Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Konie w filmach, bajkach, książkach... | |
|
+13hanka1998 Philipek Malto nevinowa Bonny2 Simma Star-x3 wizna1 Koralikowa. Corrida Nevarra Lubelak MysticsDream 17 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Czw Sie 18, 2011 2:10 pm | |
| Z mojej strony zaliczony "Ruffian" (online, youtube) - dorwałam ten film tylko dlatego, że na howrse, jak pewnie wiecie, roi się od peanów pochwalnych na cześć tej klaczy Jako że nie wiedziałam "o so chozi", trzeba się było dokształcić Obejrzałam i nie żałuję - naprawdę dobry film, niektóre momenty powalające. Szkoda tak zdolnej klaczy... aż żal, że nie pozostawiła po sobie potomstwa - bo nie pozostawiła, prawda? Wyobrażacie sobie źrebię po niej i Foolish Pleasure? Taka tam składanka z kadrami z filmu + opis historii klaczy. Aktualnie czaję się na "Niezwyciężonego Secretariata" (bittorrent w użyciu), jednak przyznam się, boję się trochę tego filmu... Disney, jak to Disney, lubi ukwiecać i łagodzić rzeczywistość - w sumie od tego jest. Nie chciałabym, by z historii tego konia zrobili ciepłe kluchy. Link do teasera filmu "Secretariat" Poza tym mam za sobą "Seabiscuita" - na ten moment to chyba najlepsza produkcja o świecie koni, jaką widziałam. I podoba mi się motto: "Our horse is too small, our jockey is too big, our trainer is too old, and I'm too dumb to know the difference" Ku przypomnieniu, "Seabiscuit". | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Wto Lis 01, 2011 1:40 pm | |
| Wyszperany kolejny film - "Mów mi Jackie A.". - KLIK Nastoletni Tommy Braxxton (Grant Barker) dowiaduje się, że jego ojciec nigdy nie wróci z wojny w Iraku. Z dnia na dzień cała rodzina wpada w kłopoty finansowe. Mama chłopaka musi sprzedać część zwierząt hodowanych na rodzinnej farmie. Jako pierwsze swoje pastwiska opuszczają konie. Mimo to lokalny bank nadal chce przejąć gospodarstwo, w którym wychowywał się Tommy. Na szczęście dzielny mały Braxxton ma jeszcze muła o imieniu Jackie A. To nietypowe, gadające zwierzę dostał od Dodge’a Davisa (Kevin Sorbo). Ten niesympatyczny mężczyzna od pewnego czasu zaleca się do matki chłopca. Jackie A. zamierza pomóc Tommy’emu, chce wystartować i wygrać główną nagrodę w lokalnej gonitwie. reż. Andrew Stevens wyk. Grant Barker, Kevin Sorbo, Siri Baruc | |
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Wto Sty 10, 2012 12:24 pm | |
| I ostatnio reklamowany "Czas wojny", wersja niestety z napisami, za to całkiem niezła jakość: KLIK W 1914 roku Joey, piękny, gniady źrebak z charakterystyczną białą kreską na nosie, zostaje sprzedany armii i rzucony w wir wojny na Froncie Zachodnim. Wraz ze swoim oficerem bierze udział w walce przeciw wrogom, będąc świadkiem koszmaru bitew we Francji. Nawet w zrujnowanych okopach odwaga Joey'ego wzrusza otaczających go żołnierzy. Koń znajduje wśród nich ciepło i nadzieję. Jednak wciąż tęskni za Albertem, synem farmera, którego opuścił. Czy będzie mu dane jeszcze kiedyś zobaczyć prawdziwego pana? | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Wto Sty 10, 2012 1:52 pm | |
| Chciałam na to iśc do kina z koleżanką. Ale na stronie mojego kina nic na temat tego filmu nie pisze.
Ja oglądałam takie filmy o koniach: 1. Flicka,Flicka 2 2. Ed,koń który mówi 3. Zaklinacz koni 4. Skok po marzenia 5. Wyścig marzeń 6. Ruffian 7. Mustang z dzikiej doliny 8. Zebra z klasą 9. Niepokonany Seabiscuit 10. Niezwyciężony Secretariat 11. Okruszek i Piegus
| |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Wto Sty 10, 2012 1:55 pm | |
| Oj... Muszę obejżec "Czas wojny"... Podobała mi się reklama, a o filmie wolę nie myślec... | |
| | | MysticsDream Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 27/03/2011
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Sro Lut 29, 2012 1:30 pm | |
| Oj Oj ! Troszkę mnie tu nie było ! ;> W weekend postaram się uaktualnić naszą magiczną listę ! ! Jeśli komuś przypomniałoby się jeszcze coś, to serdecznie zapraszam do podzielenia się z nami tytułami! : )
War Horse (Czas Wojny) - oglądałam ostatnio i przyznać muszę że byłam szczerze zauroczona tym filmem. Polecam, ponieważ warty obejrzenia! Choćby ze względu na same efekty : ) | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Sro Lut 29, 2012 2:28 pm | |
| Książki: 'Czarny diament' - nie pamiętam autora xD |
| | | asia98999 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : asia98999 Liczba postów : 423 Dołączył : 13/11/2011
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Czw Mar 01, 2012 6:07 am | |
| Co do Czasu Wojny - dzisiaj jadę na to do kina | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Czw Mar 01, 2012 6:11 am | |
| o Jezu. aż tyle tego jest o koniach? :O | |
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Pon Cze 25, 2012 6:49 am | |
| Flicka 3 jakby ktoś chciał obejrzeć http://www.playtube.pl/51693-flicka-3-2012-lektor-pl.html | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Pon Cze 25, 2012 8:10 am | |
| Nev, muszę w takim razie to obejrzeć. Jakby ktoś chciał zobaczyć Ruffian - jest w wersji polskiej na YT: KLIK Właśnie go oglądam. | |
| | | zuzu_zozol W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Bośka Liczba postów : 326 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Sro Sie 29, 2012 1:55 pm | |
| Ja tylko czytałam "Heartland"
Można do książek dopisać: "Klub "W siodle" " | |
| | | deccot Raczkujący
Nick w grze : deccot Liczba postów : 73 Dołączył : 21/08/2012
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... Czw Sie 30, 2012 5:14 am | |
| jest jeszcze nowa seria książek 'W Siodle' | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Konie w filmach, bajkach, książkach... | |
| |
| | | | Konie w filmach, bajkach, książkach... | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |