Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Brushe | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Brushe Sob Kwi 28, 2012 1:54 pm | |
| Proszę, pomóżcie...Nie mogę rozpakować brushe'a do Gimpa. Ściągam go sobie, wpakowuję do odpowiedniego folderu, ale w pędzlach w Gimpie go nie ma, co robić?! |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Brushe Sob Kwi 28, 2012 11:41 pm | |
| A możesz po kolei napisać co robisz? W jakim formacie pobierasz pliki, do jakiego się rozpakowały, gdzie wkleiłaś (dokładną ścieżkę)? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Brushe Nie Kwi 29, 2012 1:12 am | |
| Działałam według "instrukcji" na wydarzeniach Howrse. Robiłam tak: 1. Weszłam na DeviantArt, wpisałam 'gimp brushes', 2. znalazłam odpowiedni, kliknęłam 'pobierz plik', 3. zapisał się, przeniosłam go chwilowo na pulpit, 4. kliknęłam na niego, włączył się 'winrar' czy coś takiego, 5. kliknęłam 'wpakuj do', 6. i teraz nie wiem, czy na pewno to jest dobrze: wpakowałam do C:\Program Files (x86)\GIMP-2.0\share\gimp\2.0\brushes 7. weszłam w gimpa i pędzli nie było:( I moje pytanie. Co jest źle? |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Brushe Nie Kwi 29, 2012 4:11 am | |
| Wypakuj ten plik z dA na pulpit jeszcze raz i zobacz co Ci się pojawi. Ogólnie powinnaś wkleić plik z brushem do tego folderu: C:\Users\nazwa_uzytkownika\.gimp-2.6\brushes
GIMP tworzy swój folder w dokumentach użytkownika, do którego wrzuca się wszystko co się ściąga - brushe, patterny, gradienty i wszelkie efekty | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Brushe Nie Kwi 29, 2012 6:47 am | |
| Ok, dziękuję Ci bardzo, spróbuję |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Brushe | |
| |
| | | | Brushe | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |