Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Opisz swój ogród(Ten temat) | |
|
+8кoкo Kikyo22 koziorożec ZetkaEmka Aglyss EveDallas Philipek Arbuzek_10 12 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Opisz swój ogród(Ten temat) Czw Maj 31, 2012 12:43 pm | |
| Hmm... no więc temacik o ogrodnictwie Jak wyglądają wasze ogrody, wasze roślinki? Może zdjęcia"? W moim są 93 tuje, na razie trochę mało ale jeszcze przybędą, młodziutkie, malutkie, ale są^^ Oraz dzisiaj znalazłam piękną irgę poziomą, młodziutką ; D A u Was? edit by lisiczkaPomysł świetny tylko postaraj się dokładniej tytułować wątki:) Pozdrawiam | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Czw Maj 31, 2012 1:11 pm | |
| Nie będę wszystkiego opisywała. Powiem więc w wielkim skrócie: oczko wodne, taras, dwa skalniaki, tuje, wrzosy, rododendrony, ozdobna wierzba japońska, krzewy, drzewo jabłka, drzewo czereśni... i wiele,wiele więcej. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Czw Maj 31, 2012 2:05 pm | |
| Ja tam mieszkam na wsi, mam spore podwórko plus łąkę, na której rodzice sadzą różne drzewka leśne i nie tylko, wszystko powoli rośnie ale miło patrzeć na to wszystko C: Na podwórku mamy bzy, jeszcze malutkie ale pięknie kwitną, dodatkowo przed domem rośnie kilka jak to ja mówię 'choinek'(jodły to są raczej, nigdy nie byłam dobra w rozpoznawaniu drzew), a w ogródku mamy 10 krzaczków pomidorków, sałatę, miętę i inne. |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Pią Cze 01, 2012 12:38 am | |
| U mnie to jst skalniak przed domem, dwie wierzby ozdobne, róże, jakieśtam roślinki o nazwach trudnych do wymówienia, mnóstwo kwiatów, i parę tujek;) za domem ogródek warzywny (+truskawki, borówki i wiśnie), a jeszcze dalej małe owocowe drzewka-jabłonki, wiśnie, czereśnie, grusze, i chyba jedna śliwka:) | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Pią Cze 01, 2012 6:43 am | |
| Ja przed domem mam mnóstwo róż (tata jest pasjonatem), bukszpan, świerk (a sosna powinna być, bo na Sosnowej mieszkam), margaretki, krzewy malinowe, porzeczki i jakieś dziwne drzewka których nazw nie znam. Za domem warzywnik i cieplarnia (u nas na wsi po prostu folia). | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Pią Cze 01, 2012 2:07 pm | |
| Ja ogrodu nie mam Ale w pokoju na parapecie mam na razie 7 storczyków . Zamierzam jednak posiadać większą ilość tych pięknych roślin tylko szukam miejsca i wyjątkowego kwiatu |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Sob Cze 02, 2012 12:06 pm | |
| Ja przed domem mam wierzbę płaczącą, skalniak, owocowe, bukszpany, tuje i jakieś trójkątne iglaki, mini-lasek świerków (kilkanaście), ale za to na wsi na mojej babci podwórku jest dużo więcej kwiatów, spory sad, i ogólnie miło się wyjeżdża na wakacje. | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| | | | Go?? Gość
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Wto Cze 05, 2012 11:05 pm | |
| U mnie jest sporo drzewek owocowych: grusze, jabłonie, czereśnia, wiśnia i śliwy. W tym roku posiałam/posadziłam pietruszkę, marchewkę, koperek, pomidorki, paprykę, ogórki oraz nową(jak dla mnie) roślinkę o wdzięcznej nazwie "Rodzynek". Zobaczymy co z tego wyjdzie:) Przed domem mam pięknie rozkwitające piwonie... i tylko mojego ukochanego bzu jest brak ale wszystko do nadrobienia:) |
| | | Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Sro Cze 06, 2012 1:22 am | |
| U mnie na razie jest remont w ogródku xD góra piachu i gruzu xD | |
| | | кoкo Już coś wie
Liczba postów : 299 Dołączył : 13/05/2012
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Sro Cze 06, 2012 4:26 am | |
| Ja ogródka, nie mam, ale mam działkę. | |
| | | Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Sro Cze 06, 2012 5:26 am | |
| Mieszkam w okolicy miejsko-wiejskiej, więc mam dość spore podwórko. Z przodu, przed domem, nieduży ogródek z bratkami i tym podobnymi kwiatkami (niezbyt się znam ^^") i jednym świerkiem, obok domu wysokie drzewo - jesion - i rządek kilku tuj, za nimi mały bez i krzew winogrona, przodu nich od dawna nie strzyżony żywopłot. Z tyłu podwórka ogródek warzywny, gdzie moja babcia hoduje jarzyny i moje ukochane truskawki *u*, krzaczki porzeczek, przy płocie grusza i 2-3 śliwy, które nie dają już owoców. I gdzieś pośrodku jeszcze owocodajna śliwka i wiśnia. Kiedyś jeszcze był drugi jesion i orzech włoski, ale się je niestety wycięło. | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Sro Cze 06, 2012 6:45 am | |
| U mojej babci jest dużo jadalnych roślinek, rzodkiew, ogórki, cebula (mm... pyszny szczypiorek xD), maliny, borówka, poziomka, wiele kwiatów, młodziutki żywopłot, może 35 cm, orzech, wiśnie | |
| | | Heshette W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Youvenille Liczba postów : 490 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Pon Cze 11, 2012 3:17 pm | |
| Niestety nie mam własnego ogródka, ale mieszkam przy plaży, więc czasami tam coś na cichca w ziemi szadzę | |
| | | Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Wto Cze 12, 2012 10:19 am | |
| To ja opisze swój: Hiacynt na oknie i to wszystko xD | |
| | | Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) Pon Cze 18, 2012 10:46 am | |
| Ja mam ogródek przyblokowy, za dużo to w nim nie ma. Jest forsycja, bukszpan, tulipany, bez, pokrzywy (xD), mała brzoza, jakiś krzak z białymi kwiatkami... Tak to wygląda: | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Opisz swój ogród(Ten temat) | |
| |
| | | | Opisz swój ogród(Ten temat) | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|