| GRA - Towarzysze! (server polski) | |
|
+6Malto CzekoBoom Hella Nevarra LadyArvena Rose666 10 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 6:19 am | |
| "Dziś do Howrse przybywają nowi, puchaci przyjaciele! Poznaj pierwszych towarzyszy, którzy przybyli do polskiego Howrse. Możesz ich znaleźć w sklepie dla hodowców i kupić za Equus lub Kupony. Każdy z towarzyszy ma inne możliwości, sprawdź koniecznie jakie! Towarzysze nie przybywają samotnie - zapoznaj się ze zmianami nowościami dzięki stronie dziennika zmian! Z pozdrowieniami, Zespół Howrse" Ten tekst ujawnił się na stronie głównej.Co o tym sądzicie? Więcej tu. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 8:33 am | |
| Czyli to, o czym wcześniej gadaliśmy, teraz elegancko przetłumaczone przez Ow: - Ow napisał:
- Towarzysze
Jeśli chcesz bawić się ze swoim koniem, podaruj mu towarzysza! ____________________________ W tej chwili możesz wybierać spośród pięciu różnych towarzyszy. Więcej możliwości już wkrótce... Królik Małpa Koza Jaskółka Kot Co nowego wprowadzają towarzysze?
Pozwalają na zabawy z koniem do końca życia! Zapewniają wyjątkowe korzyści z zabaw: pieniądze lub umiejętności! Kiedy nie śpią, dodają bonus do ujeżdżenia
Udanej zabawy! _________________________ Więcej możliwości wymiany przedmiotów!
Wciąż powiększamy możliwości handlu przedmiotami z Czarnego Rynku! __________________________
Od teraz możesz handlować i wysyłać innym przedmioty z Czarnego Rynku poprzez opcję wymiany przedmiotów!
Nie musisz mieć danej osoby wśród znajomych, aby otrzymywać i wysyłać przedmioty Istnieje możliwość handlu kilkoma przedmiotami na raz
Limity Od 10-u do 30-u dni stażu 2 wymiany na tydzień Powyżej 30-u dni stażu 3 wymiany na tydzień Dla posiadaczy kont Pegaza 6 wymian na tydzień
Co się nie zmienia
Możesz przyjmować prezenty bez limitów Nie możesz handlować więcej, niż raz na tydzień z tą samą osobą _____________________ Lira Apolla przechodzi przemianę _____________________ Możesz ją kupić za Kupony
Są dostępne nowe ikonki Postanowiliśmy wprowadzić pewne limity, aby zachować jednolity styl graficzny gry: Nie można dodawać kolorów tła Kolory ikonek zostały zharmonizowane Kosztuje 1 Kupon na Czarnym Rynku _________________ Oraz... _________________ Cena oźrebienia została zmniejszona z 500 Equus do 200 Equus, aby dać wszystkim szansę na dodanie, co najmniej, kozy do nowo narodzonych źrebaków. Bonus dawany przez palcat i derkę został pomnożony razy 4! I trzeba będzie źrebakom kupić kozy Ehh... Czego to ludzie nie wymyślą... | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Re Wto Maj 24, 2011 8:40 am | |
| Super; ) Owlient się nieźle spisał |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 8:46 am | |
| A mnie w sumie to się podoba. Wcześniej za każdy poród płaciłam 500e, teraz już tylko 200e. Tym, których do hodowli używać nie będę nawet nie muszę kupować kozy i się z nimi bawić. Na czysto oszczędzam 300e na każdym porodzie | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 8:49 am | |
| A na forum jeszcze dokładniej Ow napisała - Ow napisał:
- Witajcie!
Dziś do gry zawitali pierwsi towarzysze! Oto kilka informacji, które pozwolą Wam lepiej się z nimi poznać:
Każdy koń może zaprzyjaźnić się z jednym towarzyszem. Towarzysz dołącza do konia na zawsze - to naprawdę wielka przyjaźń! Jedynym momentem, kiedy można zmienić towarzysza jest sprzedaż konia. Po zakupie zwierzęcia macie 7 dni, aby wypuścić dotychczasowego towarzysza na wolność i zakupić nowego. Czyli jak kogoś stać kozę na gryfa wymieni. - Ow napisał:
- Każdego dnia, gdy koń się budzi, jego towarzysz śpi. Możecie wybrać, kiedy obudzić towarzysza i jak długo ma się on bawić z koniem.
Zabawy z towarzyszem dają konkretne korzyści: - od 8-u do 18-u miesięcy Wzrost Potencjału Genetycznego za każdą godzinę zabawy, aż do 1,2 PG (tak, jak w przypadku poprzednich zabaw ze źrebakami)
- od 20-u miesięcy do 25-u lat: Koń zdobywa Equus i/lub umiejętności za każdą godzinę zabaw (do 60 punktów umiejętności maksimum, podzielonych pomiędzy wszystkie umiejętności konia). Jak szybko koń osiągnie limit 60-u punktów zależy od tego, ile umiejętności dodaje konkretny towarzysz - czym większy bonus umiejętności dodawany w ciągu godziny, tym szybciej koń osiągnie maksimum.
- od 20-u miesięcy, aż do końca życia Towarzysz dodaje bonus do ujeżdżenia w czasie zawodów, jeśli jest w tym czasie obudzony (czyli jeśli spędził wcześniej co najmniej 30 minut na zabawach z koniem).
Kiedy koń zostaje postarzony, towarzysz zasypia ponownie. zabawy przy zwierzakach ogólnie dostępnych w sklepie są nieopłacalne w starszym wieku. Za takie grosze...? A umiejętności tylko zwierzaki dostępne od popytu... Mam kilka-kilkanaście tysięcy w zwierzaka ładować,żeby 60 pkt umiejętności dostał Oo - Ow napisał:
- W tej chwili w sklepie są dostępni następujący towarzysze:
*Koza, Małpa, Królik -> dostępne po stałej cenie i w nieograniczonych ilościach, dodają Equus za każdą godzinę zabawy i bonus do ujeżdżenia w czasie zawodów *Jaskółka i Kot -> dostępne w zmiennych cenach i ograniczonych ilościach, dodają bonus ujeżdżenia w zawodach i umiejętności w czasie zabawy *Gryf i Feniks -> dostępne za Kupony i w nieograniczonych ilościach, dodają bonus ujeżdżenia w zawodach i umiejętności w czasie zabawy
Aby każdy gracz mógł kupić swojemu koniowi co najmniej kozę, zmniejszyliśmy cenę oźrebienia do 200 Equus- w ten sposób osiągnięcie 1,2 punktu PG nie kosztuje Was więcej, niż przed aktualizacją!
przynajmniej słabe konie mniej mnie będą kosztować - Ow napisał:
- Oprócz towarzyszy wprowadziliśmy też zmiany w wymianie przedmiotów. Oto kilka informacji o obowiązujących teraz zasadach:
Możecie wysyłać prezenty poprzez stronę Wymian - limit prezentów to 3 na tydzień Nie ma możliwości wysłania prezentów ze stron Czarnego Rynku Wysyłanie prezentów nie wymaga potwierdzonego adresu e-mail.
Bezpieczne Wymiany są dostępne od 10 dni stażu, wymagana jest również co najmniej zerowa Karma (Klucz Biznesowy znosi jedynie limit stażu, nadal wymagana jest dodatnia Karma) Tygodniowe limity wynoszą: - 2 wymiany/ tydzień, jeśli macie od 10-u do 30-u dni stażu - 3 wymiany/ tydzień, jeśli macie powyżej 30-u dni stażu - 6 wymian/ tydzień, dla posiadaczy Kont Pegaza Limit tygodniowy trwa od poniedziałku do niedzieli Można wymienić przedmioty, nie żądając niczego w zamian: - jeśli gracz składający ofertę kupił pierwszy Kupon, wymiana nie liczy się do tygodniowego limitu wymian. - jeśli gracz składający ofertę nie kupował Kuponów, może dokonać tylko jednej takiej wymiany dziennie i nie będzie ona wpływać na limit tygodniowy (pozostałe wymiany będą liczyć się do tygodniowego limitu).
Więcej informacji o tym jakie jeszcze nowości zostały wprowadzone, znajdziecie w dzienniku zmian.
Pozdrawiam, Ow i skończyły się oszustwa, przy wymianie samych rzeczy z CR Co innego jak konia lub roga za coś się takiego kupuje... | |
|
| |
Hella Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 23/04/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 8:56 am | |
| Czekałam na zbliżające się zmiany i wydawało mi się to wszystko do bani. Teraz jednak nie jestem zachwycona ale nawet mi się podoba. Najlepszą rzeczą jest to że można się teraz bawić po 30min a nie po godzinie jak wcześniej. Wkurzało mnie to że zostaje mi np. 28 energii i nie mam co z nią zrobić a potem w ostatnim miesiącu muszę męczyć maluszka do utraty tchu. fajnie to też przygotowuje konie do GP - można poprawić "gotowe" już konie. Fajnie też jest teraz LA. Wkurzały mnie te oczojebne tła. Teraz to wszystko będzie ładnie grało. Imiona będą inne ale nie będą się tak rzucały w oczy. No i zmiany w wymianach produktów. Fajne! Koniec już z archaicznymi zamianami przez konie. I oszustw mniej przez to będzie.
Tak naprawdę wkurza mnie tylko jedna rzecz. Zegarek mógłby być pod towarzyszem. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 8:57 am | |
| Ej ludziska jeśli kupimy najlepsze do zabaw zwierzaka i mamy prysznic wyciągniemy jeszcze więcej pg? I czy jeśli kupimy gorsze zwierzątko a posiadamy prysznic wyciągniemy równie dużo pg co przy tym lepszym? |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 8:59 am | |
| Maksymalnie PG możesz zwiększyć tylko o 1,2. Próbowałam o więcej, bo mam prysznic - kolejne zabawy dodają ZERO PG | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 9:14 am | |
| |
|
| |
Hella Już coś wie
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 9:16 am | |
| Nawet zwierzaki nie dodadzą więcej niż 1,2. Tylko wysokie miejsca w GP pozwalają przekroczyć tą granicę. | |
|
| |
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 11:27 am | |
| Ogólnie pomysł z tym fajny, ale.. i tak tego nie rozumiem do końca.. | |
|
| |
Hella Już coś wie
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 11:44 am | |
| Na początku też wydawało mi się to na maxa porąbane ale jak przeczytałam po polsku to dużo się wyjaśniło. | |
|
| |
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 11:50 am | |
| Hella, wiesz.. wystarczy przeczytać ten opis do nich i od razu się polepsza Radzę Wam kupić zapas jaskółek i kotów, gdyż ich ceny będą coraz wyższe! | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 11:54 am | |
| - Cytat :
- Radzę Wam kupić zapas jaskółek i kotów, gdyż ich ceny będą coraz wyższe!
O ile komuś zależy na tych mikroskopijnych liczbach po przecinku do umiejętności | |
|
| |
Hella Już coś wie
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Wto Maj 24, 2011 12:11 pm | |
| No jaskółek ja chyba trochę kupię. Chcę wyszykować kilka koni do GP przyda mi się każdy bonus umiejętności. | |
|
| |
Rose666 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alvienne Liczba postów : 546 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 1:08 am | |
| Jaskółki i koty,jaskółki i koty...ja tam wolę kupować Gryfy i Feniksy! Jaskółkę puki co ma u mnie tylko Sara ... | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 4:15 am | |
| Tak przy okazji - czy ja się nie umiem posługiwać wyszukiwarką, czy można wyszukiwać jedynie konie przeznaczone do sprzedaży, posiadające kozę za towarzysza?
I jeszcze ponarzekam... szlag mnie trafia, jak przypominam sobie, że wywalili gwiazdki informujące o czystości rasy i doskonałości konia... teraz można przeglądać czyjeś konto dosłownie w ciemno (lub mając sporo wolnego czasu na klikanie w każdego konia i interesowanie się jego genetyką). | |
|
| |
fioliola Nowy
Liczba postów : 22 Dołączył : 23/05/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 4:21 am | |
| według mnie super | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 5:40 am | |
| Malto - to zapewne jakiś błąd, na międzynarodówce można wybrać spośród wszystkich towarzyszy. Może na dniach to naprawią (o ile ktoś im zgłosi ) | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 5:48 am | |
| - Nevarra napisał:
- Malto - to zapewne jakiś błąd, na międzynarodówce można wybrać spośród wszystkich towarzyszy. Może na dniach to naprawią (o ile ktoś im zgłosi )
Zastanawiam się, czy do nich nie napisać Raz, będę błagała o przywrócenie gwiazdek czystości rasy i doskonałości, a dwa, przy okazji wspomnę o błędzie wyszukiwarki O, można przesyłać towarzyszy do innych osób. Ale do dyspozycji są tylko zwierzaki za Equus. Więc gryf i feniks - out. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 5:58 am | |
| Malto a top skąd wywalili te gwiazdki? na sprzedażach dalej są |
|
| |
pati9100 Nowy
Liczba postów : 14 Dołączył : 07/05/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 6:07 am | |
| No już myślałam, że sie nie doczakam xd | |
|
| |
fioliola Nowy
Liczba postów : 22 Dołączył : 23/05/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 6:19 am | |
| - lisiczka napisał:
- Malto a top skąd wywalili te gwiazdki? na sprzedażach dalej są
no jak wchodzisz do jakiegos gracza i jak przegladasz konie to pokazywał♦y się takie gwiazdki zielona i nebieska, nie ? no to teraz ich nie ma | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 6:22 am | |
| rzeczywiście, tego to akurat nie zauważyłam, dobrze, że chociaż PG zostawili |
|
| |
Kotersiow Już coś wie
Nick w grze : Astaraela Liczba postów : 199 Dołączył : 14/05/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 9:03 am | |
| A mnie te zwierzaki popsuły cały zamysł. :/ Chciałam najnowszą klaczkę podciągnąć o 1,2 PG, a nie mogę jej dodać zwierzaka. Wszystkim innym koniom mogę, tylko nie jej, a ma już 6 miesięcy. :< | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 11:38 am | |
| - Cytat :
- a nie mogę jej dodać zwierzaka. Wszystkim innym koniom mogę, tylko nie jej, a ma już 6 miesięcy. :<
Bo towarzysza dodasz w wieku 8 miesięcy | |
|
| |
Kotersiow Już coś wie
Nick w grze : Astaraela Liczba postów : 199 Dołączył : 14/05/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Sro Maj 25, 2011 12:27 pm | |
| Ahaaaa...! Dziękować za odpowiedź. ^^ | |
|
| |
wierszownik Już coś wie
Nick w grze : Rademede Liczba postów : 231 Dołączył : 28/03/2011
| Temat: Re: GRA - Towarzysze! (server polski) Czw Maj 26, 2011 10:18 am | |