Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Owczarek niemiecki - wspaniały przyjaciel | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Owczarek niemiecki - wspaniały przyjaciel Wto Maj 08, 2012 10:19 am | |
| Witam wszystkich, którzy natrafili na ten wątek! Wątek ten powstał o wspaniałym przyjacielu człowieka - owczarku niemieckim. Masz psa tej rasy, albo jesteś zapalonym miłośnikiem popularnych "ONków"? W tym oto wątku możesz porozmawiać o swojej ukochanej rasie! Możesz również opowiedzieć, jak zakochałeś/aś się w psach tej rasy. Moja "opowieść"...Moja przygoda z owczarkiem niemieckim trwa już dość długo... Niestety psa tej rasy nie miałam, ale jest to mały szczególik nie godny w tej historii większej uwagi. Gdy miałam 4 lata kuzyn wybudował sobie dom. Wiocha, jaką mało gdzie można znaleźć. Pięć czy sześć domów, ani jednego sklepu i las tuż za płotem. Obok mojego kuzyna mieszkało małżeństwo wraz z pięknym owczarkiem niemieckim długowłosym. Niestety nigdy więcej już go nie zobaczę. Mając 6/7 lat poznałam moją przyjaciółkę - Martynę - i jej owczarka - Mortona. Gdy miałam lat 8 odwiedziłam moją Ciocię i Wuja i Neira - owczarka, rzecz jasna. Później było jedne spotkanie z Pumą i bliższa przyjaźń z Martyną, a co za tym idzie - przyjaźń z Mortonciem. Niestety do Neira za często nie jeżdżę... Od 2 lat namawiam Mamę na własnego ONka i mam nadzieję, że moje marzenie o tym cudownym przyjacielu spełni się jeszcze w dzieciństwie... Wszystkim miłośnikom owczarków polecam forum: www.forum.owczarkopedia.pl . Znajdziecie mnie tam pod takim samym nickiem, jak na ZM - czyli aniawis39. | |
| | | Alexinda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Alexinda Liczba postów : 346 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Owczarek niemiecki - wspaniały przyjaciel Wto Maj 08, 2012 10:47 am | |
| A ja mam pięknego psiaka. Niestety nie ma warunków na jego tresurę. Nauczyłam ją jedynie tego, że jak do mnie podchodzi, to zamiast skakać, ma siadać. Nic innego nie jestem w stanie, bo sobie z tym nie radzę, a nikt inny w domu nawet nie próbuje... Historia naszej przyjaźni jest... normalna. Znalazł ją na drodze kolega mojego dziadek. On warunków na trzymanie psiaka nie ma, więc mamy go my Od tej pory kocham te pieski. Są śliczne i mądre i w ogóle... ale potrzebują kogoś... "wtajemniczonego", aby rozwinąć swoje umiejętności w pełni, a to, niestety, nie ja. Sierść ma śliczną - czarną podpalaną. To owczarek krótkowłosy, bo chyba nie wspominałam. Może wstawię jakieś zdjęcie, mam kilka | |
| | | | Owczarek niemiecki - wspaniały przyjaciel | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| » strona 6,Neffera,owczarek niemiecki,2 » Strona 5, Badra, owczarek niemiecki, 10 » Strona 6, Rio de Janeiro, owczarek niemiecki, 25 » Strona: 1, Bakil, owczarek niemiecki » Strona 2, imię: Aria, rasa: owczarek niemiecki, potrzebnych głosów 10!
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|