| Majkowe bazgroły myszkowe | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Majka Już coś wie
Liczba postów : 279 Dołączył : 24/12/2011
| Temat: Majkowe bazgroły myszkowe Sro Maj 02, 2012 9:56 am | |
| Witajcie! Od jakiegoś czasu mam na komputerze zainstalowanego Gimpa, ale jak się nad tym głębiej zastanowić to ten program jest dla mnie czarną magią. Potrafię rysować jedynie pędzlem i przesadnie rozmazywać konie xD Dlatego postanowiłam się wreszcie zmobilizować. Jako, że kolorowanie było zupełną porażką na razie pokażę wam owoc kilkugodzinnej męczarni z pędzelkiem. Teraz jestem na etapie rysowania ze zdjęć, gdyż rysowanie z pamięci myszką przerasta wąskie granice moich możliwości. Jeśli ktoś chciałby poćwiczyć na moim brzydactwie (w co szczerze wątpię xD) to będę zaszczycona i chętnie zobaczę efekty pracy | |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Czw Maj 03, 2012 2:40 am | |
| Jak to jest brzydactwo, to moje linearty to brak brzydactwa XD TO JEST PRZEPIĘKNE! | |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Czw Maj 03, 2012 2:52 am | |
| - stewardessa napisał:
- Jak to jest brzydactwo, to moje linearty to brak brzydactwa XD
TO JEST PRZEPIĘKNE! Oj tam, oj tam xD Muszę się wziąć w garść i ćwiczyć kolorowanie, bo to istny koszmar | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Czw Maj 03, 2012 3:16 am | |
| Ładny . Dołóż mu resztę i można go do CP zrobić | |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Czw Maj 03, 2012 3:51 am | |
| - MrsKopytko napisał:
- Ładny . Dołóż mu resztę i można go do CP zrobić
Ta, gdyby znalazł się ktoś kto by pokolorował xD Na razie próbuję zrobić mrocznego czerwonka, ale pewnie wyjdzie z niego jakiś rozmazaniec, a nie koń No, ale jak trochę mu dorobię części ciała (po straceniu półtorej godziny życia pokolorowałam mu łeb i to kiepsko) to pokażę. | |
|
| |
Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Czw Maj 03, 2012 12:54 pm | |
| Ja ci go mogę pokolorować xD Już łeb zrobiłam, tylko nie jestem pewna, czy dobrze nałożyłam cień i światło... | |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 12:51 am | |
| - Evangeline napisał:
- Ja ci go mogę pokolorować xD Już łeb zrobiłam, tylko nie jestem pewna, czy dobrze nałożyłam cień i światło...
Hehe, fajnie fajnie Ja nałożyłabym jeszcze cienie na łeb, a jak chcesz to mogę narysować ci lineart do ćwiczeń jakiegoś kunia w całej swej okazałości Tylko podeślij mi jakieś fajne zdjęcie
Ostatnio zmieniony przez Majka dnia Pią Maj 04, 2012 1:19 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 1:16 am | |
| Dobra, trochę nabazgrałam. Wiem idealne to nie jest (pewnie nawet do głosowania by nie przeszło), ale zapowiedziałam, że wstawię to słowa dotrzymam ;D PS. Czy ktoś wie jak w gimpie zapisać obrazek, żeby była przezroczystość? Bo chociaż na warstwach ją mam to po zapisaniu w formacie png tło jest białe. Natomiast jeśli zapisuję w formacie, który podsuwa mi Gimp, czyli xcf to nie da się konia zhostingować na imageshack. | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 2:31 am | |
| | |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 2:33 am | |
| - koziorożec napisał:
- Ja zapisuję w png
Aha, a jest wtedy przezroczystość? Bo ja jak zapisałam w png to wyskoczyła mi ramka, że png nie obsługuje przezroczystości czy coś w tym guście i zapisało się z białym tłem :/ | |
|
| |
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 2:37 am | |
| - Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Ja zapisuję w png
Aha, a jest wtedy przezroczystość? Bo ja jak zapisałam w png to wyskoczyła mi ramka, że png nie obsługuje przezroczystości czy coś w tym guście i zapisało się z białym tłem :/ U mnie jest. Mam przezroczyste tło i w ogóle jest ok | |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 3:20 am | |
| - koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Ja zapisuję w png
Aha, a jest wtedy przezroczystość? Bo ja jak zapisałam w png to wyskoczyła mi ramka, że png nie obsługuje przezroczystości czy coś w tym guście i zapisało się z białym tłem :/ U mnie jest. Mam przezroczyste tło i w ogóle jest ok Kurka, to co u mnie jest nie tak? A nie wyskakuje ci żadna ramka? Jeśli tak to co w niej klikasz? | |
|
| |
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 3:37 am | |
| - Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Ja zapisuję w png
Aha, a jest wtedy przezroczystość? Bo ja jak zapisałam w png to wyskoczyła mi ramka, że png nie obsługuje przezroczystości czy coś w tym guście i zapisało się z białym tłem :/ U mnie jest. Mam przezroczyste tło i w ogóle jest ok
Kurka, to co u mnie jest nie tak? A nie wyskakuje ci żadna ramka? Jeśli tak to co w niej klikasz? Nie. Robisz od razu na przezroczystym tle?? | |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 3:39 am | |
| - koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Ja zapisuję w png
Aha, a jest wtedy przezroczystość? Bo ja jak zapisałam w png to wyskoczyła mi ramka, że png nie obsługuje przezroczystości czy coś w tym guście i zapisało się z białym tłem :/ U mnie jest. Mam przezroczyste tło i w ogóle jest ok
Kurka, to co u mnie jest nie tak? A nie wyskakuje ci żadna ramka? Jeśli tak to co w niej klikasz? Nie. Robisz od razu na przezroczystym tle?? Tak, cały czas na "kwadracikach". | |
|
| |
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 3:43 am | |
| - Spoiler:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Ja zapisuję w png
Kurka, to co u mnie jest nie tak? A nie wyskakuje ci żadna ramka? Jeśli tak to co w niej klikasz? Nie. Robisz od razu na przezroczystym tle??
Tak, cały czas na "kwadracikach". Hmmmm. Jakiego masz Gimpa? Choć i tak pewnie nie ma różnicy | |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 3:49 am | |
| - koziorożec napisał:
- Spoiler:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Ja zapisuję w png
Kurka, to co u mnie jest nie tak? A nie wyskakuje ci żadna ramka? Jeśli tak to co w niej klikasz? Nie. Robisz od razu na przezroczystym tle??
Tak, cały czas na "kwadracikach". Hmmmm. Jakiego masz Gimpa? Choć i tak pewnie nie ma różnicy Chyba 2,6. Na pulpicie mam do niego skrót i jest napisane GIMP 2 | |
|
| |
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 3:53 am | |
| - Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Spoiler:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Majka napisał:
- koziorożec napisał:
- Ja zapisuję w png
Tak, cały czas na "kwadracikach". Hmmmm. Jakiego masz Gimpa? Choć i tak pewnie nie ma różnicy Chyba 2,6. Na pulpicie mam do niego skrót i jest napisane GIMP 2 Ja też takiego mam. To już nie wiem co | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 6:03 am | |
| Śliczne Narysujesz mi LA do ćwiczeń? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 6:18 am | |
| Śliczny A nie wyskakuje Ci ramka, że spłaszczy obraz do jednej warstwy? Bo png obsługuje przezroczystość. |
|
| |
Majka Już coś wie
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 6:32 am | |
| - Themma napisał:
- Śliczny
A nie wyskakuje Ci ramka, że spłaszczy obraz do jednej warstwy? Bo png obsługuje przezroczystość. Dzięki Teraz już wiem co klikałam źle. Diana: Jasne, a jakiego konika chcesz? | |
|
| |
Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe Pią Maj 04, 2012 6:59 am | |
| Oczywiście kucyk, na grzywie kokardy, a w ogon wplecione cukierki. W pyszszczku może lizaka | |
|
| |
Majka Już coś wie
| |
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Majkowe bazgroły myszkowe | |
| |
|
| |
| Majkowe bazgroły myszkowe | |