| Nasze hodowle na doGGi | |
|
+8Aglyss Kikyo22 koniara25000 avrilka Malto Sweet Rabbit Sakura blueberry. 12 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Nasze hodowle na doGGi Sob Maj 12, 2012 6:44 am | |
| Temat powstał, by również na ZM można było pogadać o naszych hodowlach na doGGi. Chodzi mi tu głównie o osiągnięcia hodowlane, plany co do hodowli, suczki do kryć, reproduktorów i sukcesy w konkursach czy wystawach. Pozwolicie, że ja zacznę? Jak na razie mam na głowie suczkę o wdzięcznym imieniu Amba. Dziś bierze/miała brać udział w wystawie. Planuję zabrać ją jeszcze na kilka wystaw, później na konkursy psa użytkowego (Amba jest owczarkiem niemieckim). Później znajdziemy dla niej dogodnego partnera i narodzi się miot A. Proszę również o głosy na moją Ambę na wystawie. Także jeżeli ujrzycie na wystawie (w kategorii "Rasowe - juniorzy") podpalanego, owczarka niemieckiego imieniem Amba i właściciel "aniawis39" - ślijcie głosy! | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Pon Maj 14, 2012 4:06 pm | |
| Na razie mam jednego pieska - Border Colie, ale jak tylko wprowadzą Golden Retrievery, nie zastanawiam się długo, tylko rozpoczynam hodowlę tych cudownych psów. Jeżeli ktoś ma podobne plany i chciałby współpracować z kimkolwiek, zapraszam | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Wto Maj 15, 2012 9:31 am | |
| Już są Goldeny.
Ja razem z Philipkiem/Livią założyłam hodowlę rottków. Nosi nazwę "Messengers Neverland". Czyli "Posłannicy Nibylandii". | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Wto Maj 15, 2012 10:07 am | |
| Goldena ma tylko Adminka doggi, jeszcze nie ma ich w "powszechnym obiegu". Już nie mogę doczekać się, kiedy uda mi się dorwać jednego z nich, najlepiej suczkę | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Sob Maj 19, 2012 1:37 pm | |
| Co prawda skupiam się na owczarkach niemieckich, ale postanowiłam też trochę poeksperymentować i oto efekt - mix niemczurki z mieszańcem, o charakterze 212 w chwili narodzin (najlepszy z piątki miotu) - KLIK Nad imieniem dopiero dumam, no i nie wiadomo, co z psiaka wizualnie wyrośnie - no bo skąd mu się na przykład wzięły plamy? ;D | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Nie Maj 20, 2012 3:37 am | |
| Ja wszystko hoduję co mi się podoba | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Nie Maj 20, 2012 7:33 am | |
| A propos psa z mojego postu powyżej - zwierzak dorósł i oto efekt skrzyżowania suki owczarka niemieckiego z pierwszym lepszym kundlem: Durango w pełnej krasie ;D | |
|
| |
koniara25000 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : koniara25000 Liczba postów : 589 Dołączył : 08/01/2012
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Nie Maj 20, 2012 9:24 am | |
| Ja tam będę chciała hodować huski i malamulty. | |
|
| |
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Nie Maj 20, 2012 9:30 am | |
| A ja chyba mieszance - bardziej się opłaca | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Nie Maj 20, 2012 1:22 pm | |
| Ja jeszcze nie mam konta, ale zakochałam się w mieszańcach... |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Nie Maj 20, 2012 1:32 pm | |
| Unicorn, to załóż konto :3 I przy okazji daj mnie do sponsora xD | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Pon Maj 21, 2012 5:33 am | |
| - Kikyo22 napisał:
- Unicorn, to załóż konto :3 I przy okazji daj mnie do sponsora xD
Dzisiaj wieczorem założe :3 |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Pon Maj 21, 2012 5:40 am | |
| - Unicorn Champions napisał:
- Kikyo22 napisał:
- Unicorn, to załóż konto :3 I przy okazji daj mnie do sponsora xD
Dzisiaj wieczorem założe :3 Spoko :3 Jakby co, to mój nick to "Kikyo" | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Pon Maj 21, 2012 6:05 am | |
| Kto chce hodować ze mną owczarki niemieckie? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Pon Maj 21, 2012 6:11 am | |
| Są tam labradorki? Bo ja je uwielbiam... No i oczywiście owczarki podhalańskie i kundelki... ( Mam labradora i owczarka, kundelka miałam, ale inne psy go zagryzły...) |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Pon Maj 21, 2012 6:22 am | |
| Unicorn, labradora można tylko kupić w probówce Ale za to jest owczarek podhalański i mieszanki :3 | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Pon Maj 21, 2012 9:57 am | |
| Mi się właśnie urodziła krzyżówka niemczura z dalmatyńczkiem Dwa małe pieski, z czego jeden, tuż po szczepieniu i odrobaczeniu, w pierwszej godzinie spaceru dał nogę (oczywiście bez adresówki, jakże by inaczej!) Uciekinieri jego grzeczniejszy braciszek, bezimienny Pójdą najpewniej na sprzedaż, nie będę miała finansów, by je utrzymać, ale MUSZĘ zobaczyć, jak będą wyglądały w dorosłej wersji Do tego czasu wpoję im podstawowe wychowanie No i charakter mają przyzwoity, aktualnie po 207 z hakiem (czyli po szkoleniu ponad 217) | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Pon Maj 21, 2012 10:39 am | |
| Malto, świeeeeeeeetne, dwie możliwe opcje w sumie. |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Wto Maj 22, 2012 10:03 am | |
| Malto - masz świetne szczeniaki. To ja może powiem co słychać w mojej hodowli... Dopiero zaczynam także nie ma co liczyć na szczeniaki. Ania zawsze musi robić inaczej niż wszyscy inni, i zamiast zaadoptować drugiego ONka zaadoptowała - kundelkę. Teraz czeka mnie proces treningu, szkolenia, początku wystaw... Za 2/3 tygodnie planuję pokryć Ambę *liczy na tanią ofertę od najlepszego reproduktora *, a później Lady. Coś zaczęło mi się w doggi układać - powoli wprawdzie, ale zawsze coś. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Wto Maj 22, 2012 11:41 am | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Wto Maj 22, 2012 12:07 pm | |
| Wielkie dzięki. Dogadać się dogadamy. Charakter właśnie w tym przedziale 210-220, bo ja przy Ambie zryłam i po nauczeniu 3 komend - charakter 200. Wyprostuje się w kolejnych pokoleniach... | |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Wto Maj 22, 2012 12:26 pm | |
| Hodowla mieszańców "Paradise" powolutku nabiera rozpędu. Wprawdzie nie mamy jeszcze szczeniaczków (już niedługo), ale udało mi się z Lady skończyć 3 podstawowe komendy. Jestem z siebie dumna, bo niestety z Ambą to się nie udało (niedoświadczenie). Teraz tylko poćwiczymy chodzenie przy nóżce i zabieramy się za konkursy oraz wystawy. Jestem ciekawa co z Lady wyrośnie. Powiem również iż umiejętność chodzenia przy nodze wlicza się w komendy do 2.5 roku życia. U Amby ta komenda była już wyćwiczona w dzieciństwie, teraz "zrobiłam" tylko 2 komendy, a 3 miała (dokładnie) 48%. Drżałam, więc portkami - a tu proszę charakterku nie ujęło. Także ze spokojem. Teraz mam problem z Lady, bo 4 miesiące zajęło mi wyćwiczenie podstawowych komend, a do 2.5 roku trzeba zrobić 3. No nic nakupuje się karmy za 100$ i będzie dobrze. | |
|
| |
Sathilia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sathilia Liczba postów : 352 Dołączył : 20/08/2011
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Wto Maj 22, 2012 1:19 pm | |
| Ja na razie zajęłam się hodowlą ONków, a w późniejszym czasie może się jeszcze za husky wezmę. ;P Aktualnie hodowla idzie mi wręcz w ślimaczym tempie - moja Alya dwukrotnie urodziła mi zaledwie po jednym szczeniaku, trzecie krycie było nieudane. Pierwszą potomkinię trenuję (osiągnie charakter 215), drugiej jeszcze nawet nie zaczęłam, gdyż brakło mi funduszy do tego, żeby ją wyposażyć . Już nieco wyszłam z bankructwa, to może dziś to zrobię, choć jej trening będzie szedł wolno - nie stać mnie na jakieś lepsze legowisko, ale jeżeli niczego nie sknocę, to jej charakter będzie równy 218. | |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Wto Maj 22, 2012 10:50 pm | |
| Czy ktoś ze mną mógłby pójść na taki układ: pokryje moim Shine swoją suczkę owczarka niemieckiego za dużą sumę (tyle, żeby w moich finansach było 2000 doglarów, do zaliczenia zadania), kiedy urodzą się małe, jeden z nich trafi do mnie, suczka. (za tę samą cenę co pokrycie) Ktoś chętny na ten układ>? | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Sro Maj 23, 2012 1:07 am | |
| - Aglyss napisał:
- Czy ktoś ze mną mógłby pójść na taki układ: pokryje moim Shine swoją suczkę owczarka niemieckiego za dużą sumę (tyle, żeby w moich finansach było 2000 doglarów, do zaliczenia zadania), kiedy urodzą się małe, jeden z nich trafi do mnie, suczka. (za tę samą cenę co pokrycie) Ktoś chętny na ten układ>?
Chętnie bym pomogła, ale niestety, nie mam tylu $ - na tę chwilę na koncie tylko 531 doglarów. Przy okazji podepnę się pod apel - czy ktoś ma gotowego do krycia owczarka niemieckiego? O charakterze minimum 217? Chciałabym uniknąć chowu wsobnego, a mam gotową do krycia suczkę niemczurkę Laticę o charakterze 216. Poszłabym na układ - Ty mojej suczce pokrycie kawalerem za 1$, ja Twojej suczce Aranem o charakterze 220 (dziś, mam nadzieję, będzie do końca wyszkolony). | |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Sro Maj 23, 2012 6:44 am | |
| - Malto napisał:
- Aglyss napisał:
- Czy ktoś ze mną mógłby pójść na taki układ: pokryje moim Shine swoją suczkę owczarka niemieckiego za dużą sumę (tyle, żeby w moich finansach było 2000 doglarów, do zaliczenia zadania), kiedy urodzą się małe, jeden z nich trafi do mnie, suczka. (za tę samą cenę co pokrycie) Ktoś chętny na ten układ>?
Chętnie bym pomogła, ale niestety, nie mam tylu $ - na tę chwilę na koncie tylko 531 doglarów.
Przy okazji podepnę się pod apel - czy ktoś ma gotowego do krycia owczarka niemieckiego? O charakterze minimum 217? Chciałabym uniknąć chowu wsobnego, a mam gotową do krycia suczkę niemczurkę Laticę o charakterze 216. Poszłabym na układ - Ty mojej suczce pokrycie kawalerem za 1$, ja Twojej suczce Aranem o charakterze 220 (dziś, mam nadzieję, będzie do końca wyszkolony). Kurczaki, mój pies ma za mały charakter. A czy zagłosowałabyś na Shine w jutrzejszej wystawie? Psy rasowe - juniorzy, pieski | |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Sro Maj 23, 2012 8:45 am | |
| Ja na przyszłość rezerwuję sobie krycie Aranem, jeżeli można. Amba szybko dorasta... Dodatkowo mam prośbę - jeżeli ktoś ma na sprzedaż suczkę/samca owczarka niemieckiego o charakterku powyżej 204 - chętnie kupię, ale góra za 500$. Cenę możemy ustalić. Psiak potrzebny do następnej rangi. Wolałabym suczkę, ale z samcem przeżyję. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Sro Maj 23, 2012 10:43 am | |
| Aglyss, zrobi się aniawis39, odpisałam Ci na forum doggi, ale wkleję post i tutaj: - Malto napisał:
- aniawis39, czy ta mała się nada - KLIK?
Cena 600$, sprzedawać psy będę mogła za cztery dni, ale mogę już zaklepać | |
|
| |
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi Sro Maj 23, 2012 12:29 pm | |
| Malto - mogłabyś jakoś na ZM małą opisać itd.? Bo ten link coś mi nie działa - z linku na ZM wchodzi mi na moje psiaki, a z linku na forum na stronę główną. I najważniejsze pytanie - malutka jakiej maści? Cena 600$, jak najbardziej mi odpowiada. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Nasze hodowle na doGGi | |
| |
|
| |
| Nasze hodowle na doGGi | |
|