Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Gdzie lepiej ?

Go down 
+4
CzekoBoom
wierszownik
Star-x3
Simma
8 posters
AutorWiadomość
Simma
Już coś wie

Liczba postów : 106

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostCzw Maj 19, 2011 8:19 am

Temat dla tych, którzy nie mają pojęcia, gdzie iść do szkoły.

No np. ja.

Do gastronomika (na zarządzanie) czy do elektryka (na grafika komputerowego) ?
Powrót do góry Go down
Star-x3
ZAGRODZIANIN
Star-x3

Nick w grze : Star-x3
Liczba postów : 2045

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostCzw Maj 19, 2011 8:33 am

Tutaj nikt ci nie pomoze, trzeba samemu wybrac co nas bardziej kręci Smile
Powrót do góry Go down
http://gwiazdkax3.deviantart.com/
Simma
Już coś wie

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostCzw Maj 19, 2011 9:19 am

No właśnie-ale obie szkoły są dobre Very Happy

I mam papiery ,,na pierwsze miejsca". Wiec obie mogę wybrać. Tylko która ? Sad
Powrót do góry Go down
wierszownik
Już coś wie
wierszownik

Nick w grze : Rademede
Liczba postów : 231

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostCzw Maj 19, 2011 10:37 am

To zależy co bardziej wolisz. Ja na Twoim miejscu bym poszła na grafika bo zarządzanie mnie nie interesuje.
Musisz sama wybrać. Zawsze możesz zrezygnować i iść gdzie indziej Very Happy
Powrót do góry Go down
wierszownik
Już coś wie
wierszownik

Nick w grze : Rademede
Liczba postów : 231

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostCzw Maj 19, 2011 10:39 am

Przynajmniej tak myślę scratch
Powrót do góry Go down
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostCzw Maj 19, 2011 11:49 am

Hm, ja bym Ci radziła na grafika, bo w przyszłości będzie więcej zarabiał.
A widzę, że u Ciebie grafika już nieźle idzie Wink więc jak będziesz dalej rozwijać umiejętności w tej szkole to wykorzystaj szansę Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostCzw Maj 19, 2011 5:23 pm

Zarządzanie zasobami ludzkimi to wielki temat - jako kierowniczka, szefowa oddziału, dyrektorka firmy. Grafika też fajna sprawa, wymyślamy różne cuda. Zastanów się co Ciebie bardziej interesuje, czy ludziom pokazywać kierunek działania czy też tworzyć coś samemu. Do czego masz predyspozycje.
Wybierz to gdzie będziesz czuła się lepiej. sunny
to tylko moje zdanie
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
mevosa
Raczkujący
mevosa

Liczba postów : 69

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostNie Maj 22, 2011 3:30 am

Moim zdaniem zarządzanie to kierunek bez przyszłości w sensie że nie będzie po tym pracy. Sama kończę ten kierunek i pracy trzeba szukać gdzie indziej. Niby można własną firmę otworzyć itd. ale do tego nie trzeba zarządzania studiować. Natomiast jak przeglądam ogłoszenia o pracę to jest bardzo dużo dla grafików i podobnych dziedzin związanych z komputerami. To taka refleksja od strony możliwości późniejszej pracy. Natomiast zgodzę się z wcześniejszymi wypowiedziami. Ważne jest co Cię bardziej interesuje i co lubisz robić Smile
Powrót do góry Go down
Kraviec
Nowy
Kraviec

Liczba postów : 30

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostSro Cze 15, 2011 5:27 pm

Ja bym nie patrzył, po czym jest praca, tylko co lubię. Zauważ, że w zawodzie będziesz pracować prawdopodobnie aż do emerytury. Praca, której nie polubisz, będzie koszmarem. Tak, jak mówił Laska: "zastanów się, co chcesz w życiu robić... a potem zacznij to robić"
Powrót do góry Go down
Chrupcia
Nowy
Chrupcia

Liczba postów : 27

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostCzw Cze 16, 2011 2:35 pm

mevosa napisał:
Moim zdaniem zarządzanie to kierunek bez przyszłości w sensie że nie będzie po tym pracy. Sama kończę ten kierunek i pracy trzeba szukać gdzie indziej.
Oj uwierz to tak, jak po większości kierunków. W jednym roku jest popyt na to, a w innym na co innego. A co do tego, że nie ma pracy, to bez znajomości, albo pieniędzy to w tym kraju ciężko będzie zaistnieć. Jednak, że nie można usiąść i nie robić niczego, to jakiś tam zawód trzeba mieć. Perspektywy na przyszłość ma nie wielka grupa ludzi.
Z tego co słyszałam, to nawet kasjerki chcą zastąpić automatami samoobsługowymi (fakt, trochę to potrwa, zanim wszystko pozmieniają, ale jednak), także nawet na pracę w supermarkecie ciężko będzie się załapać, bo nie będzie stanowisk. (a później marudzą, że tak wielkie bezrobocie...)
Nie chce tu nikomu psuć marzeń, ani tym bardziej najeżdżać na to, jak to w tym kraju jest źle. Nic z tych rzeczy.
Po prostu mam wrażenie, że każdy na jaki kierunek by nie poszedł mówi później, tak jak Ty: "to kierunek bez przyszłości".
Ja to mam gadane... -_-

Wracając do Twojego zapytania Very Happy
Jeżeli byłabym na Twoim miejscu wybrałabym grafikę, bo nie znoszę wszystkiego co kojarzy mi się z ekonomiką, a zarządzanie bardzo blisko mi się z tym kojarzy.
Jeżeli masz robić coś, co będzie Cię męczyło. I przyprawiało Cię o mdłości a nawet koszmary. To wierz mi, lepiej jest zbierać puszki, niż męczyć się całe życie w zawodzie, który daje dużo, ale bez satysfakcji Wink

Powrót do góry Go down
Simma
Już coś wie

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipostWto Cze 28, 2011 11:19 am

Tak tak tak !

dostałam sie do elektryka na grafika ! lol!
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Gdzie lepiej ? Empty
PisanieTemat: Re: Gdzie lepiej ?   Gdzie lepiej ? I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Gdzie lepiej ?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» gdzie znaleść brushe do Gimpa?
» Gdzie ?