Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

wygrywanie konkursów

Go down 
+4
LadyArvena
Philipek
Malto
Fangusta
8 posters
AutorWiadomość
Fangusta
Już coś wie
Fangusta

Nick w grze : Fangusta
Liczba postów : 159

wygrywanie konkursów Empty
PisanieTemat: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostWto Maj 15, 2012 2:31 pm

powiedzcie jakie parametry, nie chodzi mi tu o cechy charakteru, tylko np głód sen itd. wpływają na to, że pies wygrywa konkursy ?
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostWto Maj 15, 2012 2:50 pm

WYDAJE MI SIĘ, że im wyższe parametry głodu i snu, tym lepiej. Zauważyłam, że moje psisko częściej wygrywa zawody w chwili, gdy jest najedzone i wyspane. Pod koniec "psiego" dnia ciągnie się gdzieś w ogonie. Ale, jak zaznaczyłam, to tylko moje gdybanie.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 5:57 am

Malto napisał:
WYDAJE MI SIĘ, że im wyższe parametry głodu i snu, tym lepiej. Zauważyłam, że moje psisko częściej wygrywa zawody w chwili, gdy jest najedzone i wyspane. Pod koniec "psiego" dnia ciągnie się gdzieś w ogonie. Ale, jak zaznaczyłam, to tylko moje gdybanie.
Możliwe też,że konkurował wtedy z "gorszymi" psami. Nie wiadomo... Ale myślę,że raczej to nie ma wpływu - ważne,aby miał przynajmniej 5 % głodu oraz 20 % snu.
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 6:01 am

Arin wspominała kiedyś, że nie ma znaczenia... Czyli wychodzi na to, ze ważne są um, bonus z obroży plus konkurencja na którą się trafi
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

Nick w grze : Kikyo22
Liczba postów : 1083

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 6:06 am

Tez nie mogę tego rozgryźć ;< Mój pies najlepsze jakie zajął miejsce, to 3 ;<
Może ktoś z was wie w jakich konkursach owczarki mają większe szanse na wygraną?
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 6:36 am

Kikyo22 napisał:
Może ktoś z was wie w jakich konkursach owczarki mają większe szanse na wygraną?
Moja wygrała sześć razy w agility i raz w polówce. Z obroży ma bonus +2 do wytrzymałości, więc nijak mi się to nie komponuje (Agility, najważniejsza cecha: zwinny, cechy pomocnicze: towarzyski i inteligentny; Próba polowa, najważniejsza cecha: odważny, cechy pomocnicze: wytrzymały i inteligentny) Very Happy

Argosowi dałam obrożę z bonusem +2 do posłuszeństwa, by miał większe szanse w dyscyplinie, dla której teoretycznie jest stworzony, czyli do konkursu psów użytkowych (najważniejsza cecha: posłuszny, cechy pomocnicze: odważny i inteligentny). Zobaczę, jak mu pójdzie.
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 8:22 am

A gdzie można zobaczyć, jakie miejsce zajął mój pies?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Fangusta
Już coś wie
Fangusta

Nick w grze : Fangusta
Liczba postów : 159

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 12:02 pm

ja mojego chcę wystawić na próby polowe i wszystkie dla niego są za łatwe - nie kumam jeszcze tego
Powrót do góry Go down
Sathilia
Przyjaciel Zagrody
Sathilia

Nick w grze : Sathilia
Liczba postów : 352

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 12:56 pm

Malto napisał:
Kikyo22 napisał:
Moja wygrała sześć razy w agility i raz w polówce. Z obroży ma bonus +2 do wytrzymałości, więc nijak mi się to nie komponuje (Agility, najważniejsza cecha: zwinny, cechy pomocnicze: towarzyski i inteligentny; Próba polowa, najważniejsza cecha: odważny, cechy pomocnicze: wytrzymały i inteligentny) Very Happy

Argosowi dałam obrożę z bonusem +2 do posłuszeństwa, by miał większe szanse w dyscyplinie, dla której teoretycznie jest stworzony, czyli do konkursu psów użytkowych (najważniejsza cecha: posłuszny, cechy pomocnicze: odważny i inteligentny). Zobaczę, jak mu pójdzie.
Mój niemczur wygrał 6 razy w agility, w polówce jeszcze ani razu, w dyscyplinie, do której teoretycznie jest stworzony, czyli do konkursu psów użytkowych - także ani razu. Góra, to było 2 miejsce, choć ma obrożę, która mu daje bonus +2 do posłuszeństwa.

Ostatnio zmieniony przez Sathilia dnia Sro Maj 16, 2012 2:32 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=131262
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 1:56 pm

U mnie jeśli chodzi o agility - mam bordera, pies stworzony do skakania między plastikiem, a nie moge zapisać go do żadnych zawodów, bo wszystkie są określone jako "za łatwe"... zatem pies, który jest stworzony do danej dyscypliny, w ogóle nie jest w stanie wziąć w niej udziału ;D

na polówce z kolei wygrał osiem razy...
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 2:02 pm

Malto napisał:
Kikyo22 napisał:

Kurcze, dziwny system :/
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSro Maj 16, 2012 2:55 pm

Może to jest jak z końmi o niskim PG na howrse... wygrane zwierzaków startowych czy niewiele lepszych od startowych to przecież w sumie loteria...
Tyle że aktualnie wszystkie psy są na równym poziomie, więc o wygranej powinno decydować rozłożenie charakteru...
No nic, pożyjemy, zobaczymy. Jestem ciekawa, co będzie dalej.
Powrót do góry Go down
Kikyo22
Przyjaciel Zagrody
Kikyo22

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostCzw Maj 17, 2012 9:37 am

Mój Azazel zaczął wygrywać konkursy Very Happy Ale tylko te Agility xD
Powrót do góry Go down
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSob Maj 19, 2012 10:50 am

Mój rottek - do prób polówek nie można zapisać, bo "za łatwe", zaś w aglitty zajął 2 miejsce góra.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSob Maj 19, 2012 1:18 pm

Sweet Rabbit napisał:
Mój rottek - do prób polówek nie można zapisać, bo "za łatwe", zaś w aglitty zajął 2 miejsce góra.
Mam dokładnie to samo z Rottweilerem.
Agilitty - przegrywa
Próby polowe - zbyt łatwe
Psy użytkowe - wygrywa
...
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSob Maj 19, 2012 1:22 pm

Philipek napisał:
Sweet Rabbit napisał:
Mam dokładnie to samo z Rottweilerem.
Agilitty - przegrywa
Próby polowe - zbyt łatwe
Psy użytkowe - wygrywa
...
Właśnie dlatego chciałam spiknąć niemczurkę z rottweilerem (by wyszedł pies do konkursu użytkowego), ale niestety, hodowców ze zwierzami, z których można korzystać do pokryć, jak kot napłakał Very Happy
Powrót do góry Go down
Sathilia
Przyjaciel Zagrody
Sathilia

Nick w grze : Sathilia
Liczba postów : 352

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipostSob Maj 19, 2012 2:13 pm

Moje dwa najstarsze niemczury wygrywają nadal głównie w agility, zdarzy się też, że na polówce, ale w użytkowych to nigdy.

Za to jednak ich pierwsza potomkini już mi 5 razy użytkowe wygrała.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=131262
Sponsored content

PisanieTemat: Re: wygrywanie konkursów   wygrywanie konkursów I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

wygrywanie konkursów
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Szukam konkursów!