szamani meksykańscy. Nie wiem, może jestem jeszcze człowiekiem starej generacji, ale coś, co staje się powoli normą jest dla mnie czystym dziwactwem mimo, że niegdyś miałam właśnie takie zainteresowania. Dzieci indygo? Pierwszy raz o czymś takim słyszę. A one nabywają te umiejętności czy posiadają je od urodzenia? Podobno posiadają je od urodzenia, ale nie wiem, na ile jest to prawdą. Jedno jest pewne, nie należę do tej generacji ludzi, jestem zwyczajna, jak kiełbasa zwyczajna, pospolita, jak miliardy innych ludzi, bez żadnych nadprzyrodzonych umiejętności, dlatego podchodzę do tego wszystkiego z pewnym sceptycyzmem, chociaż nie wykluczam zaistnienia pewnych rzeczy. | |
|
| |
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 11:56 am | |
| - Sakura napisał:
- Aglyss napisał:
- Sakura napisał:
- Uśmieszek napisał:
Uśmieszku, już dawno temu czytałam o tzw. dzieciach indygo, które rzekomo posiadają ponadnaturalne zdolności, jednakże nie chce mi się w to trochę wierzyć. W tej chwili panuje moda na New Age, którego jednym z elementów jest właśnie stan OOBE czy słynne dzieci indygo, których jest teraz wysyp, jak grzybów po deszczu, a które widzą aury, słyszą cudze myśli i potrafią kontrolować czas, jak szamani meksykańscy. Nie wiem, może jestem jeszcze człowiekiem starej generacji, ale coś, co staje się powoli normą jest dla mnie czystym dziwactwem mimo, że niegdyś miałam właśnie takie zainteresowania. Dzieci indygo? Pierwszy raz o czymś takim słyszę. A one nabywają te umiejętności czy posiadają je od urodzenia? Podobno posiadają je od urodzenia, ale nie wiem, na ile jest to prawdą. Jedno jest pewne, nie należę do tej generacji ludzi, jestem zwyczajna, jak kiełbasa zwyczajna, pospolita, jak miliardy innych ludzi, bez żadnych nadprzyrodzonych umiejętności, dlatego podchodzę do tego wszystkiego z pewnym sceptycyzmem, chociaż nie wykluczam zaistnienia pewnych rzeczy. O tych dzieciach indygo nigdy nie słyszałam, szczerze mówiąc. Ale to nic nie znaczy, ostatnio odcinam się od świata. Chyba jakaś moda teraz na te nadprzyrodzone zjawiska i zdolności. Mnie to zaciekawiło, jak każda nieznana mi rzecz, próbować nie mam zamiaru. Jeszcze gdzieś odfrunę. Co beze mnie zrobicie? XD | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 1:05 pm | |
| Jak dajecie takie długie cytaty, to bierzcie spoilery, proszę. O dzieciach indygo też nie słyszałam. Brak mi cierpliwości... Paula, jak jesteś "doświadczona", to daj własne porady... | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 1:08 pm | |
| - Aglyss napisał:
- Paulax9 napisał:
- Aglyss napisał:
- gwiazda2002 napisał:
Na zapytaj.com.pl są dobre poradniki o OOBE Nie wierzcie poradą niedoświadczonych. No wiesz, mnie jeden z poradników pomógł Równie dobrze mogą zaszkodzić. Grozi to pozostaniem na 'tamtym' świecie. | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 1:09 pm | |
| - ZetkaEmka napisał:
- Brak mi cierpliwości... Paula, jak jesteś "doświadczona", to daj własne porady...
Dam, ale jutro, bo dzisiaj nie mam dostepu do swojego komputera i trudno mi się tutaj pisze, poza tym przepisywałam cały dzień (Grr!) zeszyty ; xx | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Wto Kwi 17, 2012 1:11 pm | |
| Nadprzyrodzone zjawiska/ zdolnosci nie koniecznie sa cudzym wymysłem... | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Czw Kwi 19, 2012 11:36 am | |
| Ja próbowałam wejść w stan OOBE.Teraz nie próbuję bo ostatnim razem w "tamtym" świecie zostałam ok. 2 dni | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Czw Kwi 19, 2012 11:39 am | |
| - Paulax9 napisał:
- Aglyss napisał:
- Paulax9 napisał:
- Aglyss napisał:
- gwiazda2002 napisał:
Na zapytaj.com.pl są dobre poradniki o OOBE Nie wierzcie poradą niedoświadczonych. No wiesz, mnie jeden z poradników pomógł Równie dobrze mogą zaszkodzić. Grozi to pozostaniem na 'tamtym' świecie. No i widzicie?Lepiej ''przez tamten świat'' lepiej bym tego nie próbowała ale to tylko moje zdanie... | |
|
| |
Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Czw Kwi 19, 2012 11:54 am | |
| - Diana375. napisał:
- Ja próbowałam wejść w stan OOBE.Teraz nie próbuję bo ostatnim razem w "tamtym" świecie zostałam ok. 2 dni
A co wtedy się działo z twym ciałem na ziemi ? Nie chodziłaś do szkoły?Pamiętasz coś z tamtego świata ? | |
|
| |
Aangelika101 Już coś wie
Nick w grze : Aangelika101 Liczba postów : 242 Dołączył : 15/02/2012
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Czw Kwi 19, 2012 11:54 am | |
| co do OOBE, próbuje i nic. a co do tych dzieci indygo, to widzenia aury łatwo się nauczyć ja korzystałam z jednego poradnika i umiem, ale nie korzystam. tzn ja muszę sie na kimś skupić. pamiętam jak na lekcji religii skupiłam sie na księdzu... wydaje sie że wokół osoby jest mgła. to jest super xD Podajcie najlepsze sposoby na wejście w stan OOBE bo mnie to nigdy nie wychodzi | |
|
| |
Aangelika101 Już coś wie
Nick w grze : Aangelika101 Liczba postów : 242 Dołączył : 15/02/2012
| |
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Czw Kwi 19, 2012 12:52 pm | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Czw Kwi 19, 2012 12:53 pm | |
| | |
|
| |
Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Pią Kwi 20, 2012 6:05 am | |
| | |
|
| |
Kuilu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Chantilly. Liczba postów : 395 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Pią Kwi 20, 2012 7:02 am | |
| Hmm, ciekawie brzmi. Spróbujemy, w końcu trzeba ryzykować nie? | |
|
| |
| Temat: Re: OOBE - rozmowy Pią Kwi 20, 2012 7:22 am | |
| Diana - nie kłam. W OOBE nie można wejść na tak długo. Byłoby to nie logiczne. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: OOBE - rozmowy | |
| |
|
| |
| OOBE - rozmowy | |
|