Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Gdzie lepiej ? | |
|
+4CzekoBoom wierszownik Star-x3 Simma 8 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Simma Już coś wie
Liczba postów : 106 Dołączył : 29/04/2011
| Temat: Gdzie lepiej ? Czw Maj 19, 2011 8:19 am | |
| Temat dla tych, którzy nie mają pojęcia, gdzie iść do szkoły.
No np. ja.
Do gastronomika (na zarządzanie) czy do elektryka (na grafika komputerowego) ? | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Czw Maj 19, 2011 8:33 am | |
| Tutaj nikt ci nie pomoze, trzeba samemu wybrac co nas bardziej kręci | |
| | | Simma Już coś wie
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Czw Maj 19, 2011 9:19 am | |
| No właśnie-ale obie szkoły są dobre I mam papiery ,,na pierwsze miejsca". Wiec obie mogę wybrać. Tylko która ? | |
| | | wierszownik Już coś wie
Nick w grze : Rademede Liczba postów : 231 Dołączył : 28/03/2011
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Czw Maj 19, 2011 10:37 am | |
| To zależy co bardziej wolisz. Ja na Twoim miejscu bym poszła na grafika bo zarządzanie mnie nie interesuje. Musisz sama wybrać. Zawsze możesz zrezygnować i iść gdzie indziej | |
| | | wierszownik Już coś wie
Nick w grze : Rademede Liczba postów : 231 Dołączył : 28/03/2011
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Czw Maj 19, 2011 10:39 am | |
| Przynajmniej tak myślę | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Czw Maj 19, 2011 11:49 am | |
| Hm, ja bym Ci radziła na grafika, bo w przyszłości będzie więcej zarabiał. A widzę, że u Ciebie grafika już nieźle idzie więc jak będziesz dalej rozwijać umiejętności w tej szkole to wykorzystaj szansę | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Czw Maj 19, 2011 5:23 pm | |
| Zarządzanie zasobami ludzkimi to wielki temat - jako kierowniczka, szefowa oddziału, dyrektorka firmy. Grafika też fajna sprawa, wymyślamy różne cuda. Zastanów się co Ciebie bardziej interesuje, czy ludziom pokazywać kierunek działania czy też tworzyć coś samemu. Do czego masz predyspozycje. Wybierz to gdzie będziesz czuła się lepiej. to tylko moje zdanie | |
| | | mevosa Raczkujący
Liczba postów : 69 Dołączył : 18/04/2011
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Nie Maj 22, 2011 3:30 am | |
| Moim zdaniem zarządzanie to kierunek bez przyszłości w sensie że nie będzie po tym pracy. Sama kończę ten kierunek i pracy trzeba szukać gdzie indziej. Niby można własną firmę otworzyć itd. ale do tego nie trzeba zarządzania studiować. Natomiast jak przeglądam ogłoszenia o pracę to jest bardzo dużo dla grafików i podobnych dziedzin związanych z komputerami. To taka refleksja od strony możliwości późniejszej pracy. Natomiast zgodzę się z wcześniejszymi wypowiedziami. Ważne jest co Cię bardziej interesuje i co lubisz robić | |
| | | Kraviec Nowy
Liczba postów : 30 Dołączył : 15/06/2011
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Sro Cze 15, 2011 5:27 pm | |
| Ja bym nie patrzył, po czym jest praca, tylko co lubię. Zauważ, że w zawodzie będziesz pracować prawdopodobnie aż do emerytury. Praca, której nie polubisz, będzie koszmarem. Tak, jak mówił Laska: "zastanów się, co chcesz w życiu robić... a potem zacznij to robić" | |
| | | Chrupcia Nowy
Liczba postów : 27 Dołączył : 16/06/2011
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Czw Cze 16, 2011 2:35 pm | |
| - mevosa napisał:
- Moim zdaniem zarządzanie to kierunek bez przyszłości w sensie że nie będzie po tym pracy. Sama kończę ten kierunek i pracy trzeba szukać gdzie indziej.
Oj uwierz to tak, jak po większości kierunków. W jednym roku jest popyt na to, a w innym na co innego. A co do tego, że nie ma pracy, to bez znajomości, albo pieniędzy to w tym kraju ciężko będzie zaistnieć. Jednak, że nie można usiąść i nie robić niczego, to jakiś tam zawód trzeba mieć. Perspektywy na przyszłość ma nie wielka grupa ludzi. Z tego co słyszałam, to nawet kasjerki chcą zastąpić automatami samoobsługowymi (fakt, trochę to potrwa, zanim wszystko pozmieniają, ale jednak), także nawet na pracę w supermarkecie ciężko będzie się załapać, bo nie będzie stanowisk. (a później marudzą, że tak wielkie bezrobocie...) Nie chce tu nikomu psuć marzeń, ani tym bardziej najeżdżać na to, jak to w tym kraju jest źle. Nic z tych rzeczy. Po prostu mam wrażenie, że każdy na jaki kierunek by nie poszedł mówi później, tak jak Ty: "to kierunek bez przyszłości". Ja to mam gadane... -_- Wracając do Twojego zapytania Jeżeli byłabym na Twoim miejscu wybrałabym grafikę, bo nie znoszę wszystkiego co kojarzy mi się z ekonomiką, a zarządzanie bardzo blisko mi się z tym kojarzy. Jeżeli masz robić coś, co będzie Cię męczyło. I przyprawiało Cię o mdłości a nawet koszmary. To wierz mi, lepiej jest zbierać puszki, niż męczyć się całe życie w zawodzie, który daje dużo, ale bez satysfakcji | |
| | | Simma Już coś wie
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? Wto Cze 28, 2011 11:19 am | |
| Tak tak tak ! dostałam sie do elektryka na grafika ! | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Gdzie lepiej ? | |
| |
| | | | Gdzie lepiej ? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach