Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Dla wszystkich patriotów, którzy nie chcą opuszczać Polski | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Dla wszystkich patriotów, którzy nie chcą opuszczać Polski Wto Maj 15, 2012 3:08 pm | |
| Jeżeli ktoś jeszcze nie wie, co się dzieje, niech zobaczy, w jakiej d***ie wszyscy tkwimy... Na szczęście niedługo wyjeżdżam z kraju... Już dawno przestałam bawić się w patriotyzm. On mnie nie nakarmi i nie zapewni mi bytu, a co się okazuje? Ok. 80% naszych wypłat (o ile te marne ochłapy można w ogóle nazwać wypłatą, te 1000 zł netto niech wcisną sobie tam, gdzie słońce zwykle nie dosięga)idzie do Urzędu Skarbowego, aby napchać świniom koryto.
[youtube] https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N0KCyy_LYiY [/youtube]
Obejrzyjcie... Dobitne, ale ta dobitność jest niesamowicie w moim guście. Wreszcie ktoś odważył się nazywać rzeczy po imieniu.
Ostatnio zmieniony przez Sakura dnia Wto Maj 15, 2012 3:19 pm, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | koniara25000 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : koniara25000 Liczba postów : 589 Dołączył : 08/01/2012
| Temat: Re: Dla wszystkich patriotów, którzy nie chcą opuszczać Polski Wto Maj 15, 2012 3:16 pm | |
| Jak wyjadę do Ameryki to nie będę się przyznawała że jestem z Polski. Kurde, jak można dawać pracownikowi wypłatę raz na pół roku?! | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Dla wszystkich patriotów, którzy nie chcą opuszczać Polski Wto Maj 15, 2012 3:31 pm | |
| koniara, tak jest w wielu miejscach. Albo wypłacają pieniądze w kilkumiesięcznym poślizgiem albo nie przyjmą w ogóle do pracy, a jak przyjmą, wycisną jak cytrynę i nastraszą. Korzystają z tego, że bezrobocie w Polsce jest ogromne (!).
Niech ktoś mi w ogóle wytłumaczy, dlaczego za każdym razem, gdy coś kupujemy, płacimy podwójny podatek? Dlaczego hipermarkety nakładają 23%-owy podatek VAT na każdy towar, skoro same go nie odprowadzają? W końcu, dlaczego, płacąc składki zdrowotne, nie mamy możliwości skutecznego leczenia publicznego, tylko trzeba płacić za każde badanie, zabieg i lekarstwo? Dlaczego szpitale publiczne najpierw doprowadzane są do horrendalengo długu, aby w rezultacie zostały wykupione przez prywatnych inwestorów, którzy przekształcają je w szpitale niemalże prywatne, za które znów trzeba płacić, żeby nie wyrzucili człowieka od razu po operacji? Kim jesteśmy, że państwo traktuje nas w tak ohydny sposób? Jesteśmy ludźmi czy robakami, które należy zdeptać? Zrobiono z nas konie pociągowe albo muły do wyczerpującej roboty, a traktuje się nas jak psy w Chinach! | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Dla wszystkich patriotów, którzy nie chcą opuszczać Polski Wto Maj 15, 2012 11:53 pm | |
| *jest zajęta emigrowaniem do.. Ajć,albo takie same kraje albo gorsze.. * | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Dla wszystkich patriotów, którzy nie chcą opuszczać Polski | |
| |
| | | | Dla wszystkich patriotów, którzy nie chcą opuszczać Polski | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |