Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

DoGGi Game

Go down 
+58
Broszka
Pati...xd
Ayame
Lubelak
zαbαvεcкαα
katty88888
Aglyss
ZetkaEmka
Szron
Szarusia16
Sakura
Zaczarowana.x3
Fangusta
arlyn
blueberry.
Arbuzek_10
EREIS
LadyArvena
Rhei
stewardessa
Narkotyka
Marsh
Nesqa
wilczyca1000
koszolak
Kotersiow
koziorożec
Ejli
Karolina211
hanka1998
Ayashi
Jetrel
Alexinda
Sathilia
Bezbarwna92
natalia0101
najreproduktor
koniara25000
waldik2
Nevarra
Philipek
Vanita
Sabula
korane
Kinia_Ka
EveDallas
Uśmieszek
Malto
avrilka
julcia0101
Kikyo22
Alasky
Kai Shouri
agix
Sweet Rabbit
gwiazda2002
nevinowa
ArinStreal
62 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 29 ... 33  Next
AutorWiadomość
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

DoGGi Game - Page 26 Empty
PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 5:09 am

Dzięki Arin, własnie o to chodzi, że zresetowałam konto (a szkoda, ale jest się młodym i głupim Razz) i w związku z tym nie wiedziałam, że system traktuje to jako adopcję psa ze schroniska. Aby móc przejść do kolejnej rangi brakuje mi tylko jednego dnia logowania oraz drugiego psa tej samej rasy (w moim przypadku border collie), którego chciałam adoptować ze schroniska. Jeżeli będę musiała poczekać dodatkowo dzień, nie ma problemu, może zaczekać, jeden dzień wtę czy nazad nie robi większej różnicy. Zdenerwowałabym się bardziej, gdybym musiała czekać jeszcze kolejne 10 dni i być na poziomie osób dopiero startujących, podczas, gdy inni rozwijają już swoje hodowle.

Na doggi jestem Invena.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
ArinStreal
Już coś wie
ArinStreal

Liczba postów : 218

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 5:30 am

Nikt nie wiedział Smile Wczoraj, czy tam przedwczoraj jak verni miała ten problem, to własnie doszłam do wniosku, że to chyba reset powoduje inne odliczenie gry. Na pewno będzie to naprawiane- w końcu reset to ma być reset, powodujący normalną grę.
Do 11 dnia trzeba, bo wtedy naliczy te minione 10 dni od schroniska. Bordera niestety nie mam : (
W takich wypadkach mogę jedynie pomóc dopchnąć mieszańcem, jak komuś takiego potrzeba do parki. Rasowe mam jedynie haszczaki.
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 6:11 am

Ciekawostka:
DoGGi Game - Page 26 Ciekawostka-1
Jakimś cudem w zawodach wzięło udział aż 6 psów XD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 6:14 am

Co ja co ja? Mogę coś pomóc, podpowiedzieć, tylko powiedzcie o co zaś dokładnie chodzi - o reset? o staż? he? ;D Bo z wypowiedzi powyżej nie za bardzo coś tak rozumiem. Sad

Arvena - : OOOOO
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 6:19 am

Verni - obgadują cię XD Dzięki tobie Arin skapnęła się, w czym jest błąd. Dlaczego nie możesz brać psa z schroniska. I ten sam błąd ma Sakura.

Co do hodowli - moja suczka raz poroniła (jej drugi poród. Nie zwróciłam uwagi, ze to ostatni miesiąc) i trzy razy urodziła. Same psy (4, potem 1 i 4). Na ostatniej cieczce nie udało się pokryć. Zmarnowane krycia. I mam staruszkę, która następnej cieczki mieć nie będzie Sad Bo ostatnią miała na 9 lat i 7 miesięcy. Po ukończeniu 10 lat psy są niestety za stare. Teraz muszę zbierać kasę i kupić jakąś suczkę na sprzedażach.
A jak tam u was z płciami u maluchów? Też tak monotematycznie?

Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Sro Maj 23, 2012 6:26 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 6:22 am

Ja to jeszcze nie kryłam - ale dzisiaj musi się udać, no, musi. ;D
Powrót do góry Go down
ArinStreal
Już coś wie
ArinStreal

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 6:38 am

LadyArvena, jak chcesz możesz coś mojego wziąć, od grona mi się mieszańców narobiło, a tych o imionach suczka/.piesek nie zostawiam sobie Smile

Haha, no właśnie ktoś przed verni też miał ten błąd, ale nie było wiadomo skąd. A tutaj, że przy resecie, to może właśnie to Smile esef ma to już na liście do naprawiania xD

Co do płci szczeniaków - u mnie na początku złośliwie piesek za pieskiem, potem pojawiły się suczki Smile Ale mały wybór- max 2-3 szczeniaki. A potem walneło 5 szczeniorów na raz:)
Teraz będę próbować coś po Słonecznej zgarnąć., tylko nie wiem czym pokryć xD

Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 6:42 am

Arin, moim borderem, nie obrażę się. ;D Nawet zniżkę dostaniesz po znajomości! ;D
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 6:46 am

Czy ktoś ze mną mógłby pójść na taki układ: pokryje moim Shine swoją suczkę owczarka niemieckiego za dużą sumę (tyle, żeby w moich finansach było 2000 doglarów, do zaliczenia zadania), kiedy urodzą się małe, jeden z nich trafi do mnie, suczka. (za tę samą cenę co pokrycie) Ktoś chętny na ten układ>?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
ArinStreal
Już coś wie
ArinStreal

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 6:51 am

vernille, a wiesz, wolałabym malamuta Very Happy Może bym przywróciła ten fikuśny zakręcony ogonek Very Happy Myślałam jeszcze na czymś w ciapki. Lody waniliowe z kawałkami czekolady! xD
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 7:09 am

Arin malamut też do Twojej dyspozycji, akurat wszedł w wiek rozrodczy, tylko nie mam kasy na smakołyki, żeby go dotrenować. Sad
Powrót do góry Go down
koszolak
Już coś wie
koszolak

Liczba postów : 113

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 8:36 am

LadyArvena napisał:

Co do hodowli - moja suczka raz poroniła (jej drugi poród. Nie zwróciłam uwagi, ze to ostatni miesiąc) i trzy razy urodziła. Same psy (4, potem 1 i 4). Na ostatniej cieczce nie udało się pokryć. Zmarnowane krycia. I mam staruszkę, która następnej cieczki mieć nie będzie Sad Bo ostatnią miała na 9 lat i 7 miesięcy. Po ukończeniu 10 lat psy są niestety za stare. Teraz muszę zbierać kasę i kupić jakąś suczkę na sprzedażach.

Ja nie narzekam na brak suczek, ale z moją startową psiną się trochę pośpieszyłam. Przed 10 rokiem życia zdążyłam ją tylko raz pokryć i niestety, przez moją nie uwagę, straciła szczeniaki. Trochę szkoda, bo chiałam jednak mieć jakiegoś potomka po moim pierwszym psie.
Powrót do góry Go down
Sathilia
Przyjaciel Zagrody
Sathilia

Nick w grze : Sathilia
Liczba postów : 352

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 8:55 am

LadyArvena napisał:
Ja swoją kryłam jak na razie trzy razy, dwa udane i jedno nie. Z tych dwóch udanych każdorazowo urodziła mi się zaledwie jedna suczka.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=131262
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 9:46 am

Słuchajcie, to już przesada... moja suczka ma prawie 4 lata a nie zauważyłam, aby w ogóle dostała cieczki! Co jest? Nawet gdyby dostała w wieku 2,5 roku, to kolejną dostałaby w wieku 3 lat i 1 miesiąca, ale... nie dostała, no! A teraz ma 4 lata prawie... Obserwuję ją i non stop widzę, że ikonka się nie świeci, pojawia się napis "suczka nie ma teraz cieczki"... ktoś wie o co chodzi? Bo w końcu chciałabym tą sunię moją pokryć... Przeleci tak 10 lat i nici ze szczeniaków. oO"
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

Nick w grze : Kikyo22
Liczba postów : 1083

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 9:51 am

Vernille, może twoja suczka jest niepłodna O.o
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 9:53 am

Też o tym myślałam, ale stwierdziłam, że to raczej niemożliwe... ale niemożliwym tez jest, by suczka nie miała cieczki! Biedaczka ma jakiś zaburzony proces dojrzewania... No nic, pobiorę z nią udział w konkursach, postarzę o kilka miesięcy i... zobaczymy... Sad
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 9:57 am

Poczekaj, a jak tak dalej będzie to napisz do administracji, bo to nie jest normalne.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 9:57 am

A ja też coś wyłapałam:

DoGGi Game - Page 26 5649

zaciekawiła mnie jej maśc i wygląd ogonka. Wink
Powrót do góry Go down
blueberry.
Jedną nogą w ZM
blueberry.

Nick w grze : blueberry.
Liczba postów : 858

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 9:58 am

vernille - bardzo dziwna sprawa. Szczerze mówiąc moja Amba ma 2 lata i 7 miesięcy, ale jeszcze nie zauważyłam, by miała cieczkę... Rolling Eyes Jeżeli uda mi się pokryć kiedykolwiek, jakąkolwiek suczkę - będzie zaciesz, jak nie wiem. Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3141065&message=change
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 9:58 am

Unicorn, widziałam już tego pieska i przyznam się wam ze oddalam na nią głos na wystawie Smile
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:06 am

3 lata 10 miesięcy, po cieczce ani widu, ani słychu.

przeanalizujmy to jeszcze raz...

- to suczka.
- ma 3 lata 10 miesięcy na karku.
- nie miała swojej pierwszej cieczki. mało prawdopodobnym jest, bym ją przegapiła.

pierwszą cieczkę suczka dostaje w wieku 2-2,5 roku
jeśli dostała by ją w wieku 2 lat, kolejną dostałaby w wieku 2 lat 6 miesięcy.
jeśli pierwszą dostałaby w wieku 2,5 roku, to kolejnej dostałaby w wieku 3 lat 1 miesiąca.
nie pokryłam jej ani razu, więc idąc tym tokiem myślenia, kolejną dostałaby w wieku od 3 do 3,5 roku.

tymczasem ma prawie 4 lata i ani jednej cieczki...

cholera, a tak się cieszyłam, że sobie dzisiaj szczeniaki sprawię. administracja robi wszystko, żebym tylko odeszła od kompa i zaczęła uczyc się do sprawdzianu z fizyki! Sad
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:10 am

Czekaj. A przypadkiem suczki nie dostają pierwszej cieczki po 3 latach? Bo z tego co widzę, to u mojej suni pisze, która ma 1 rok, ze za 24 miesięcy będzie mogla się rozmnażać.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:11 am

cytat z pomocy, znaków zapytania i innych ustrojstw:

Cytat :
Krycie
Suczki mogą zostać pokryte tylko podczas cieczki. Pierwsza cieczka pojawi się u Twojej suczki między wiekiem 2 a 2,5 roku i później będzie pojawiać się co 6 miesięcy. Fakt, że sunia ma cieczkę zauważysz dzięki podświetlonej ikonce rozmnażania obok avatara psa.

nawet jeśli miałaby jej dostać między 3 a 3,5 rokiem życia, to 4 lata to i tak "nieco" za późno. Very Happy
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:17 am

To nie wiem :/ Ale widziałam ze nie tylko ty masz z tym problem. Ktoś już wcześniej o tym wspomniał i jak dobrze pamiętam, to administracja napisała ze musi czekać :/
A może po prostu jej się tylko spóźnia cieczka, tak jak niektórym kobietom.
Powrót do góry Go down
blueberry.
Jedną nogą w ZM
blueberry.

Nick w grze : blueberry.
Liczba postów : 858

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:17 am

Uspokoiłam się... Moja Amba ma teraz 2 lata 7 miesięcy. W jej "karcie" pisze, że dojrzałość osiągnie za 5 miesięcy - 3 lata 2 miesiące. Verni - sprawdź może w karcie Twojej suni, jak u niej to wygląda. Mi również wydaje się, że suczka dojrzałość osiąga w wieku (minimum) 3, a nie 2 lat...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3141065&message=change
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:39 am

wiem, że w wieku 3 lat, ale w pomocy jest napisane, że w wieku 2-2,5 roku dostaje pierwszej cieczki. nie martwiłabym się tym i poczekałabym jeszcze gdyby nie fakt, że ta potwora ma już prawie cztery lata...

Cytat :
Podstawowe dane:
jest w wieku rozrodczym
mioty: Awesome Wild One był(a) rodzicem 0 razy
potomstwo: 0 szczeniąt
w tej chwili nie ma cieczki
Cytat :

edit - O MASZ. 3 lata 11 miesięcy, w końcu, pierwsza cieczka, cieszmy się!
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:41 am

verni, i tak dobrze, moja miała w wieku 4 lata i 1 miesiąc. XD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:43 am

hanka, dobrze wiedziec, że nie jestem sama... eh, pokryta, za pierwszym razem się powiodło, teraz tylko czekać na poród... ;p jedyną niewiadomą będzie płeć maluchów, bo w sumie obydwoje rodziców czarno białe. :<
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 10:56 am

ArinStreal napisał:
LadyArvena, jak chcesz możesz coś mojego wziąć, od grona mi się mieszańców narobiło, a tych o imionach suczka/.piesek nie zostawiam sobie Smile
A za ile byś sprzedała? Wink Któregokolwiek bym prosiła, byle mieszaniec płci kobiecej XD
Aktualnie na sprzedażach jest tylko jedna, ale o takiej cenie, że mnie nie stać.

Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Sro Maj 23, 2012 12:03 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipostSro Maj 23, 2012 11:06 am

vernille napisał:
wiem, że w wieku 3 lat, ale w pomocy jest napisane, że w wieku 2-2,5 roku dostaje pierwszej cieczki. nie martwiłabym się tym i poczekałabym jeszcze gdyby nie fakt, że ta potwora ma już prawie cztery lata...

Cytat :
Podstawowe dane:
jest w wieku rozrodczym
mioty: Awesome Wild One był(a) rodzicem 0 razy
potomstwo: 0 szczeniąt
w tej chwili nie ma cieczki
Cytat :

edit - O MASZ. 3 lata 11 miesięcy, w końcu, pierwsza cieczka, cieszmy się!

O! Gratuluje Very Happy Widocznie każdy pies inaczej "dorasta" Razz
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: DoGGi Game   DoGGi Game - Page 26 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

DoGGi Game
Powrót do góry 
Strona 26 z 33Idź do strony : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 29 ... 33  Next
 Similar topics
-
» DoGGi game - pytanie
» Blog o Doggi Game
» Haker na Doggi Game?
» DoGGi Game - pogawędka ogólna
» howdog - forum o howrse i doggi game

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: