Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Blup arabów

Go down 
4 posters
AutorWiadomość
sayuri962
Już coś wie
sayuri962

Nick w grze : sayuri962
Liczba postów : 117

Blup arabów Empty
PisanieTemat: Blup arabów   Blup arabów I_icon_minipostNie Kwi 29, 2012 12:20 pm

Potrzebuję pomocy przy blupowaniu arabów. Widziałam już wiele takich "planów treningu" ale żadnego nie mogłam zrozumieć dlatego chciałabym prosić o to by ktoś mi jasno wytłumaczył jak się je blupuje. Na co wysyła i jak długo.
Z góry dzięki Smile
Powrót do góry Go down
poziomka22
Przyjaciel Zagrody
poziomka22

Nick w grze : poziomka22
Liczba postów : 2369

Blup arabów Empty
PisanieTemat: Re: Blup arabów   Blup arabów I_icon_minipostNie Kwi 29, 2012 2:14 pm

Ja mogę Ci pomóc. Napisz na howrse. : )
Powrót do góry Go down
.Klaudi96.
Raczkujący
.Klaudi96.

Liczba postów : 66

Blup arabów Empty
PisanieTemat: Re: Blup arabów   Blup arabów I_icon_minipostNie Kwi 29, 2012 2:33 pm

Wszystkie akcje jakie wykonujesz z koniem (tylko trening :p) np. lekcje, zawody, przejażdżki wliczają się do Blup'a
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

Blup arabów Empty
PisanieTemat: Re: Blup arabów   Blup arabów I_icon_minipostNie Kwi 29, 2012 2:53 pm

.Klaudi96. napisał:
Wszystkie akcje jakie wykonujesz z koniem (tylko trening :p) np. lekcje, zawody, przejażdżki wliczają się do Blup'a
Małe sprostowanie - lekcje nie wliczają się do BLUP Smile

Co do treningu araba, osobiście (po tym, jak koń osiągnie już dorosłość) zabrałabym się za:
1. krótkie przejażdżki galopem, aż do chwili, gdy nie będą dodawały umiejętności;
2. długie przejażdżki stromym stokiem, aż do chwili, gdy nie będą dodawały umiejętności;
3. trening ujeżdżenia, do zapełnienia paska;
4. trening prędkości, do zapełnienia paska;
5. udział w wyścigach galopem, kłusem, przełaje, do chwili, aż wytrzymałość, prędkość i ujeżdżenie nie będą dodawały umiejętności (ujeżdżenie i prędkość będą pogrubione);
6. trening wytrzymałości, do zapełnienia paska, a tym samym pogrubienia umiejętności;
7. dobicie do 10 lat - koń powinien mieć 100 BLUP.

Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
sayuri962
Już coś wie
sayuri962

Blup arabów Empty
PisanieTemat: Re: Blup arabów   Blup arabów I_icon_minipostNie Kwi 29, 2012 2:56 pm

.Klaudi96. napisał:

Wiem co to jest blup i z np pinto nie mam problemu ale arabów nie blupowałam
Powrót do góry Go down
sayuri962
Już coś wie
sayuri962

Blup arabów Empty
PisanieTemat: Re: Blup arabów   Blup arabów I_icon_minipostNie Kwi 29, 2012 2:57 pm

Malto napisał:
.Klaudi96. napisał:
Małe sprostowanie - lekcje nie wliczają się do BLUP Smile

Co do treningu araba, osobiście (po tym, jak koń osiągnie już dorosłość) zabrałabym się za:
1. krótkie przejażdżki galopem, aż do chwili, gdy nie będą dodawały umiejętności;
2. długie przejażdżki stromym stokiem, aż do chwili, gdy nie będą dodawały umiejętności;
3. trening ujeżdżenia, do zapełnienia paska;
4. trening prędkości, do zapełnienia paska;
5. udział w wyścigach galopem, kłusem, przełaje, do chwili, aż wytrzymałość, prędkość i ujeżdżenie nie będą dodawały umiejętności (ujeżdżenie i prędkość będą pogrubione);
6. trening wytrzymałości, do zapełnienia paska, a tym samym pogrubienia umiejętności;
7. dobicie do 10 lat - koń powinien mieć 100 BLUP.

okay spróbuję dzięki Smile
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Blup arabów Empty
PisanieTemat: Re: Blup arabów   Blup arabów I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Blup arabów
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: