Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| wygrywanie konkursów | |
|
+4LadyArvena Philipek Malto Fangusta 8 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Fangusta Już coś wie
Nick w grze : Fangusta Liczba postów : 159 Dołączył : 21/10/2011
| Temat: wygrywanie konkursów Wto Maj 15, 2012 2:31 pm | |
| powiedzcie jakie parametry, nie chodzi mi tu o cechy charakteru, tylko np głód sen itd. wpływają na to, że pies wygrywa konkursy ? | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Wto Maj 15, 2012 2:50 pm | |
| WYDAJE MI SIĘ, że im wyższe parametry głodu i snu, tym lepiej. Zauważyłam, że moje psisko częściej wygrywa zawody w chwili, gdy jest najedzone i wyspane. Pod koniec "psiego" dnia ciągnie się gdzieś w ogonie. Ale, jak zaznaczyłam, to tylko moje gdybanie. | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 5:57 am | |
| - Malto napisał:
- WYDAJE MI SIĘ, że im wyższe parametry głodu i snu, tym lepiej. Zauważyłam, że moje psisko częściej wygrywa zawody w chwili, gdy jest najedzone i wyspane. Pod koniec "psiego" dnia ciągnie się gdzieś w ogonie. Ale, jak zaznaczyłam, to tylko moje gdybanie.
Możliwe też,że konkurował wtedy z "gorszymi" psami. Nie wiadomo... Ale myślę,że raczej to nie ma wpływu - ważne,aby miał przynajmniej 5 % głodu oraz 20 % snu. | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 6:01 am | |
| Arin wspominała kiedyś, że nie ma znaczenia... Czyli wychodzi na to, ze ważne są um, bonus z obroży plus konkurencja na którą się trafi | |
| | | Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 6:06 am | |
| Tez nie mogę tego rozgryźć ;< Mój pies najlepsze jakie zajął miejsce, to 3 ;< Może ktoś z was wie w jakich konkursach owczarki mają większe szanse na wygraną? | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 6:36 am | |
| - Kikyo22 napisał:
- Może ktoś z was wie w jakich konkursach owczarki mają większe szanse na wygraną?
Moja wygrała sześć razy w agility i raz w polówce. Z obroży ma bonus +2 do wytrzymałości, więc nijak mi się to nie komponuje ( Agility, najważniejsza cecha: zwinny, cechy pomocnicze: towarzyski i inteligentny; Próba polowa, najważniejsza cecha: odważny, cechy pomocnicze: wytrzymały i inteligentny) Argosowi dałam obrożę z bonusem +2 do posłuszeństwa, by miał większe szanse w dyscyplinie, dla której teoretycznie jest stworzony, czyli do konkursu psów użytkowych (najważniejsza cecha: posłuszny, cechy pomocnicze: odważny i inteligentny). Zobaczę, jak mu pójdzie. | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 8:22 am | |
| A gdzie można zobaczyć, jakie miejsce zajął mój pies? | |
| | | Fangusta Już coś wie
Nick w grze : Fangusta Liczba postów : 159 Dołączył : 21/10/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 12:02 pm | |
| ja mojego chcę wystawić na próby polowe i wszystkie dla niego są za łatwe - nie kumam jeszcze tego | |
| | | Sathilia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sathilia Liczba postów : 352 Dołączył : 20/08/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 12:56 pm | |
| - Malto napisał:
- Kikyo22 napisał:
- Może ktoś z was wie w jakich konkursach owczarki mają większe szanse na wygraną?
Moja wygrała sześć razy w agility i raz w polówce. Z obroży ma bonus +2 do wytrzymałości, więc nijak mi się to nie komponuje (Agility, najważniejsza cecha: zwinny, cechy pomocnicze: towarzyski i inteligentny; Próba polowa, najważniejsza cecha: odważny, cechy pomocnicze: wytrzymały i inteligentny)
Argosowi dałam obrożę z bonusem +2 do posłuszeństwa, by miał większe szanse w dyscyplinie, dla której teoretycznie jest stworzony, czyli do konkursu psów użytkowych (najważniejsza cecha: posłuszny, cechy pomocnicze: odważny i inteligentny). Zobaczę, jak mu pójdzie.
Mój niemczur wygrał 6 razy w agility, w polówce jeszcze ani razu, w dyscyplinie, do której teoretycznie jest stworzony, czyli do konkursu psów użytkowych - także ani razu. Góra, to było 2 miejsce, choć ma obrożę, która mu daje bonus +2 do posłuszeństwa.
Ostatnio zmieniony przez Sathilia dnia Sro Maj 16, 2012 2:32 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 1:56 pm | |
| U mnie jeśli chodzi o agility - mam bordera, pies stworzony do skakania między plastikiem, a nie moge zapisać go do żadnych zawodów, bo wszystkie są określone jako "za łatwe"... zatem pies, który jest stworzony do danej dyscypliny, w ogóle nie jest w stanie wziąć w niej udziału ;D
na polówce z kolei wygrał osiem razy... |
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 2:02 pm | |
| - Malto napisał:
- Kikyo22 napisał:
Moja wygrała sześć razy w agility i raz w polówce. Z obroży ma bonus +2 do wytrzymałości, więc nijak mi się to nie komponuje (Agility, najważniejsza cecha: zwinny, cechy pomocnicze: towarzyski i inteligentny; Próba polowa, najważniejsza cecha: odważny, cechy pomocnicze: wytrzymały i inteligentny)
Argosowi dałam obrożę z bonusem +2 do posłuszeństwa, by miał większe szanse w dyscyplinie, dla której teoretycznie jest stworzony, czyli do konkursu psów użytkowych (najważniejsza cecha: posłuszny, cechy pomocnicze: odważny i inteligentny). Zobaczę, jak mu pójdzie.
Kurcze, dziwny system :/ | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sro Maj 16, 2012 2:55 pm | |
| Może to jest jak z końmi o niskim PG na howrse... wygrane zwierzaków startowych czy niewiele lepszych od startowych to przecież w sumie loteria... Tyle że aktualnie wszystkie psy są na równym poziomie, więc o wygranej powinno decydować rozłożenie charakteru... No nic, pożyjemy, zobaczymy. Jestem ciekawa, co będzie dalej. | |
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Czw Maj 17, 2012 9:37 am | |
| Mój Azazel zaczął wygrywać konkursy Ale tylko te Agility xD | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sob Maj 19, 2012 10:50 am | |
| Mój rottek - do prób polówek nie można zapisać, bo "za łatwe", zaś w aglitty zajął 2 miejsce góra. | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sob Maj 19, 2012 1:18 pm | |
| - Sweet Rabbit napisał:
- Mój rottek - do prób polówek nie można zapisać, bo "za łatwe", zaś w aglitty zajął 2 miejsce góra.
Mam dokładnie to samo z Rottweilerem. Agilitty - przegrywa Próby polowe - zbyt łatwe Psy użytkowe - wygrywa ... | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sob Maj 19, 2012 1:22 pm | |
| - Philipek napisał:
- Sweet Rabbit napisał:
- Mój rottek - do prób polówek nie można zapisać, bo "za łatwe", zaś w aglitty zajął 2 miejsce góra.
Mam dokładnie to samo z Rottweilerem. Agilitty - przegrywa Próby polowe - zbyt łatwe Psy użytkowe - wygrywa ... Właśnie dlatego chciałam spiknąć niemczurkę z rottweilerem (by wyszedł pies do konkursu użytkowego), ale niestety, hodowców ze zwierzami, z których można korzystać do pokryć, jak kot napłakał | |
| | | Sathilia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sathilia Liczba postów : 352 Dołączył : 20/08/2011
| Temat: Re: wygrywanie konkursów Sob Maj 19, 2012 2:13 pm | |
| Moje dwa najstarsze niemczury wygrywają nadal głównie w agility, zdarzy się też, że na polówce, ale w użytkowych to nigdy.
Za to jednak ich pierwsza potomkini już mi 5 razy użytkowe wygrała. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: wygrywanie konkursów | |
| |
| | | | wygrywanie konkursów | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |