Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Blup arabów | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
sayuri962 Już coś wie
Nick w grze : sayuri962 Liczba postów : 117 Dołączył : 26/07/2011
| Temat: Blup arabów Nie Kwi 29, 2012 12:20 pm | |
| Potrzebuję pomocy przy blupowaniu arabów. Widziałam już wiele takich "planów treningu" ale żadnego nie mogłam zrozumieć dlatego chciałabym prosić o to by ktoś mi jasno wytłumaczył jak się je blupuje. Na co wysyła i jak długo. Z góry dzięki | |
| | | poziomka22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : poziomka22 Liczba postów : 2369 Dołączył : 31/07/2011
| Temat: Re: Blup arabów Nie Kwi 29, 2012 2:14 pm | |
| Ja mogę Ci pomóc. Napisz na howrse. : ) | |
| | | .Klaudi96. Raczkujący
Liczba postów : 66 Dołączył : 29/04/2012
| Temat: Re: Blup arabów Nie Kwi 29, 2012 2:33 pm | |
| Wszystkie akcje jakie wykonujesz z koniem (tylko trening :p) np. lekcje, zawody, przejażdżki wliczają się do Blup'a | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Blup arabów Nie Kwi 29, 2012 2:53 pm | |
| - .Klaudi96. napisał:
- Wszystkie akcje jakie wykonujesz z koniem (tylko trening :p) np. lekcje, zawody, przejażdżki wliczają się do Blup'a
Małe sprostowanie - lekcje nie wliczają się do BLUP Co do treningu araba, osobiście (po tym, jak koń osiągnie już dorosłość) zabrałabym się za: 1. krótkie przejażdżki galopem, aż do chwili, gdy nie będą dodawały umiejętności; 2. długie przejażdżki stromym stokiem, aż do chwili, gdy nie będą dodawały umiejętności; 3. trening ujeżdżenia, do zapełnienia paska; 4. trening prędkości, do zapełnienia paska; 5. udział w wyścigach galopem, kłusem, przełaje, do chwili, aż wytrzymałość, prędkość i ujeżdżenie nie będą dodawały umiejętności (ujeżdżenie i prędkość będą pogrubione); 6. trening wytrzymałości, do zapełnienia paska, a tym samym pogrubienia umiejętności; 7. dobicie do 10 lat - koń powinien mieć 100 BLUP. | |
| | | sayuri962 Już coś wie
| Temat: Re: Blup arabów Nie Kwi 29, 2012 2:56 pm | |
| - .Klaudi96. napisał:
- Wszystkie akcje jakie wykonujesz z koniem (tylko trening :p) np. lekcje, zawody, przejażdżki wliczają się do Blup'a
Wiem co to jest blup i z np pinto nie mam problemu ale arabów nie blupowałam | |
| | | sayuri962 Już coś wie
| Temat: Re: Blup arabów Nie Kwi 29, 2012 2:57 pm | |
| - Malto napisał:
- .Klaudi96. napisał:
Małe sprostowanie - lekcje nie wliczają się do BLUP
Co do treningu araba, osobiście (po tym, jak koń osiągnie już dorosłość) zabrałabym się za: 1. krótkie przejażdżki galopem, aż do chwili, gdy nie będą dodawały umiejętności; 2. długie przejażdżki stromym stokiem, aż do chwili, gdy nie będą dodawały umiejętności; 3. trening ujeżdżenia, do zapełnienia paska; 4. trening prędkości, do zapełnienia paska; 5. udział w wyścigach galopem, kłusem, przełaje, do chwili, aż wytrzymałość, prędkość i ujeżdżenie nie będą dodawały umiejętności (ujeżdżenie i prędkość będą pogrubione); 6. trening wytrzymałości, do zapełnienia paska, a tym samym pogrubienia umiejętności; 7. dobicie do 10 lat - koń powinien mieć 100 BLUP.
okay spróbuję dzięki | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Blup arabów | |
| |
| | | | Blup arabów | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|